Εφημερίδα Ανασύνταξη
Αφίσες

Ανακοινώσεις τύπου
Δελτίο
Προκηρύξεις
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία

Νίκος Ζαχαριάδης
I. B. Στάλιν

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞH ΑΡΧΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Αρ. Φύλ. 123 1-15/12/2001Αρ. Φύλ. 123 51-31 Δεκέμβρη 2001
Οι αμερικανοί ιμπεριαλιστές φασιστικοποιούν τη διεθνή πολιτική
βαθαίνει παραπέρα το προτσές της φασιστικοποιήσης της κοινωνικής ζωής σε ΗΠΑ-ΕΕ

Σε περιόδους κρίσεων του καπιταλισμού και ιδιαίτερα

 

 

 

 

 

ΗΠΑ

Ο φασιστικός τρομονόμος που επεξεργάστηκε

 

Ευρωπαϊκή Ένωση

Η συζήτηση που άρχισε στη Γάνδη

 

 


Χ. Φλωράκης: ένας σοσιαλδημοκράτης και αποστάτης του μαρξισμού που αυτολανσάρεται «κομμουνιστής»

Ο αποστάτης του μαρξισμού σοσιαλδημοκράτης Φλωράκης, ζηλεύοντας τη «δόξα»(!) του επιστήθιου φίλου και μιμούμενος το στενό συνεργάτη του '89, αρχηγό του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, φρόντισε κι' αυτός, με κάποια καθυστέρηση βέβαια σε σχέση με τον Μητσοτάκη, να αναθέσει τη συγγραφή της πολιτικής του «βιογραφίας» στον αστό δημοσιογράφο Χρήστο Θεοχαράτο, στην οποία αυτολανσάρεται και αυτοδιαφημίζεται ως «κομμουνιστής», αφού, όπως μας πληροφορεί ο «Ριζοσπάστης» (2.12.2001), έφθασε στο σημείο να προλογίζει ο ίδιος(!) τη γραμμένη από το Χ. Θεοχαράτο, βιογραφία του, «καταχτώντας»(!) έτσι μια «εκπληκτική» και συνάμα θλιβερή πρωτοτυπία σε διεθνές επίπεδο.

Μ' αφορμή την παρουσίαση του Α' τόμου στις 13 Δεκέμβρη τα αστικά ΜΜΕ τον προβάλλουν ως «κομμουνιστή»(!) ακριβώς επειδή γνωρίζουν καλύτερα απ' τον καθένα, ότι με την προσχώρησή του στο αντεπαναστατικό προδοτικό ρεύμα του χρουστσοφικού ρεβιζιονισμού έχει εγκαταλείψει οριστικά εδώ και μισό αιώνα το μαρξισμό-λενινισμό και προδώσει την προλεταριακή επανάσταση και το σοσιαλισμό-κομμουνισμό καθώς και τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και υπηρετεί από τότε με την δεξιά οπορτουνιστική γραμμή του με ζήλο και παραδειγματική συνέπεια τα ταξικά συμφέροντα της ντόπιας αντιδραστικής αστικής τάξης.

Όμως παρά τη διαφήμισή του απ' τα αστικά ΜΜΕ ως «κομμουνιστή»(!) -για εξαπάτηση της εργατικής τάξης και των κομμουνιστών- τα παρακάτω χαρακτηρίζουν και σημαδεύουν ανεξίτηλα την προδοτική του πολιτική πορεία στο εργατικό κίνημα, αφαιρούν τη διάτρητη «κομμουνιστική»(!) του μάσκα, αναδεικνύουν και προσδιορίζουν το πραγματικό πολιτικό πορτραίτο και συνάμα αποκαλύπτουν το αληθινό πρόσωπό του: το πρόσωπο ενός αποστάτη του μαρξισμού, «βαμμένου» χρουστσοφικού αντισταλινικού-αντικομμουνιστή και αντεπαναστάτη σοσιαλδημοκράτη:

πρώτο, εγκατάλειψη και προδοσία του μαρξισμού-λενινισμού με την προσχώρησή του στο αντεπαναστατικό αστικό ρεύμα του χρουστσοφικού ρεβιζιονισμού αποδεχόμενος τη σοσιαλδημοκρατική γραμμή των 20ου, 22ου, κλπ. Συνεδρίων του ΚΚΣΕ -γραμμή καταρχήν προδοσίας του σοσιαλισμού-κομμουνισμού («ειρηνικός κοινοβουλευτικός δρόμος», διατήρηση του αστικού κράτους, άρνηση της Διχτατορίας του Προλεταριάτου, κλπ.) και επιπλέον γραμμή κατεδάφισης του σοσιαλισμού και σταδιακής παλινόρθωσης του καπιταλισμού στη Σοβιετική Ένωση και στις άλλες Ανατολικές χώρες μ' απαρχή τη νίκη, μετά τη δολοφονία του Στάλιν (Μάρτης 1953), της χρουστσοφικής ρεβιζιονιστικής αντεπανάστασης, την ανατροπή της Διχτατορίας του Προλεταριάτου στη Σοβιετική Ένωση που επισφραγίστηκε με το 20ο Συνέδριο (Φλεβάρης 1956).

δεύτερο, συνεπής υπεράσπιση εκ μέρους του όλων των καπιταλιστικών οικονομικών μεταρρυθμίσεων των ρεβιζιονιστικών ηγεσιών Χρουστσόφ-Μπρέζνιεφ-Γκορμπατσόφ, που οδήγησαν στην εξάλειψη του σοσιαλισμού και στην παλινόρθωση του καπιταλισμού στη Σοβιετική Ένωση και στις άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και τέλος στη διάλυσή τους,

τρίτο, επικρότηση της ωμής επέμβασης των προδοτών χρουστσοφικών ρεβιζιονιστών στο ΚΚΕ και διάλυσής του, επικρότηση της φασιστικής καταπίεσης σε βάρος δεκάδων χιλιάδων κομμουνιστών και αντιφασιστών πολιτικών προσφύγων στις ρεβιζιονιστικές χώρες (διώξεις, συλλήψεις, φυλακίσεις, δίκες, εξορίες, κλείσιμο σε ψυχιατρεία για πολιτικούς λόγους, κλπ., κλπ.),

τέταρτο, υπεράσπιση της αντεπαναστατικής γραμμής της ταξικής συνεργασίας του χρουστσοφικού «Κ»ΚΕ, μετά το '56, γραμμή υποταγής των συμφερόντων της εργατικής τάξης σε κείνα της αστικής τάξης, γραμμή στήριξης και διαιώνισης του ντόπιου καπιταλισμού,

πέμπτο, ανάληψη της ηγεσίας του χρουστσοφικού σοσιαλδημοκρατικού εκτρώματος «Κ»ΚΕ -που αντικατέστησε με βίαιο τρόπο το παλιό ηρωικό ΚΚΕ 1918-55- και μάλιστα τη στιγμή που ο εκλεγμένος γραμματέας του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης ήταν εξόριστος στη Σιβηρία, πολιτική πράξη αδιανόητη όχι μόνο για κομμουνιστές και αντιφασίστες μα ακόμα και για απλούς πατριώτες.

έκτο, βαρύνεται άμεσα και προσωπικά για το έγκλημα της δολοφονίας, στο Σουργκούτ της Σιβηρίας μετά 17 χρόνια εξορία, του μεγάλου κομμουνιστή ηγέτη και αλύγιστου μπολσεβίκου επαναστάτη ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ που διέπραξε -βαδίζοντας πιστά στα χνάρια των συντρόφων της γερμανών σοσιαλδημοκρατών δολοφόνων των Κ. Λίμπκνεχτ - Ρ. Λούζεμπουργκ -η αποστάτρια ρεβιζιονιστική φασιστική κλίκα του Μπρέζνιεφ, δολοφονία που παρουσίασαν αρχικά «ως θάνατο από καρδιά»(!) και αργότερα ως «αυτοκτονία»(!), λέγοντας και τις δυο φορές ψέματα για να σκεπάσουν το έγκλημά τους,

έβδομο, υπογραφή της επαίσχυντης δήλωσης υποταγής στα ντόπια μονοπώλια, αποκηρύσσοντας την επαναστατική βία: «αι αρχαί του κομμουνιστικού κόμματος Ελλάδας αντιτίθενται προς πάσαν ενέργειαν αποσκοπούσαν εις την βία κατάληψιν της εξουσίας ή την ανατροπήν του Ελεύθερου Δημοκρατικού Πολιτεύματος» (δήλωση Φλωράκη στον Άρειο Πάγο, 4 Οκτωβρίου 1974),

όγδοο, συμμετοχή στις αστικές κυβερνήσεις Τζανετάκη-Ζολώτα για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου -αποκορύφωμα της προδοσίας των χρουστσοφικών ρεβιζιονιστών ηγετών,

ένατο, συνεργασία με το μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΝΔ -πρώτη και μοναδική ως τώρα περίπτωση στην ιστορία του διεθνούς χρουστσοφικύ ρεβιζιονισμού (άλλα χρουστσοφικά κόμματα συνεργάστηκαν με σοσιαλιστές-σοσιαλδημοκράτες και όχι με μοναρχοφασίστες), επιμένοντας ακόμα και σήμερα στην ορθότητα αυτής της αντιδραστικής συνεργασίας,

δέκατο, συμβολή στη συγχώνευση του χρουστσοφικού ρεβιζιονισμού με τα αντιδραστικά ρεύματα εθνικισμού-«νέο»ορθοδοξίας (Κανέλλο-Ζουράριδες) και κυριαρχία τους στη σημερινή σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του «Κ»ΚΕ, συμπαράταξη με το υπεραντιδραστικό ιερατείο των χουντομητροπολιτών στα θέματα ταυτοτήτων, πολιτικής κηδείας, υποχρεωτικού πολιτικού γάμου, κλπ., απεμπολώντας-προδίδοντας έτσι ακόμα κατα άλυτα ως τα σήμερα αυτά αστικά αιτήματα -προβλήματα που σ' άλλες χώρες έχουν λυθεί εδώ και πολλές δεκαετίες.

Για την εκτίμηση της επαναστατικής δράσης του ΚΚΕ 1918-55 εκ μέρους του περιμένουμε την έκδοση του βιβλίου για να τοποθετηθούμε, αν και είναι γνωστό πως και αυτές οι τοποθετήσεις-εκτιμήσεις του δεν μπορεί να είναι διαφορετικές απ' εκείνες των εκάστοτε χρουστσοφικών ρεβιζιονιστών ηγεσιών των δεκαετιών 1956-2000, δηλ. δεν θα βγαίνουν έξω απ' τα πλαίσια των εκτιμήσεων του ντόπιου χρουστσοφικού ρεβιζιονισμού, τοποθετήσεις που, ως γνωστόν, ισοδυναμούν με προδοσία των ένδοξων αγώνων του ηρωικού ΚΚΕ 1918-55.


Τα προβλήματα και οι κινητοποιήσεις των αγροτών

Τα προβλήματα που πυροδοτούν τις κινητοποιήσεις των αγροτών


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

(Σχέδιο)

Συνέχεια από το προηγούμενο

 

Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

4. Η «μεγάλη ιδέα»

Η «Μ.Ι.» αποτελεί την αστοτσιφλικάδικη ιδεολογία

 

Συνεχίζεται

 

Το Πρόγραμμα (1954) που αναδημοσιεύουμε σε συνέχειες είναι του επαναστατικού ΚΚΕ 1918-55 με Γραμματέα το σ. Νίκο Ζαχαριάδη και δεν έχει καμία σχέση με το σημερινό ρεφορμιστικό πρόγραμμα του σοσιαλδημοκρατικού «Κ»ΚΕ.

 


ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΟΓΚΟΣ

4 χρόνια από το θάνατό του

Απ' το θάνατο του αγαπημένου μας συντρόφου και καθοδηγητικού στελέχους της Οργάνωσης Γιάννη Γκόγκου πέρασαν ήδη 4 χρόνια (10 Δεκέμβρη 1997).

Ο Γιάννης Γκόγκος, παλιό μέλος και στέλεχος του ηρωικού ΚΚΕ (1918-55) αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του και τις ικανότητές του για την πίστη εφαρμογή της επαναστατικής γραμμής του Κόμματος και στάθηκε πάντα στην πρώτη γραμμή της σκληρής και δύσκολης πάλης κατά του χρουστσοφικού ρεβιζιονισμού, υπερασπίζοντας την ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής το μεγάλο προλετάριο επαναστάτη αρχηγό του ΚΚΕ ΝΙΚΟ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ.

Μετά την ανοιχτή ωμή επέμβαση των προδοτών χρουστσοφικών ρεβιζιονιστών στο ΚΚΕ στα χρόνια 1955-1956 στάθηκε πάντα αδιάλλακτος αντίπαλος του αντεπαναστατικού αυτού ρεύματος, υπεράσπισε αποφασιστικά και αταλάντευτα το μαρξισμό-λενινισμό-σταλινισμό και βάδισε με παραδειγματική συνέπεια τον επαναστατικό δρόμο των ΣΤΑΛΙΝ-ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ.

Αντιτάχθηκε και ξεσκέπασε τα αντισταλινικά-αντιζαχαριαδικά ρεύματα μ' οποιαδήποτε μάσκα κι αν εμφανίστηκαν (αντισταλινική-αντιζαχαριαδική «λαθολογία», κλπ.).

Ως μέλος της Γραμματείας της Πολιτικής Επιτροπής της «ΚΙΝΗΣΗΣ για ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ του ΚΚΕ 1918-55» έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο σταθερό επαναστατικό της προσανατολισμό.

 


Ο «Ριζοσπάστης» και η παλινόρθωση του καπιταλισμού στην Πολωνία

Μ' αφορμή σειρά άρθρων του Νίκου Κυρίτση

Το ζήτημα της έναρξης της παλινόρθωσης του καπιταλισμού στη Σοβιετική Ένωση και στις άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης αποτελεί και σήμερα ένα απ' τα κεντρικότερα -ακριβέστερα το κεντρικότερο πρόβλημα- στην οξύτατη ιδεολογικοπολιτική διαμάχη μεταξύ των επαναστατών κομμουνιστών

 

 

Διευκρίνηση λόγω συνωνυμιών

Συγγραφέας του άρθρου με τίτλο «ΟΙ ΠΟΡΝΟΦΑΝΤΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΦΡΕΝΤΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ», δημοσιευμένο στο φύλλο 119, 1-15 Οχτώβρη 2001, είναι ο σύντροφος ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ, παλιός κομμουνιστής και αντάρτης του ΔΣΕ, πρώην πολιτικός πρόσφυγας (Τσεχοσλοβακία), σήμερα κάτοικος Γιαννιτσών.

 

Γραφτείτε συνδρομητής

Ετήσια Συνδρομή 20 ευρώ

Οι συνδρομητές μπορούν να καταβάλουν τη συνδρομή τους με κατάθεση στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας με αρ. 155/919045-76 ή
με ταχυδρομική επιταγή
στη διεύθυνση: Τάσσος Μπάλλος, Τ.Θ. 3689, ΤΚ 102 10 Αθήνα


Ενισχύστε Οικονομικά την ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

Με κατάθεση
στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας με αρ. 155/919045-76

Με ταχυδρομική επιταγή
στη διεύθυνση: Τάσσος Μπάλλος, Τ.Θ. 3689, ΤΚ 102 10 Αθήνα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

Χ. Φλωράκης: ένας σοσιαλδημοκράτης και αποστάτης του μαρξισμού που αυτολανσάρεται «κομμουνιστής»

Τα προβλήματα και οι κινητοποιήσεις των αγροτών

Σχέδιο προγράμματος του ΚΚΕ (συνέχεια από το προηγούμενο)

Γιάννης Γκόγκος: 4 χρόνια από το θάνατό του

Ο «Ριζοσπάστης» και η παλινόρθωση του καπιταλισμού στην Πολωνία

Πολιτική επιτροπή για την ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ του ΚΚΕ 1918-55