Εφημερίδα Ανασύνταξη
Αφίσες

Ανακοινώσεις τύπου
Δελτίο
Προκηρύξεις
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία

Νίκος Ζαχαριάδης
I. B. Στάλιν

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞH ΑΡΧΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Αρ. Φύλ. 142 15-30/9/2002Αρ. Φύλ. 142 15-30 Σεπτέμβρη 2002
Νέες ιαχές πολέμου
Οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές εκβιάζουν και απειλούν άμεσα με πόλεμο το Ιράκ
Απαιτούν την κάλυψη του ΟΗΕ

Οι ηγέτες του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού εκτελώντας τις εντολές των μεγιστάνων των μονοπωλίων των ΗΠΑ και του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος αυτής της χώρας προετοιμάζονται πυρετωδώς για στρατιωτική επίθεση στο Ιράκ με στόχο

 

 

 


Η συνεργασία της μοναρχοφασιστικής ΝΔ με χουντικούς-ναζιφασίστες και ο γοερός θρήνος του "Ριζοσπάστη" για τον μοναρχοφασίστα-υμνητή της Χούντας Π. Ψωμιάδη

Είναι γνωστό στο λαό μας και προπαντός στους αντιφασίστες και τους κομμουνιστές ότι το αντιδραστικό μεγαλοαστικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας συγκεντρώνει στις γραμμές του τον κύριο όγκο σε ποσοστό των μοναρχοφασιστικών στελεχών (Ανδρεουλάκος, Ψωμιάδης, Παπαδόγκονας, Κιλτίδης, Τσιτουρίδης, Καμμένος, κλπ., κλπ.) και κατά δεύτερο είναι συνέχεια-«μεταμφίεση» της μοναρχοφασιστικής ΕΡΕ και τρίτο, από πλευράς οπαδών η συντριπτική πλειοψηφία των μελών-οπαδών και ψηφοφόρων του είναι υποστηριχτές της μοναρχίας και της χούντας, και κάποιες στρατιές είναι «βετεράνοι» τρομοκράτες και χαφιέδες της Ασφάλειας. Τώρα τελευταία το μοναρχοφασιστικό αυτό κόμμα πέτυχε να κερδίσει τη συμπάθεια και κάποιου ποσοστού οπαδών-μελών του χρουστσοφικού σοσιαλδημοκρατικού «Κ»ΚΕ εξαιτίας της προδοτικής πολιτικής της κλίκας των Φλωράκη-Παπαρήγα και επιπλέον ένα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων στο δεύτερο γύρο των δημοτικών-νομαρχιακών εκλογών με ανοιχτό παράδειγμα εκείνο της Καρδίτσας (Χ. Τέγος κοινός υποψήφιος ΝΔ-«Κ»ΚΕ, ενώ στο δεύτερο γύρο θα ψηφιστεί  Β. Αναγνωστόπουλος της ΝΔ στα πλαίσια της συνεργασίας «Κ»ΚΕ-ΝΔ).

Για το κατά πόσο «διαφέρει» η Νέα Δημοκρατία απ' τις άλλες Οργανώσεις ας δώσουμε τον λόγο στο Γάλλο ναζιφασίστα Λεπέν. Ο Λεπέν σε ερώτηση δημοσιογράφου της «Ελευθεροτυπίας» γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχει «ένα ανάλογο κόμμα σαν το Εθνικό Μέτωπο» απάντησε: «Υπάρχει ένας λόγος γι' αυτό. Νομίζω ότι η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι αρκετά δεξιά (υπογρ. «ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗΣ» και έτσι μπορεί να απορροφά ένα μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων που θα ήθελαν να υποστηρίξουν ένα κόμμα σαν το Εθνικό Μέτωπο. Έχω φίλους έλληνες που είναι κοντινοί σε μας και οι οποίοι είναι ενταγμένοι στη Νέα Δημοκρατία» («Ελευθεροτυπία», 6.2.2992, σελ. 12-13).

Στους συνδυασμούς της ΝΔ για τις δημοτικές-νομαρχιακές εκλογές συμμετέχουν και πολλοί γνωστοί και άγνωστοι μοναρχοφασίστες-χουντικοί στελέχη της, ανάμεσα στους οποίους και ο υμνητής της χούντας Π. Ψωμιάδης που είχε χαρακτηρίσει το φασιστικό πραξικόπημα «επανάσταση»(!) και συμμετείχε στο κάψιμο βιβλίων του Ανδρουλάκη στη Θεσσαλονίκη, υποψήφιος για τη νομαρχία που τις προάλλες σε εκπομπή του «MEGA» ο λαλίστατος τάχε κυριολεκτικά χαμένα.

Η ηγεσία του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ απευθύνεται στα «θυμωμένα» δίδυμα αδέλφια της και πότε ανοιχτά και πότε στα παρασκήνια κάνει συναντήσεις με τον εσμό των ναζιφασιστικών παραφυάδων της για συνεργασία στο δεύτερο γύρο των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Στα πλαίσια αυτά ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης συνάντησε (27.9.2002) τον ναζιφασίστα Γ. Καρατζαφέρη για συνεργασία στο δεύτερο γύρο. Ανάλογα συναντήσεις γίνονται σ' ολόκληρη της χώρα σε μεγάλους και μικρούς δήμους.

Ακόμα μια φορά, επιβεβαιώνεται ο μοναρχοφασιστικός χαρακτήρας της ΝΔ και η συνεργασία του με τους ναζιφασίστες.

Αυτοί που ενοχλούνται ιδιαίτερα από το ξεσκέπασμα της χουντικής δράσης στελεχών της ΝΔ είναι οι σύμμαχοί της χρουστσοφικοί της ηγεσίας του «Κ»ΚΕ, που έχουν πάρει τέτοια κατρακύλα ώστε να μην  μπορούν καθόλου να συγκρατηθούν και να κρατήσουν έστω ελάχιστα τα προσχήματα.

Έτσι ενοχλήθηκαν τόσο πολύ από μια εκπομπή του «MEGA» (1.10.2002) (συμμετείχαν οι Χαλβατζής-Ψωμιάδης-Κουβέλης-Ζουράρις-Κουλούρης), στην οποία ξεσκεπάστηκαν οι φασιστικές απόψεις του μοναρχοφασίστα Π. Ψωμιάδη (ΝΔ), υποψήφιου Νομάρχη στη Θεσσαλονίκη, που χαρακτηρίζει τη χούντα «επανάσταση»(!) και συμμετείχε στο κάψιμο βιβλίων του Ανδρουλάκη στη Θεσσαλονίκη, ώστε αμέσως την επομένη αφιέρωσαν στο «Ριζοσπάστη» (2.10.2002, σελ.6) ολόκληρη στήλη όχι για να ξεσκεπάσουν τις μοναρχοφασιστικές απόψεις του Π. Ψωμιάδη και να διαχωρίσουν τη θέση τους απ' τους χουντικούς της ΝΔ αλλά αντίθετα για να τον υπερασπίσουν εμμέσως πλην σαφώς με το πρόσχημα της «κακής ενημέρωσης»(!) και του «αποπροσανατολισμού»(!) φτάνοντας μάλιστα σε τέτοιο σημείο αντιδραστικότητας ώστε να χαρακτηρίσουν το ξεσκέπασμα αυτού του μοναρχοφασίστα και τη συγκεκριμένη εκπομπή του «MEGA» σαν «τηλεοπτικο-πολιτική εξαχρείωση»!!!

Είναι λυπηρό το κατάντημα ενός νέου δημοσιογράφου όπως ο Ν. Μπογιόπουλος που υπογράφει το κείμενο και ενδεικτικό σε ποιό βούρκο μπορεί να οδηγήσει νέους ανθρώπους ο χρουστσοφικός ρεβιζιονισμός που θέλουν να είναι αριστεροί (έστω και ρεφορμιστές) και δεν καταφέρνουν να είναι ούτε αντιφασίστες. Η κατάργηση της διαχωριστικής γραμμής -πέραν εκείνης μεταξύ προλεταριάτου-μπουρζουαζίας που οδηγεί στην αγκαλιά του κεφαλαίου- μεταξύ φασιστικών-αντιφασιστικών οδηγεί κατευθείαν στην αγκαλιά της μοναρχοφασιστικής αντίδρασης και στην υπεράσπιση χουντοφασιστών υμνητών της στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας τύπου Π. Ψωμιάδη.

Στην εκπομπή του «MEGA» ο κατά τα άλλα λαλίστατος και χαζοχαρούμενος μοναρχοφασίστας υμνητής της χούντας Π. Ψωμιάδης είχε κυριολεκτικά «πανιάσει» στο «γυαλί», τα 'χε ολωσδιόλου χαμένα και ήταν «για γέλια και για κλάματα», όπως και ο ομοϊδεάτης του Κεφαλογιάννης που παρενέβη τηλεφωνικώς. Ήταν τέτοιο το «θέμα Ψωμιάδη» ώστε την επομένη ο φασίστας Τράγκας, προσκεκλημένος τηλεφωνικά στην εκπομπή της αντιδραστικής θεούσας Λ. Κανέλλη στον «ΑΛΦΑ», με τη συμμετοχή δυο δεξιών δημοσιογράφων και του Π. Αλέπη του «Ριζοσπάστη», για άλλο θέμα, αντί να μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα ωρύονταν και τσίριζε κλαψιάρικα για δήθεν «διαπόμπευση» του Ψωμιάδη και διαμαρτύρονταν που οι Χαλβατζής-Κουβέλης δεν υπεράσπισαν τις φασιστικές του απόψεις, ενώ η θεούσα της Παπαρήγα προσπαθούσε απελπισμένα να τον παρηγορήσει-καθησυχάσει προσφωνώντας τον: «Γιώργο μου», «Γιώργο μου», κλπ.

 

 

Από την εφημερίδα «ΠΡΙΝ» 29.9.2002

Στη «Δημοτική Ενωτική Κίνηση» Χαϊδαρίου με επικεφαλής το Μ. Σελέκο που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ συμμετέχουν στο Συνδυασμό της δυο δεξιοί: Ο Κ. Σαφράς «επιχειρηματίας», π. πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Χαϊδαρίου" και ο π. Αντιπρόεδρος ΟΝΝΕΔ Χαϊδαρίου Μ. Χρόνης!!!

 


Ένα ιδεολογικό αριστούργημα

Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΕΠΟΧΗ
Αλεξάντρ Ζινόβιεφ, ρώσος φιλοσοφος

Όλοι, όσοι γράφουν για τη σταλινική εποχή

(Από το βιβλίο του Α. Ζινόβιεφ «Το ρώσικο πεπρωμένο», Μόσχα 1999, σελ. 295-296). Μετάφραση από τα Ρώσικα: Δημήτρης ΠΑΝΟΣ


Στις αντάρτισσες και τους αντάρτες του ΔΣΕ

Για να μην είμαστε άλλο μόνοι
Πωλ Ελυάρ

 

Σαν κοπάδι μαύρα πουλιά χόρευαν μέσα στη νύχτα
Και η καρδιά τους ήταν καθαρή. Δεν βλέπαμε πια καλά
Ποια ήταν τα αγόρια, ποια τα κορίτσια.
Όλα είχαν το όπλο τους στον ώμο.

Κρατιόντουσαν από το χέρι, χόρευαν και τραγουδούσαν
Ένα άνεμος παλιός, νέος, ένας άνεμος ελευθερίας,
Η σκιά εκεί ήταν φωτεινή, φεγγοβολούσε.
Ο εχθρός αποκοιμήθηκε.

Και η ηχώ επαναλάμβανε την αγάπη τους για τη ζωή
Και η νιότη τους ήταν σαν απέραντη ακρογιαλιά.
Όπου η θάλασσα ερχόταν να προσφέρει όλους τους ασπασμούς του κόσμου.
Λίγοι από αυτούς είχαν δει τη θάλασσα.

Κι όμως το ζειν καλώς είναι ένα ταξίδι χωρίς σύνορα.
Ζούσαν καλά ζώντας μεταξύ τους και με τους αδελφούς τους.
Τους απανταχού αδελφούς τους, τους ονειρεύονταν εκεί ψηλά.

Και το βουνό πήγαινε προς την πεδιάδα και την ακρογιαλιά,
Αναπαράγοντας τ' όνειρό τους και την τρελή τους κατάκτηση,
Το χέρι να ενώνεται στα χέρια σαν πηγή στη θάλασσα.

 


 

Ο Λένιν για την τρομοκρατία
"ενάντια στην τρομοκρατία σαν τακτική" - υπέρ της "χρήσης βίας στο μαζικό αγώνα" και "προπαγάνδιση της ένοπλης εξέγερσης σαν αναπόφευχτο αποτέλεσμα της ταξικής πάλης για το σοσιαλισμό"

"Δεν έχουμε ακόμα καμία είδηση για τους αυστριακούς επαναστάτες σοσιαλδημοκράτες που και εκεί υπάρχουν, μα για τους οποίους οι πληροφορίες είναι γενικά πενιχρές. Π' αυτό το λόγο δεν ξέρουμε αν ο φόνος του Στύργκχ από το σ. Φρίτς Αντλερ αποτελεί χρησιμοποίηση της τρομοκρατίας, σαν ταχτικής που συνίσταται στη συστηματική οργάνωση πολιτικών δολοφονιών χωρίς σύνδεση με τον επαναστατικό αγώνα των μαζών, ή αν ο φόνος αυτός αποτελεί μόνο ένα μεμονωμένο βήμα στο πέρασμα από την οπορτουνιστική μη σοσιαλιστική ταχτική των επίσημων αυστριακών σοσιαλδημοκρατών με την άμυνα τους της πατρίδας, στην ταχτική της επαναστατικής μαζικής δράσης.

Αυτή η δεύτερη υπόθεση ανταποκρίνεται, όπως φαίνεται, περισσότερο στα πράγματα, και γι' αυτό το λόγο είναι άξιος κάθε συμπάθειας ο χαιρετισμός προς τον Φρίτς Αντλερ που πρότεινε η Κεντρική Επιτροπή του ιταλικού κόμματος και που δημοσιεύτηκε στο "Αν3ητϋ" της 29 του Οχτώβρη. Όπως κι αν έχουν τα πράγματα, έχουμε την πεποίθηση, ότι η πείρα της επανάστασης και της αντεπανάστασης στη Ρωσία έχει επιβεβαιώσει την ορθότητα της υπερεικοσάχρονης πάλης του κόμματος μας ενάντια στην τρομοκρατία σαν ταχτική.

Δεν πρέπει-ωστόσο να ξεχνάμε ότι η πάλη αυτή διεξαγόταν σε στενή σύνδεση με τον ανελέητο αγώνα ενάντια στον οπορτουνισμό που ήταν διατεθειμένος να απορρίπτει κάθε χρήση βίας από μέρους των καταπιεζόμενων τάξεων ενάντια στους καταπιεστές. Εμείς πάντα ήμασταν υπέρ της χρήσης βίας τόσο στο μαζικό αγώνα όσο και σε σύνδεση μ' αυτό τον αγώνα. Δεύτερο, εμείς συνδέσαμε τον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία με μια πολύχρονη προπαγάνδιση της ένοπλης εξέγερσης, προπαγάνδιση που άρχισε πολλά χρόνια πριν από το Δεκέμβρη του 1905. Την ένοπλη εξέγερση την βλέπαμε όχι μόνο σαν την καλύτερη απάντηση του προλεταριάτου στην πολιτική της κυβέρνησης, αλλά επίσης και σαν αναπόφευκτο αποτέλεσμα της ανάπτυξης της ταξικής πάλης για το σοσιαλισμό και τη δημοκρατία. Τρίτο, εμείς δεν περιοριζόμασταν στην αποδοχή, από άποψη αρχών, της χρήσης βίας και στην προπαγάνδιση της ένοπλης εξέγερσης.

Έτσι λ.χ. τέσσερα χρόνια ακόμα πριν από την επανάσταση υποστηρίζαμε τη χρήση βίας από μέρους των μαζών ενάντια στους καταπιεστές τους, ιδιαίτερα στη διάρκεια των διαδηλώσεων στους δρόμους. Φροντίζαμε ώστε όλη η χώρα να αφομοιώσει τα διδάγματα κάθε τέτοιας διαδήλωσης. Αρχίσαμε να σκεφτόμαστε ολοένα και περισσότερο για την οργάνωση σθεναρής και συστηματικής αντίστασης των μαζών ενάντια στην αστυνομία και το στρατό, την προσέλκυση μέσω αυτής της αντίστασης όσο το δυνατό μεγαλύτερου μέρους του στρατού στον αγώνα ανάμεσα στο προλεταριάτο και την κυβέρνηση, την προσέλκυση της αγροτιάς και του στρατού στη συνειδητή συμμετοχή σ' αυτόν τον αγώνα. Να η ταχτική που εφαρμόσαμε στον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία και που, σύμφωνα με την ακράδαντη πεποίθηση μας, στέφθηκε με επιτυχία".

Νοέμβρης 1916

(υπογρ. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ)


Σημείωση:

Παρά το σίριαλ "17Ν" δε θ' ασχοληθούμε με το φαινόμενο της τρομοκρατίας, όπως κάνει η χρουστσοφική ηγεσία του "Κ"ΚΕ απολογούμενη καθημερινά στη ντόπια αντίδραση αποκηρύσσοντας συνάμα την επαναστατική βία, γιατί η εκτίμηση μας είναι ότι ο κύριος εχθρός του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος της χώρας εξακολουθεί να είναι και σήμερα ο χρουστσοφικός ρεβιζιονισμός - και σ' αυτό το αντεπαναστατικό προδοτικό ρεύμα πρέπει μόνιμα και σταθερά να επικεντρώνουμε τα πυρά μας - και δευτερευόντως στ' άλλα οπορτουνιστικά ρεύματα που επηρεάζουν ελάχιστα ή και καθόλου το εργατικό κίνημα, όπως συμβαίνει με την τρομοκρατία σαν τακτική.

Αν αναδημοσιεύουμε την παραπάνω σπουδαία και σαφή επαναστατική εκτίμηση-τοποθέτηση του Λένιν είναι όχι γιατί αυτή τη στιγμή η τρομοκρατία αποτελεί πρόβλημα για το εργατικό κίνημα της χώρας αλλά για να φανεί ή αντιπαράθεση των μαρξιστικών απόψεων του Λένιν, που πρέπει να καθοδηγούν τη δράση των επαναστατών κομμουνιστών σταλινιστών, με τις αντεπαναστατικές απόψεις της σοσιαλδημοκρατικής ηγεσίας του "Κ"ΚΕ - απορρίπτει τη χρήση επαναστατικής βίας και είναι υπέρ του σοσιαλδημοκρατικού "ειρηνικού κοινοβουλευτικού δρόμου" - στο ζήτημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας γενικά, και για να γίνει κατανοητό, ότι δεν μπορεί να υπάρξει αποτελεσματική καταπολέμηση της τρομοκρατίας με την απόρριψη της επαναστατικής βίας όπως ισχυρίζονται οι προδότες χρουστσοφικοί ρεβιζιονιστές αλλά μόνο με την αποδοχή και προπαγάνδιση εκ μέρους των επαναστατών κομμουνιστών της χρήσης βίας ενάντια στην καταπίεση και της ένοπλης εξέγερσης για την ανατροπή του καπιταλισμού, τη συντριβή του αστικού κράτους και την εγκαθίδρυση της διχτατορίας του προλεταριάτου.

Σήμερα, εποχή όξυνσης όλων των αντιθέσεων του καπιταλισμού και προπαντός των ενδοϊμπεριαλιστικών, για τους επαναστάτες κομμουνιστές σταλινιστές σε πρώτη γραμμή βρίσκεται η πάλη κατά της τρομοκρατίας του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και υπ’ αριθμόν ένα εχθρού τών λαών που προσπαθεί με τις στρατιωτικές επεμβάσεις να καθυποτάξει όλους τους λαούς και ταυτόχρονα κατά της βίας του αστικού κράτους σε κάθε καπιταλιστική χώρα και σε συνδυασμό μ' αυτό η πάλη κατά της φασιστικοποίησης της κοινωνικής ζωής, η πάλη για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών που απειλούνται άμεσα και στη χώρα μας απ' τις ξένες και ντόπιες αντιδραστικές δυνάμεις.


Ο Πάμπλο για "17Ν"

Υπήρξε και το τεράστιο αναπάντητο ερώτημα που κατέγραψε στο «ΒΗΜΑ» ένας πραγματικά κορυφαίος τροτσκιστής, ο Μιχάλης Ράπτης. Ο Πάμπλο δεν εξέφρασε μόνον απορίες για την πορεία της 17Ν, σε σχέση με μυστικές υπηρεσίες, αλλά διατύπωσε κι ένα ζήτημα για το οποίο κανείς μέχρι σήμερα δεν απάντησε. «Για μένα», έγραψε, «τίποτα δεν είναι βέβαιο ούτε για εκείνη την (πρώτη) περίοδο της 17Ν. Π.χ., αν ήταν τόσο καλά πληροφορημένοι, όπως παρουσιάζονται, θα γνώριζαν τις έντονες φήμες ότι ο Γουέλς ήταν μάλλον έτοιμος να μιλήσει εναντίον του αμερικανικού κατεστημένου, το οποίο είχε βοηθήσει στην εγκαθίδρυση της δικτατορίας. Πράγμα που θέτει υπό αμφιβολία ποιοι είχαν εκείνη τη στιγμή συμφέρον να τον σκοτώσουν... Νομίζω ότι κι αν ακόμη ο αρχικός πυρήνας ήταν αριστερής προέλευσης, αυτός - ίσως σε κάποια φάση - πιάστηκε και μετά χρησιμοποιήθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες».

(Από άρθρο του Γιάννη Ε. Διακογιάννη με τίτλο «Η "μαύρη τρύπα" της 17Ν» «ΤΑ ΝΕΑ» 28.8.2002)


Κώστας Φέρρης για "17Ν" - CIA

Ερ: Και η εκτίμησή σου;
«Κοίτα, μέσα σ' αυτό το πανηγύρι της εποχής, σ' αυτό το απίστευτο χάος, κόβω το κεφάλι μου πως είχαν παρεισφρήσει δεκάδες πράκτορες. Η γνώμη μου είναι πως η "17 Νοέμβρη" είναι δημιούργημα της CIA και θα σου διηγηθώ ένα μικρό περιστατικό για να καταλάβεις τι θέλω να πω».

Ερ:  Δηλαδή ο Γιωτόπουλος είναι της CIA;

«Όχι, απλώς οι μυστικές υπηρεσίες έχουν τους τρόπους τους να χειρίζονται και να "δουλεύουν" τα άτομα με ψυχοπαθολογικές διαταραχές. Άκου λοιπόν. Μερικές μέρες μετά την 21η Απριλίου, μας πλησίασε ένας νεαρός Ελληνοαμερικανός και μας πρότεινε να ιδρύσουμε μια αντιστασιακή οργάνωση εναντίον των συνταγματαρχών. Τρεις μέρες αργότερα ο ίδιος άνθρωπος έρχεται και μας δίνει σχέδια στρατιωτικών σημείων της χούντας. Παραλίγο να κατουρηθούμε πάνω μας. Ο φίλος μου έκαψε τα σχέδια και τέσσερα χρόνια αργότερα είδα σε κάποιο περιοδικό τη φωτογραφία αυτού του προσώπου με την αποκάλυψη πως ήταν πράκτορας της CIA, εντεταλμένος για τη δημιουργία ελληνικών αντιστασιακών ομάδων. Τι θέλω να πω; Η CIA είχε βρει πρόσφορο έδαφος και αλώνιζε παντού. Γιατί λοιπόν να μην είναι δημιούργημα δικό της;»

(Από συνέντευξη του Κ. Φέρρη στα "ΝΕΑ" 19.7.2002)


Νίκος Ζαχαριάδης και ηγεσία του «Κ»ΚΕ
Οι διώκτες και δολοφόνοι του προσβάλλουν με τον πιο βάναυσο τρόπο τη μνήμη του μεγάλου επαναστάτη κομμουνιστή ηγέτη

Συνέχεια από το φ.139-140

Β. Ψευδολογίες-παραποιήσεις-διαστρεβλώσεις των διωκτών, αισχρών συκοφαντών και δολοφόνων του ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ

Αμέσως απ' τις πρώτες κιόλας 12 εισαγωγικές γραμμές του "Ριζοσπάστη" αρχίζουν οι διαστρεβλώσεις της χρουστσοφικής ηγεσίας του "Κ"ΚΕ. Σ' αυτές αναφέρεται: α) "έπαψε να χτυπάει η καρδιά του Ν. Ζαχαριάδη"(!), αποσιωπώντας σκόπιμα τις δυο αλληλοσυγκρουόμενες- αλληλοαναιρούμενες και προφανώς ψευδείς εκδοχές του θανάτου του: από "καρδιά"- "αυτοκτονία” β) "μικρό αφιέρωμα στο σύντροφο" δηλ ο Ν. Ζαχαριάδης εμφανίζεται στο δημοσίευμα ως "σύντροφος" (!) των προδοτών χρουτσωφικών ρεβιζιονιστών τους οποίους καταπολέμησε και απ' τους οποίους καταδιώχτηκε-δολοφονήθηκε ("Ρ". 18.8.2002). Με το α) θα ασχοληθούμε προς το τέλος του σημειώματος.

1. Νίκος Ζαχαριάδης "σύντροφος" (!) της χρουστσοφικής ηγεσίας του "Κ"ΚΕ;

Τα περί "συντρόφου" (!) στο ιδεολογικο-πολιτικό πεδίο της σοσιαλδημοκρατικής ηγεσίας του "Κ"ΚΕ για τον Ν. Ζαχαριάδη δεν είναι παρά μυθεύματα, υποκρισία, δημαγωγία και αποτελούν, πέρα απ' τον αστικό ηθικό εκτραχηλισμό, πολιτική απάτη ολκής των ντόπιων χρουστσοφικών ρεβιζιονιοτών. Κι αυτό επειδή:

α) ο Νίκος Ζαχαριάδης αλλά και το ΚΚΕ 1918-55, γραμματέας του οποίου υπήρξε 25 ολόκληρα χρόνια, καθοδηγούνταν στη δράση τους απ' την επιστημονική κοσμοθεωρία του επαναστατικού μαρξισμού δηλ. το Λενινισμό-Σταλινισμό ή αλλιώς, όπως έγραφε ο Ζαχαριάδης: "το ΚΚΕ στέκει ατράνταχτα πιστό στο πνεύμα του παγκόσμιου κομμουνισμού, στο πνεύμα των Μαρξ- Λένιν- Ενγκελς-Στάλιν" (Ν. Ζαχαριάδης*: "ο σταλινισμός είναι ο μαρξισμός-λενινισμός της εποχής του σοσιαλισμού" (1939), Δ. Γληνός**: "μαρξισμός- λενινισμός- σταλινισμός" "ΚΟΜΕΠ" Ιούνης και Ιούλης 1943) ενώ,

β) αντίθετα η σημερινή ηγεσία του αστικορεβιζιονιστικού "Κ"ΚΕ καθοδηγείται απ' την αντεπαναστατική ιδεολογία του χρουτσωφικού ρεβιζιονισμού (παραλλαγή της αστικής ιδεολογίας), όπως αυτή εκφράστηκε στη σοσιαλδημοκρατική γραμμή του 20ου Συνεδρίου και στα μετέπειτα συνέδρια του ΚΚΣΕ (ρεφορμιστική γραμμή: "ειρηνικός δρόμος", διατήρηση του αστικού κράτους, κλπ, και γραμμή κατεδάφισης του σοσιαλισμού -παλινόρθωση του καπιταλισμού μετά το '56 στη Σοβ. Ένωση)

Ασφαλώς για λόγους εξαπάτησης των κομμουνιστών η σημερινή ηγεσία του "Κ"ΚΕ διατείνεται ότι καθοδηγείται απ' τους Μαρξ-Ενγκελς- Λένιν με τις απόψεις των οποίων η ρεφορμιστική γραμμή της δεν έχει βέβαια καμία απολύτως σχέση: αποτελεί ευθέως άρνηση τους. Τη χρουστσοφική γραμμή, που δεν είναι παρά η πασίγνωστη αντεπαναστατική γραμμή της παλιάς σοσιαλδημοκρατίας, εξακολουθεί και σήμερα να υποστηρίζει η ηγεσία του "Κ"ΚΕ (ποτέ ως τώρα δεν καταδίκασε την αντεπαναστατική γραμμή του 20ου-22ου συνεδρίου της χρουστσο-μπρεζνιεφικής κλίκας-).

Ακριβώς μ' αυτή την αντεπαναστατική προδοτική γραμμή των χρουστσοφικών ήρθε σε πλήρη ρήξη και οξύτατη αντιπαράθεση-σύγκρουση ο μεγάλος επαναστάτης κομμουνιστής ηγέτης Νίκος Ζαχαριάδης και εξ' αιτίας της απόρριψης και καταπολέμησης της διώχτηκε, κατασυκοφαντήθηκε όσο κανένας άλλος, και εξορίστηκε στο Σουργκούτ της Σιβηρίας όπου και τελικά δολοφονήθηκε τον Αύγουστο του 1973.

Επομένως ιδεολογικο-πολιτικά δεν είναι και δεν μπορεί να είναι ο επαναστάτης μπολσεβίκος σταλινιστής Νίκος Ζαχαριάδης "σύντροφος"(!) της σημερινής σοσιαλδημοκρατικής χρουστσοφικής ηγεσίας του "Κ"ΚΕ των Φλωράκη-Παπαρήγα. Επίσης ούτε οργανωτικά είναι "σύντροφος" τους επειδή ακριβώς τον διέγραψαν το 1957 ή μήπως τον "αποκατέστησαν" και δεν το ξέρουμε; (τυχόν "αποκατάσταση" του θάχει αποκλειστικά και μόνο, διατηρούμενης της χρουστσοφικής γραμμής, δημαγωγικό χαρακτήρα για εξαπάτηση των κομμουνιστών). Ας προσέξουν οι κομμουνιστές την "αξιοπιστία" και τη "σοβαρότητα" της χρουστσοφικής ηγεσίας των Φλωράκη-Παπαρήγα: τον καταδίωξαν, κατασυκοφάντησαν, τον εξόρισαν 17 ολόκληρα χρόνια και τελικά τον δολοφόνησαν τον Αύγουστο του 73 και κράτησαν ακόμα και τη σωρό του άλλα 18 χρόνια στον τόπο της εξορίας (απαγόρευαν τη μεταφορά του στην πατρίδα) και τώρα αντί να δώσουν στη δημοσιότητα όλα όσα αφορούν τις διώξεις και τη δολοφονία του Ν. Ζαχαριάδη, εξακολουθούν να τον κρατούν έτσι. σε πολιτική ομηρία σχεδόν μισό αιώνα, ακόμα και τόσα χρόνια μετά το θάνατο του, και συνάμα επιδίδονται με περισσό θράσος στη διάδοση-προπαγάνδιση "πρωταπριλιάτικων αστείων". Να, λοιπόν, το κακόγουστο και προκλητικό "πρωταπριλιάτικο-αυγουστιάτικο αστείο" που διηγείται στους κομμουνιστές ο «Ριζοσπάστης»: ο Ζαχαριάδης "σύντροφος" των διωκτών, συκοφαντών και δολοφόνων του!!!


* Ν. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: 4. Αν ο λενινισμός εκφράζει το πέρασμα από τον ιμπεριαλισμό στην επανάσταση και τη δικτατορία του προλεταριάτου, ο σταλινισμός εκφράζει το πέρασμα στο σοσιαλισμό κάτω από τη δικτατορία του προλεταριάτου. Ο σταλινισμός θεωρητικά φώτισε το δρόμο του σοσιαλισμού και πραχτικά τον πραγματοποίησε.

7. Τι είναι λοιπόν ο σταλινισμός; Σταλινισμός είναι ο μαρξισμός-λενινισμός της εποχής του σοσιαλισμού. Η νίκη του σοσιαλισμού στο ένα έκτο του κόσμου, στην Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών, αποτελεί το βασικό κίνητρο, δημιούργησε το βάθρο για τη νίκη της παγκόσμιας επανάστασης.

9.... Το οικοδόμημα του παγκόσμιου κομμουνισμού στηρίζεται σε τέσσερα ακλόνητα βάθρα: Μαρξ, Ενγκελς, Λένιν, Στάλιν. Είναι τέσσερις προβολείς που εκφράζουν την ίδια θέληση, την ίδια δύναμη, την ίδια αποστολή-θέληση, δύναμη και ιστορική αποστολή του παγκόσμιου προλεταριάτου. Ανοίγουν και φωτίζουν τον ίδιο δρόμο ολοένα και πιο πέρα με τελικό σκοπό τον παγκόσμιο κομμουνισμό. Το ΚΚΕ στέκει ατράνταχτα πιστό στο πνεύμα του παγκόσμιου κομμουνισμού, στο πνεύμα του των Μαρξ, Ενγκελς, Λένιν, Στάλιν. (Ν. Ζαχαριάδης: "Συλλογή έργων" σελ. 39-44, 1953).

** Δ. ΓΛΗΝΟΣ: "Ο Στάλιν στην εποχή της οικοδόμησης της σοσιαλιστικής κοινωνίας στις συνθήκες της πάλης με τον αντιδραστικό φασισμό, πλούτισε τον Μαρξισμό-Λενινισμό με πλήθος στοιχεία που αναπτύχθηκαν στις καινούργιες κοινωνικές συνθήκες. Ο μαρξισμός κοσμοθεωρία και ζωντανή μέθοδος του προλεταριάτου και του κομμουνιστικού κόμματος αναπτυγμένες σε λενινισμό-σταλινισμό δίνει τη μοναδική σωστή γνώση του κόσμου και το δρόμο δράσης για την αλλαγή του προς το συμφέρον της κοινωνικής προόδου.*

Η τωρινή κοινωνική πραγματικότητα με την φοβερή πολεμική σύρραξη που βγήκε απ' τις εσωτερικές αντιθέσεις του καπιταλισμού και επιβλήθηκε από το φασισμό αποτελεί περίτρανη απόδειξη για την ορθότητα του Μαρξισμού-Λενινισμού-Σταλινισμού". (Δ. Γληνός: Μαρξισμός-Λενινισμός- Σταλινισμός, "ΚΟΜΕΠ" Ιούνης 1943, σελ. 392).

"Απάνω στην ίδια σωστή βάση στηρίχτηκε και ο μεγαλοφυής συνεργάτης του Λένιν, Στάλιν, και με σιδερένιο χέρι και με ατράνταχτη θαυμαστή θεωρητική σύλληψη της διαλεχτικής πορείας της επανάστασης οδήγησε και τη Σοβιετική Ένωση και την Τρίτη Διεθνή στους σωστούς δρόμους που οδηγούνε στη νίκη του σοσιαλισμού. Έτσι η μαρξιστική-λενινιστική-σταλινική κοσμοθεωρία αγκαλιάζει όλα τα επίπεδα της ζωής". (Δ. Γληνός: Ο μαρξισμός-λενινισμός και τα νεοελληνικά προβλήματα, "ΚΟΜΕΠ", Σεπτέμβρης 1943, σελ.492)

 

Συνεχίζεται

 

Η αποκατάσταση της ζημιάς του τεχνικού μηχανισμού της εφημερίδας μας κόστισε μερικές εκατοντάδες ευρώ. Γι' αυτό καλούμε τους συντρόφους και φίλους να ενισχύσουν οικονομικά την εφημερίδα.

 

Γραφτείτε συνδρομητής

Ετήσια Συνδρομή 20 ευρώ

Οι συνδρομητές μπορούν να καταβάλουν τη συνδρομή τους με κατάθεση στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας με αρ. 155/919045-76 ή
με ταχυδρομική επιταγή
στη διεύθυνση: Τάσσος Μπάλλος, Τ.Θ. 3689, ΤΚ 102 10 Αθήνα


Ενισχύστε Οικονομικά την ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

Με κατάθεση
στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας με αρ. 155/919045-76

Με ταχυδρομική επιταγή
στη διεύθυνση: Τάσσος Μπάλλος, Τ.Θ. 3689, ΤΚ 102 10 Αθήνα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

Η συνεργασία της μοναρχοφασιστικής ΝΔ με χουντικούς-ναζιφασίστες και ο γοερός θρήνος του "Ριζοσπάστη" για τον μοναρχοφασίστα-υμνητή της Χούντας Π. Ψωμιάδη

Δύο ΟΝΝΕΔίτες συνεργαζόμενοι με το «Κ»ΚΕ στο Χαϊδάρι

Αλεξάντρ Ζινόβιεφ: Η ιδεολογική επανάσταση στη σταλινική εποχή

Πωλ Ελυάρ: Για να μην είμαστε άλλο μόνοι

Ο Λένιν για την τρομοκρατία

Ο Πάμπλο για "17Ν"

Κώστας Φέρρης για "17Ν" - CIA

Νίκος Ζαχαριάδης και ηγεσία του «Κ»ΚΕ: Οι διώκτες και δολοφόνοι του προσβάλλουν με τον πιο βάναυσο τρόπο τη μνήμη του μεγάλου επαναστάτη κομμουνιστή ηγέτη (συνέχεια από το φ.139-140)

 

 

 

Πολιτική επιτροπή για την ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ του ΚΚΕ 1918-55