Εφημερίδα Ανασύνταξη
Αφίσες

Ανακοινώσεις τύπου
Δελτίο
Προκηρύξεις
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία

Νίκος Ζαχαριάδης
I. B. Στάλιν

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞH ΑΡΧΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Αρ. Φύλ. 137-138 1-31/7/2002Αρ. Φύλ. 137-138 1-31 Ιούλη 2002
Οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές αποφασίζουν και προαναγγέλλουν τον τερματισμό ύπαρξης και δράσης της "Οργάνωσης"-φάντασμα "17 Ν"
"ξέφραγο αμπέλι" των ξένων μυστικών υπηρεσιών η χώρα μας

Δυο βδομάδες τώρα, απ' τις αρχές Ιούλη -μετά τον τραυματισμό (Σάββατο 9 Ιούνη, ώρα 22:20) του άγνωστου αρχικά «βομβιστή» Σάββα  Ξηρού στον Πειραιά, που φέρεται, σύμφωνα με τις αρχές, ως μέλος της διαβόητης «17 Νοέμβρη» -ο ελληνικός λαός

 

1. Δράση στην υπηρεσία των σχεδίων και των συμφερόντων του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού

Η προσεκτική μελέτη του συνόλου της δράσης της «Οργάνωσης»-φάντασμα «17 Νοέμβρη» απ' το '75 ως τα σήμερα δείχνει

 

2. «εξάρθρωση» της «Οργάνωσης»-φάντασμα ή ειλημμένη απόφαση των ξένων μυστικών υπηρεσιών για τερματισμό της ύπαρξης και δράσης της ως περιττής και ανώφελης για τα σχέδια των αμερικάνων ιμπεριαλιστών;

Πρέπει ευθύς εξαρχής να σημειωθεί ότι παρά τις θριαμβολογίες και τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης

 

 


Ενάντια στην ιμπεριαλιστική και αστική κρατική τρομοκρατική εκστρατεία

Σχεδόν ένα μήνα ο λαός και ολόκληρη η χώρα

 


ΣΧΕΣΕΙΣ ΗΠΑ-ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Παρακάτω αναδημοσιεύουμε αποκαλυπτικό απόσπασμα από τη συνάντηση του αρχιασφαλίτη και συμβούλου του Μητσοτάκη στρατηγού Γρυλλάκη με ιθύνοντες της CIA το Νοέμβριο του 1988 στον Ουάσινγκτον για να προετοιμαστεί η εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας σε κείνη την κρίσιμη ιστορική περίοδο, στο οποίο ομολογείται ανοιχτά η άμεση ανάμειξη των ΗΠΑ στα εσωτερικά της χώρας. Επίσης διαφωτίζονται εν μέρει τα τεκταινόμενα εκείνης της περιόδου, μακριά απ' το πέπλο των παραπλανητικών ρεφορμιστικών περί «καθάρσεως» φλυαριών των προδοτών χρουστσοφικών ηγετών Φλωράκη-Κύρκου του Συνασπισμού που συσκοτίζει ολοκληρωτικά και αποκρύβει την τότε πραγματική πολιτική κατάσταση της χώρας και το ρόλο του ξένου παράγοντα (αμερικανών-Γκορμπατσόφ).

ΕΠΑΦΕΣ ΜΟΥ ΜΕ CIA ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΝΔ

"Το Νοέμβριο του 1988 με ενημέρωσε η CIA, μέσω του Ελληνοαμερικανού υπαλλήλου της Στέφανου «Χ», ότι ο επικεφαλής

 

Απόσπασμα από το βιβλίο: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΡΥΛΛΑΚΗΣ: "Αποκαλύπτω...", σελ. 263-265, Αθήνα 2001.

 


Διεθνής συνάντηση των χρουστσοφικών και ρεβιζιονιστικών κομμάτων

Και η φετινή διεθνής συνάντηση των χρουστσοφικών ρεβιζιονιστικών κομμάτων με θέμα «Η διεθνής κατάσταση μετά τις 11 Σεπτέμβρη 2001» τελείωσε, όπως αναμένονταν, χωρίς εκπλήξεις.

Σ' αυτή παρουσιάστηκαν οι γνωστές δεξιές οπορτουνιστικές θέσεις αυτών των κομμάτων σχετικά με το παραπάνω ζήτημα, όμοιες μ' αυτές της σοσιαλδημοκρατικής ηγεσίας του «Κ»ΚΕ, στις οποίες έχουμε παλιότερα ασκήσει κριτική και επομένως δεν υπάρχει λόγος να επαναληφθεί εκ νέου η κριτική σ' αυτές.

Με την ευκαιρία ας σημειωθεί:

πρώτο, ότι όλα αυτά τα κόμματα έχουν την ίδια κοινή αντίληψη για το «σοσιαλισμό», δηλ. μια αστικορεβιζιονιστική αντίληψη: θεωρούν ως «σοσιαλισμό» τον παλινορθωμένο καπιταλισμό της περιόδου των Χρουστσόφ-Μπρέζνιεφ-Γκορμπατσόφ, το «σοσιαλισμό»(!) της τιτικής καπιταλιστικής Γιουγκοσλαβίας και επιπλέον ακόμα και τα φεουδαστικά καθεστώτα της Αιθιοπίας (Μεγκίστου) και του Αφγανιστάν (Καρμάλ-Νατζιμπουλάχ, κλπ.).

δεύτερο, σε σχέση με το ζήτημα της επανάστασης προπαγανδίζουν και προβάλλουν το λεγόμενο «ειρηνικό κοινοβουλευτικό δρόμο περάσματος στο σοσιαλισμό» του 20ου αντεπαναστατικού χρουστσοφικού Συνεδρίου του ΚΚΣΕ, πασίγνωστη γραμμή της διεθνούς σοσιαλδημοκρατίας που υπηρέτησε και υπηρετεί τη διαιώνιση της εξουσίας της αντιδραστικής αστικής τάξης.

Επιπλέον τα ευρωπαϊκά χρουστσοφικά κόμματα τάσσονται υπέρ της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης πράγμα που αποκαλύπτει ως δημαγωγική τη δήθεν «αντίθεση» του «Κ»ΚΕ απέναντι στην ΕΕ και την «αποδέσμευση» της χώρας απ' αυτή.

Δίπλα στα παραδοσιακά χρουστσοφικά κόμματα συμμετείχαν -ως «αριστερός μαϊντανός» του αντεπαναστατικού χρουστσοφικού ρεβιζιονισμού- και κάποια που από τις αρχές της τελευταίας 15ετίας «διαφοροποιούνταν», τουλάχιστον στα λόγια, ενώ εδώ και καιρό έχουν οριστικά εκφυλιστεί σε χρουστοφικά αστικορεβιζιονιστικά κόμματα, όπως το «Κ»Κ Αλβανίας, το «Κ»Κ Βραζιλίας, το Κόμμα Εργατών Βελγίου με πρόεδρο τον «έξοχο επαναστάτη»(!) τροτσκίζοντα χρουστσοφικό ρεβιζιονιστή L. Martens.

Με την ευκαιρία ας σχολιάσουμε εντελώς σύντομα 3 κόμματα απ' τα συμμετέχοντα στη φετινή συνάντηση με τα οποία του «Κ»ΚΕ έχει συντροφικές σχέσεις για να φανεί καλύτερα ο αντεπαναστατικός ρόλος και να αποκαλυφθεί ο αστικός χαρακτήρας του «Κ»ΚΕ ως αστικού κόμματος σοσιαλδημοκρατικού τύπου: «Κομμουνιστική» Επανίδρυση Ιταλίας - «Κόμμα των Ιταλών Κομμουνιστών» - ΚΚΡΟ (Ζουγκάνοφ).

 

 

«ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ» ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΙΤΑΛΙΑΣ (PRC) - ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ ΧΡΟΥΤΣΟΦΙΚΩΝ-ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΩΝ
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ 5ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Στις 7 Απρίλη ολοκληρώθηκαν στο Ρίμινι οι εργασίες (άρχισαν στις 4 Απρίλη) του 5ου Συνεδρίου της «Κομμουνιστικής Επανίδρυσης (PRC) του Μπερτινότι, ενός αστικού κόμματος σοσιαλδημοκρατικού τύπου και συνονθύλευμα αντεπαναστατικών χρουστσοφικών-τροτσκιστών και άλλων ρεφορμιστικών ομάδων.

Απ' τις γνωστές τάσεις του, εκτός των χρουστσοφικών του Μπερτινότι και των τροτσκιστών του Μάρκο Φερέρο, αναφέρονται εκείνες των Ερνέστο, Σορίνι και Πέγκολο και πολλές άλλες.

Ο λακές της ιταλικής μπουρζουαζίας Φάουστο Μπερτινότι ωρυόμενος κραύγαζε στο Συνέδριο: «Ο σταλινισμός είναι ασυμβίβαστος με τον κομμουνισμό» («Πριν» 7.4.2002) και ακόμα πως δήθεν «ο σταλινισμός αποδείχθηκε εχθρός του σοσιαλισμού»(!), αφού «το έλλειμμα δημοκρατίας μετατράπηκε σε έλλειμμα σοσιαλισμού»!!!

Στο Συνέδριο συμμετείχαν αντιπροσωπίες απ' τα ρεβιζιονιστικά κόμματα και διάφορες τροτσκιστικές ομάδες (ΕΕΚ, κλπ.).

Πριν από λίγο καιρό το κόμμα αυτό εγκατάλειψε την έννοια «ιμπεριαλισμός»! και την αντικατέστησε με τη γνωστή έννοια της «παγκοσμιοποίησης» («Εποχή» 30.12.2001), τώρα εξάλειψε και την έννοια «κομμουνισμός», Δεν τραγουδήθηκε η «Διεθνής» κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου και αντικαταστάθηκε από το «Ιμάτζιν» των Μπιτλ. Διέγραψε ακόμα και τους Λένιν και Γκράμσι και απόρριψε την πρόταση για αναφορά τους στο καταστατικό.

Η «Εποχή» (7.4.2002) του σοσιαλδημοκράτη Μπανιά περιχαρής μας πληροφορεί ότι «η ρήξη του Μπερτινότι με την κλασσική κομμουνιστική ορθοδοξία είναι βαθιά, χωρίς να εγκαταλείπεται ο δημιουργικός μαρξισμός»(!) δηλ. οι διάφορες αστικές ρεφορμιστικές θεωρίες.

Να, λοιπόν, ποιο είναι το κόμμα του Μπερτινότι, με το οποίο έχει συντροφικές κομματικές σχέσεις η σοσιαλδημοκρατική προδοτική κλίκα των Φλωράκη-Παπαρήγα και το οποίο συμμτείχε και στη φετινή διεθνή συνάντηση των χρουστσοφικών κομμάτων στην Αθήνα.

* «ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ»: Ανάλογες απόψεις έχει και το Κόμμα των Ιταλών «Κομμουνιστών» του Κοσούτα που μαζί με τους Ιταλούς αστούς βομβάρδιζε τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας (όπως και το «Κ»Κ Γαλλίας), με το οποίιο έχει σχέσεις το «Κ»ΚΕ και συμμετείχε επίσης και αυτό στη συνάντηση της Αθήνας.

* «ΚΚ ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ» (Ζουγκάνοφ): Ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμμετοχή αυτού του κόμματος στη συνάντηση της Αθήνας, το οποίο, πέρα απ' τις ανοιχτά και χωρίς προσχήματα αστικές απόψεις απόψεις του, πρεσβεύει-εκφράζει επιπλέον  συγχώνευση του χρουστσοφικού ρεβιζιονισμού με θρησκευτικές νεο«ορθόδοξες» απόψεις. Το στέλεχος του «ΚΚΡΟ» και βουλευτής Βίκτορ Ζορκαλτσέβ συμμετείχε στη «Διεθνή διακοινοβουλευτική συνέλευση της Ορθοδοξίας» στην οποία παίρνουν μέρος βουλευτές από χώρες της Ευρώπης, που στην πλειοψηφία τους είναι ορθόδοξοι. Γενικός Γραμματέας της αντιδραστικής αυτής οργάνωσης της Ορθοδοξίας είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στέλιος Παπαθεμελής, Για τη συμμετοχή και στάση του Β.  στις εργασίες της περσινής «διεθνούς συνέλευσης» στην Πάτμο πληροφορούμαστε: «Ο Ρώσος βουλευτής Βίκτορ Ζορκαλτσέβ υποστήριξε τη συνοχή της «ορθόδοξης» και «χριστιανικής» Ευρώπης. Όπως είπε χαρακτηριστικά το μέλος του Κομμουνιστικού κόμματος Ρωσίας «χωρίς την Ορθοδοξία η Ευρώπη δεν θα είναι ένας ενιαίος οργανισμός», ενώ υποστήριξε ότι «ο μη τεκμηριωμένος αντι-θεϊσμός είναι μία διαδικασία που προξένησε μεγάλη ζημιά σε ολόκληρο τον κόσμο» («Ελευθεροτυπία» 29.6.2001).

Αλλά ήδη από τα παλιότερα ο πρόεδρος του ΚΚΡΟ Ζουγκάνοφ είχε διακηρύξει ότι «συμπίπτουν οι αξίες της θρησκείας με τις αξίες του κομμουνισμού»: «οι ρώσοι σε όλη τους την ιστορία στηρίζονται στη διδασκαλία του Ιησού και αν δούμε και πάρουμε μαζί τη θρησκεία και τις αξίες του κομμουνισμού, θα δούμε ότι αυτές συμπίπτον»!!!. «Πίσω από τις ιδέες του κομμουνισμού και του σοσιαλισμού, βρίσκονται οι πιο βαθιές αξίες που έχει επεξεργαστεί η ανθρωπότητα. Οι αξίες της κοινωνικοποίησης, της συλλογικής δράσης, οι αξίες του ανθρωπισμού. Αυτές οι ίδιες αξίες βρίσκονται στην πράξη και στα θεμέλια των μεγαλύτερων θρησκειών. Γι' αυτό και είναι αδύνατο αυτές οι ιδέες να καταργηθούν» («Η Εποχή» 13.12.98).

Έτσι ο Ζουγκάνοφ αναδεικνύεται σε δάσκαλο της συγχώνευσης χρουστσοφικού ρεβιζιονισμού με τη νεο«ορθοδοξία» απ' τον οποίο διδάχθηκαν οι Φλωράκης-Παπαρήγα στη συμμαχία και συγχώνευση του ντόπιου χρουστσοφικού ρεβιζιονισμού με τους θρησκόληπτους νεο«ορθόδοξους» Κανελλο-Ζουράρηδες.

 


ΤΑ «ΑΙΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ» ΚΑΙ Ο ΧΥΔΑΙΟΣ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΝΕΟΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΡΙΑΣ Λ. ΚΑΝΕΛΛΗ

Ο αντικομμουνισμός της Λ. Κανέλλη είναι σε κείνους που παρακολουθούν την πολιτική-δημοσιογραφική της δράσης κάτι περισσότερο από γνωστός. Άλλο τόσο γνωστές είναι και οι αντιδραστικές νεορθόδοξες εθνικιστικές και ρατσιστικές τοποθετήσεις της. Αυτές τις αντιδραστικές, εθνικιστικές θέσεις της προπαγανδίζει μόνιμα απ' τον  και απ' τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» στη διαβόητη στήλη της «Πατριδογνωμόνιο» - «Χάρτη της Ελλάδας» (α λα Τράγκα) -λες και τις άλλες μέρες που λείπει ο χάρτης της Ελλάδας ο «Ριζοσπάστης» έχει «ανθελληνική»-«αντιπατριωτική» πολιτική γραμμή και μόνο την Κυριακή με τις ασυνάρτητες εθνικιστικές απόψεις της Λ. Κανέλλη βαδίζει τον «πατριωτικό» δρόμο, δηλ. τον αντιδραστικό εθνικιστικό αστικό δρόμο. Τις προπαγανδίζει επίσης μόνιμα στις όποιες συζητήσεις στα διάφορα αστικά κανάλια αλλά συστηματικότερα στο αντιδραστικό εθνικιστικό-νεο«ορθόδοξο»-ρατσιστικό περιοδικό της «NEMECIS».

Απ' τα αντιδραστικά αντικομμουνιστικά πυρά της θρησκόληπτης λευκοντυμένης θεούσας Λ. Κανέλλη -αυτής της «φανταχτερής δημοσιογραφίνας που πολλά χρόνια υπηρέτησε με φλογερό πάθος τη Δεξιά και την αντίδραση» (Β. Γεωργίου)- δεν γλίτωσε ούτε ο Ιωσήφ Στάλιν. Παλιότερα τις αντισταλινικές αντικομμουνιστικές επιθέσεις τις συντόνιζε με το «σύντροφό» της χρουστσοφικό-τροτσκιστή Βασίλη Ραφαηλίδη, όπως για παράδειγμα ένα κατάπτυστο αντικομμουνιστικό και χαμηλότατου επιπέδου «κείμενο» του Β. Ραφαηλίδη με τον ανόητο τίτλο «Στάλιν ο ρεβιζιονιστής κρυπτοχριστιανός» δημοσιευμένο στο περιοδικό «NEMECIS» (Ιούλης 1999) και μόνιμα διαφημιζόμενο απ' τον «902».

Τώρα που «έχασε» (εξαιτίας του θανάτου) τον «ειδικευμένο» στον αντισταλινισμό φίλο της δεν απελπίζεται και συνεχίζει μόνη της να επιδίδεται σ' αυτό το αρεστό στα αφεντικά της έργο, την αντιδραστική αστική τάξη και τους ιμπεριαλιστές, με την έγκριση βέβαια της σοσιαλδημοκρατικής ηγεσίας του χρουστσοφικού «Κ»ΚΕ.

Έτσι στο «Ριζοσπάστη» (3.3.2002) κάνει λόγο για τα «αίματα του Στάλιν», δηλ. για τα δήθεν «εγκλήματά»(!) του και καλεί την Αριστερά «να του αναγνωρίσει τα αίματα που του αναλογούν» («Ρ» 3.3.2002, σελ. 5)!!!

Ασφαλώς στην προπαγάνδιση του πρωτόγονου και χυδαίου αντισταλινισμού-αντικομμουνισμού έχει την έγκριση και στήριξη της σοσιαλδημοκρατικής κλίκας ων Φλωράκη-Παπαρήγα η οποία επαναλαμβάνει τις γνωστές λασπολογίες της διεθνούς ιμπεριαλιστικής αντίδρασης και των μυστικών υπηρεσιών σε βάρος του Ιωσήφ Στάλιν.

 

Συνδρομές - Οικονομικές ενισχύσεις

Σταμέλος Θεοδόσης 10,00 Μουρατίδης Ισαάκ 20,00
Δημητρίου Στέλιος 10,00 Τασουλίδης Ηλίας 10,00
Αντωνιάδης Αριστείδης 15,00 Κυριακίδης Νίκος 20,00
Πάνος Χρήστος 16,00 Ζερβού Αργυρώ 15,00
Ελευθεριάδης Δημήτρης 30,00 Δεμουρτζίδης Παντελής 20,00
Ν.Π. 100,00 Ορφανίδης Θ. 10,00
Κίστογλου Γαβριήλ 15,00 Τερζόπουλος Γ. 15,00
Ε.Ν. 20,00 Γρηγοριάδης Στυλιανός 35,00

 

Γραφτείτε συνδρομητής

Ετήσια Συνδρομή 20 ευρώ

Οι συνδρομητές μπορούν να καταβάλουν τη συνδρομή τους με κατάθεση στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας με αρ. 155/919045-76 ή
με ταχυδρομική επιταγή
στη διεύθυνση: Τάσσος Μπάλλος, Τ.Θ. 3689, ΤΚ 102 10 Αθήνα


Ενισχύστε Οικονομικά την ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

Με κατάθεση
στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας με αρ. 155/919045-76

Με ταχυδρομική επιταγή
στη διεύθυνση: Τάσσος Μπάλλος, Τ.Θ. 3689, ΤΚ 102 10 Αθήνα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

Ενάντια στην ιμπεριαλιστική και αστική κρατική τρομοκρατική εκστρατεία

Σχέσεις ΗΠΑ-Νέας Δημοκρατίας

Επαφές μου με CIA στο πλαίσιο της ΝΔ

Διεθνής συνάντηση των χρουστσοφικών και ρεβιζιονιστικών κομμάτων

«Κομμουνιστική» Επανίδρυση Ιταλίας (PRC) - Συνοθήλευμα αντεπαναστατών χρουστσοφικών-τροτσκιστών (Μ' αφορμή το 5ο Συνέδριο)

Τα «αίματα του Στάλιν» και ο χυδαίος αντικομμουνισμός της αντιδραστικής νεοορθόδοξης εθνικίστριας Λ. Κανέλλη

 

 

Πολιτική επιτροπή για την ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ του ΚΚΕ 1918-55