Εφημερίδα Ανασύνταξη
Αφίσες

Ανακοινώσεις τύπου
Δελτίο
Προκηρύξεις
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία

Νίκος Ζαχαριάδης
I. B. Στάλιν

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞH ΑΡΧΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Αρ. Φύλ. 174 15-30/1/2004Αρ. Φύλ. 174 15-30 Γενάρη 2004
Εκλογές και προεκλογική δημαγωγία των αστικών και ρεβιζιονιστικών κομμάτων
Όχι στις εκλογικές αυταπάτες
Δυνάμωμα της μαζικής ταξικής πάλης εργατών-αγροτών κατά του κεφαλαίου

ΑΚΥΡΟ στην κάλπη

Ο προεκλογικός αγώνας που έχει ουσιαστικά αρχίσει απ' την άνοιξη του περασμένου χρόνου με τις πανελλαδικές περιοδείες του αρχηγού του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ, Κ. Καραμανλή, συνεχίζεται και αυτές τις μέρες με ακόμα μεγαλύτερη ένταση μέσα σε κλίμα σκανδαλολογίας και απανωτών αποπροσανατολιστικών καθημερινών δημοσκοπήσεων.

Τα στελέχη των δυο μεγαλοαστικών κομμάτων, του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, διεκδικώντας τη διαχείριση, σε κυβερνητικό επίπεδο, των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, επιδίδονται σε μια χωρίς προηγούμενο δημαγωγική εκστρατεία υποσχέσεων με στόχο την υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές (7 Μάρτη 2004).

Με θαυματουργό φάρμακο τα "προγράμματα" τους υπόσχονται δημαγωγικά να "θεραπεύσουν"(!) όλες τις πληγές του καπιταλισμού απ' τις οποίες υποφέρουν οι πλατιές λαϊκές μάζες: οικονομική κρίση, μαζική ανεργία, πληθωρισμό, ακρίβεια, φτώχεια και εξαθλίωση, κλπ., κλπ.

Πανάκεια, λοιπόν, για τη "λύση"(!) όλων των προβλημάτων της εργατικής τάξης και της αγροτιάς τα νεοφιλελεύθερα αστικά "προγράμματα"- εκλογές.

Σ' αντίθεση με τις δημαγωγίες και τους ψευδείς ισχυρισμούς των μεγαλοαστικών κομμάτων, τα οικονομικά "προγράμματα"- εκλογές δεν πρόκειται να λύσουν κανένα απ' τα μεγάλα προβλήματα που καταταλαιπωρούν τους εργάτες και τους αγρότες.

Κι' αυτό επειδή:

Πρώτο, την τελευταία 15ετία είχαμε αρκετές εκλογικές αναμετρήσεις και όπως είναι γνωστό αυτές δεν έλυσαν κανένα απ' τα παραπάνω προβλήματα. Αντίθετα, η εφαρμογή των ακραίων ή μη νεοφιλελεύθερων οικονομικών "προγραμμάτων" των μεγαλοαστικών κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όξυναν παραπέρα τα ήδη οξυμένα προαναφερόμενα προβλήματα μ' αποτέλεσμα να σημειωθεί απότομη πτώση του βιοτικού επιπέδου και εξαιρετικά μεγάλη χειροτέρευση της κατάστασης των εργαζομένων σ' όλα τα επίπεδα.

Δεύτερο, τα οικονομικά "προγράμματα" των μεγαλοαστικών κυβερνήσεων ήταν και είναι πάντοτε, από πλευράς περιεχομένου, προγράμματα υπεράσπισης των ταξικών συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και επομένως "προγράμματα" μεγαλύτερης εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης και αύξησης των κερδών των καπιταλιστών - "προγράμματα" αντιλαϊκά-αντεργατικά που προωθούν τις επιθέσεις του κεφαλαίου σε βάρος της εργατικής τάξης: ένταση της εκμετάλλευσης, μείωση των πραγματικών μισθών, παραπέρα λεηλασία των χαμηλών εισοδημάτων των εργαζομένων μέσω των φόρων και του πληθωρισμού, κλπ., κλπ., που οδήγησαν στην απόλυτη εξαθλίωση του προλεταριάτου, που συνάμα αποτελεί και γενικό νόμο του καπιταλισμού και επιπλέον εκμηδένισης των κατακτήσεων της.

Τρίτο, και σπουδαιότερο, τα φαινόμενα της οικονομικής κρίσης, μαζικής ανεργίας, πληθωρισμού, ακρίβειας, κλπ. δεν είναι τυχαία φαινόμενα ούτε γεννιούνται απ' την εφαρμογή της όποιας "λαθεμένης"(!) αστικής οικονομικής πολιτικής, όπως ισχυρίζονται τα αστικά και ρεβιζιονιστικά κόμματα τα οποία, εξωραΐζοντας τον καπιταλισμό αποπροσανατολίζουν και εξαπατούν την εργατική τάξη, που αν αυτή διορθωθεί θα "ξεπεραστούν"- "εξαλειφθούν"(!) αυτά τα φαινόμενα. Αντίθετα είναι φαινόμενα που απορρέουν από την ίδια τη φύση του καπιταλισμού, είναι σύμφυτα σ' αυτό το εκμεταλλευτικό σύστημα και το συνοδεύουν αναπόφευχτα όσο αυτό υπάρχει, γεννήθηκαν με τη νίκη και κυριαρχία του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής και είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της ανάπτυξης του. Είναι φαινόμενα που απορρέουν από την ύπαρξη και δράση των αντικειμενικών οικονομικών νόμων λειτουργίας του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής και ακριβώς γι' αυτό, δηλ. επειδή προσκρούει στην ύπαρξη αυτών των νόμων, η εφαρμογή των οποίων αντικρισιακων προγραμμάτων", "ρύθμισης του πληθωρισμού", "ρύθμισης της ανεργίας", "ελέγχου των τιμών", κλπ. σημειώνει παταγώδη αποτυχία.

Ας σημειωθεί επιπλέον πως η ανεργία, που είναι μια αναγκαία συνέπεια του γενικού νόμου της καπιταλιστικής συσσώρευσης, σε περιόδους επαναλαμβανόμενων κυκλικών κρίσεων υπερπαραγωγής - που πηγάζουν απ' τη βασική αντίθεση του καπιταλισμού, δηλ. του κοινωνικού χαρακτήρα της παραγωγής και της ατομικής καπιταλιστικής ιδιοποίησης - προσλαμβάνει μεγάλες και εκρηκτικές διαστάσεις, λόγω της χρεοκοπίας πολλών χιλιάδων επιχειρήσεων (ο σημερινός καπιταλιστικός κόσμος χαρακτηρίζεται από χρόνια μαζική ανεργία και είναι γνωστό ότι οι άνεργοι ανέρχονται σε πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια). Πέρα απ' αυτό ο καπιταλισμός δεν μπορεί να υπάρξει και να αναπτυχθεί χωρίς οικονομικές κρίσεις και εφεδρικό στρατό ανέργων. Τα παραπάνω φαινόμενα θα εξαλειφθούν μόνο με την εξάλειψη του καπιταλισμού και ποτέ στα πλαίσια του με μια οποιαδήποτε οικονομική πολιτική, όπως υποστηρίζουν αστοί και ρεβιζιονιστές ιδεολόγοι για να παραπλανήσουν την εργατική τάξη.

Η εργατική τάξη και η αγροτιά δεν μπορεί να περιμένουν τη "σωτηρία" τους από τις εκλογές και από τα αστικά οικονομικά "προγράμματα" και μέτρα. Γνωρίζουν από την πείρα τους πως ότι πέτυχαν στο παρελθόν στην κατεύθυνση διεύρυνσης των κατακτήσεων τους και όποιες ελάχιστες απ' αυτές διέσωσαν, αυτό δεν ήταν αποτέλεσμα- "δώρο" των "προγραμμάτων"- εκλογών των αστικών κυβερνήσεων, αλλά εντελώς αντίθετα αποτέλεσμα οξύτατης και σκληρής μαζικής ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ (όπως π.χ. έγινε με τις προτάσεις Γιαννίτση για το Ασφαλιστικό).

Για τις προσεχείς εκλογές το ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο έχει ήδη κάνει εδώ και καιρό την επιλογή του. Έχει αποφασίσει τον παραμερισμό της μεγαλοαστικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και την ανάθεση της διαχείρισης των συμφερόντων του, σε κυβερνητικό επίπεδο, στο μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΝΔ, επιλογή που εκφράστηκε, ανάμεσα στ' άλλα, και στην πρόσφατη δημόσια (10.12.2003) προκλητική παρέμβαση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) Οδ. Κυριακόπουλου που ζήτησε "πρόωρες εκλογές" και "νέα κυβέρνηση", δηλ. κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας.

Ακριβώς αυτή την από φάση-επιδίωξη είχε προαναγγείλει, εκφράσει και στηρίξει πριν σχεδόν δυο χρόνια ο πιστός και συνεπής υπηρέτης του κεφαλαίου σοσιαλδημοκράτης Χ. Φλωράκης με τη δήλωση του (24.4.2002): "εκατό τα εκατό πρωθυπουργός ο Καραμανλής"!!!

Απ' τα αστικά και ρεφορμιστικά κόμματα που συμμετέχουν σ' αυτές τις εκλογές, τα μεν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ανταγωνίζονται στον προεκλογικό αγώνα πιο θα διαχειριστεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου (προϋπόθεση γι' αυτό η υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου), τα δε ρεφορμιστικά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα "Κ"ΚΕ-ΣΥΝ προσπαθούν εναγωνίως να συγκρατήσουν τις δυνάμεις τους απ' τις διαρροές προς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (απαραίτητη προϋπόθεση να συνεχίσουν το ρόλο τους ως στηρίγματα της αστικής εξουσίας και διαιώνισης του καπιταλισμού).

Ο αρχηγός του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ ανεμίζει τη φαιό-μαύρη σημαία της διαπλοκής-σκανδαλολογίας και εκείνη του δήθεν "ξεπεράσματος των διαχωριστικών γραμμών"(!), δηλ. των διαχωριστικών γραμμών: προλεταριάτου-μπουρζουαζίας και φασιστικών-αντιφασιστικών δυνάμεων, έχοντας σ' αυτό το ζήτημα τη μόνιμη και πλήρη στήριξη της σοσιαλδημοκρατικής ηγεσίας των Φλωράκη-Παπαρήγα. Σε περίπτωση νίκης της ΝΔ στις εκλογές, η κυβέρνηση της:

Πρώτο, θα εφαρμόσει την πιο ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική, δηλ. ιδιωτικοποίηση των πάντων (μ' αποτέλεσμα αύξηση της ανεργίας, κλπ.), εκμηδένιση των Ασφαλιστικών κατακτήσεων και ακόμα μια πολύ χειρότερη "περιοριστική πολιτική"- "δυσάρεστα μέτρα" (Μητσοτάκης ΜΕGΑ, 15.2.2003) από την υπάρχουσα σημερινή της μεγαλοαστικής κυβέρνησης Σημίτη, προχωρώντας ταυτόχρονα και σε μεγαλύτερη καταστολή των εργατικών αγώνων.

Δεύτερο, θα "επανιδρύσει το κράτος", δηλ. το κράτος της μοναρχοφασιστικής Δεξιάς και θα κινηθεί στη γνωστή γραμμή της "ο αστυνομικός είναι το κράτος"(!) και τον ακόμα μεγαλύτερο στραγγαλισμό των λαϊκών ελευθεριών (παραπέρα βάθεμα της φασιστικοποίησης σ' όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής).

Το μεγαλοαστικό κόμμα του ΠΑΣΟΚ, με νέο τώρα αρχηγό τον Γ. Παπανδρέου, διακηρύσσει, σε περίπτωση νίκης στις εκλογές, ότι θα συνεχίσει τη σημερινή οικονομική πολιτική, δηλ. μια συγκρατημένη νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική, αντιλαϊκή-αντεργατική, που, από πλευράς περιεχομένου, χαρακτηρίζεται απ' τη μεγάλη αύξηση των κερδών των καπιταλιστών, που διατήρησε σε υψηλά επίπεδα την ανεργία και βάθυνε παραπέρα το προτσές της απόλυτης εξαθλίωσης των πλατιών λαϊκών μαζών.

Αν τα μεγαλοαστικά κόμματα έχουν ανακηρύξει τις εκλογές σε πανάκεια "λύσης"(!) όλων των προβλημάτων της ελληνικής καπιταλιστικής κοινωνίας, τα δίδυμα του χρουστσοφικού ρεβιζιονισμού, δηλ. τα ρεφορμιστικά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα "Κ"ΚΕ-Συνασπισμός, πνιγμένα στο βούρκο του κοινοβουλευτικού κρετινισμού, έχουν επιπλέον ανάγει τις εκλογές σε "θεϊκή λεωφόρο", ιδιαίτερα το "Κ"ΚΕ, για την υπεράσπιση των συμφερόντων των κατακτήσεων των εργαζομένων και την κατάκτηση του "παράδεισου"- απάτης της ψευδεπίγραφης "λαϊκής εξουσίας"- "λαϊκής οικονομίας" υποτάσσοντας τους εργάτες-αγρότες, με τις ρεφορμιστικές τους απόψεις αλλά και τη διασπαστική τους πολιτική, στην αστική τάξη και τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Τα περί "λαϊκής εξουσίας"- "λαϊκής οικονομίας" του "Κ"ΚΕ αποτελούν μια χρουστσοφική σοσιαλδημοκρατική απάτη ολκής, επειδή είναι αδύνατη η κατάκτηση της πολιτικής εξουσίας απ' τους εργάτες-αγρότες χωρίς βίαιη ένοπλη επανάσταση και συντριβή της αστικής κρατικής μηχανής.

Στις βουλευτικές εκλογές συμμετέχει, με την, τροτσκιστικής προέλευσης, σημαία της πολυδιάσπασης, και ολόκληρη στρατιά δεξιών οπορτουνιστικών αντισταλινικών- αντιζαχαριαδικών οργανώσεων (ΝΑΡ, ΕΚΚΕ, Μ-Λ ΚΚΕ, ΚΚΕ (μ-λ), ΟΑΚΚΕ, κλπ.) για να "μετρήσουν τα κουκιά" τους.

Οι επαναστάτες κομμουνιστές σταλινιστές-ζαχαριαδικοί - χωρίς να αρνούνται τη συμμετοχή στο αστικό κοινοβούλιο και θεωρώντας το μόνο ως βήμα επαναστατικής προπαγάνδας και ξεσκεπάσματος της αντιδραστικής μπουρζουαζίας και των υπηρετών της -εκτιμώντας ότι οι εκλογές και τα αστικά "προγράμματα" δεν προσφέρουν τίποτε στον αγώνα της εργατικής τάξης και παίρνοντας υπόψη τις μεγάλες αυταπάτες, εξαιτίας του ρόλου των εκλογών, που κυριαρχούν στις γραμμές των εργατών και αγροτών τόσο σχετικά με την υπεράσπιση των συμφερόντων και τη διαφύλαξη των κατακτήσεων τους όσο και για το μελλοντικό πολιτικό στόχο του προλεταριάτου, δηλ. της ανατροπής του καπιταλισμού, συγκεντρώνουν την προσοχή τους στην ΕΝΟΤΗΤΑ εργατών-αγροτών και στο δυνάμωμα της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ για την απόκρουση των επιθέσεων του κεφαλαίου, μοναδικού δρόμου για την υπεράσπιση των συμφερόντων και των κατακτήσεων τους, και ακριβώς γι’ αυτό καλούν: ΑΚΥΡΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ.

 


Ι. Β. ΛΕΝΙΝ
80 χρόνια από το θάνατό του

ΑΙΩΝΙΑ ΘΑ ΚΟΧΛΑΖΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ
ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι

Κάτω η εξουσία
των συνθηκολόγων
και των καπιταλιστών!
Εμείς είμαστε η φωνή
της θέλησης της πλέμπας,
της εργατικής πλέμπας
όλου του κόσμου.
Ζήτω το κόμμα,
που χτίζει τον κομμουνισμό!
Ζήτω η εξέγερση
για την εξουσία των Σοβιέτ!

Μετάφραση: Δ. Π.


Η σκανδαλώδης «τροπολογία Πάχτα», τα μεγαλοαστικά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Βουλής (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, «Κ»ΚΕ-ΣΥΝ)

 


Η φθινοπωρινο-χειμερινή εκστρατεία
των "Λιάπηδων" του μοναρχοφασισμού στο Γράμμο

 


Νέα Δημοκρατία - Παττακός
Επιστολή Γ. Κεφαλογιάννη


Γεωργία
Ρωσία-ΗΠΑ όξυνση των αντιθέσεων

 


121.000.000 παιδιά εκτός σχολείου

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της UNICEF για την κατάσταση των παιδιών, που δόθηκε στη δημοσιότητα τον περασμένο μήνα, 121.000.000 παιδιά βρίσκονται εκτός σχολείου κατά τα οποία τα 65.000.000 είναι κορίτσια.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών που μένουν εκτός σχολείου βρίσκονται στις φτωχές και εξαρτημένες χώρες της Αφρικής και της Ασίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 65.000.000 κορίτσια που μένουν εκτός σχολείου το 83% βρίσκονται σε χώρες της Αφρικής, της Νότιας Ασίας και του Ειρηνικού.

Πολύ μικρότερο είναι το ποσοστό των παιδιών που μένουν εκτός σχολείου σ' άλλες χώρες.

Όμως το σύνολο των παιδιών που μένουν εκτός σχολείου είναι παιδιά της εργατικής τάξης και της φτωχής αγροτιάς και γενικά παιδιά φτωχών λαϊκών στρωμάτων των αναπτυγμένων και υποανάπτυκτων καπιταλιστικών χωρών.

Πέρα απ' τα άλλα και στο ζήτημα της εκπαίδευσης εκδηλώνεται με ιδιαίτερη οξύτητα η βαρβαρότητα του καπιταλισμού.

 


Εκμετάλλευση εκατομμυρίων παιδιών

Το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα δεν υποβάλλει μόνο την εργατική τάξη σε άγρια εκμετάλλευση, αλλά και πολλές δεκάδες εκατομμύρια παιδιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ) το 2003 τα παιδιά ηλικίας 5-14 ετών που υποχρεώνονταν να εργάζονται ανέρχονται σ' όλο τον κόσμο σε 186.000.000 και εκείνα των 15-17 ετών σε 59.000.000.

Ο πραγματικός αριθμός των παιδιών που εργάζονται είναι σίγουρα πολύ μεγαλύτερος, αφού όπως είναι γνωστό η αστική Στατιστική δεν έχει λόγο και ενδιαφέρον να καταγράψει τα πραγματικά στοιχεία. Αντίθετα μάλιστα: έχει κάθε λόγο να εξωραΐσει το καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα. Αλλά και μ' αυτά τα στοιχεία 1 στα 6 παιδιά αποτελεί θύμα της πιο βάρβαρης οικονομικής εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Ας σημειωθεί ότι το τόσο μεγάλο ποσοστό εκμετάλλευσης των παιδιών παρατηρείται σε μια περίοδο που η ανεργία σ' ολόκληρο τον κόσμο ανέρχεται, και λόγο της κρίσης, σε πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια εργάτες. Όμως τα παιδιά αποτελούν τη φθηνότερη εργατική δύναμη απ' ότι οι άνεργοι εργαζόμενοι, και αυτός είναι ο λόγος της μαζικής "απασχόλησής" τους.

Επίσης η ίδια έκθεση αναφέρει ότι τα παιδιά που δεν έχουν κλείσει τα 15 χρόνια δουλεύουν σε πολύ επικίνδυνες εργασίες.

Η προκλητική αύξηση του πλούτου των καπιταλιστών έχει ως πηγή της και την εκμετάλλευση της παιδικής εργασίας. Το καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα δεν μπορεί να λύσει κανένα πρόβλημα, απεναντίας γεννά συνεχώς προβλήματα και αυξάνει διαρκώς την κοινωνική ανισότητα. Απ' τη μια αύξηση του πλούτου των καπιταλιστών -προερχόμενη και από την ένταση της εκμετάλλευσης, που έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα- και απ' την άλλη φτώχεια, πείνα και εξαθλίωση των πλατιών λαϊκών μαζών με πρώτα θύματα εκατοντάδες εκατομμύρια παιδιά.

 

Νίκου Ζαχαριάδη: Συλλογή Έργων
Γ. Καραστάθη: Ενάντια στην αντισταλινική-αντικομμουνιστική υστερία
Δημήτρη Πάνου: Ματωμένος Ήλιος
Γρηγόρη Σγάγια: Στην Εύβοια με τον Ανάποδο

 

Συνδρομές - Οικονομικές ενισχύσεις

Ντόβας Δημ. 75,00 Μήτσης Απ. 30,00
Καραστάθης Γ. 50,00 Πρεβεζιάνος Β. 20,00
Τσέκερης Α. 20,00 Βρυωνάκης Λ. 20,00

 

Γραφτείτε συνδρομητής

Ετήσια Συνδρομή 20 ευρώ

Οι συνδρομητές μπορούν να καταβάλουν τη συνδρομή τους με κατάθεση στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας με αρ. 155/919045-76 ή
με ταχυδρομική επιταγή
στη διεύθυνση: Τάσσος Μπάλλος, Τ.Θ. 3689, ΤΚ 102 10 Αθήνα


Ενισχύστε Οικονομικά την ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

Με κατάθεση
στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας με αρ. 155/919045-76

Με ταχυδρομική επιταγή
στη διεύθυνση: Τάσσος Μπάλλος, Τ.Θ. 3689, ΤΚ 102 10 Αθήνα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

Ι. Β. Λένιν: 80 χρόνια από το θάνατό του

Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι: Αιώνια θα κοχλάζει η καρδιά του Λένιν στο στήθος της επανάστασης

Η σκανδαλώδης «τροπολογία Πάχτα», τα μεγαλοαστικά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Βουλής (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, «Κ»ΚΕ-ΣΥΝ)

Η φθινοπωρινο-χειμερινή εκστρατεία των "Λιάπηδων" του μοναρχοφασισμού στο Γράμμο

Νέα Δημοκρατία - Παττακός: Επιστολή Γ. Κεφαλογιάννη

Γεωργία: Ρωσία-ΗΠΑ όξυνση των αντιθέσεων

121.000.000 παιδιά εκτός σχολείου

Εκμετάλλευση εκατομμυρίων παιδιών

Πολιτική επιτροπή για την ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ του ΚΚΕ 1918-55