Εφημερίδα Ανασύνταξη
Αφίσες

Ανακοινώσεις τύπου
Δελτίο
Προκηρύξεις
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία

Νίκος Ζαχαριάδης
I. B. Στάλιν

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞH ΑΡΧΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Αρ. Φύλ. 175 1-15/2/2004Αρ. Φύλ. 175 1-15 Φλεβάρη 2004
Μύθος η ύπαρξη "όπλων μαζικής καταστροφής" στο Ιράκ
Άκαρπες οι έρευνες των αμερικανών ιμπεριαλιστών

Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος απ' τη στρατιωτική κατάληψη του Ιράκ

 

 

 

 

 


ΠΑΛΕΨΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Σκίζονται όλα τα αστικά, τα οπορτουνιστικά φιλοκαπιταλιστικά


Η ηγεσία του «Κ»ΚΕ-«Ριζοσπάστης» συγκαλύπτουν την αντιδραστικότητα της Νέας Δημοκρατίας

Το παραπάνω φωτοτυπημένο κείμενο που αναφέρεται στην υιοθέτηση απ' το υπεραντιδραστικό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) ψηφίσματος "καταδίκης του ολοκληρωτικού κομμουνισμού" στο 16ο Συνέδριό του που έγινε στις Βρυξέλλες, το διήμερο 4-5 Φλεβάρη του 2004, προέρχεται από το "Ριζοσπάστη" (7.2.2004, σελ.20).

Το δημοσιεύουμε ολόκληρο, παρά την έλλειψη χώρου, για να σχηματίσουμε οι κομμουνιστές και οι αντιφασίστες που παρασύρονται απ' τη δημαγωγία του χρουστσοφικού «Κ»ΚΕ, ολοκληρωμένη γνώμη για τον προδοτικό ρόλο της σοσιαλδημοκρατικής ηγεσίας των Φλωράκη-Παπαρήγα, που δεν περιορίζεται μόνο στο μέτωπο των αγώνων των εργαζομένων κατά του κεφαλαίου και σ' εκείνο της πάλης για το σοσιαλισμό αλλά επεκτείνεται και στο μέτωπο της πάλης κατά των μοναρχοφασιστικών δυνάμεων του τόπου.

Η ηγεσία των Φλωράκη-Παπαρήγα, πέρα απ' την αντιδραστική συνεργασία της το '89 με τη ΝΔ, τη συνεργασία της στις δημοτικές εκλογές (Καρδίτσα, κλπ.) και εκείνη σε επίπεδο συνδικαλιστικών Οργανώσεων των αγροτών, μόνιμα και συστηματικά αποκρύβει απ' την εργατική τάξη και την αγροτιά και γενικά τις αντιφασιστικές δυνάμεις το πραγματικό πρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας και φροντίζει πάντα και σε κάθε ευκαιρία να εξωραΐζει το αντιδραστικό αυτό κόμμα, συγκαλύπτοντας το μοναρχοφασιστικό του χαρακτήρα και εμφανίζοντάς το σαν "δημοκρατικό" (!) αστικό κόμμα.

Το ίδιο πράττει τώρα, για πολλοστή βέβαια φορά, η ηγεσία του «Κ»ΚΕ και ο «Ριζοσπάστης» και με το παραπάνω κείμενό του.

Συγκεκριμένα αποκρύπτει-αποσιωπά σκόπιμα απ' το λαό:

Πρώτο, ότι μέλος του ΕΛΚ, που ψήφισε το παραπάνω αντικομμουνιστικό-φασιστικό κείμενο που εξομοιώνει το ναζισμό με τον κομμουνισμό, είναι και το μοναρχοφασιστικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Δεύτερο, ότι ο Κ. Καραμανλής, ο "εκατό τοις εκατό πρωθυπουργός" της επόμενης 4ετίας κατά τον αποστάτη και λακέ της αντιδραστικής τάξης Χ. Φλωράκη, είναι αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Τρίτο, ότι ο Κ. Καραμανλής συμμετείχε και ήταν παρών στο συνέδριο, μαζί με τους Π. Μολυβιάτη, Αρ. Παυλίδη, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, Π. Καμμένο και Γ. Βαλινάκη, όπως μας πληροφορεί η "Ελευθεροτυπία" (6.2.2004, σελ. 17) και το κόμμα του ψήφισε το φασιστικό αυτό κείμενο "καταδίκης του ολοκληρωτικού κομμουνισμού".

Επιπλέον ο "Ριζοσπάστης" δεν αναφέρει τίποτε το σχετικό για τη ΝΔ, ούτε στο φύλλο της 6ης Φλεβάρη 2004 (σελ. 27) όταν δημοσιεύει αποσπάσματα από τη συνέντευξη Γκ. Ζιουγκάνοφ στο ραδιοσταθμό "Ηχώ της Μόσχας" στην οποία καταδικάζει το αντικομμουνιστικό φασιστικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Σ' αντίθεση με το "Ριζοσπάστη", που έχει ξεπέσει σε άθλιο φερέφωνο εξωραϊσμού της ΝΔ, άλλες αριστερές εφημερίδες αναφέρουν ότι στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ανήκει και το μοναρχοφασιστικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι το σύντομο σχόλιο του "ΠΡΙΝ" (8.2.2004, σελ. 3) καταλήγει: "Αποθρασυμένοι και επικίνδυνοι οι ευρωπαίοι δεξιοί "δημοκράτες", ομοϊδεάτες της ΝΔ", ενώ η "ΕΠΟΧΗ" (8.2.2004, σελ. 21), ανάμεσα στ' άλλα, σημειώνει: "στην ψυχροπολεμική νοσταλγία του ΕΛΚ, στο οποίο θέση του αντιπροέδρου κατέχει ο κ. Κώστας Καραμανλής, αντέδρασαν όλες οι κοινοβουλευτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου με παρεμβάσεις τους".


Αποσπάσματα από το ψήφισμα του ΕΛΚ «περί καταδίκης του ολοκληρωτικού κομμουνισμού»

 

 


Η φασιστική «θεωρία» του «ολοκληρωτισμού»

Το αντιδραστικό "Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα" (ΕΛΚ), που συγκροτείται από μισοφασιστικά και ανοιχτά φασιστικά κόμματα (συμπεριλαμβανομένου και του μοναρχοφασιστικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας) και τα οποία σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν σχηματίσει κυβερνήσεις με ναζιφασιστικά κόμματα (ανοιχτούς υμνητές των Χίτλερ-Μουσολίνι), επανέφερε, με το πρόσφατο ψήφισμα "περί καταδίκης του ολοκληρωτικού κομμουνισμού" (16° Συνέδριο, 5-6 Φλεβάρη 2004) και μ' όλη την επισημότητα και προκλητικότητα, στην πολιτική επικαιρότητα τη γνωστή αντιδραστική φασιστική και αντεπιστημονική θεωρία του "ολοκληρωτισμού".

Για τους επαναστάτες κομμουνιστές σταλινιστές που προσδιορίζουν σωστά -στη βάση της επιστημονικής κοσμοθεωρίας του μαρξισμού - τον ταξικό χαρακτήρα των μεγαλοαστικών Δεξιών κομμάτων της ΕΕ που συγκροτούν το "Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα", η επίσημη επαναφορά της "θεωρίας" του "ολοκληρωτισμού" δεν αποτελεί ούτε έκπληξη ούτε ήταν "κεραυνός εν αιθρία", αλλά αντίθετα αυτό ήταν κάτι το εντελώς φυσιολογικό και αναμενόμενο να συμβεί. Αν ως τώρα αποφεύγονταν η όποια συγκεκριμένη αναφορά, αυτό γίνονταν για λόγους τακτικής. Είναι δε γνωστό ότι η αντικομμουνιστική-φασιστική "θεωρία" του "ολοκληρωτισμού" είναι η επίσημη θεωρία αυτών των κομμάτων.

Στο ψήφισμα του "Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος", ανάμεσα στ' άλλα, αναφέρεται και το εξής: "Κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνος διαμορφώθηκαν δυο ομοίως απάνθρωπα ολοκληρωτικά καθεστώτα, ο κομμουνισμός και ο ναζισμός τα οποία προκάλεσαν εκατομμύρια θύματα".

Κατ' αρχήν πρέπει να παρατηρηθεί, ότι η "θεωρία" του "ολοκληρωτισμού" δεν είναι ούτε νέα ούτε απλά μια αντικομμουνιστική αστική θεωρία, αλλά στην πραγματικότητα μια φασιστική θεωρία που επινοήθηκε από φασίστες θεωρητικούς (Καρλ Σμιτ, κλπ.) και πολιτικούς (Μουσολίνι, κλπ.). Οι διάδοχοι συνεχιστές τους μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και την ήττα του ναζιφασισμού αναπροσάρμοσαν τις απόψεις τους και την τακτική τους στις νέες συνθήκες της ταξικής πάλης, αυτοπροβαλλόμενοι σαν "δήμοκράτες" αστοί "αντίπαλοι"- "πολέμιοι" δήθεν τόσο του κομμουνισμού όσο και του φασισμού.

Η προκλητική και ανοιχτή επαναφορά εκ μέρους του υπεραντιδραστικού "Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος" της "θεωρίας" του "ολοκληρωτισμού" σηματοδοτεί άνοδο και παραπέρα ισχυροποίηση των φασιστικών δυνάμεων στο χώρο της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνάμα αποτελεί άμεσο κίνδυνο για τις δημοκρατικές αστικές ελευθερίες των λαών των χωρών-μελών της και του λαού μας, απαιτεί εγρήγορση των αντιφασιστικών δυνάμεων και δυνάμωμα της πάλης ενάντια στις φασιστικές δυνάμεις σε τοπικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η αστική φασιστική "θεωρία" του "ολοκληρωτισμού" που εξομοιώνει τον "κομμουνισμό" με τον "ναζισμό" δεν έχει καμιά απολύτως επιστημονική βάση επειδή:

Πρώτο, συγκρίνει δυο ποιοτικά εντελώς διαφορετικά "συστήματα" διακυβέρνησης τα οποία δεν έχουν κανένα κοινό στοιχείο μεταξύ τους και σε κανένα επίπεδο: οικονομικό- κοινωνικό- ταξικό- πολιτικό- ιδεολογικό.

Δεύτερο, συνδέονται με δυο εντελώς διαφορετικούς Τρόπους Παραγωγής: ο μεν ναζιφασισμός είναι προϊόν-γέννημα του καπιταλισμού της ιμπεριαλιστικής περιόδου και σε πολιτικό επίπεδο είναι μια απ' τις μορφές αστικής διακυβέρνησης (η άλλη είναι η αστική δημοκρατία): "ο φασισμός είναι η ανοιχτή τρομοκρατική διχτατορία των πιο αντιδραστικών, των πιο σοβινιστικών, των πιο ιμπεριαλιστικών στοιχείων του χρηματιστικού κεφαλαίου. Η αντιδραστικότερη μορφή του φασισμού είναι ο γερμανικός φασισμός" (Γκ. Ντιμιτρόφ), ο δε σοσιαλισμός-κομμουνισμός ως μορφή διακυβέρνησης συνδέεται με τον κομμουνιστικό τρόπο παραγωγής που χαρακτηρίζεται από την κοινωνική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, την απουσία εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και φυσικά την ύπαρξη της διχτατορίας του προλεταριάτου.

Άρα όχι μόνο δεν μπορούν να "εξομοιωθούν", και πολύ περισσότερο να ταυτιστούν, τα πολιτικά καθεστώτα "κομμουνισμός"-"ναζιφασισμός" μα είναι εντελώς εξόφθαλμο ότι πρόκειται για δυο διαμετρικά αντίθετα καθεστώτα που έχουν ως βάση τους δυο διαμετρικά αντίθετους ιστορικούς Τρόπους Παραγωγής: καπιταλιστικο-ιμπεριαλιστικός και σοσιαλιστικο-κομμουνιστικός.

Αλλά πέρα απ' τα θεωρητικά επιχειρήματα, η καλύτερη απόδειξη ότι ο "ναζιφασισμός" και ο "σοσιαλισμός-κομμουνισμός" είναι διαμετρικά αντίθετα καθεστώτα διακυβέρνησης είναι το ιστορικό γεγονός ότι ο κομμουνιστής Ιωσήφ Στάλιν ήταν εκείνος που τοποθέτησε την κόκκινη σημαία του κομμουνισμού στα συντρίμμια του ναζιφασισμού στο χιτλερικό Ράϊχσταγκ.


Η προς Παττακόν επιστολή Χριστόδουλου το ανάγνωσμα


ΣΤΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ - σύμβολο συντριβής του φασισμού
(Φλεβάρης 1943)


Στις 2 Φλεβάρη του '43 τερματίστηκε η μεγάλη γιγαντομαχία στο Στάλινγκραντ του ηρωικού κόκκινου στρατού


ΕΜΠΡΟΣ, ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ, ΣΤΗ ΜΑΧΗ!

 


«Τροπολογία Πάχτα»
Η Παπαρήγα "σφυρίζει αδιάφορα" για τη συνάντηση  «Κ»ΚΕ - εκπροσώπων της εταιρίας του Κ. Στέγγου


Βάσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ -σημείο έντονης τριβής μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας

 

 

Νίκου Ζαχαριάδη: Συλλογή Έργων
Γ. Καραστάθη: Ενάντια στην αντισταλινική-αντικομμουνιστική υστερία
Δημήτρη Πάνου: Ματωμένος Ήλιος
Γρηγόρη Σγάγια: Στην Εύβοια με τον Ανάποδο

 

Συνδρομές - Οικονομικές ενισχύσεις

Γ. Κολόκας 25,00 Παπαγιάννης Ι. 30,00
Β.Γ. 20,00 Σταματέλος Θ. 20,00
Π.Δ. 20,00 Φιλίππου Χ. 50,00
Μαζιώτης 20,00    

Γραφτείτε συνδρομητής

Ετήσια Συνδρομή 20 ευρώ

Οι συνδρομητές μπορούν να καταβάλουν τη συνδρομή τους με κατάθεση στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας με αρ. 155/919045-76 ή
με ταχυδρομική επιταγή
στη διεύθυνση: Τάσσος Μπάλλος, Τ.Θ. 3689, ΤΚ 102 10 Αθήνα


Ενισχύστε Οικονομικά την ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

Με κατάθεση
στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας με αρ. 155/919045-76

Με ταχυδρομική επιταγή
στη διεύθυνση: Τάσσος Μπάλλος, Τ.Θ. 3689, ΤΚ 102 10 Αθήνα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

Παλέψτε για την Επανάσταση

Η ηγεσία του «Κ»ΚΕ-«Ριζοσπάστης» συγκαλύπτουν την αντιδραστικότητα της Νέας Δημοκρατίας

Αποσπάσματα από το ψήφισμα του ΕΛΚ «περί καταδίκης του ολοκληρωτικού κομμουνισμού»

Η φασιστική «θεωρία» του «ολοκληρωτισμού»

Η προς Παττακόν επιστολή Χριστόδουλου το ανάγνωσμα

ΣΤΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ - σύμβολο συντριβής του φασισμού (Φλεβάρης 1943)

Δημήτρη Πάνου: Εμπρός, αδέλφια μου, στη μάχη! (ποίημα)

«Τροπολογία Πάχτα»: Η Παπαρήγα "σφυρίζει αδιάφορα" για τη συνάντηση  «Κ»ΚΕ - εκπροσώπων της εταιρίας του Κ. Στέγγου

Βάσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ -σημείο έντονης τριβής μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας

Πολιτική επιτροπή για την ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ του ΚΚΕ 1918-55