Εφημερίδα Ανασύνταξη
Αφίσες

Ανακοινώσεις τύπου
Δελτίο
Προκηρύξεις
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία

Νίκος Ζαχαριάδης
I. B. Στάλιν

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞH ΑΡΧΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Αρ. Φύλ. 133 1-15/5/2002Αρ. Φύλ. 133 1-15 Μάη 2002
Απροκάλυπτη και προκλητική συνεργασία «Κ»ΚΕ-ΝΔ στις δημοτικές και βουλευτικές εκλογές
Χ. Φλωράκης: «εκατό τοις εκατό πρωθυπουργός ο Κ. Καραμανλής»

Θα ήταν ολωσδιόλου αδικαιολόγητη και εντελώς ασυγχώρητη πολιτική αφέλεια για κομμουνιστές να αποδωθεί η δήλωση: «εκατό τοις εκατό πρωθυπουργός ο Κ. Καραμανλής»(!), δηλ, ψηφίστε στις επόμενες εκλογές Νέα Δημοκρατία -του επίτιμου προέδρου του χρουστσοφικού «Κ»ΚΕ σε πολιτική «απειρία», «αφέλεια» ή «επιπολαιότητα», κλπ. ή ακόμα χειρότερα ότι αυτή έγινε σε «στιγμές αστειότητας»(!) για να αυτοδιασυρθεί ο Χ. Φλωράκης όπως επιχειρούν απεγνωσμένα να «πείσουν»(!) τους αγωνιστές και το λαό, αυτογελιοποιούμενοι, οι σοσιαλδημοκράτες δημοσιογραφίσκοι του «Ριζοσπάστη».

Ασφαλώς ο αποστάτης Χ. Φλωράκης, μια γερασμένη στις «αμαρτίες» των προδοτών του χρουστσοφικού ρεβιζιονισμού αλεπού, δεν είναι ούτε άπειρος πολιτικός ούτε βέβαια επιπόλαιος. Είναι αντίθετα «πολύπειρος» και «πρωταθλητής» στις προδοσίες σε βάρος του εργατικού κινήματος.


Γελούν ακόμα και τ' αυτιά του Χ. Φλωράκη

Και η τωρινή δήλωση του Χ. Φλωράκη -που έγινε εντελώς συνειδητά και όπως το απαιτούν, αυτή τη στιγμή, τα συμφέροντα του ντόπιου κεφαλαίου -εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική γραμμή του χρουστσοφικού «Κ»ΚΕ, το οποίο ως αστικό κόμμα σοσιαλδημοκρατικού τύπου, έχει βασική και κύρια αποστολή να υπηρετεί τα ταξικά συμφέροντα της αντιδραστικής μπουρζουαζίας, να διαιωνίσει τη διχτατορία του ντόπιου κεφαλαίου και το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα με δυο τρόπους: 1. διατηρώντας μόνιμα διασπασμένη και υποταγμένη την εργατική τάξη στην αστική τάξη, και 2. κρατώντας την κάτω από την επιρροή της αστικορεβιζιονιστικής χρουστσοφικής ιδεολογίας, δηλ. την επιρροή της αστικής τάξης, όπως ορθά υπογράμμιζε ο Λένιν για το ρόλο των δεξιών οπορτουνιστών της εποχής του (Καούτσκι, κλπ.)

Στην ίδια γενική γραμμή εξυπηρέτησης των συμφερόντων του ντόπιου κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού εντάσσονταν παλιότερα, μετά την «μεταπολίτευση» (1974), και η διαβόητη πολιτική της «κυβέρνησης των δημοκρατικών δυνάμεων», δηλ. κυβέρνησης «Κ»ΚΕ-ΠΑΣΟΚ τη «μεγάλη» ή «ουσιαστική αλλαγή» και το «σοσιαλισμό»(!), η οποία υπόταξε το κίνημα πολιτικο-ιδεολογικά στην αστική τάξη, αλλά και το '89 όταν το ντόπιο κεφάλαιο μα προπαντός ο διεθνής ιμπεριαλισμός ήθελε κυβέρνηση της μοναρχοφασιστικής Δεξιάς για ασφυχτικότερο έλεγχο ενόψει του ιμπεριαλιστικού πολέμου στον Περσικό Κόλπο και για την προώθηση των σχεδίων των αμερικανών ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια με στόχο την επιτάχυνση της διάλυσης του ρεβιζιονιστικού στρατοπέδου, το «Κ»ΚΕ δε δίστασε να συνεργαστεί με το μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΝΔ -το μόνο ως τα σήμερα κόμμα στην ιστορία του διεθνούς χρουστσοφικού ρεβιζιονισμού που συνεργάστηκε και συμμετείχε σε κυβέρνηση με μοναρχοφασιστικό κόμμα (ΝΔ) - «δικαιολογώντας»(!) αυτή την προκλητική προδοσία με τα ρεφορμιστικά και απατηλά περί «κάθαρσης» μυθεύματα, που εξακολουθεί να επαναλαμβάνει ακόμα και σήμερα ο εκπρόσωπος της ΝΔ, υποτιμώντας προκλητικά τη νοημοσύνη του λαού, Γ. Σουφλιάς: «ήταν μια πολιτική κατάσταση στην ανάγκη, τότε, της χώρας για την κάθαρση» («Ελευθεροτυπία» 26.4.2002), διαψεύδοντας τον όμως ο ομοϊδεάτης αρχιασφαλίτης στρατηγός Ν. Γρυλλάκης («...Αποκαλύπτω», σελ 26-27, Αθήνα 2001). Ο μύθος της «κάθαρσης» ήταν το προπέτασμα καπνού που απέκρυβε τους πραγματικός λόγους ανάδειξης κυβέρνησης της ΝΔ (πόλεμος - διάλυση του ρεβιζιονιστικού στρατοπέδου).

Ήδη σε σημείωμα του προηγούμενου φύλλου, απαντώντας στο καίριο και επίκαιρο πολίτικο ερώτημα: «γιατί ο Χ. Φλωράκης δεν κατάγγειλε το «δικομματισμό» και γιατί δε ζήτησε να ψηφιστεί το «Κ»ΚΕ;» επισημάνθηκε ότι ο κύριος λόγος που δεν το έπραξε ήταν ότι «η ντόπια αντιδραστική αστική τάξη έχει φαίνεται αποφασίσει να παραμερίσει τον, ως τώρα διαχειριστή των των ταξικών της συμφερόντων σε κυβερνητικό επίπεδο, δηλ. το ΠΑΣΟΚ, και να αναθέσει τη διαχείριση στο άλλο μεγαλο-αστικό κόμμα, το μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΝΔ, γι' αυτό και κάλεσε τον υπηρέτη και πραχτορείο των συμφερόντων της στις γραμμές της εργατικής τάξης, δηλ. Φλωράκη-«Κ»ΚΕ, να βοηθήσουν στην εκλογική νίκη της ΝΔ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές ώστε έτσι να γίνουν πραγματικότητα τα σχέδιά της». («ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ», αρ. φυλ. 132, 15-30 Απρίλη 2002).

Για να γίνουν όμως πραγματικότητα οι αποφάσεις αυτές του κεφαλαίου υπάρχει «κάποια απόσταση», απόσταση που μπορεί να καλύψει μόνο η ηγεσία του «Κ»ΚΕ καλώντας με τη δήλωση Φλωράκη να υπερψηφιστεί το μοναρχοφασιστικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Η προκλητική δήλωση Φλωράκη καταρχήν έρχεται να επιβεβαιώσει την εκτίμηση ότι το ντόπιο κεφάλαιο έχει ήδη αποφασίσει να αναθέσει τη διαχείριση των συμφερόντων του σε κυβερνητικό επίπεδο, στο μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΝΔ, δεύτερο, η δήλωση αποκαλύπτει την ύπαρξη μυστικής συμφωνίας, όπως και στο παρελθόν, μεταξύ «Κ»ΚΕ-ΝΔ για συνεργασία στις δημοτικές και βουλευτικές εκλογές, τρίτο, πως η αντιδραστική αστική τάξη δεν ενδιαφέρεται αυτή τη στιγμή για αύξηση της επιρροής του σοσιαλδημοκρατικού «Κ»ΚΕ στην εργατική τάξη, επειδή εκτιμά ότι οι ταξικές συγκρούσεις στο άμεσο μέλλον να οξυνθούν (αν ανέμενε όξυνση θα ήταν προς το συμφέρον της ο εγκλωβισμός όσο το δυνατόν μεγαλύτερων δυνάμεων της εργατικής τάξης στην αστική σοσιαλδημοκρατική γραμμή του «Κ»ΚΕ), και γι' αυτό απαιτεί από την ηγεσία του «Κ»ΚΕ να στηρίξει ανοιχτά τη ΝΔ, ώστε να νικήσει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, απογυμνώνοντας εντελώς τη χρουστσοφική ηγεσία.

Έτσι εξηγείται ο «αυτοδιασυρμός» του επίτιμου προέδρου του «Κ»ΚΕ -και ακριβώς γι' αυτό το λόγο η αντιδραστική αστική υποχρέωσε τον Χ. Φλωράκη σε «αυτοδιασυρμό» -με την προκλητική δήλωση παρέμβασής του υπέρ του ενός πόλου του διαβόητου «δικομματισμού», (δηλ. της ΝΔ), φτάνοντας μέχρι στο σημείο να προεξοφλεί τη νίκη και μάλιστα «εκατό τοις εκατό του Καραμανλή»(!), αδιαφορώντας για την όποια ζημιά που θα υποστεί το «Κ»ΚΕ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η ηγεσία του «Κ»ΚΕ, όπως γνώριζε και το 1989 ότι θα πάθαινε πανωλεθρία στις τότε εκλογές, αλλά αυτό επέβαλαν εκείνη την περίοδο τα συμφέροντα της αστικής τάξης και του ιμπεριαλισμού, αυτό επιβάλλουν και σήμερα. Είναι φανερό ότι σε κρίσιμες περιπτώσεις για τα συμφέροντα και τα σχέδια του, το κεφάλαιο απογυμνώνει τους υπηρέτες του και δεν τους αφήνει περιθώρια ελιγμών και δημαγωγίας. Αυτό συμβαίνει και την τωρινή προδοτική δήλωση του Φλωράκη - δήλωση-κάλεσμα υπερψήφισης του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ.

Η σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του «Κ»ΚΕ έχει περιέλθει σε δεινή θέση και αδυνατεί να δικαιολογηθεί στους οπαδούς της και οι όποιες «αντιδράσεις» στελεχών της σε τηλεοπτικά παράθυρα ή στο «Ριζοσπάστη» ξεπερνούν κάθε όριο γελοιότητας. Δείγμα πρωτοφανούς γελοιότητας είναι και μια δήλωση της σοσιαλδημοκράτισσας Παπαρήγα, στην οποία, ανάμεσα στα άλλα, αναφέρει ότι «Ο Χαρίλαος Φλωράκης με τη δήλωσή του έδειξε ακριβώς, ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να σπάσουν τα ψευτοδιλήμματα, πρέπει να εγκαταλείψουν και τους δύο και να ενισχύσουν τον πόλο της αντίστασης και της αντεπίθεσης» και ότι «πόλος της αντίστασης και της αντεπίθεσης, που εδώ που τα λέμε έχει κορμό το ΚΚΕ, αυτός ο πόλος πρέπει να ενισχυθεί» («Ρ» 30.4.2002, σελ. 7)!!! Μα ακριβώς αυτό δεν έκανε με τη δήλωσή ο Φλωράκης, αντίθετα ζήτησε υπερψήφιση της ΝΔ και όχι του «Κ»ΚΕ.

Στη δήλωση Φλωράκη δίνει συνέχεια με δηλώσεις του στην «Απογευματινή» (26.4.2002) ο Τζανετάκης ότι η ΝΔ σκοπεύει να διορίσει «Αριστερό» Υπουργό στην κυβέρνησή της. Ακολουθεί ο Δ. Σιούφας, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, που δηλώνει στη «Βραδυνή» (29.4.2002), ότι η ΝΔ θα ψήφιζε «προσωπικότητα της Αριστεράς» για πρόεδρο Δημοκρατίας (ποιον άραγε; το Φλωράκη, Θεοδωράκη, κλπ.) ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη διαβεβαιώνει: «πιστεύω ότι η ΝΔ είχε πάντοτε καθαρές και "μπεσαλίδικες" σχέσεις με την Αριστερά» («Ελευθεροτυπία» 30.4.2002), εννοεί βέβαια με τους αποστάτες του μαρξισμού, προδότες χρουστσοφικούς σοσιαλδημοκράτες ηγέτες του «Κ»ΚΕ.

Τέλος ο «Ριζοσπάστης» (17.4.2002) απαντώντας στη «Αυγή» (16.4.2002) που έγραφε ότι δήθεν το «Κ»ΚΕ «σπάει» τη συνεργασία του με τη ΝΔ επειδή τώρα κατεβάζει το Β. Μπούτα ως υποψήφιο Νομάρχη, της υπενθυμίζει ότι τον είχε και το 1998, αλλά αποκρύβει απ' τους αναγνώστες του ότι στο δεύτερο γύρο το «Κ»ΚΕ ψήφισε το Βασίλη Αναγνωστόπουλο της ΝΔ για Νομάρχη, ενώ η ΝΔ το Χρήστο Τέγο του «Κ»ΚΕ για Δήμαρχο, όπως προσδιόριζε η μυστική συμφωνία «Κ»ΚΕ-ΝΔ. Επίσης απαντώντας στα «ΝΕΑ» ο «Ριζοσπάστης» (23.4.2002, σελ. 5) μας «πληροφορεί» ότι το 1998 ο συνδυασμός του Β.Μπούτα στο δεύτερο γύρο «κάλεσε τους ψηφοφόρους να εκφράσουν με όποιο τρόπο την αντίθεσή τους στους συνδυασμούς που συμμετείχαν» δηλ. τους κάλεσε να ψηφίσουν Β. Αναγνωστόπουλο (ΝΔ) όπως είχε συμφωνηθεί μεταξύ των δυο κομμάτων.

Μα δεν πέρασε ούτε καν βδομάδα και στις 26 Απρίλη το μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΝΔ, δίνοντας στη δημοσιότητα τη λίστα των υποψηφίων δημάρχων και νομαρχών, ανακοινώνει ως δήμαρχο Καρδίτσας τον Χρήστο Τέγο («Κ»ΚΕ) και ως νομάρχη το Σ. Καραγιάννη (ΣΥΝ) («Ρ», σελ. 24 και «Αυγή» σελ. 4, 27.4.2006) διαψεύδοντας τους συμμάχους του ρεβιζιονιστές ηγέτες του «Κ»ΚΕ, αποκαλύπτοντας τον ρόλο τους και επιβεβαιώνοντας έτσι την ύπαρξη μυστικής συμφωνίας «Κ»ΚΕ-ΝΔ για συνεργασία στις δημοτικές και βουλευτικές εκλογές.

Ήδη η επικεφαλής του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ και υποψήφια για ο Δήμο της Αθήνας Ντόρα Μπακογιάννη έχει εξασφαλίσει την ψήφο και τη στήριξη του ιερομόναχου της Παπαρήγα Κώστα Ζουράρι και της Νίτσας Λουλέ του Συνασπισμού (τίποτε το περίεργο: η Λουλέ επιστρέφει στις ρίζες της, δηλ. στα τσιφλίκια των παππούδων της).

 


Η άνοδος των φασιστικών δυνάμεων μεγάλος κίνδυνος και άμεση απειλή για την εργατική τάξη και τους λαούς της Ευρώπης

Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών της 21.4.4.2002 στη Γαλλία με την συντριπτική ήττα

 


9 Μάη - μέρα της μεγάλης αντιφασιστικής ΝΙΚΗΣ


 

9 Μάη και ο αντισταλινισμός-αντικομμουνισμός της ηγεσίας του «Κ»ΚΕ και των Γ.Κουβά-Β.Φυστίλη-Β.Κώστα

Και στη φετινή  εκδήλωση-συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως για τη μεγάλη αντιφασιστική ΝΙΚΗ οι ομιλητές του χρουστσοφικού «Κ»ΚΕ (Γ. Κουβάς, Γρ. Τουγλίδης, Κ. Παπαδάκης, κλπ.) δεν ανέφεραν τίποτα, όπως ήταν εξάλλου αναμενόμενο, ούτε μια φορά το όνομα του οργανωτή και καθοδηγητή της μεγάλης Νίκης των λαών ενάντια στο χιτλεροφασισμό που ως γνωστό ήταν ο Ιωσήφ Στάλιν, τη στιγμή που σ' εκείνη

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

(Σχέδιο)

Συνέχεια από το προηγούμενο

 

Το πρόγραμμα της Νεοελληνικής Λαϊκής Δημοκρατίας

3. Η φροντίδα για το λαό.

Το λαϊκό σοσιαλιστικό κράτος

4. Γλώσσα-Εκπαίδευση-Επιστήμη.

Η ζωντανή γλώσσα του λαού, η νεοελληνική λαϊκή γλώσσα (δημοτική), το πολύτιμο

5. Δικαιοσύνη - Κρατική και λαϊκή επαγρύπνηση - λαϊκός στρατός,

Η λαϊκή δικαιοσύνη σαν ανώτατη αποστολή

6. Πολεοδομία - Δημοτική και κοινοτική πολιτική - Δημοτικά και κοινοτικά έργα.

Απ' τα πρώτα βήματα η λαϊκοδημοκρατική εξουσία

Συνεχίζεται

Το Πρόγραμμα (1954) που αναδημοσιεύουμε σε συνέχειες είναι του επαναστατικού ΚΚΕ 1918-55 με Γραμματέα το σ. Νίκο Ζαχαριάδη και δεν έχει καμία σχέση με το σημερινό ρεφορμιστικό πρόγραμμα του σοσιαλδημοκρατικού «Κ»ΚΕ.

 


Η αλήθεια για την ανατροπή του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ

β. Η ανατροπή των βάσεων του επιστημονικού σοσιαλισμού μετά τη δολοφονία του Στάλιν (5.3.53) από τη χρουστσοφικη αντεπαναστατικη κλίκα

Συνέχεια από το προηγούμενο

Τελευταία περίοδος

Μετά το θάνατο του Αντρόποφ την Άνοιξη του 1984, στη θέση του εκλέχτηκε ο Κ. Τσερνιένκο, αναδειγμένος από τον Μπρέζνιεφ στο ΠΓ της ΚΕ, ο οποίος στον ένα χρόνο θητείας του, το μόνο που πρόλαβε να κάνει, ήταν η αποκατάσταση στο ΚΚΣΕ του «αντικομματικού» Β.Μ. Μολότοφ, που είχε διαγράψει ο Χρουστσόφ το 1957. Πάντως, ο αιφνίδιος θάνατος του, στις αρχές του 1985, καθώς και του πρώην υπουργού Άμυνας Δ. Ουστίνοφ, κατά τα μετέπειτα δημοσιεύματα, επρόκειτο για υγιείς ανθρώπους, που κατάρρευσαν, φωτογραφίζοντας την ενοχή της αντεπανάστασης.

Ο θάνατος του Τσερνιένκο, σηματοδότησε την μετάβαση της ήδη διαβρωμένης, αλλά τυπικά Σοβιετικής εξουσίας, εξ' ολοκλήρου στα χέρια της αντεπανάστασης με άμεσο διαχειριστή της τον έμπιστο πράκτορα της ΣΙΑ και αρχηγό της αντεπανάστασης Μ. Γκορμπατσόφ. Πρώτα σαν ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΣΕ και στη συνέχεια και εκλεγμένου πρόεδρου της ΕΣΣΔ. Ποτέ και πουθενά στην παγκόσμια ιστορία, τέτοιο παράτολμο σε ολική και άπειρες διαστάσεις τερατούργημα δεν έχει ανάλογο της. Και μάλιστα μεταξύ των δυο υπερδυνάμεων θανάσιμης ταξικής αντιπαράθεσης, που υποτίθεται, πως η εσωτερική περιφρούρηση, ειδικά για την ΕΣΣΔ, που είχε επιβεβαιωθεί ιστορικά η απόλυτη σιγουριά ασφαλιστικών δικλείδων, ότι διέθετε, να αλωθεί κατά κράτος, με νόμιμες εκλογές, αναδείχνοντας στα ύπατα αξιώματα εξουσίας ένα άγνωστο πρότυπο ανήκουστης προδοτικής ολκής και παγκόσμιας εμβέλειας το ελεεινό ανθρωποειδές Γκορμπατσόφ! Σ' αυτό «μωραίνει ο Κύριος», όχι μόνο και τόσο μέσα από το κόμμα, που άλλαξε την όψη και τη δομή του κόσμου, εκτράφηκε μια τόσο βλοσυρή αντεπαναστατική. αδίσταχτη προσωπικότητα, αλλά στο πόσο αλλοτρίωσε, διέβρωσε και διολίσθησε από το πρωτότυπο επαναστατικό κόμμα ο εγκληματικός χρουστσωφισμός, ώστε αντεπανάσταση να προτείνει τον αρχηγό της στην ύπατη εξουσία και να εκλέγεται παμψηφεί!!!

Ύστερα απ' αυτό το κύριο επίτευγμα της αντεπανάστασης τα πάντα έγιναν προγραμματισμένα και κατά στάδια τελικής άλωσης, ότι είχε απομείνει όρθιο. Το ξεκίνημα έγινε με μια ανούσια κενόλογη μαρξιστολογία, με σκοπό την εισαγωγή της αμερικανόπνευστης περεστρόικας σαν σωτήρια λύση για τη σοσιαλιστική οικονομία και την ΕΣΣΔ.

Μάλιστα, ο πατριάρχης πάσης ιστορικής προδοσίας Γκορμπατσόφ αφειδώλευτα μοίρασε επαίνους και εύσημα στο... Στάλιν, πως χωρίς αυτόν η ΕΣΣΔ δε θα ήταν αυτή που ήταν. Συνάμα, το 1986 άρχισε ένα μπαράζ μεγάλων καταστροφών, όπου από τα τέλη Απρίλη ως εον Οκτώβρη συμβαίνουν: Τσερνομπίλ, σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας με εμπορική στην περιοχή του Κούρσκ, σύγκρουση κρουαζιερόπλοιου με φορτηγό στη Μαύρη θάλασσα, έκρηξη αγωγού φυσικού αερίου την ώρα που είχε σταθμεύσει τραίνο επιβατικό δίπλα, στη Σιβηρία. Και στα 4 ατυχήματα τα θύματα ήταν συνολικά χιλιάδες. Τέλος γίνεται πυρκαγιά σε πυρηνοκίνητο υποβρύχιο στη Καραβαϊκή θάλασσα. Μόλις κατορθώνει να σωθεί το πλήρωμα. Το υποβρύχιο βυθίζεται με όλο τον πυραυλικό εξοπλισμό.

Ξαφνικά ξεσπάει, μετά το 1987, μια άνευ προηγουμένου αντισταλινική σταυροφορία για τις δήθεν «θηριωδίες του Στάλιν». Με τον κανόνα της αριθμητικής προόδου, άρχισαν να αυξάνουν, ο ένας μετά τον άλλον, οι πωρωμένοι συκοφάντες, τα υποτιθέμενα θύματα, χωρίς καν να διανοούνται την γελοιότητα, που έφταναν: την πρώτη αύξηση την έκανε η Ελεονόρα Ρούζβελτ, συζ. του προέδρου Ρούζβελτ, όταν το 1952 επισκέφθηκε την ΕΣΣΔ και απαίτησε να της δοθεί ο αριθμός των κρατουμένων, όπου και της τον έδωσαν: 2.352.000. Της φάνηκαν λίγοι. Επιστρέφοντας στις ΗΠΑ, τους «υπολόγισε» 10 εκατομμύρια. Ο Δ. Βολκογκόνοφ το 1988 τους έκανε 20 εκατομμύρια, ο Ρ. Μεντβέντιεφ 40 εκατομμύρια και ο εισηγητής μιας αντεπαναστατικής σύναξης στην κόκκινη πλατεία της Μόσχας τον Αύγουστο του 1990 70 εκατομμύρια. Ενώ κάποιος «θεωρητικός» τον ίδιο καιρό στην εφημερίδα «Αργκουμέντι ί φάκτι», συνυπολογίζοντας και αυτούς που θα γεννιόνταν από τους εκτελεσμένους τους ανέβασε στα 110 εκατομμύρια. Αυτό σημαίνει, ότι όλος ο ενεργός πληθυσμός της Ρωσίας εξοντώθηκε. Τότε ποιος σύντριψε το χιτλερικό φασισμό, ποιος ανόρθωσε σε χρόνο ρεκόρ την καταστρεμμένη οικονομία μετά τον πόλεμο;

Αυτοί οι συνειρμοί ήταν ανεπιθύμητοι για την αντεπανάσταση. που βρισκόταν στην τελική φάση κατεδάφισης των υπολειμμάτων της Σοβιετικής Εξουσίας και έπρεπε, μέσο της αποχαύνωσης, να ολοκληρωθεί, όχι μόνο ο λήθαργος του ήδη απεγνωσμένου λαού, αλλά και η συστράτευσή του για τη μετάβαση στην περιβόητη «Δημοκρατία». Η προφητική πρόβλεψη του Στάλιν στην πλήρη επαλήθευση της: «Όταν πεθάνω, στον τάφο μου θα ρίξουν πολλά σκουπίδια, όμως ο άνεμος της ιστορίας θα τα σκορπίσει...».

Ο Γκορμπατσόφ, μετά τη συνάντηση του με τον Μπους στη Μάλτα το Δεκέμβρη του 1988, όπου πήρε τις οδηγίες ανατρεπτικής δράσης των σοσιαλιστικών χωρών, αρχίζει το έργο του στις αρχές Μάη 1989 από τη ΛΔΚ, όπου η επίσκεψη του εμπνέει την αντεπαναστατική εκδήλωση στην πλατεία «Ουράνιας Γαλήνης» του Πεκίνου, αλλά συντρίβεται και ο υποδαυλιστής φεύγει άπραγος. Ξεχύνεται στην Ευρώπη. Η ΣΙΑ, Μοσάντ σε στενή συνεργασία με τον πάπα Παύλο-Ιωάννη II, Πολωνό, που επιλέχτηκε εμφανώς, επί τούτου το 1978, για πρώτη φορά στα 2000 χρόνια, μη Ιταλός στον παπικό θρόνο, μέσω της καθολικής εκκλησίας, έχουν μετατρέψει την Πολωνία σε αντεπαναστατικό άντρο, πλήρους προμήθειας αντεπαναστατικού υλικού και χρημάτων. Έχουν ήδη σ' όλες τις Λ. Δημοκρατίες, γίνει τα λεγόμενα «λαϊκά μέτωπα», υπό πλήρη έλεγχο της αντεπανάστασης. Μέσα στα 1989 η αντεπανάσταση, σε αγαστή συνεργασία με τον Ιούδα Γκορμπατσόφ γίνεται εξουσία στις χώρες: Ουγγαρία, Τσεχοσλοβακία, Πολωνία, Βουλγαρία. Το 1990 ξεπουλάνε οι Σεβαρνάντζε-Γκορμπατσόφ αντί 80 δισεκατομμύρια μάρκα συνεργούν στη δολοφονία του ζεύγους Τσαουσέσκου στη Ρουμανία, ενώ και με τη βοήθεια της Νέας Δημοκρατίας, ο Μπερίσια ανεβαίνει στην εξουσία της Αλβανίας. Απομένει η Σοβιετική Ένωση, καθοδηγούμενη από τους αρχιπράκτορες της ΣΙΑ, της Μοσάντ, κ.ά., αλλά εδώ τα πράγματα θέλουν άλλο χειρισμό. Πρόκειται για πυρηνική υπερδύναμη και μια τυχόν εμφύλια σύρραξη, εγκυμονούσε καταστροφικές συνέπειες για αφεντικά και υποτελείς.

Γι' αυτό ο δόλιος Γκορμπατσόφ εξουδετερώνει ένα προς ένα τα πιθανά εμπόδια για μια αναίμακτη επέλαση της αντεπανάστασης: 1) αποπέμπει από την ΚΕ και αντικαθιστά με δικούς του 150 παλιά μέλη της, με την καθιέρωση ορίου ηλικίας για τα καθοδηγητικά όργανα τα 60 χρόνια. 2) Υποδαυλίζει τις εθνικιστικές τάσεις μέσα στο στρατό και αποδιοργανώνει το αξιόμαχο του με ποικίλους τρόπους. 3) Οι πράκτορες του υποκινούν αιματηρές συγκρούσεις παντού στις Βαλτικές χώρες, στον Καύκασο, στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, στο Μπακού και Σομγκάϊτ, μεταξύ αντζέρων και αρμενίων, στο Τατζικιστάν. Όλη η αχανής χώρα περνάει σε κατάσταση «κινούμενης άμμου», όπου ρέει αίμα, και παρουσιάζονται ατέρμονες εθνικιστικές συγκρούσεις, δεκάδες χιλιάδες εσωτερικοί πρόσφυγες... Κυριαρχεί ένα χάος απογοήτευσης και θλίψης για όλους τους λαούς της ΕΣΣΔ... Η ιμπεριαλιστική και η αντεπαναστατική προπαγάνδα κυριολεκτικά λυσσομανάει, βρίζει και ασελγεί σε βάρος των ιερών και οσίων της ΜΟΣΕ. Κατασυκοφαντεί τους προλεταριακούς συγγραφείς Γκόρκι, Μαγιακόφσκι, Φαντέγιεφ, προβάλλοντας τους αντιδραστικούς Μπούνιν, κ.ά. Καμία αντίκρουση από τον κομματικό Τύπο, ο οποίος ή συναινεί, με ελάχιστες εξαιρέσεις, ή σιωπά. Στην τηλεόραση ατέρμονες συζητήσεις από εκπροσώπους της αντεπανάστασης οι οποίοι καμουφλάρονται, ως εκπρόσωποι ποικιλώνυμων κομμάτων, που μόλις ανακοίνωσαν την ύπαρξη τους. Θέματα συζητήσεων: τα. «ανθρώπινα δικαιώματα», που στέρησε η ΜΟΣΕ, η «Δημοκρατία», η «ελευθερία του ατόμου», ο «πολιτισμός» με πρότυπα της Δύσης. Ακόμα μοναρχικοί ντυμένοι με στολές τσαρικών αξιωματικών ζητάν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Παύλοφ και του θέτουν τα αιτήματα τους. Όλες οι υπόγειες διαβάσεις και είσοδοι στο Μετρό της Μόσχας έχουν πλημμυρίσει από χυδαίες φωτογραφίες πορνό που πουλιούνται, με 3 ρούβλια η μία. Πλανόδιοι ..., πουλάν έξω απ' τα βιβλιοπωλεία και στους δρόμους της Μόσχας τη Βίβλο, αντί 50-60 ρουβλίων, όταν επιστημονικά και λογοτεχνικά έργα πουλιόταν με 2-3 ρούβλια. Τον ίδιο καιρό, το Καλοκαίρι και το Φθινόπωρο του '90, μπροστά στο άγαλμα του Πούσκιν, 500 μέτρα απ' το Κρεμλίνο και απ' το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη εκδηλώνουν φασίστες με τη σβάστικα και η πολιτικοφυλακή τους περιφρουρεί να μην τους λιντζάρουν οι βετεράνοι του Πατριωτικού Πολέμου και ο λαός, που δεν αντέχει την ιταμή πρόκληση.

Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της κατάργησης του άρθρου 6 του Σοβιετικού Συντάγματος, από τον πράκτορα της ΣΙΑ και αρχιπροδότη Γκορμπατσόφ για τη «δημιουργία πλουραλιστικής κοινωνίας στην ΕΣΣΔ».

Οι ενέργειες του Γκορμπατσόφ και Σεβαρνάντζε είναι αποκαλυπτικές. Πουλάν στους αμερικάνους πλούσια σε αλιεία και πετρέλαιο θαλάσσια περιοχή στην Καμτσάτκα. Στις διαπραγματεύσεις για τον αφοπλισμό, χωρίς να ενημερώνουν το Γ Επιτελείο, συμπεριλαμβάνουν και καταργούν τους πυραύλους «ΟΚΑ», οι οποίοι δεν προβλέπονταν απ' την συμφωνία, ήταν μοναδικοί στο είδος και δεν διέθεταν τίποτα παρόμοιο οι αμερικάνοι. Καταργούν τον μοναδικό σταθμό παρακολούθησης στο διάστημα στο Κρασνογιάρσκ, χωρίς να καταργηθεί ούτε ένας από τους τρεις παρόμοιους αμερικανικούς. Παραλύει το αντιπυραυλικό ενιαίο σύστημα της ΕΣΣΔ. Το Μάρτη του 1991 σε συνεδρίαση του Ανωτάτου Σοβιέτ ο αρχηγός της Κα-Γκε-Μπε Β. Κριουτσκόφ διαβάζει κατάλογο πρακτόρων «επιρροής» που του είχε παραδώσει διπλός πράκτορας... με 28 ονόματα, μεταξύ των οποίων, ο πασίγνωστος πράκτορας της ΣΙΑ από το 1958 Α. Γιάκοβλεφ, ο μετέπειτα πρωθυπουργός χου Γέλτσιν Ε. Πριμακόφ, ο ακαδημαϊκός Γ. Αρμπάτοφ, κ.α. Ο Γκορμπατσόφ του λέει: «και τι θέλετε να επαναλάβουμε το 1937,». Και τον Α. Γιάκοβλεφ από μέλος της ΚΕ τον κάνει μέλος του ΠΓ και του αναθέτει μάλιστα... την ιδεολογική δουλειά του ΚΚΣΕ. Τέτοιες αποκαλυπτικές προδοτικές ενέργειες του Γκορμπατσόφ είναι τόσες πολλές και περνάνε απαρατήρητες, ώστε ορισμένοι να καταλήγουν στο συμπέρασμα, πως διέθετε μυστικιστικές, παραφυσικές, σατανικές ικανότητες, που δήθεν, τύφλωναν τους πάντες και εκλάμβαναν τις προδοσίες σαν ορθές πράξεις. Πρόκειται βέβαια για θλιβερό άλλοθι αβυσσαλέου οπορτουνιστικού λήθαργου και τίποτα περισσότερο!! Ναι. Αυτό το συνονθύλευμα εντατικής καπιταλιστικοποίησης με την ψευδεπίγραφη σοσιαλιστική πρόσοψη, που του διατηρούσε η αντεπανάσταση για να κρύβει το πρόσωπο της - κατάρρευσε! και ο λαός δεν είχε λόγους να το στηρίξει. Αλλά τι σχέση είχε αυτό που κατάρρευσε με την θριαμβευτική παρουσία του επιστημονικού σοσιαλισμού του Λένιν-Στάλιν, που αποκλειστικά επιβουλεύεται η ιμπεριαλιστική προπαγάνδα, αδιαλείπτως, 12 χρόνια τώρα;

Το Μάρτη επίσης του 1991 ο Γκορμπατσόφ συναινεί στη δημιουργία Κρατικής Επιτροπής Έκτακτης Ανάγκης (ΚΕΕΑ), η οποία χρησιμοποιείται από την αντεπανάσταση για την κατάληψη της εξουσίας, από τον διεστραμμένο Γέλτσιν με το πραξικόπημα στις 19.8.91, όπου μέλη της ΚΕΕΑ, όπως ο τότε Πρωθυπουργός Παύλοφ, δηλώνουν, πως δεν έδωσαν διαταγή να μπουν τα τανκς στη Μόσχα. Αρχίζει υπό την αιγίδα του Κίσινγκερ και του αρχηγού της ΣΙΑ... με αναντίρρητο πρόσταγμα στο θλιβερό Γέλτσιν, ότι «το συμφέρον της Ρωσίας είναι να ακολουθεί απαρέγκλιτα τις υποδείξεις των ΗΠΑ». Προς «αποφυγή παρεξηγήσεων» η γελτσινική καμαρίλα πλαισιώνεται από 30.000 και πλέον αμερικανούς «συμβούλους»!! Το Δεκέμβρη 1991 οι Γέλτσιν, Κραβτσούκ και Σουσκέβιτς διαλύουν την ΕΣΣΔ.

Επακολουθεί χάος στα πάντα. Αναρίθμητες μαφίες μαζί με τους ξένους «προστάτες» ληστεύουν και λυμαίνονται τα πάντα και τους πάντες. Μια επιταχυνόμενη πλήρης αθλιότητα καλύπτει με το μαύρο πέπλο της την πάλαι ποτέ κραταιά υπερδύναμη.

Στις 4.10.93 ο Γέλτσιν, με υπόδειξη των επικυρίαρχων του και με τη βοήθεια πρακτόρων της ΣΙΑ, Μοσάντ, κ.α., δια πυρός και σιδήρου εξοντώνει στο «Λευκό Οίκο» το Ανώτατο Σοβιέτ. Η αντεπανάσταση ολοκληρώνεται... Η ανελέητη καπιταλιστική βαρβαρότητα, πάει να ισοπεδώσει πράγματα και συνειδήσεις. Όμως ο αιματοβαμμένος ψευτοτσάρος Γέλτσιν, με αναλωμένη την προδοτική του ισχύ, μέσα στην απροσπέλαστη αθλιότητα ενός εξαπατημένου λαού, αναζητεί, με οδηγό τον εφιάλτη της εγκληματικής του καριέρας, την συναλλαγή ακολασίας με το θρόνο του εγκάθετου, με όρο την απονομή ασυλίας του. Ο Β. Πούτιν αποδέχεται την ετερόκλητη, κραυγαλέα συναλλαγή και τον διαδέχεται! Η ροή των πραγμάτων μένει αμετάβλητη. Αγρία καπιταλιστικοποίηση!

Τηλέμαχος Λαδόπουλος

Συνεχίζεται

 


ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, ΜΑΝΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Παλαιστίνη, μάνα Παλαιστίνη!
Ο Σαρόν στον τοίχο εσένα στήνει.
Με τα τανκ του σε τσαλαπατά.
Τι σφαγές, εγκλήματα φριχτά!

Τα παιδιά σου κάτω απ' τα ερείπια
με κουφάρια από σφαίρες τρύπια.
Κόκαλα σπαρμένα δω και κει.
Νέοι φυτρώσανε χιτλερικοί.

Γύρωθε χαλάσματα, συντρίμμια,
που σκορπούν φασιστικά αγρίμια.
Όλη η ανθρωπότητα πονεί,
μπήγει ως τους ουρανούς φωνή.

«Κάτω, βάρβαροι στυγνοί, τα χέρια,
η ζωή μ' οργή προστάζει ακέρια,
απ' της Παλαιστίνης το λαό!»
Τέτοια φρίκη, πως να αγνοώ;

Δείτε, ζωντανά παιδάκια καίνε,
μ' οδυρμούς μανούλες κλαίνε.
Θάνατος, ερήμωση παντού.
Λες και Εσσεσίτες κάνουν ντου.

Χαίρονται, βοηθούν, οι Αμερικάνοι.
Η Ευρώπη, αίσχος! Χάζι κάνει.
Είναι ο φασισμός σφαγή, βραχνάς.
Ω, γιατί Ευρώπη, τον ξεχνάς;

Ό,τι πια ακούς στη γειτονιά σου,
θα το δεις, μπορεί, και στη γωνιά σου,
αν δεν βάλεις συ μυαλό γερά,
συμφορά, κακό σε καρτερά.

Ο λαός μας δεν το βάζει κάτω.
Πολεμά Αμερικάνους, ΝΑΤΟ,
παν στον τόπο μας να ζούμε εμείς
δίχως λύκους κι επιδρομείς.

Μάζεψε, Σαρόν, τα τανκ για πάντα,
που γενούν χαμό, την «Ιντιφάντα».
Το Ισραήλ ειρηνικά να ζει
με τους Παλαιστίνιους μαζί.

Σωτηρία η γλυκιά ειρήνη.
Όχι του πολέμου το μπουρίνι.
Όλους ο πλανήτης μας χωρά.
Ζήτω η Ειρήνη κι' η ζαρά!

Δημήτρης ΠΑΝΟΣ
16.4.2002


Γράμμα στην "ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ"

Μελβούρνη 15.5.2002

Αγαπητοί σύντροφοι, γεια σας
Συνεχίζουμε να παίρνουμε την εφημερίδα σας
«ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ» εδώ στην μακρινή Αυστραλία και αυτό είναι ευχάριστο για μας που βρισκόμαστε εδώ στη χώρα να έρχονται τέτοια υλικά.

Όχι μόνο να ενημερωθούμε εμείς και να μεταδίδουμε από το ραδιοσταθμό της Μελβούρνης και να ακούει όλη η παροικία. Το κάθε φύλλο της εφημερίδας έχει τόσα πολλά υλικά, ωραία άρθρα, σχόλια, θέσεις, τοποθετήσεις κομματικές, κριτικές κλπ.

Ξεσκεπάζει τον ρεβιζιονισμό και τα «κατορθώματά τους». Υπερασπίζει το μαρξισμό-λενινισμό-σταλινισμό που οι ρεβιζιονιστές προσπάθησαν να ρίξουν στα σκουπίδια.

Δεν θέλω να σας κουράσω αφού εσείς εκεί είστε ενήμεροι των γεγονότων. Το μόνο που πρέπει είναι να συνεχιστεί αυτή η γραμμή που ακολουθείται. Η ζωή απέδειξε ότι είχαμε δίκιο και σωστά ξεκινήσαμε τον αγώνα αυτόν.

Κλείνω αυτό το σημείωμα και πιστεύω πως γρήγορα θ' ανταμώσουμε στην Πατρίδα μας. Για ενίσχυση της εφημερίδας «ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ» σας στέλνουμε 100 δολάρια Αυστραλίας.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς
Μεταλλίδης Ηλίας


 

Συνδρομές - Οικονομικές ενισχύσεις

Σύντροφοι περιοχής Κεφαλονιάς 290,00 Καραγιάννη Μ. 20,00
Βουνοτρυπίδης Χρήστος 45,00 Μπέσιος Σ. 100,00
Κόκκα Νίκη 32,00 Δημητρίου Σ. 15,00
Μέρκος Ν. 16,00 Λάππας Α. 20,00
Δ.Κ. 50,00 Μπαράτσης Δ. 15,00
Τσίπης Γ. 20,00 Πατσαβός Γ. 15,00
Αναγνώστου Α. 40,00 Γκαβέλας Γιάννης 30,00

 

Γραφτείτε συνδρομητής

Ετήσια Συνδρομή 20 ευρώ

Οι συνδρομητές μπορούν να καταβάλουν τη συνδρομή τους με κατάθεση στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας με αρ. 155/919045-76 ή
με ταχυδρομική επιταγή
στη διεύθυνση: Τάσσος Μπάλλος, Τ.Θ. 3689, ΤΚ 102 10 Αθήνα


Ενισχύστε Οικονομικά την ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

Με κατάθεση
στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας με αρ. 155/919045-76

Με ταχυδρομική επιταγή
στη διεύθυνση: Τάσσος Μπάλλος, Τ.Θ. 3689, ΤΚ 102 10 Αθήνα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

Η άνοδος των φασιστικών δυνάμεων μεγάλος κίνδυνος και άμεση απειλή για την εργατική τάξη και τους λαούς της Ευρώπης

9 Μάη - μέρα της μεγάλης αντιφασιστικής ΝΙΚΗΣ

9 Μάη και ο αντισταλινισμός-αντικομμουνισμός της ηγεσίας του «Κ»ΚΕ και των Γ.Κουβά-Β.Φυστίλη-Β.Κώστα

Σχέδιο προγράμματος του ΚΚΕ (συνέχεια από το προηγούμενο)

Η αλήθεια για την ανατροπή του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ (συνέχεια από το προηγούμενο)

Δ. Πάνου: Παλαιστίνη, μάνα Παλαιστίνη (ποίημα)

Γράμμα στην "Ανασύνταξη" από την Ηλία Μεταλλίδη

 

Πολιτική επιτροπή για την ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ του ΚΚΕ 1918-55