Εφημερίδα Ανασύνταξη
Αφίσες

Ανακοινώσεις τύπου
Δελτίο
Προκηρύξεις
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία

Νίκος Ζαχαριάδης
I. B. Στάλιν

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞH ΑΡΧΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Αρ. Φύλ. 119 1-15/10/2001Αρ. Φύλ. 119 1-15 Οκτώβρη 2001
Οι αρχιτρομοκράτες αμερικανοί ιμπεριαλιστές βομβαρδίζουν το λαό του Αφγανιστάν

Μετά τον πυρετό των διπλωματικών

 

 

 

 

 

 

 


Ευρωπαϊκή Ένωση - «ευρωστρατός»

Οι ιμπεριαλιστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν από καιρό θέσει, παρά τις αντιρρήσεις


ΠΓΔ Μακεδονίας
Στρατεύματα υπό Γερμανική Διοίκηση

Ο γερμανικός ιμπεριαλισμός συνεχίζει δυναμικά την «προέλασή» του στα Βαλκάνια και όχι μόνο.

Μετά τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στη διάλυση της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας και κάτω απ' τη σημαία του απατηλού συνθήματος του «δικαιώματος της αυτοδιάθεσης των λαών» -αφού είχε προηγηθεί η διείσδυση του γερμανικού κεφαλαίου σε Σλοβενία-Κροατία - και τον πόλεμο των αμερικανοΝΑΤΟϊκών ιμπεριαλιστών, πέτυχε να στείλει για πρώτη φορά, μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, στρατό στο Κοσσυφοπέδιο, μαζί βέβαια με τους άλλους ιμπεριαλιστές αλλά για την υπεράσπιση των δικών του συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων χωρίς καν να έχει προηγηθεί η αναγκαία αλλαγή του Συντάγματος που απαγορεύει την αποστολή γερμανικού στρατού έξω απ' τα σύνορα της χώρας.

Τώρα στον ανταγωνισμό της με τις ΗΠΑ στην περιοχή η Γερμανία πετυχαίνει να αναβαθμίσει το στρατιωτικό της ρόλο, αφού θα τεθεί επικεφαλής της νέας στρατιωτικής αποστολής της «Ατλαντικής Συμμαχίας» στην ΠΓΔ Μακεδονίας που φέρει το όνομα «Κόκκινη Αλεπού», αποστολή στην οποία θα συμμετέχουν πάνω από 1.000 στρατιώτες απ' τους οποίους οι 800 υπολογίζονται να είναι γερμανοί.

Το επιχειρησιακό σχέδιο για την νέα στρατιωτική αποστολή του ΝΑΤΟ εγκρίθηκε στις 26 Σεπτέμβρη κατά τη σύνοδο των υπουργών Άμυνας στις Βρυξέλλες και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εσπευσμένα -ως όργανο πλέον των αμερικανοΝΑΤΟϊκών ιμπεριαλιστών- ενέκρινε την ανάπτυξη της νέας αυτής στρατιωτικής δύναμης του ΝΑΤΟ στο έδαφος της ΠΓΔ Μακεδανίας.

Η Γερμανική Βουλή χωρίς καθυστέρηση και χρονοτριβή, την επομένη κιόλας μέρα (27 Σεπτέμβρη) προχώρησε με συνοπτικές διαδικασίες και με συντριπτική πλειοψηφία ενέκρινε την παραμονή γερμανικών στρατευμένων στην ΠΓΔΜ και υπό τη διοίκηση της Γερμανίας.

Είναι φανερή, λοιπόν, η στρατιωτική αναβάθμιση της Γερμανίας, δίπλα στην οικονομική, στα Βαλκάνια.


 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

(Σχέδιο)

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Επιτροπή Προγράμματος του ΚΚΕ

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

1. Το Σχέδιο Προγράμματος του ΚΚΕ

 

Συνεχίζεται

 

Το Σχέδιο Προγράμματος αποσύρθηκε με απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ στις 22 Νοέμβρη 1954, κάτω από την πίεση και απαίτηση της χρουστσοφικής ρεβιζιονιστικής της ηγετικής Ομάδας του ΚΚΣΕ. Από χρονολογείται η πρώτη ανοιχτή ρήξη της επαναστατικής ηγεσίας του ΚΚΕ με επικεφαλής το σ. Νίκο Ζαχαριάδη.

 


Σταύρος Μποσνακίδης

ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ

Μεγάλη αξιέπαινη προσφορά

Έγινε εύφημα γνωστός, δυστυχώς όχι στην πολυαγαπημένη του πατρίδα Ελλάδα, που την υπηρέτησε πιστά

Δ. Π.

 

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

ΕΜΠΡΟΣ, ΠΑΙΔΙΑ!

Σταύρος Μποσνακίδης

   

(Απαγγέλθηκε από μαθητές του Δημοτικού σχολείου στην Εθνική γιορτή της 25ης Μάρτη του 1944)

Γράφτηκε το 1944. Δημοσιεύτηκε το 1978, και στις 29 Δεκέμβρη 1978 του απονεμήθηκε «ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΡΙΣΤΕΙΟ»


ΠΟΛΥΕΔΡΙΚΟ ΤΑΛΕΝΤΟ

Ο Σταυρός Μποσνακίδης πολέμησε γενναία με το όπλο στο χέρι τους Ιταλούς επιδρομείς εναντίον της Ελλάδας

Δημήτρης ΠΑΝΟΣ

 


Στην «ποδιά» της λευκοντυμένης θεούσας Λ. Κανέλλη «σφάζονται» στελέχη του «Κ»ΚΕ

Στις εφημερίδες «Εποχή» (9.9.2001) και «Αυγή» (7.9.2001) διαβάζουμε ότι ο Μιχάλης Κάχρης μέλος ως το τελευταίο Συνέδριο του «Κ»ΚΕ της Οικονομικής του Επιτροπής) ανακοίνωσε με επιστολή του προς την Κομματική Οργάνωση Βάσης της Εθνικής Τράπεζας την αποχώρησή του, μετά από 25 χρόνια δράσης, απ' το «Κ»ΚΕ, στην  οποία κάνει λόγο για αποπομπή του απ' το οικονομικό τμήμα που του ανακοινώθηκε απ' την Παπαρήγα. Στην επιστολή του, ανάμεσα στ' άλλα, αναφέρει:

«Μου ανακοινώθηκε επισήμως στις 14 Φεβρουαρίου 2001 από την σ. Γεν. Γραμματέα (Αλ. Παπαρήγα), συνοδευόμενη και από την διακοπή της 9χρονης απόσπασής μου στο κόμμα. Οι λόγοι, όπως μου ανέφερε, ήταν δύο. Ο πρώτος γιατί έχω διαφωνίες με την πολιτική του κόμματος και ο δεύτερος γιατί, όπως πληροφορήθηκε, «έκανα φασαρία στο κυλικείο του κτιρίου καταφερόμενος εναντίον της Λ. Κανέλλη»!!!».

Παρόλο που είναι γνωστή η σοσιαλδημοκρατική πολιτική της χρουστσοφικής ηγεσίας του «Κ»ΚΕ, εκείνο που εκπλήσσει στην περίπτωση του Καχρή είναι η κατρακύλα της ως το τελευταίο σκαλί της αστικής της πολιτικής, δηλ. να μην διστάζει να καρατομεί-«σφάζει» στελέχη της στην «ποδιά» της αντιδραστικής «νέο»ορθόδοξης θεούσας και εθνικίστριας Λιάνας Κανέλλη για «ανάρμοστη συμπεριφορά» απέναντι σ' αυτή τη «φανταχτερή δημοσιογραφίνα που πολλά χρόνια υπηρέτησε με φλογερό πάθος τη Δεξιά και την αντίδραση» (Βάσος Γεωργίου) -γεγονός που επιβεβαιώνει εκ νέου ότι στην τωρινή ηγεσία αυτού του κόμματος, μετά τη συγχώνευση του χρουστσοφικού ρεβιζιονισμού με το αντιδραστικό «νέο»ορθόδοξο-εθνικιστικό ρεύμα, κυριαρχεί μια χρουστσοφική «νέο»ορθόδοξη εθνικιστική ομάδα.

Όμως παρά της «χαρές» που τις προσφέρει η Παπαρήγα με τις «καρατομήσεις» στελεχών, η «νέο»ορθόδοξη θεούσα του «Κ»ΚΕ στις αρχές του μήνα (1.10.2001) δοκίμασε βαθιά απογοήτευση επειδή παρόλο που ευλαβικά έκανε το σταυρό της στην «κατανυκτική» ατμόσφαιρα της Βουλής, ο πνευματικός της πατέρας «άγιος» χουντοΧριστόδουλος, στη σύγχυση και τον εκνευρισμό του να ξεπεράσει τους «άθεους»(!) βουλευτές των ΣΥΝ-«Κ»ΚΕ-ΠΑΣΟΚ και στη βιασύνη του να φθάσει στους «θεοσεβούμενους»(!) της ΝΔ, δεν της έδωσε  την ευκαιρία να ασπαστεί τη «Δεξιά» του και να πάρει τις ευλογίες του.

Και εκεί που στέκονταν περίλυπη και βυθισμένη στη μεγάλη θλίψη της, ήρθε στη μνήμη της για να της «απαλύνει τον πόνο της ψυχής» της ένα «πατριωτικό»(!) γράμμα-παρηγοριά -και ξαφνικά το περίλυπο πρόσωπό της ηρέμησε-έλαμψε από χαρά και το γλυκό απλανές βλέμμα της βυθίστηκε μακάριο στην απεραντοσύνη της αίθουσας της Βουλής -ήταν το γράμμα των αξιωματικών του «Πανελλήνιου Συνδέσμου Απόστρατων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, παράτημα Θεσσαλονίκης» - που πολεμούσαν τους «κομμουνιστοσυμμορίτες»(!), δηλ. τους αντιφασίστες και κομμουνιστές του ένδοξου ΔΣΕ- οι οποίοι αφού την επαινούν, συγχαίρουν και ευχαριστούν (προπαντός, για προσέξτε, επειδή «είναι η πρώτη φορά που αναγνωρίζεται ο ρόλος των Ε.Δ. στην κοινωνικοπολιτική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας»!!!), της εύχονται «άριστη επιτυχία στους σκοπούς του περοδικού και συνεχή ενδυνάμωση και εξάπλωσης της δημοσιογραφικής του φωνής» («NECEMIS», Φεβρουάριος 1997, σελ. 6).


Οι πορνοφαντασίες του Φρέντυ Γερμανού

Νίκου Κυριακίδη

Πριν, μας αφήσει για πάντα ο Φρέντυ Γερμανός, άκουσα σε μια συνέντευξή του στην τηλεόραση στην ερώτηση «ποιο θα είναι το επόμενο βιβλίο;» του να απαντά «Θέλω να γράψω για το Νίκο Ζαχαριάδη, είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα...».

Πραγματικά χάρηκα ότι κάποιος έλληνας συγγραφέας θα ασχοληθεί με το θέμα Ζαχαριάδη

 

Στο παραπάνω άρθρο ο «δαίμονας του Τυπογραφείου» εξαφάνισε, στην έντυπη έκδοση το όνομα του συγγραφέα.

 

Διευκρίνηση λόγω συνωνυμιών

Συγγραφέας του άρθρου με τίτλο «ΟΙ ΠΟΡΝΟΦΑΝΤΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΦΡΕΝΤΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ» είναι ο σύντροφος ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ, παλιός κομμουνιστής και αντάρτης του ΔΣΕ, πρώην πολιτικός πρόσφυγας (Τσεχοσλοβακία), σήμερα κάτοικος Γιαννιτσών.


Τουρκία

73 νεκροί απεργοί πείνας

Στα μέσα Οχτώβρη συμπληρώνεται σχεδόν ένας χρόνος από τότε που άρχισε η απεργία πεινάς τούρκων-κούρδων αντιφασιστών στις φυλακές της Τουρκίας για καλύτερες συνθήκες κράτησής του, αρνούμενοι τα ΛΕΥΚΑ ΚΕΛΙΑ θανάτου.

Ως το τέλος Σεπτέμβρη ο αριθμός των αντιφασιστών που πέθαναν κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας και αγωνιζόμενοι ενάντια στον εγκλεισμό τους στους τάφους των λευκών κελιών των φυλακών του φασιστικού καθεστώτος, έφθασε αυτό το χρόνο τους 40, ενώ συνολικά, μαζί με κείνους του περασμένου χρόνου, έφθασαν τους 73.

Παρά τις διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις σε διάφορες χώρες της Ευρώπης δεν έγινε δυνατό να σταματήσουν τα στυγερά εγκλήματα των φασιστών της Άγκυρας σε βάρος τούρκων-κούρδων αντιφασιστών -εγκλήματα στα οποία συνεργούν και οι αστικές και οι αστικές κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τόσο πολύ κόπτονται για τα «ανθρώπινα δικαιώματα».

Η αλληλεγγύη του λαού μας και οι πιέσεις απέναντι στο εγκληματικό φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας πρέπει να δυναμώσουν, γιατί ο αριθμός των ηρώων, αντιφασιστών της γειτονικής χώρας αυξάνει καθημερινά.

 

Τη δική σου βοήθα εφημερίδα,
όπως πάντα με τον οβολό σου,
φίλε, το λαό μας, τη πατρίδα.
Το λαμπρό σκοπό μας, το καλό σου.

 

Γραφτείτε συνδρομητής

Ετήσια Συνδρομή 20 ευρώ

Οι συνδρομητές μπορούν να καταβάλουν τη συνδρομή τους με κατάθεση στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας με αρ. 155/919045-76 ή
με ταχυδρομική επιταγή
στη διεύθυνση: Τάσσος Μπάλλος, Τ.Θ. 3689, ΤΚ 102 10 Αθήνα


Ενισχύστε Οικονομικά την ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

Με κατάθεση
στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας με αρ. 155/919045-76

Με ταχυδρομική επιταγή
στη διεύθυνση: Τάσσος Μπάλλος, Τ.Θ. 3689, ΤΚ 102 10 Αθήνα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

Ευρωπαϊκή Ένωση - «ευρωστρατός»

ΠΓΔ Μακεδονίας: Στρατεύματα υπό Γερμανική Διοίκηση

Σχέδιο προγράμματος του ΚΚΕ

Σταύρος Μποσνακίδης: Πατριώτης και διεθνιστής

Σταύρου Μποσνακίδη: Εμπρός, παιδιά! (ποίημα)

Πολυεδρικό ταλέντο

Στην «ποδιά» της λευκοντυμένης θεούσας Λ. Κανέλλη «σφάζονται» στελέχη του «Κ»ΚΕ

Οι πορνοφαντασίες του Φρέντυ Γερμανού

Τουρκία: 73 νεκροί απεργοί πείνας

 

 

Πολιτική επιτροπή για την ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ του ΚΚΕ 1918-55