Εφημερίδα Ανασύνταξη
Αφίσες

Ανακοινώσεις τύπου
Δελτίο
Προκηρύξεις
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία

Νίκος Ζαχαριάδης
I. B. Στάλιν

ν

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞH ΑΡΧΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Αρ. Φύλ. 163-164 1-31/8/2003Αρ. Φύλ. 163-164 1-31 Αύγουστου 2003
Δυναμώνει η αντίσταση του ιρακινού λαού ενάντια στις αμερικανο-αγγλικές δυνάμεις κατοχής

Ο λαός του Ιράκ ποτέ, ούτε τις πρώτες μέρες, μετά την κατάληψη της πατρίδας του

 

 

 

 

 


30 χρόνια από τη δολοφονία του Νίκου Ζαχαριάδη

Οι Σεμενκόφ-Φλωράκης -διώκτες και δολοφόνοι του Νίκου Ζαχαριάδη- γυρίζουν και τριγυρνούν στον "τόπο του εγκλήματος"

Φέτος λίγους μήνες πριν τη συμπλήρωση των 30χρονων από το θάνατο-δολοφονία του Νίκου Ζαχαριάδη συμπληρώθηκαν στις 27 Απρίλη και τα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου επαναστάτη κομμουνιστή ηγέτη.

Οι αποστάτες και λακέδες της αστικής τάξης Σεμενκόφ-Φλωράκης αντί να αναφερθούν στο Νίκο Ζαχαριάδη, έστω και αρνητικά-επικριτικά, επιλέγοντας γι' αυτό την επέτειο της γέννησης του, επέλεξαν άθελα τους την επέτειο του θανάτου του, δηλ. μ' άλλα λόγια οι διώκτες και δολοφόνοι του Ζαχαριάδη γύρισαν και τριγυρνούν στον "τόπο του εγκλήματος" με προφανείς πολιτικούς στόχους τη δικαιολόγηση της αντεπαναστατικής προδοτικής τους πολιτικής και την επέμβαση στο ΚΚΕ μα κυρίως τη συγκάλυψη του αποτρόπαιου εγκλήματος που διέπραξαν το καλοκαίρι του 1973.

Συγκεκριμένα εννοούμε τη δισέλιδη συνέντευξη του αντισταλινικού χρουστσοφικού προδότη και πράκτορα του διεθνούς ιμπεριαλισμού αντικομμουνιστή Σεμενκόφ στο "Βήμα" (27.7.2003, σελ.Α39-Α40) - μνημείο προκλητικότατων και ασυνήθιστα χονδροειδών ψευδολογιών- και τις αναφορές του "Ριζοσπάστη" (1-9.8.2003)- μνημείο πρωτοφανούς υποκρισίας, θράσους και ψευδολογιών - με πρώτο και "καλύτερο" ψευδή ισχυρισμό: "η σωρός του μεταφέρθηκε στην Ελλάδα και κηδεύτηκε από την ΚΕ του ΚΚΕ από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών" ("Ρ" 3.8.2003), που αφήνει να νοηθεί ότι οι διώκτες του Ζαχαριάδη χρουστσοφικοί Φλωράκης-Τσολάκης-Κουκούλου, κλπ. ήταν αυτοί που μετέφεραν τη σωρό του στην Ελλάδα!!!

Δυο πράγματα όμως είναι πασίγνωστα:

πρώτο, ότι αυτοί και τα αφεντικά τους Χρουστσόφ-Μπρέζνιεφ απαγόρευαν την επιστροφή του στην Ελλάδα όσο ζούσε και τον κρατούσαν εξορία στη Σιβηρία και ότι τον κράτησαν άλλα 18 χρόνια πεθαμένο εξορία, αφού δεν επέτρεψαν τη μεταφορά της σορού του στην πατρίδα του, και

δεύτερο, η μεταφορά της σορού του Ζαχαριάδη έγινε από τα παιδιά του Κύρο-Ιωσήφ-Όλγα και μάλιστα μετά τη διάλυση της καπιταλιστικής Σοβιετικής Ένωσης. Μόνο μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, το Δεκέμβρη 1991, επιτράπηκε στα παιδιά του Νίκου Ζαχαριάδη να μεταφέρουν τη σορό του πατέρα τους στην Ελλάδα, όσο αυτή υπήρχε απαγορεύονταν. Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια.

Είναι βέβαια γεγονός ότι οι χρουστσοφικοί ηγέτες του "Κ"ΚΕ, δολοφόνοι του Νίκου Ζαχαριάδη, καπέλωσαν, μέσω της χρουστσοφικής και πάλαι ποτέ γυναίκας του Ρ. Κουκούλου που από δεκαετίες δεν είχε καμιά απολύτως σχέση μαζί του αφού τον είχε αποκηρύξει το 1957 από τις φυλακές Αβέρωφ. Μάλιστα σύμφωνα με μαρτυρία του γιου τους Ιωσήφ ("ΒΗΜΑ", 10.8.2003, σελ Α30), διαψεύδοντας τις αθλιότητες του Σεμενκόφ, γίνεται γνωστό ότι ο Νίκος Ζαχαριάδης αρνήθηκε να δεχτεί τη Ρ. Κουκούλου, όταν αυτή ζήτησε να τον επισκεφθεί και έτσι δεν τον επισκέφθηκε ποτέ. Οι έλληνες χρουστσοφικοί ρεβιζιονιστές ηγέτες του σοσιαλδημοκρατικού "Κ"ΚΕ τη νύχτα τον δολοφόνησαν στο Σουργκούτ της Σιβηρίας και την ημέρα έχυναν κροκοδείλια δάκρυα στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

α. Μια σοβαροφανής capriziosa ballerina του χρουστσοφικού ρεβιζιονισμού επιμένει μέχρις αυτοεξευτελισμού να γελοιοποιείται ή τα χοντροειδή ψεύδη και οι προκλητικές αθλιότητες του Κ. Σεμενκόφ σε βάρος του Νίκου Ζαχαριάδη

Η δισέλιδη συνέντευξη του Κ.Α. Σεμενκόφ στο "ΒΗΜΑ" (27.7.2003, σελ. Α39-Α40) - αυτού του πρακτορίσκου του διεθνούς ιμπεριαλισμού εδώ και δεκαετίες και προδότη της πατρίδας του Σοβιετικής Ένωσης, αφού ως ηγετικό στέλεχος της Χρουστσο-Μπρεζνιεφο-Γκορμπατσοφικής ρεβιζιονιστικής αντισταλινικής-αντικομμουνιστικής κλίκας πάλεψε δραστήρια απ' το '56 για την εξάλειψη του σοσιαλισμού και την παλινόρθωση του καπιταλισμού στη Σοβιετική Ένωση και τελικά για τη διάλυση της στα τέλη της δεκαετίας του '90 - αποτελεί από την αρχή ως το τέλος μνημείο πρωτοφανών και τόσο χονδροειδών ψευδολογιών που γελοιοποιούν και διασύρουν στο έπακρο τον εμπνευστή τους, οδηγώντας τον στο τελευταίο σκαλί αυτοεξευτελισμού του.

Οι σοβαροφανείς πόζες του δεν είναι ασφαλώς ικανές να προσδώσουν κύρος και αληθοφάνεια στα οφθαλμοφανή ψεύδη του και έτσι παρουσιάζεται ολόγυμνος μπροστά στου^ έκπληκτους αναγνώστες της συνέντευξης του ως ένας αδίστακτος γκεμπελίσκος που δεν γνωρίζει φραγμούς στα λεγόμενα του και δεν μπορεί να αποκρύψει τον ακραίο πολιτικό και ηθικό αμοραλισμό του, βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμα της διεφθαρμένης του τάξης: της νέας σάπιας αντιδραστικής "σοβιετικής" μπουρζουαζίας της χρουστσο-μπρεζνιεφο-γκορμπατσοφικής περιόδου. Πετυχαίνει μέσα απ' τη συνέντευξη του να αναδειχθεί στον πιο τυπικό αντιπροσωπευτικό τύπο και της σημερινής μαφιόζικης νέας ρώσικης μπουρζουζίας που έχει τη ρίζα της και άρχισε να πρωτοδιαμορφώνεται στη Σοβιετική Ένωση την μετά το '56 εποχή της καπιταλιστικής παλινόρθωσης.

Ο Κ. Σεμενκόφ ένας φανατικός αντικομμουνιστής και αδίστακτος φασίστας ήταν αυτός που με εντολή της χρουστσοφικο-μπρεζνιεφικής ρεβιζιονιστικής κλίκας καθοδήγησε άμεσα, για δεκαετίες ολόκληρες, τις φασιστικές διώξεις σε βάρος του Νίκου Ζαχαριάδη και πολλών δεκάδων κομμουνιστών που εξορίστηκαν στη Σιβηρία τη μαύρη εποχή των Χρουστσόφ-Μπρέζνιεφ αλλά και σε βάρος χιλιάδων κομμουνιστών της Τασκένδης. Και γι' αυτά του τα εγκλήματα αντί να βρίσκεται στη φυλακή κυκλοφορεί ελεύθερος ακριβώς επειδή απολαμβάνει την προστασία και της σημερινής ρώσικης αντιδραστικής μπουρζουαζίας και είναι προφανώς σύμβουλος της για το "ζήτημα Ζαχαριάδη". Αυτό το νανοειδούς αναστήματος ανθρωπάριο που αντί να σωπαίνει, κορδώνεται και παριστάνει το "σπουδαίο", αρέσκεται να φλυαρεί και με εντολή του διεθνούς και ρώσικου ιμπεριαλισμού λασπολογεί με το "αζημίωτο" και επιδίδεται σε ασκήσεις πρωτοφανούς αθλιότητας σε βάρος του Νίκου Ζαχαριάδη, έχει δε το απύθμενο θράσος να κατά συκοφαντεί το μεγάλο κομμουνιστή ηγέτη.

Ας περάσουμε τώρα στα κραυγαλέα ψεύδη του.

ΨΕΜΑ 1° : "Θα έλεγε κανείς πως η αυστηρή κριτική των πολιτικών λαθών του Νίκου Ζαχαριάδη από την πλευρά των ελλήνων κομμουνιστών στα κομματικά "σώματα" έπρεπε να του γίνει ένα καλό μάθημα να τον αναγκάσει να κάνει μια βαθιά ανάλυση της δράσης του στο αξίωμα του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, να βγάλει κατάλληλα συμπεράσματα και από τη δική του πλευρά να συμβάλλει στην εξυγίανση της κατάστασης μέσα στο κόμμα, στη συσπείρωση των γραμμών" (Κ.Α. Σεμενκόφ).

Ο ισχυρισμός αυτός του χρουστσοφικού προδότη αντικομμουνιστή Σεμενκόφ είναι χονδροειδέστατος και συνειδητό ψέμα, αφού είναι πασίγνωστο ότι σε κανένα σώμα του ΚΚΕ ως τα τέλη του'55 ούτε στην 5η Ολομέλεια Δεκέμβρης 1955 (τελευταία ολομέλεια του επαναστατικού ΚΚΕ) δεν έγινε κριτική στο Νίκο Ζαχαριάδη απ' τους έλληνες κομμουνιστές ούτε σε κάποια άλλη Ολομέλεια μα ούτε και στην 3" Συνδιάσκεψη (Οχτώβρης 1950) του ΚΚΕ στην οποία συζητήθηκε η δράση του Κόμματος κατά τη διάρκεια της δεκαετίας 1940-1950 αλλά και προσδιορίστηκε η επαναστατική του γραμμή για τα επόμενα χρόνια. Καταδικάστηκαν οι προδοτικές συμφωνίες της κατοχής και αποκαλύφθηκε ο προδοτικός ρόλος του πράκτορα της Ιντέλιντζενς Σέρβις Σιάντου. Επίσης καταδικάστηκαν οι δεξιές παρεκκλίσεις (Βαφειάδη-Καραγιώργη- Παρτσαλίδη, κλπ.), πράγμα που συνέβαλε στο ξεκαθάρισμα των γραμμών του Κόμματος, στη συσπείρωση και ενότητα των κομμουνιστών στη βάση του μαρξισμού- λενινισμού-σταλινισμού.

Ο Κ. Σεμενκόφ γνωρίζοντας την πλήρη χρεοκοπία σ' όλα τα επίπεδα του άντε— παναστατικού ρεύματος του χρουστσοφικού ρεβιζιονισμού - οδήγησε στην εξάλειψη του σοσιαλισμού και την παλινόρθωση του καπιταλισμού στη Σοβιετική Ένωση και επιπλέον στη διάλυση του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, κλπ. - δεν τολμά καν να αναφερθεί τι είδους "εξυγίανση"(!) του ΚΚΕ εννοεί. Είναι όμως γνωστό ότι επρόκειτο για το κεντρικότερο και σπουδαιότερο ζήτημα των κομμουνιστών δηλαδή για το αν το ΚΚΕ παραμείνει επαναστατικό κόμμα ή θα διαλυθεί, επρόκειτο για την αντιπαράθεση μεταξύ της επαναστατικής κοσμοθεωρίας του μαρξισμού- λενινισμού-σταλινισμού και του αντεπαναστατικου αστικού ρεύματος του χρουστσοφικού ρεβιζιονισμού. Με τον ισχυρισμό "εξυγίανση της κατάστασης μέσα στο κόμμα", δηλ. στο ΚΚΕ, ο αντισταλινικός Σεμενκόφ εννοεί προφανώς την απόρριψη του επαναστατικού μαρξισμού, δηλ. του λενινισμού-σταλινισμού, την καταδίκη του Στάλιν και τη μετατροπή του ΚΚΕ σ' ένα αστικό κόμμα σοσιαλδημοκρατικού τύπου, όπως το επιδίωκε η "αφεντιά" του ως εκπρόσωπος της ρεβιζιονιστικής χρουστ— σοφικής σοσιαλδημοκρατικής ομάδας. Η επαναστατική ηγεσία του ΚΚΕ με επικεφαλής το Νίκο Ζαχαριάδη αρνήθηκε να μετατρέψει το ΚΚΕ σε αστικό κόμμα σοσιαλδημοκρατικού τύπου και απόρριψε το χρουστσοφικό ρεβιζιονισμό. Το ΚΚΕ υπήρξε το μόνο κομμουνιστικό Κόμμα των καπιταλιστικών χωρών στο οποίο δεν πέρασε ο χρουστσοφικός ρεβιζιονισμός. Έτσι εξηγείται το θανάσιμο ταξικό μίσος απέναντι στο Ζαχαριάδη των χρουστ— σοφικών ρεβιζιονιστών που διαπνέει την ψευδολόγα μέχρι γελοιότητας συνέντευξη του Σεμενκόφ.

ΨΕΜΑ 2°: "Τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο του 1955 η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΣΕ πήρε πάνω από 4.000 γράμματα από τους έλληνες πολιτικούς πρόσφυγες, μέλη του ΚΚΕ και εξωκομματικούς, που ζούσαν στην Τασκένδη, με τα οποία ζητούσαν βοήθεια ώστε να ληφθούν μέτρα για ομαλοποίηση της κατάστασης μέσα στην κολεχτίβατους" (Κ. Α. Σεμενκόφ).

Ένα άλλο εξίσου χονδροειδές ψέμα είναι η δήθεν ύπαρξη και αποστολή στο ΚΚΣΕ 4.000 γραμμάτων από έλληνες πολιτικούς πρόσφυγες που "ζητούσαν να ληφθούν μέτρα", τη στιγμή που είναι γνωστό ότι το 95% των μελών της ΚΟΤ, η τεράστια πλειοψηφία των ελλήνων κομμουνιστών, ήταν συσπειρωμένο γύρω από την ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής το Νίκο Ζαχαριάδη και ότι οι διαφωνούντες δεξιοί οπορ— τουνιστες στην Κομματική Οργάνωση της Τασκένδης (ΚΟΤ) ήταν γύρω στους 250-300. Αυτοί με "πρωτοπαλίκαρα" τους Π.Δημητρίου, Α.Ρόσιο, Η. Ρούνη (Μπαρμπαλιά), Κ.Τσολάκη, κλπ. με εντολή και κάτω από την καθοδήγηση της ΚΟΒ οργάνωσαν στις 9 Σεπτέμβρη του '55 την επίθεση-αποτυχημένη προσπάθεια κατάληψης των γραφείων της ΚΟΤ στην 7η Πολιτεία, που από τον πρώην αντάρτη του ΔΣΕ Βαγγέλη Ζούλη σχολιάστηκε ειρωνικά: "τώρα κατάλαβα γιατί δεν πήραμε την Κόνιτσα, η οποία είχε τουλάχιστον χίλια σπίτια, αφού οι αρχηγοί μας με 200 άτομα δεν τα κατάφεραν να καταλάβουν μια μονοκατοικία!".

ΨΕΜΑ 3°: "Την ευθύνη για την κρίση στο κόμμα εκείνης της περιόδου, η οποία ήταν αποτέλεσμα της λαθεμένης γραμμής της καθοδήγησης του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Ν. Ζαχαριάδη, ο ίδιος προσπάθησε να την αποδώσει στην δήθεν επέμβαση πρώτα απ' όλα του ΚΚΣΕ, της Επιτροπής Κουούσινεν-Ντέζ και άλλων κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων στα εσωτερικά του ΚΚΕ, ενώ ήξερε πολύ καλά ότι αυτό δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα" (Κ.Α. Σεμενκόφ).

Η κρίση στο ΚΚΕ δεν προκλήθηκε από τη δήθεν "λαθεμένη γραμμή της ηγεσίας Ζαχαριάδη" όπως ισχυρίζεται ο Σεμενκόφ αλλά απ' την ωμή και απροσχημάτιστη επέμβαση της χρουστσοφικής ρεβιζιονιστικής κλίκας στα εσωτερικά του Κόμματος μας. Ο αποστάτης Σεμενκόφ αποσιωπά ότι πριν φθάσουμε στα γεγονότα της Τασκένδης, η προδοτική χρουστσοφική ομάδα πίεζε απ' τις αρχές του '54 μόνιμα και αφόρητα την ηγεσία του ΚΚΕ να εγκαταλείψει τον επαναστατικό μαρξισμό, δηλ. το λενινισμό-σταλινισμό, να καταγγείλει το Στάλιν για "προσωπολατρεία" και "εγκλήματα", κλπ., να θεωρήσει την καπιταλιστική Γιουγκοσλαβία χώρα"σοσιαλιστική"(!) και να αποκαταστήσει σχέσεις με τον πράκτορα μαντρόσκυλο του ιμπεριαλισμού Τίτο και να δεχτεί τη διάλυση του Γραφείου Πληροφοριών (ΚΟΜΙΝΦΟΡΜ), το οποίο τελικά οι χρουστσοφικοί ρεβιζιονιστές διέλυσαν τον Απρίλη του '56. Αφού απέτυχαν οι πιέσεις της και απορρίφτηκαν οι αντεπανασταστικές της επιδιώξεις από την επαναστατική καθοδήγηση Ζαχαριάδη προχώρησε στη δημιουργία δεξιάς οπορτουνιστικής φράξιας στην Κόμματική Οργάνωση Τασκένδης.

Όταν απέτυχε και η συγκρότηση υπολογίσιμης φράξιας (αυτή συγκέντρωσε μόνο ελάχιστους οπορτουνιστές) τότε προχώρησε στην οργάνωση των γνωστών γεγονότων της Τασκένδης τον Σεπτέμβρη του '55, τα οποία απέδωσε στην ηγεσία του ΚΚΕ και το Νίκο Ζαχαριάδη - αυτά αποτελούν και την πρώτη ανοιχτή επέμβαση στο ΚΚΕ και συνάμα ανοιχτή ρήξη-σύγκρουση του ΚΚΕ με τη χρουστσοφική ρεβιζιονιστική προδοτική κλίκα.

Ο Κ. Σεμενκόφ αμφισβητεί προκλητικά την επέμβαση στο ΚΚΕ και μιλάει με θράσος για "δήθεν επέμβαση" στο ΚΚΕ. Αλλά τότε τι είναι οι πιέσεις της χρουστσοφικής κλίκας στην ηγεσία του ΚΚΕ απ' τις αρχές του 1954-56 αν δεν είναι επέμβαση; Η δημιουργία δεξιάς οπορτουνιστικής φράξιας στην Κομματική Οργάνωση της Τασκένδης; Τα γεγονότα της Τασκένδης τον Σεπτέμβρη του '55; Οι συλλήψεις και φυλακίσεις εκατοντάδων ελλήνων κομμουνιστών και οι δίκες και καταδίκες με νόμους για χούλιγκανς, όπως του στρατηγού του ΔΣΕ Γ. Καλλιανέση, του Πολιτικού Επίτροπου Ταξιαρχίας Δ. Βύσσιου, κλπ. και η εξορία τους στη Σιβηρία; Η συγκρότηση της Επιτροπής Κουούσινεν-Ντεζ; Η σύγκλιση της πραξικοπηματικής παρασυναγωγής που βαφτίστηκε "6η πλατειά Ολομέλεια"; Η εισήγηση σ' αυτή του Ντεζ και η βίαιη καθαίρεση του Νίκου Ζαχαριάδη εκλεγμένου Γραμματέα του ΚΚΕ;

Η καθοδήγηση του ΚΚΕ με επικεφαλής το Νίκο Ζαχαριάδη δεν είχε "λαθεμένη γραμμή" όπως ισχυρίζεται ο αποστάτης και προδότης αντικομμουνιστής Σεμενκόφ, αλλά απεναντίας είχε τη γνωστή ορθή μαρξιστική-λενινιστική-σταλινική γραμμή του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, που είχε και το ΚΚΣΕ την εποχή του Στάλιν, τόσο στα ζητήματα της προλεταριακής επανάστασης όσο και σε κείνα της οικοδόμησης του σοσιαλισμού-κομμουνισμού. Λαθεμένη και αντιμαρξιστική ήταν η σοσιαλδημοκρατική γραμμή της χρουστσοφικής κλίκας, δηλ. η γραμμή του "ειρηνικού δρόμου", κλπ. και της κατεδάφισης του σοσιαλισμού και παλινόρθωσης του καπιταλισμού του 20ου και 22ου Συνεδρίου που οδήγησε στην καταστροφή του σοσιαλισμού και του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, καταστροφή για την οποία σήμερα κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλλει.

ΨΕΜΑ 4° : "Τυφλωμένος από την τεχνητά φουσκωμένη λατρεία της δικής του προσωπικότητας, η οποία καλλιεργήθηκε μέσα στο ΚΚΕ επί πολλά χρόνια, συνέχισε να θεωρεί τον εαυτό του αλάθητο και άδικα προσβεβλημένο" (Κ. Α. Σεμενκόφ).

Στο ΚΚΕ δεν υπήρχε "τεχνητά φουσκωμένη λατρεία" του Ζαχαριάδη, αλλά η ίδια η επαναστατική του δράση ήταν εκείνη που τον ανέδειξε σε μεγάλο επαναστάτη κομμουνιστή ηγέτη και χιλιοτραγουδησμένο αρχηγό του ΚΚΕ.

Εδώ ο Σεμενκόφ δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί και απ' την τοποθέτηση του αναδύεται η πραγματική του εικόνα: το κομπλεξικό ανθρωπάριο σ' όλο του το μεγαλείο. Φαίνεται να πιστεύει, γοητευμένος και συνεπαρμένος απ' την αντιδραστική ιδεαλιστική περί "πρόσωπολατρίας" θεωρία, πως με την "τεχνητά φουσκωμένη λατρεία της προσωπικότητας" μπορούν και "φελλοί" ακόμα να αναδειχτούν σε μεγάλους επαναστάτες κομμουνιστές ηγέτες. "Διαφεύγει" όμως στον Σεμενκόφ πως οι "φελλοί" διαθέτουν ένα και μοναδικό "προσόν": να επιπλέουν σ' όλες τις καταστάσεις (όπως ο ίδιος και οι όμοιοι του).

ΨΕΜΑ 5°: "Δεν μπόρεσε να βάλλει τα συμφέροντα του κόμματος και των κομμουνιστών πάνω από τις προσωπικές του απαιτήσεις" (Κ.Α. Σεμενκόφ).

Εδώ το κομπλεξικό ανθρωπάκι που ακούει στο όνομα Σεμενκόφ ξεπερνάει κάθε όριο γελοιότητας όταν κατηγορεί το Ζαχαριάδη πως τάχα δεν "έβαλε τις προσωπικές του απαιτήσεις πάνω από τα συμφέροντα του Κόμματος", τη στιγμή που είναι πασίγνωστο ότι αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του απ' τα 15 του χρόνια στο Κίνημα και 25 ολόκληρα χρόνια, πάνω απ' το 1/3 της ζωής του, τα πέρασε στις φασιστικές φυλακές και εξορίες των Μεταξά-Χίτλερ-Χρουτστόφ-Μπρέζνιεφ.

Συνεχίζεται

 


Αντικομμουνιστική φασιστική επίθεση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος
«Ριζοσπάστης» και εξωραϊσμός της ΝΔ

Στις 10 Ιούνη, με πρωτοβουλία


Ο έκπτωτος Γκλύξμπουργκ "αλωνίζει" την Ελλάδα

Αυτό το χρόνο ο έκπτωτος Γκλύξμπουργκ αλωνίζει κυριολεκτικά ως "Ντε Γκρέτσια" πλέον όλη τη χώρα με εξόφθαλμους πολιτικούς στόχους: τη συσπείρωση των οπαδών του, τη μεθόδευση και την προετοιμασία της οριστικής επιστροφής του.

Στις 22 Αυγούστου επισκέφθηκε το Ολυμπιακό Ιστιοπλοϊκό Κέντρο του Αγίου Κοσμά "συν γυναιξί και τέκνοις" για να παρακολουθήσει τους αγώνες ιστιοπλοΐας χωρίς να υπάρξει καμία αντίσραση,


10.000 άστεγοι στην Αττική
Αποτέλεσμα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης

Ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι της καπιταλιστικής κοινωνίας περνάνε καθημερινά στο περιθώριο της φτώχιας


 

Απ' την ιστορία της πάλης κατά του χρουστσοφικού ρεβιζιονισμού

ΔΗΛΩΣΗ
Της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας
και της ΚΕ του Κόμματος Εργασίας Αλβανίας

21 Δεκέμβρη 1964

Η μέρα γέννησης του ΣΤΑΛΙΝ είναι επαναστατική γιορτή όλων των αληθινών κομμουνιστών και πατριωτών... Η χρουστσοφική ομάδα, που προσχώρησε στη συνωμοσία μαζί με τον ιμπεριαλισμό και τη μαριονέτικη κλίκα του Τίτο, αποφάσισε να δυσφημίσει τον σύντροφο Στάλιν, χρησιμοποιώντας ψεύτικες και κίβδηλες επινοήσεις, οι οποίες από καιρό ήταν προετοιμασμένες από τις ιμπεριαλιστικές κατασκοπίες και κατευθύνονταν στον καιρό τους στον πράκτορα τους Μπέρια. Οι χρουστσοφικοί, αποφασίζοντας να διασπάσουν το ΚΚΣΕ, να το υπονομεύσουν από τα μέσα, να διασπάσουν το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα, αποφασίζοντας να ενεργοποιήσουν τον βαθμιαίο εκφυλισμό της οικονομίας και του κοινωνικοπολιτικού συστήματος της ΕΣΣΔ, δημοσιοποίησαν στο 20° Συνέδριο τις αντισταλινικές ψευδολογίες με τη μορφή εισήγησης "Η υπερνίκηση της προσωπολατρείας του Στάλιν". Η εισήγηση αυτή μέχρι τώρα δεν δημοσιεύτηκε στην ΕΣΣΔ και στις χώρες-υποτελείς στο Κρεμλίνο. Όμως το κείμενο αυτής της εισήγησης έγκαιρα πριν τη δημοσιοποίηση στο Συνέδριο (νέα έγκυρη πληροφορία επιβεβαιώνει ότι ο Χρουστσόφ αυτή την καταισχύνη του τη διάβασε μετά το Συνέδριο σε μια μικρή αίθουσα ανάπαυσης, όπου έκφρασαν τις αντιρρήσεις του οι Καγκάνοβιτς, Μολότοφ, Βοροσίλοφ (Δ.Π.) στάλθηκε από τσιράκια του Χρουστσόφ στη Δύση και στην κλίκα του Τίτο...

Οι χρουστσοφικοί αφαίρεσαν από τα αρχεία πολλά σπουδαία ντοκουμέντα, που μαρτυρούσαν για τη δραστήρια συμμετοχή τους σε τρομοκρατική δραστηριότητα κρυφών και φανερών εχθρών του λαού. Οι χρουστσοφικοί ήταν οι κύριοι εμπνευστές και οργανωτές συλλήψεων και καταδόσεων, όμως την ενοχή τους γι' αυτά τα εγκλήματα φόρτωσαν στον δικό τους "συνεταίρο" Μπέρια και μετά στο σύντροφο Στάλιν, που τον απομάκρυναν, φοβούμενοι ότι θα συλλάβει και θα εξοντώσει αυτούς τους ποταπούς διπλοπρόσωπους προδότες.

Οι κομμουνιστές της Κίνας και της Αλβανίας, όλοι οι αληθινοί κομμουνιστές του κόσμου στιγματίζουν την επαίσχυντη χρουστσοφική κλίκα, η οποία βεβήλωσε το όνομα και το έργο του Στάλιν, το σκήνωμα του, το οποίο κρυφά από τους λαούς και τους κομμουνιστές το έβγαλαν από το Μαυσωλείο των Λένιν-Στάλιν. Οι εγκληματικές ενέργειες του Χρουστσόφ και των τσιρακιών του θα έχουν απώτερες συνέπειες, αυτές θα οδηγήσουν στον εκφυλισμό και μετά στη συντριβή της ΕΣΣΔ και του ΚΚΣΕ...

Είτε η Σοβιετική Ένωση υπό την καθοδήγηση των χρουστσοφικών θα μεταβληθεί σε γραφειοκρατικό, σοσιαλιμπεριαλιστικό κράτος, ενώ το ΚΚΣΕ θα είναι το νομενκλατούρικο εποικοδόμημα ενός τέτοιου κράτους, είτε η ρεβιζιονιστική, προβοκατόρικη πολιτική των χρουστσοφικών θα οδηγήσει στη διάλυση του ΚΚΣΕ και της ΕΣΣΔ, στην μετατροπή των Δημοκρατιών της σε αποικίες και προτεκτοράτα του δυτικού ιμπεριαλισμού (ώπερ δυστυχώς και εγένετο, όπως σοφά προφήτεψαν οι μεγάλοι και αθάνατοι επαναστάτες, κομμουνιστές αρχηγοί Μάο Τσε Τούνγκ και Εμβέρ Χότζα που ξεσκεπάζουν και στηλιτεύουν τη χρουστσοφική, αντεπαναστατική προδοτική συμμορία. Ενώ οι ηγέτες του Περισσού συνεχίζουν μέχρι τώρα να κοροϊδεύουν και να εξαπατούν τον ελληνικό λαό και τους κομμουνιστές όλου του κόσμου, εφαρμόζοντας πιστά και απαρέγκλιτα την προδοτική πολιτική του Χρουστσόφ, που τίναξε στον αέρα την ΕΣΣΔ, το ΚΚΣΕ και το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα, που οδηγεί τους λαούς του κόσμου στην καταστροφή και το χαμό. Ότι μέσω του αστικού κοινοβουλίου, όπως διακήρυξε το προδοτικό 20° Συνέδριο, θα πετύχει ο ελληνικός λαός και όλοι οι λαοί του κόσμου τη "λαϊκή οικονομία" και τη "λαϊκή εξουσία", ξαναζεσταμένη χρουστσοφική σούπα του 15ου Συνεδρίου του Χρουστσοφικού "Κ"ΚΕ. Αίσχος χρουστσοφικοί προδότες! (Δ.Π.).

Ο σύντροφος Στάλιν, τονίζεται στη Δήλωση, επανειλημμένα προειδοποιούσε για τον κίνδυνο για τη χώρα και για το κόμμα, που ξεκινά από τους κρυφούς εσωτερικούς εχθρούς, που δρουν σύμφωνα με τις οδηγίες των ιμπεριαλιστικών κατασκοπιών.  Σήμερα αυτός ο κίνδυνος είναι πραγματικός.

"Τα ανακτορικά πραξικοπήματα" στο Κρεμλίνο, που οργανώνονται από τους ρεβιζιονιστές της τωρινής ΚΕ του ΚΚΣΕ, σημαίνουν όξυνση της πάλης για την εξουσία στο κόμμα και το κράτος. "Χωρίς τον Χρουστσόφ, όμως πάνω στο δρόμο του Χρουστσόφ". Αυτό σήμερα είναι το σύνθημα των ρεβιζιονιστών-προδοτών, που σκόπιμα κατασυκοφάντησαν το όνομα, το έργο και τις υποθήκες του συντρόφου Στάλιν (επίσης των προδοτών χρουστσοφικών ηγετών του "Κ"ΚΕ (Δ.Π.). Η αποκατάσταση της γνήσιας σοσιαλιστικής Σοβιετικής Ένωσης, η αποτροπή της διάλυσης ή της μετατροπής της πατρίδας των Λένιν-Στάλιν σε σοσιαλιμπεριαλιστικό κράτος μπορούν να γίνουν μόνο μέσω της προλεταριακής, σοσιαλιστικής επανάστασης, που θα καθοδηγείται από ένα γνήσιο κομμουνιστικό κόμμα, κόμμα σταλινιστών.

ΜΑΟ ΤΣΕ ΤΟΥΝΓΚ
ΕΜΒΕΡ ΧΟΤΖΑ

Η επαναστατική, μπολσεβίκικη, πολύ επίκαιρη και διδακτική αυτή Δήλωση από το βιβλίο του δημοσιογράφου, συγγραφέα και ποιητή Φέλιξ Τσούγιεφ (1941-1999) "Καγκάνοβιτς, Σεπίλοφ ", Μόσχα, 2001, Εκδόσεις "ΟΛΜΑ ΠΡΕΣΣ" αναδημοσιεύεται πρώτη φορά στη χώρα μας.

Τη μετάφραση από τα ρωσικά έκανε ο Δημήτρης ΠΑΝΟΣ.

 


 Στελέχη της φασιστικής χούντας της Αργεντινής σε δίκη

Στον αστικό τύπο αλλά και στο "Ριζοσπάστη" διαβάζουμε ότι οι φασίστες εγκληματίες της Αργεντινής

 

Συνδρομές - Οικονομικές ενισχύσεις

Γκαβέλας Γιάννης 100,00 Μάος Βασίλης 20,00
Μήτσης Αποστόλης 50,00 Γ.Ο. 20,00
Σταματέλος Θ. 20,00    

 

Γραφτείτε συνδρομητής

Ετήσια Συνδρομή 20 ευρώ

Οι συνδρομητές μπορούν να καταβάλουν τη συνδρομή τους με κατάθεση στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας με αρ. 155/919045-76 ή
με ταχυδρομική επιταγή
στη διεύθυνση: Τάσσος Μπάλλος, Τ.Θ. 3689, ΤΚ 102 10 Αθήνα


Ενισχύστε Οικονομικά την ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

Με κατάθεση
στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας με αρ. 155/919045-76

Με ταχυδρομική επιταγή
στη διεύθυνση: Τάσσος Μπάλλος, Τ.Θ. 3689, ΤΚ 102 10 Αθήνα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

Οι Σεμενκόφ-Φλωράκης -διώκτες και δολοφόνοι του Νίκου Ζαχαριάδη- γυρίζουν και τριγυρνούν στον "τόπο του εγκλήματος"

Αντικομμουνιστική φασιστική επίθεση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Ο έκπτωτος Γκλύξμπουργκ "αλωνίζει" την Ελλάδα

10.000 άστεγοι στην Αττική

Κοινή δήλωση της ΚΕ του ΚΚ Κίνας και της ΚΕ του ΚΕ Αλβανίας (21/12/1964)

Στελέχη της φασιστικής χούντας της Αργεντινής σε δίκη

Πολιτική επιτροπή για την ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ του ΚΚΕ 1918-55