Εφημερίδα Ανασύνταξη
Αφίσες

Ανακοινώσεις τύπου
Δελτίο
Προκηρύξεις
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία

Νίκος Ζαχαριάδης
I. B. Στάλιν

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞH ΑΡΧΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Αρ. Φύλ. 132 15-30/4/2002Αρ. Φύλ. 132 15-30 Απρίλη 2002
ΖΗΤΩ Η 1η ΜΑΗ 2002: μέρα μαχητικής αλληλεγγύης και πάλης του διεθνούς προλεταριάτου

Προκήρυξη

Το διεθνές προλεταριάτο και μαζί του οι εργαζόμενοι

 

 

 


ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ
99 χρόνια απ' τη γέννησή του (27 Απρίλη 1903)


Χ. Φλωράκης: "Εκατό τοις εκατό πρωθυπουργός θα είναι ο Κ. Καραμανλής"!!!

Η επαίσχυντη δήλωση υποταγής της ηγεσίας του «Κ»ΚΕ στο ντόπιο κεφάλαιο:

 


Χ. ΦΛΩΡΑΚΗΣ - «Κ»ΚΕ: ΨΗΦΙΣΤΕ ΝΔ

Τα μέλη και οι οπαδοί του «Κ»ΚΕ που περίμενα -και σωστά- να ακούσουν από το στόμα του επίτιμου προέδρου του Κόμματός τους να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές το κόμμα τους, ξαφνιάστηκαν στις 24 Απρίλη «επαναστατικά»(!)-φιλοκαραμανλικά, δηλ. φιλομοναρχοφασιστικά. Έκπληκτοι και εμβρόντητοι άκουσαν από τους δέκτες της τηλεόρασης -και μαζί τους και ολόκληρος ο δημοκρατικός λαός της χώρας- αντί να τους καλεί να ψηφίσουν «Κ»ΚΕ στις επόμενες εκλογές για να «ηττηθεί ο δικομματισμός»(!), όπως διακηρύσσει σ' όλους τους τόνους η σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του, να παρεμβαίνει στην πρόωρη προεκλογική διαμάχη μεταξύ των δυο μεγαλοαστικών κομμάτων, του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και να δηλώνει: «εκατό τοις εκατό πρωθυπουργός ο Καραμανλής»!!! Ακριβέστερα, όταν ρωτήθηκε απ' τους δημοσιογράφους για την κατ' ιδίαν συνομιλία που είχε με τον Κ. Καραμανλή ο Φλωράκης απάντησε ότι «θα τα πούμε όταν γίνει πρωθυπουργός» και στην επιμονή των δημοσιογράφων -που ας σημειωθεί γνωρίζουν τι γίνεται στα παρασκήνια των αστικών και ρεβιζιονιστικών κομμάτων- «Γιατί θα γίνει;» απάντησε: «εκατό τοις εκατό. Γιατί ρωτάς, δεν τ' αφήνεις αυτά» («Ελευθεροτυπία» 25.4.2002). Ακριβώς αυτό μετέδωσαν και όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα.

Και είναι πράγμα για γέλια και για μικρά παιδιά τ' όσα γράφει ο «Ριζοσπάστης» (25.4.2002), παραπληροφορώντας τους αναγνώστες του, μιλώντας για «απειρία ή προβοκάτσια;» και ακόμα χειρότερα το φύλλο της 26ης Απρίλη (δισέλιδο «διαγωνισμού» αντιδραστικής γελοιογραφίας και χονδροειδούς παραπληροφόρησης για εξαπάτηση των οπαδών-μελών του «Κ»ΚΕ).

Δηλαδή μ' άλλα λόγια ο αποστάτης του μαρξισμού, σοσιαλδημοκράτης Φλωράκης πρώτο, καλεί οπαδούς-μέλη του «Κ»ΚΕ και το λαό να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές το μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΝΔ και να το αναδείξουν κυβέρνηση, και δεύτερο, προβλέπει ως άλλη «Πυθία» και προεξοφλεί από τώρα, δυο χρόνια πριν τις εκλογές, ότι ο αρχηγός αυτού του αντιδραστικού κόμματος Κ. Καραμανλής θα γίνει πρωθυπουργός, με προφανή στόχο να επηρεάσει τις μάζες να ψηφίσουν τη ΝΔ.

Όμως πέρα απ' τις αντιδράσεις των εκπροσώπων των δυο μεγαλοαστικών κομμάτων, του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ (δικαιολογημένος ενθουσιασμός) και του ΠΑΣΟΚ (συγκρατημένες επικρίσεις), το βασικό πολιτικό ερώτημα για τους κομμουνιστές που πρέπει να τεθεί και να απαντηθεί είναι: γιατί ο Χ. Φλωράκης δεν κατάγγειλε το «δικομματισμό» και γιατί δε ζήτησε να ψηφιστεί το «Κ»ΚΕ;

Μήπως δεν κατάγγειλε το «δικομματισμό» για «λόγους ευγενείας»(!), δηλ. επειδή ήταν φιλοξενούμενος της ΝΔ και του αρχηγού της; Και αν ναι, τότε γιατί δηλώνει ότι ο Καραμανλής θα γίνει «εκατό τοις εκατό πρωθυπουργός» και δε ζητάει να ψηφιστεί-ισχυροποιηθεί το «Κ»ΚΕ;

Η απάντηση σ' αυτό το καίριο και εξαιρετικά επίκαιρο πολιτικό ερώτημα είναι: «η ντόπια αντιδραστική αστική τάξη έχει φαίνεται αποφασίσει να παραμερίσει τον, ως τώρα διαχειριστή των των ταξικών της συμφερόντων σε κυβερνητικό επίπεδο, δηλ. το ΠΑΣΟΚ, και να αναθέσει τη διαχείριση στο άλλο μεγαλο-αστικό κόμμα, το μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΝΔ, γι' αυτό και κάλεσε τον υπηρέτη και πραχτορείο των συμφερόντων της στις γραμμές της εργατικής τάξης, δηλ. Φλωράκη-«Κ»ΚΕ, να βοηθήσουν στην εκλογική νίκη της ΝΔ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές ώστε έτσι να γίνουν πραγματικότητα τα σχέδιά της».

Η δήλωση Φλωράκη, επιβεβαιώνει ότι το ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο έχει αποφασίσει να αναθέσει τη διαχείριση των συμφερόντων του σε κυβερνητικό επίπεδο στη Νέα Δημοκρατία και τώρα καλεί το λακέ του να βοηθήσει στην επιτυχή εκλογή της ΝΔ. Επιπλέον γίνεται φανερό απ' την ίδια δήλωση, ότι μεταξύ «Κ»ΚΕ-ΝΔ υπάρχει μυστική συμφωνία για ενίσχυση απ' το «Κ»ΚΕ της ΝΔ τόσο στις δημοτικές εκλογές όσο και στις βουλευτικές εκλογές. Έτσι εξηγείται η προκλητική δήλωση Φλωράκη που εύχεται και προεξοφλεί νίκη του Κ. Καραμανλή στις προσεχείς εκλογές.

Βέβαια, και αυτό πρέπει να σημειωθεί, η σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του «Κ»ΚΕ γνώριζε πολύ καλά τις αρνητικές αντιδράσεις και δεν είναι τόσο αφελής όσο παρουσιάζεται αυτές τις μέρες, παρά τα κουτοπόνηρα «βλαχοδημαρχιλίκια» του Φλωράκη, παριστάνοντας τον «κουτόφραγκο» και παραπληροφορώντας του αγωνιστές («προβοκάτσιες», «λογοπαίγνιο», «αστειευόταν», κλπ.).

Νέα, λοιπόν παραλλαγή του προδοτικού '89 προσφέρει στο λαό η ηγεσία του «Κ»ΚΕ. Και το '89 η ηγεσία των «Κ»ΚΕ-Συνασπισμού γνώριζε ότι θα υποστεί πανωλεθρία, αλλά προχώρησε στο σχηματισμό της κυβέρνησης Τζανετάκη και βοήθησε στη νίκη της ΝΔ στις τότε εκλογές γιατί αυτό απαιτούσαν τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών εκείνη την περίοδο, με εντολή του αρχιπροδότη Γκορμπατσόφ (το επιβεβαιώνει εκ των υστέρων και ο Γρυλλάκης*) που συνεργάζονταν τότε στενά με τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές, οι οποίοι ήθελαν στην Ελλάδα κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας για δυο βασικούς λόγους:

πρώτο, ενόψει του ιμπεριαλιστικού πολέμου στον Περσικό Κόλπο για καλύτερο έλεγχο (το είχαμε τότε επισημάνει ως κύριο λόγο), και

δεύτερο, για να προωθήσει το σχέδιο επιτάχυνσης του ρεβιζιονιστικού στρατοπέδου προς όφελος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

(Ο καλά πληροφορημένος απ' τα μέσα των ΗΠΑ-Νδ αρχιασφαλίτης στρατηγός Γρυλλάκης στο βιβλίο του «...Αποκαλύπτω» (Αθήνα 2001) γράφει: «το γεγονός αυτό της υποστήριξης το αποδίδω στους σχεδιασμούς των αμερικάνων για να χρησιμοποιήσουν τη ΝΔ να συνδράμει στο έργο τους», σελ. 26)

«Λαμπρή»(!), «αξιοζήλευτη»(!) καριέρα των σοσιαλδημοκρατών Φλωράκη-«Κ»ΚΕ: αποστασία-προδοσία του μαρξισμού-λενινισμού-σταλινισμού και υπεράσπιση του χρουστσοφικού ρεβιζιονισμού, δολοφονία του Νίκου Ζαχαριάδη, επαίσχυντη δήλωση υποταγής σε μονοπώλια-Καραμανλή (Οχτώβρης 1974), συμμαχία-συγκυβέρνηση με τους μοναρχοφασίστες της ΝΔ το '89, «εκατό τοις εκατό πρωθυπουργός»!!!

Λόγω χώρου δεν είναι δυνατόν να επεκταθούμε περισσότερο για τις περί «Λεπέν» δηλώσεις του Χ. Φλωράκη αφήνοντας το σχολιασμό τους για άλλο φύλλο.


* Ν. Γρυλλάκης: «Η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-Συνασπισμού με πρωθυπουργό τον Τζανή Τζανετάκη σχηματίστηκε και με την συγκατάθεση του τότε ηγέτη της πανίσχυρης ακόμα ΕΣΣΔ Γκορμπατσόφ» (Ν. Γρυλλάκης: «...Αποκαλύπτω», σελ. 27, Αθήνα 2001)

 

 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

(Σχέδιο)

Συνέχεια από το φ. 130

 

Το πρόγραμμα της Νεοελληνικής Λαϊκής Δημοκρατίας

2.Στον οικονομικό τομέα:

Όλα τα βασικά

 

Συνεχίζεται

Το Πρόγραμμα (1954) που αναδημοσιεύουμε σε συνέχειες είναι του επαναστατικού ΚΚΕ 1918-55 με Γραμματέα το σ. Νίκο Ζαχαριάδη και δεν έχει καμία σχέση με το σημερινό ρεφορμιστικό πρόγραμμα του σοσιαλδημοκρατικού «Κ»ΚΕ.

 

 


Η αλήθεια για την ανατροπή του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ

β. Η ανατροπή των βάσεων του επιστημονικού σοσιαλισμού μετά τη δολοφονία του Στάλιν (5.3.53) από τη χρουστσοφικη αντεπαναστατικη κλίκα

Συνέχεια από το προηγούμενο

Περίοδος Μπρέζνιεφ

Η κατάσταση στη χώρα γίνεται έκρυθμη! Οι συνεργάτες του Χρουστσόφ για να αποφύγουν τα χειρότερα και για τον εαυτό τους, οργανώνουν συνωμοσία εναντίον του και τον καθαιρούν στις 14.10.64. Τον κριτικάρουν για επουσιώδη ζητήματα κεκλεισμένων των θυρών, του δίνουν 700 ρούβλια το μήνα σύνταξη και με μια ολιγόλογη ανακοίνωση «πληροφορούν» το λαό ότι «λόγω ασθένειας υπόβαλλε παραίτηση». Αγνοούν την παλλαϊκή κατακραυγή που απαιτεί να τον περάσουν από δίκη.

Την κομματική ηγεσία ανάλαβε ο αρχισυνωμότης, Λ. Μπρέζνιεφ. αναντίστοιχου πνευματικού επιπέδου των απαιτήσεων του πόστου ΓΓ της ΚΕ.

Γρήγορα εκδηλώθηκε μια ακόρεστη τάση μεγαλοφάνειας για ανυπερέτητες πολεμικές και πολιτικές δόξες, μιμούμενος κατά γράμμα τον προκάτοχο του Χρουστσόφ σ1 όλα: στα 4 μετάλλια του ήρωα της σοσιαλιστικής εργασίας, στην επανέκδοση της ιστορίας του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, όπου υπογραμμίζεται ο καθοριστικός του ρόλος στην επίτευξη της νίκης.

Το στήθος του στεγανοποιείται από αναρίθμητα τενεκεδένια «εύσημα» ανάλογων δήθεν υπηρεσιών, τα -οποία δεν αποχωρίζεται και τα προβάλλει, όπως το μικρό παιδί, τα αγαπημένα του παιχνίδια. Ακόμα, όταν πια βαριά-άρρωστος τον κρατούσαν για τους λόγους τους. εκείνοι, που τους βόλευε η κατάστασή του, σ' αυτό το απερίγραπτο χάλι τον ανήγαγαν σε... στρατάρχη από υποστράτηγο, που ήταν στο τέλος του πολέμου και τον πρόβαλαν στην τηλεόραση με στολή. Τον ίδιο βαθμό είχε ζητήσει και ο Χρουστσόφ, όμως αρνήθηκαν να υπογράψουν οι στρατάρχες πολέμου.

Η επιλογή του Μπρέζνιεφ στη θέση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΣΕ, όπως είχε διαρρεύσει τότε, αλλά και με κύριο άρθρο της εφ. «Πράβντα» στην 1.11.64, όπου ήταν καταπέλτης κατά του χρουστσοφισμού, με απαίτηση την επανάκτηση των ισοπεδωμένων επαναστατικών αρχών, ήταν ένας συμβιβασμός ανάμεσα στους απομείναντες σταλινικούς και τη διανόηση=αντεπανάσταση, που αντιδρούσε, Ο Μπρέζνιεφ κάτι ψέλλισε για μερική αποκατάσταση του Στάλιν, χωρίς καμία εντελώς αλλαγή στα θεμελιώδη επαναστατικά ζητήματα, που είχε καταργήσει ο Χρουστσόφ. Ατόφιο και αμετάβλητο παρέλαβε και εφάρμοσε με θρησκευτική ευλάβεια, το χρουστσοφικό οπορτουνισμό σ1 όλες τις λεπτομέρειες μαζί και την οικοδόμηση του κομμουνισμού ως το 1980. Π.χ. μετά την απομάκρυνση του Χρουστσόφ στον γιορτασμό της επετείου της ΜΟΣΕ το 1964 κλήθηκε και πήρε μέρος ο Τζου-Εν Λάϊ με την ελπίδα να βρει τρόπο αποκατάστασης των κομματικών και διακρατικών σχέσεων. Για να συνομιλήσει μαζί του επέλεξαν τον αμετανόητο χρουστσοφικό Α. Μικογιάν, ο οποίος ανακοίνωσε στον Κινέζο ηγέτη ότι «η πολιτική του ΚΚΣΕ προς το ΚΚΚ παραμένει η ίδια, που είχε, χαράξει ο Νικήτας Σεργκέγιεβιτς». Ο Τζου-Εν Λάι έφυγε άπραγος. Το Μάρτη του 1969, ξέσπασε ο πόλεμος στον ποταμό Ουουρίγια τη νησίδα Νταμάνσκι, μεταξύ ΕΣΣΔ και ΛΔΚ.

Έτσι, μια αντικειμενική καταγραφή της γενικής κατάστασης της 16χρονης εποχής του Μπρέζνιεφ (1964-1982), ήταν μια πιστή αντιγραφή και συνέχεια της 10χρονης (1954-1964) της χρουστσοφικής με την συνεχώς φθίνουσα κι πορεία ανάπτυξης της οικονομίας, καταλήγοντας στην επισημασμένη «στασιμότητα» στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του '70, έναντι των 9-12 % (3 ετήσιας ανάπτυξής της, στα μεταπολεμικά χρόνια της σταλινικής εποχής, ο Ενδεικτική ήταν η «πρόοδος» στην κατανάλωση αλκοόλ κατά κεφαλή του πληθυσμού, όπου από 3,5 λίτρα επί Στάλιν, ο Χρουστσόφ την έφτασε στα 10 και ο Μπρέζνιεφ στα 18 λίτρα, μέσος όρος για την ΕΣΣΔ, και 23 λίτρα για τη Ρωσική Ομοσπονδία (Έκθεση γενικής κατάστασης της ΕΣΣΔ Ουγκλόφ και Ιτσ. Κάκοφ για την ΚΕ του ΚΚΣΕ, 1987).

Όμως, εκεί, που συνέβαλαν κατα-στρεπτικά και καταλυτικά για την τελική διάλυση της ΕΣΣΔ, ήταν η αριθμητική αύξηση των μελών του ΚΚΣΕ - του λεγόμενου «Κόμματος όλου του λαού». Από 4 περίπου εκατομμύρια μέλη που το παρέδωσε ο Στάλιν, ο Χρουστσόφ το αύξησε στα 12 και ο Μπρέζνιεφ στα 19 εκατομμύρια. Κατ' αυτόν τον τρόπο δόθηκε η ευκαιρία στην αντεπανάσταση να εισβάλλει σ' αυτό, να το αλώσει και να καταπολεμήσει τη Σοβιετική εξουσία από «κατοχυρωμένες θέσεις» μέσα στο Κόμμα. Δεν είναι τυχαίο, όχι από το 1977, σύμφωνα με απόρρητη εισήγηση του αρχηγού της Κα-Γκε-Μπε Γ. Αντρόποφ, η ΣΙΑ αρχίζει να στρατολογεί τους πράκτορες «επιρροής»απ-ό σοβιετικούς πολίτες, να τους εκπαιδεύει μέσα στη Σοβιετική Ένωση, και να τους τοποθετεί σε θέσεις κλειδιά του κομματικού και κρατικού μηχανισμού. Αποκορύφωμα αυτής της ανήκουστης προδοτικής διάβρωσης, αποτελεί το γεγονός, όταν η ΣΙΑ τοποθετεί στο ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΣΕ, τους πιο πιστούς πράκτορες της, με κορωνίδα της επιτυχίας της, την ανάδειξη, με νόμιμες διαδικασίες, τον πρώτο την τάξη πράκτορα της, από το 1970, τη βδελυρότερη μορφή του είδους στην ανθρώπινη ιστορία Μ. Γκορμπατσόφ, στη θέση προέδρου της ΕΣΣΔ και ΓΓ του ΚΚΣΕ!

Η άλλη, αποτρόπαια πράξη του Μπρέζνιεφ, εμπαιγμού και ασελγείας σε βάρος των 285 εκατομμυρίων του Σοβιετικού λαού, ήταν ότι, όταν πια έγινε ολοφάνερη η παταγώδης χρεοκοπία της οικοδόμησης του περιβόητου χρουστσοφικού κομμουνισμού το 1980, που και αυτός μαζί με όλους τους ομοϊδεάτες του συνέργησαν στα μέγιστα γι' αυτό, έσπευσε να καλύψει με μια καινούργια «επιστημονικοφανή» απάτη, την εξαρχής, δόλια, βολονταριστική εξαπάτηση του μεγάλου Σοβιετικού λαού. Επινόησε κάτι σατανικό, ότι, δήθεν, πριν την οικοδόμηση του κομμουνισμού, προηγείται, δήθεν το στάδιο του «αναπτυγμένου σοσιαλισμού», το οποίο δεν μπορούσε να προβλέψει ο Μαρξ, όμως κάπου υπαινίσσονταν για κάτι τέτοιο. Πουθενά βέβαια στα γραπτά του Μαρξ, τέτοιος υπαινιγμός δεν υπάρχει. (Φ. Τσούγεφ: «Εκατόν σαράντα συζητήσεις με τον Μόλοτοφ», Μόσχα 1991, σελ 436). Πρόκειται για μια άθλια αποποίηση των βαρύτατων ευθυνών των υπαίτιων χρουστσοφικών αναθεωρητών, που επί 20 χρόνια επιβουλεύονταγ τα αγνά αισθήματα του Σοβιετικού λαού, υποσχόμενοι τον «επίγειο παράδεισο» του κομμουνισμού και όταν πια ήρθε το θαυματουργό 1980, αντί της υποσχόμενης, «κομμουνιστικής αφθονίας», ακόμη και σ' αυτή την πρωτεύουσα - τη Μόσχα - ήταν περιζήτητες και οι πατάτες - έκλεισαν τον κύκλο με νέα απάτη.

Κανείς δεν θεώρησε αναγκαίο, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο Μπρέζνιεφ, να βγει και να ζητήσει, έστω μια απλή συγνώμη, για τον ανεπανάληπτο διασυρμό των ιδεολογικών αισθημάτων του Σοβιετικού λαού, εξαιτίας αυτής της άνευ προηγουμένου χρεοκοπίας, του πιο διαφημισμένου σχεδίου «οικοδόμησης του Κομμουνισμού», θέτοντας και υπό αμφισβήτηση τα μελλοντικά ιδανικά όλης της ανθρώπινης εξέλιξης. Το 1980 τίποτα δεν θύμιζε τον εκκωφαντικό θόρυβο της 20χρονης αναγωγής του και κατάδειξης του, σαν αρχής ξεκινήματος της κομμουνιστικής κοινωνίας. Ούτε μνεία. Σαν να μην υπήρξε ποτέ τέτοιο άδοξο και αμαρτωλό παρελθόν. Είναι ένα δείγμα αχαρακτήριστης συμπεριφοράς, που διέπει τους τυχοδιώκτες του χρουστσοφισμού !

Στις 9.11.82 ο Μπρέζνιεφ απεβίωσε, αφήνοντας πίσω του μια ξεχαρβαλωμένη οικονομία με φανερά τα στοιχεία καπιταλιστικής Παλινόρθωσης, μια πανίσχυρη μαφία, που ελέγχει σχεδόν τα πάντα, μια αντεπανάσταση, που προχωράει ακάθεκτη στον τελικό της σκοπό σίγουρη, όσο ποτέ άλλοτε. Έναν λαό προδομένο και εγκαταλελειμμένο στο έλεος της κλοπής, της μαύρης αγοράς συναλλάγματος, που τον κατέστησαν αδιάφορο για τις μελλοντικές του τύχες και δυστυχώς με μια θανάσιμη για τη Σοβιετική εξουσία και τον ίδιο φρούδα ελπίδα, πιστεύοντας στις διακηρύξεις, θεωρούσε, ότι όποιος και να ανεβεί στην εξουσία δεν θα τολμήσει να θίξει τις βασικές καταχτήσεις που εξασφάλισε η ΜΟΣΕ, αν κι αυτές είχαν παραμορφωθεί απ' τη οπορτουνιστική λαίλαπα, ίσχυαν ακόμη στη φόρμα. Αυτό ήταν το μοιραίο λάθος του, πως όλα τα επιβουλεύονταν η επιτιθέμενη αντεπανάσταση, για την οποία κανείς δεν τον ενημέρωνε. Ζούσε με το αήττητο πνεύμα της σταλινικής εποχής και του επιστημονικού σοσιαλισμού, ο οποίος προ πολλού είχε ανατραπεί ουσιαστικά, από ένα συνονθύλευμα καπιταλιστικής παλινόρθωσης, κάτω από σοσιαλιστική επίφαση συγκάλυψης.

Ο Γ. Αντρόποφ, αρχηγός έως τότε της Κα-Γκε-Μπε, που έγινε ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΣΕ, ήταν ο πιο άρτια πληροφορημένος για την γενική άσχημη κατάσταση της χώρας. Έκανε κάποιες προσπάθειες να διορθώσει την κατάσταση, αλλά αφενός, βρήκε την σθεναρή αντίσταση της πανίσχυρης μαφίας, της νομενκλατούρας και της οργανωμένης πλέον αντεπανάστασης μέσα και έξω από το ΚΚΣΕ και αφετέρου το ξεκαθάρισμα της νοσηρότατης κατάστασης, αντί να το αρχίσει από την κορυφή, το άρχισε από τα κάτω, κυνηγώντας τους παραβάτες της εργατικής πειθαρχίας (αλκοολικούς, κοπανατζήδες, κλπ.). Έτσι, οι κύριοι υπεύθυνοι της διάλυσης της χώρας έμειναν ανενόχλητοι ουσιαστικά, να συνεχίσουν το δολιοφθόρο έργο τους. Εκείνη η μεγάλη παράλειψη του μοναδικά καλά πληροφορημένου, τέως αρχηγού της Κα-Γκε-Μπε, για τη δράση της αντεπανάστασης και των πρακτόρων «επιρροής», για τους οποίους ο ίδιος είχε ενημερώσει με απόρρητη έκθεση του την ηγεσία της χώρας στα τέλη του 1977, όπως απόδειξαν οι τραγικές εξελίξεις στη συνέχεια, δεν τον απασχόλησε. Δεν κατάγγειλε στο λαό τον θανάσιμο κίνδυνο που ελλόχευε. Δεν έκανε καμία προειδοποίηση, να προϊδεάσει το λαό, τις υγιείς δυνάμεις, που υπήρχαν και ανοιχτά να τις καλέσει όχι απλώς να επαγρυπνούν, αλλά να ξεσηκωθούν και να συντρίψουν την αντεπανάσταση. Η κατάσταση τότε ήταν σίγουρη ανατρέψιμη! Αδιανόητο γιατί δεν το έπραξε αυτό σαν πρώτο βήμα ξεκινήματος. Μια εκδοχή μπορεί να είναι η άσχημη κατάσταση της υγείας του, που βέβαια δεν τα δικαιολογεί όλα, μια και δέχτηκε να αναλάβει αυτή τη βαριά κατάσταση της χώρας, γιατί να μη δώσει το καίριο χτύπημα στον κίνδυνο Νο 1 στην καταστολή της αντεπανάστασης; Μάλλον δεν θα ήταν και ο ίδιος έτοιμος για τέτοια αναμέτρηση.

Τηλέμαχος Λαδόπουλος

Συνεχίζεται

 


Πόλεμος Αφγανιστάν: Η θέση της ηγεσίας του «Κ»ΚΕ αντιμαρξιστική και πολύ δεξιότερα εκείνης του Τόνι Μπεν

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την απάντηση του Τόνι Μπεν, «επί σειρά ετών βουλευτής του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας», στην ερώτηση για τη σχέση πολέμου-«τρομοκρατίας» πιο συγκεκριμένα: «αν ο πόλεμος στο Αφγανιστάν είναι πόλεμος κατά της τρομοκρατίας;» για να διαπιστώσουν οι αγωνιστές ότι η σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του «Κ»ΚΕ τοποθετήθηκε πάνω σ' αυτό το ζήτημα αντιμαρξιστικά και πολύ πιο δεξιά απ' τον Τόνι Μπεν, φθάνοντας στο σημείο να ανάγει το μύθο του Μπους περί «καταπολέμησης της τρομοκρατίας»(!) σε πρώτο θέμα και μάλιστα να αφιερώσει στο «Ριζοσπάστη» ολόκληρο ένθετο με αναδημοσίευση κειμένων απ' τα έργα των κλασικών Μαρξ-Ένγκελς-Λένιν-Στάλιν για την «ατομική τρομοκρατία», δηλ. κινήθηκε ουσιαστικά

 


Συναυλία-συγκέντρωση αλληλεγγύης στον ηρωικό Παλαιστινιακό λαό

Στη συναυλία του Συντάγματος, συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό που οργανώθηκε από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, Δήμους Αττικής και την Παλαιστινιακή Παροικία, πήραν μέρος, προς τιμήν τους, πολλοί καλλιτέχνες: Μ. Φαραντούρη, Γ. Νταλάρας, Χ. Αλεξίου, Β. Παπακωνσταντίνου, Δ. Μπάσης, Ε. Αρβανιτάκη, Δ. Γαλάνη, Δ. Μητροπάνος, Θ. Μικρούτσικος, Δ. Τσακνής, Λ. Χαλκιάς, Γ. Ανδρέου, Μ. Δημητριάδη, Χ. Θηβαίος, Α. Ιωαννίδης, Λ. Κηλαηδόνης, Μ. Πασχαλίδης, Τ. Τσανακλίδου, Ε. Τσαλιγοπούλου, Μ. Τσέρτος, Μ. Φαμέλος, κλπ.

Συμμετείχαν εκτός από τους Γλέζο-Θεοδωράκη και εκπρόσωποι των κομμάτων «Κ»ΚΕ, Συνασπισμού, ΔΗΚΚΙ, ΠΑΣΟΚ και των αριστερών εξωκοινοβουλευτικών Οργανώσεων, με εξαίρεση το μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΝΔ, που απέφυγε να καταδικάσει τα εγκλήματα του Σαρόν. Ας παρατηρήσουμε εδώ ότι ο «Ριζοσπάστης», σε αντίθεση μ' άλλες εφημερίδες, απέφυγε σκόπιμα να «σημειώσει» την απουσία των εκπροσώπων της ΝΔ, προφανώς για να μην την εκθέσει στα μάτια των αγωνιστών και του λαού γενικά (γνωστή ταχτική).

Ο Μίκης Θεοδωράκης απευθυνόμενος στους Παλαιστίνιους είπε:

«Ο ελληνικός λαός βρίσκεται στο πλευρό σας. Παρακολουθεί με αγωνία και πόνο την καινούρια μεγάλη τραγωδία σας... Αγανακτεί και διαμαρτύρεται μπροστά στα εγκλήματα του Σαρόν, που σαν ένας μικρός Χίτλερ, στηριγμένος στην ωμή βία και στα Μεγάλα του Αφεντικά, σκοτώνει, γκρεμίζει, αιχμαλωτίζει, βασανίζει ανυπεράσπιστους πολίτες, γέρους, γυναίκες και παιδιά».

«Ποιος όμως δε γνωρίζει ότι η Κυβέρνηση της Αμερικής, εκμεταλλευόμενη την ανθρώπινη τραγωδία μετά το καταστροφικό χτύπημα στους πύργους της Νέας Υόρκης, έχει καταστρώσει και αρχίσει να θέτει σε εφαρμογή ένα σχέδιο πολέμου που απειλεί το μέλλον της ανθρωπότητας;».

Απευθυνόμενος στους «πολιτισμένους και δυνατούς του κόσμου» είπε: «Θα κάθονται με σταυρωμένα χέρια να παρακολουθούν (όταν δε συμμετέχουν και οι ίδιοι) τους Αμερικανούς στρατηγούς να βομβαρδίζουν πότε τη Γιουγκοσλαβία και πότε το Αφγανιστάν, είτε να βοηθούν όπως τώρα τους διάφορους Σαρόν να εφαρμόζουν τη χιτλερική τακτική της καμένης γης; Δε γνωρίζουν τάχα πως όταν μια πολεμική μηχανή ξεκινήσει, τότε δεν τη σταματά τίποτε; Ήδη έχει αποκαλυφθεί ότι μετά τον ’ξονα του Κακού, όπως τον βάφτισε ο Μπους, δηλαδή το Ιράκ, το Ιράν και Βόρεια Κορέα, σειρά έχουν η Κίνα και η Ρωσία. Και γιατί όχι μεθαύριο και η Ευρώπη; Η λογική της στρατιωτικής υπεροχής, η λογική των στρατηγών του πολέμου είναι ο παραλογισμός. Οπότε τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί... Εάν δε σταματήσουμε τώρα στο ξεκίνημά τους αυτούς που βαφτίζουν τους λαούς τρομοκράτες για να τους αφανίσουν, τότε αύριο ίσως να είναι πολύ αργά».

«Σήμερα οι Μπους και Σαρόν με την καραμέλα της τρομοκρατίας επιχειρούν μετωπική επίθεση εναντίον των Παλαιστινίων, με τελικό στόχο τη στρατιωτική κατοχή, την εξόντωση των ηγετών με πρώτο τον Αραφάτ, τον εγκλεισμό σε στρατόπεδα και φυλακές όλων των αγωνιστών, την τρομοκρατία του άμαχου πληθυσμού, από τον οποίο αρχίζουν από τώρα να στερούν ακόμα και το νερό. Θέλουν να μεταβάλουν τα παλαιστινιακά εδάφη σ' ένα μεγάλο στρατόπεδο, πετυχαίνοντας έτσι τη δική τους τελική λύση. Τελικά πρώην θύματα - οι Εβραίοι - φαίνεται πως γοητεύονται όλο και πιο πολύ από τις μεθόδους των πρώην θυτών τους, των Ναζί. Τελική λύση εκείνοι σε βάρος των Εβραίων, τελική λύση αυτοί σε βάρος των Παλαιστινίων. Δεν παραλείπουν ούτε τη φριχτή "λεπτομέρεια" να βάζουν ανεξίτηλους αριθμούς στα χέρια των αιχμαλώτων...».

Αναφερόμενος ο Μ. Θεοδωράκης «στο δράμα των απλών ανθρώπων του Ισραήλ, που είναι βέβαιο ότι στην πλειοψηφία τους θα επιθυμούσαν να ζήσουν ειρηνικά με τους Παλαιστίνιους», τους υπενθύμισε την ευθύνη που έχουν που ανέθεσαν «σ' ένα λύκο όπως ο Σαρόν να φυλάξει τάχα τα πρόβατα της Ειρήνης», αλλά και «το χρέος απέναντι στον εαυτό τους κατ' αρχήν να απαλλαγούν όσο γίνεται πιο γρήγορα από τον Σαρόν και τους στρατοκράτες».

Στη συνέχεια διάβασε ένα δίστιχο του ποιητή Κώστα Γεωργουσόπουλου που έγραψε ειδικά για τους Ισραηλινούς: «Να το πιστέψω πως μες στο τανκ / είναι τ' αγγόνι της ’ννας Φρανκ;».

«Εμείς οι απλοί πολίτες της χώρας μας, με όσα μέσα διαθέτουμε, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην αφήσουμε μόνους τους Παλαιστίνιους στο έλεος των βαρβάρων. Γιατί γνωρίζουμε ότι αν η Παλαιστίνη αφεθεί στο έλεος των σύγχρονων κατακτητών, τότε αφήνουμε την πόρτα ανοιχτή για να περάσουν αύριο οι πιο μαύρες δυνάμεις που γνώρισε έως τώρα η ανθρωπότητα».

 

 

Συνδρομές - Οικονομικές ενισχύσεις

Σύντροφοι από Χαλκιδική 300,00 Π.Δ. 10,00
Γκανέζος Βαγγέλης 30,00 Οικονόμου Αικ. 10,00
Β.Β. 15,00 Κυριακίδης Μανώλης 40,00

Γραφτείτε συνδρομητής

Ετήσια Συνδρομή 20 ευρώ

Οι συνδρομητές μπορούν να καταβάλουν τη συνδρομή τους με κατάθεση στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας με αρ. 155/919045-76 ή
με ταχυδρομική επιταγή
στη διεύθυνση: Τάσσος Μπάλλος, Τ.Θ. 3689, ΤΚ 102 10 Αθήνα


Ενισχύστε Οικονομικά την ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

Με κατάθεση
στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας με αρ. 155/919045-76

Με ταχυδρομική επιταγή
στη διεύθυνση: Τάσσος Μπάλλος, Τ.Θ. 3689, ΤΚ 102 10 Αθήνα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ - 99 χρόνια απ' τη γέννησή του (27 Απρίλη 1903)

Χ. Φλωράκης: "Εκατό τοις εκατό πρωθυπουργός θα είναι ο Κ. Καραμανλής"!!!

Χ. Φλωράκης - «Κ»ΚΕ: Ψηφίστε ΝΔ

Σχέδιο προγράμματος του ΚΚΕ (συνέχεια από το φ. 130)

Η αλήθεια για την ανατροπή του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ (συνέχεια από το προηγούμενο)

Πόλεμος Αφγανιστάν: Η θέση της ηγεσίας του «Κ»ΚΕ αντιμαρξιστική και πολύ δεξιότερα εκείνης του Τόνι Μπεν

Συναυλία-συγκέντρωση αλληλεγγύης στον ηρωικό Παλαιστινιακό λαό

 

 

Πολιτική επιτροπή για την ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ του ΚΚΕ 1918-55