Εφημερίδα Ανασύνταξη
Αφίσες
Ανακοινώσεις τύπου
Δελτίο
Προκηρύξεις
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία

Νίκος Ζαχαριάδης
I. B. Στάλιν

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞH ΑΡΧΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Αρ. Φύλ. 198 15-31/1/2005Αρ. Φύλ. 198 15-31 Γενάρη 2005
Υστερικές κραυγές πολέμου του αρχηγού του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού Μπους και απειλές στρατιωτικών επεμβάσεων

Η επανεκλογή του εγκληματία πολέμου Μπους ήταν φανερό ότι προοιώνιζε συνέχιση της επιθετικής φιλοπόλεμης πολιτικής του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού απέναντι στις διάφορες χώρες σ’ όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη και πρώτα απ’ όλα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

   Αυτό επιβεβαιώνεται τόσο από τις δηλώσεις του αμερικανού υπουργού Άμυνας Ράμσφελτ, του αντιπροέδρου Ντ. Τσένι και της νέας υπουργού των Εξωτερικών Κοντολίζα Ράϊς, αλλά και απ’ το λόγο του Μπους κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του αρχές του τελευταίου δεκαήμερου του Γενάρη (20.1.2005).

   Η Κοντολίζα Ράϊς –  αυτή η μαύρη, κομπλεξική σαν το ανόητο θρησκόληπτο λευκό αφεντικό της, ύαινα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού - φρόντισε να κατονομάσει τα λεγόμενα, κατά την Ουάσιγκτον, «προκεχωρημένα φυλάκια της τυραννίας» που βρίσκονται στο στόχαστρο στρατιωτικής επίθεσης των ΗΠΑ, όπως Ιράν, Κούβα, Β. Κορέα, Λευκορωσία, Ζιμπάμπουε και Βιρμανία, ενώ ο αντιπρόεδρος Ντικ Τσένι ανέφερε ως πρώτο στόχο των ΗΠΑ το Ιράν, σε διάφορα μέρη του οποίου, σύμφωνα με αποκαλύψεις του αμερικάνικου τύπου, βρίσκονται αμερικανοί πράκτορες κομάντος για καλύτερη επιλογή μελλοντικών στόχων ενδεχόμενης στρατιωτικής επίθεσης.

   Ο Μπους κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του με το γνωστό βλακώδη αλλά και θρασύτατο τρόπο που τον χαρακτηρίζει έκανε επίδειξη δύναμης και απείλησε εκ νέου όλους τους λαούς και όλες τις χώρες του κόσμου που δεν συμμορφώνονται με τις εντολές των ΗΠΑ, που δεν υποκύπτουν και δεν υποτάσσονται στα καταπιεστικά επιθετικά φιλοπόλεμα σχέδια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.  

   Στην τωρινή ομιλία του, παράλληλα με τον κακόφημο περί «καταπολέμησης της τρομοκρατίας» μύθο, οι σύμβουλοι του Μπους επινόησαν ένα νέο επιθετικό, τρομοκρατικό και φιλοπόλεμο δόγμα: εκείνο της «εξάπλωσης της δημοκρατίας και του τέλους της τυραννίας», που, όπως είπε, για την «εξάπλωσή» της «η χώρα μας έχει την επουράνια εντολή»(!).

   Ο αρχιεγκληματίας Μπους σε τόνο μεσσιανικό, αλαζονικό και υπεροπτικό ύφος διαλαλεί πως η χώρα του έχει «επουράνια εντολή» - εννοώντας την πολεμοχαρή συμμορία της Ουάσιγκτον – να συνεχίσει το φιλοπόλεμο «έργο» της. Αυτογελοιοποιούμενος εμφανίζεται ως προφήτης και «ιεραπόστολος της ελευθερίας» στον 21ο αιώνα, εκπρόσωπος και εντολοδόχος του «Θεού επί της γης», σαν «ελέω Θεού» πλανητάρχης, ως ο «εκλεκτός και ευλογημένος» του «Θεού», ως «συγκυβερνήτης με το Θεό» του κόσμου «προορισμένος» να επιβάλλει στη γη των «θνητών» λαών την τήρηση των «ουράνιων θεϊκών νόμων» με την «αρχαγγελική-θεϊκή» ρομφαία των πυραύλων-πυρηνικών όπλων, απειλώντας να κατακάψει τους λαούς όλων των χωρών, στην προσπάθεια επιβολής ενός «θεϊκού» σχεδίου, που δεν είναι άλλο από εκείνο της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των ισχυρών αμερικάνικων μονοπωλίων και της προώθησης των επιθετικών φιλοπόλεμων σχεδίων του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

   Δίπλα στο θρησκόληπτο και θρασύδειλο αυτό υποκείμενο – οχυρωμένο πίσω απ’ τη μεγαλύτερη πολεμική μηχανή του κόσμου παριστάνει τον ψευτοπαλληκαρά γκάνγκστερ που απειλεί εκ του ασφαλούς τους λαούς – βρίσκεται μόνιμος φανατικός συμπαραστάτης-σύμβουλός του, η επίσης ακραία θρησκόληπτη μαύρη, κόρη πάστορα της πρεσβυτεριανής εκκλησίας, η κομπλεξική Κοντολίζα Ράϊς, η οποία «πέτυχε» το στόχο που της υποδείκνυαν οι αντιδραστικοί και θρησκόληπτοι γονείς της: «μπορεί να μην επιτρέπεται να απολαύσεις ένα χάμπουργκερ σε κάποια από τα εστιατόρια των λευκών, όμως μπορείς μια μέρα να γίνεις πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών» και έγινε το σημερινό φιλοπόλεμο «γεράκι» του Πενταγώνου με το βλοσυρό αιμοβόρο ύφος αλλά και το γεμάτο μίσος για τους λαούς κομπλεξικό βλέμμα που μόνιμα της συνοδεύει – από τους πλέον συνεπείς εκφραστές των πιο ακραίων επιθετικών κύκλων του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, που «έπρεπε», κατά τα λεγόμενά της, «να αποδείξω με διπλό τρόπο, συγκριτικά με τους λευκούς, την αξία μου». Τώρα καμαρώνει για τη φανατική δουλικότητά της απέναντι στους λευκούς καπιταλιστές-ιμπεριαλιστές.

      Ο Μπους στο λόγο του μεταξύ άλλων είπε: «οδηγηθήκαμε από τα γεγονότα και την κοινή λογική σ’ ένα συμπέρασμα: η επιβίωση της δημοκρατίας στη χώρα μας εξαρτάται αυξανόμενα από την επιτυχία της δημοκρατίας στις άλλες χώρες. Η καλύτερη ελπίδα για ειρήνη στον κόσμο μας είναι η επέκταση της ελευθερίας σε ολόκληρο τον κόσμο».

   Εδώ το διαβόητο δόγμα του «προληπτικού πολέμου» μεταμορφώνεται στο εξίσου επιθετικό και φιλοπόλεμο δόγμα της «επέκτασης της ελευθερίας σ’ ολόκληρο τον κόσμο» - επιθετικό και φιλοπόλεμο επειδή πρώτο, συνδέει την «επιβίωση της δημοκρατίας» στις ΗΠΑ (=ανύπαρκτης) με την «επέκταση της ελευθερίας» (= τυραννίας) στις άλλες χώρες, δεύτερο, η διαβόητη «επέκταση της ελευθερίας» σημαίνει άμεση ή έμμεση ανάμιξη-επέμβαση στα εσωτερικά άλλων χωρών και τρίτο, η «επέκταση» αυτή μπορεί να γίνει μόνο με φασιστικά πραξικοπήματα σ’ άλλες χώρες ή κατευθείαν με στρατιωτικές επεμβάσεις όπως στο Ιράκ κι αλλού. Η «ειρήνη» στα χείλη του Μπους είναι συνώνυμο του πολέμου και των στρατιωτικών επεμβάσεων.      

   Σε άλλο σημείο αναφέρει: «Η πολιτική των ΗΠΑ είναι να αναζητά και να υποστηρίζει την ανάπτυξη δημοκρατικών κινημάτων και θεσμών σε κάθε κράτος και κουλτούρα, με τελικό στόχο να τελειώσει την τυραννία στον κόσμο μας... Σήμερα η Αμερική μιλάει πάλι στους λαούς του κόσμου: όλοι όσοι ζείτε στην τυραννία και την απελπισία μπορείτε να το ξέρετε, οι Ενωμένες Πολιτείες δεν θα αγνοήσουν την καταπίεσή σας, δεν θα συγχωρήσουν τους καταπιεστές σας... Όταν ξεσηκώνεστε για την ελευθερία σας, θα βρισκόμαστε στο πλευρό σας. Δημοκράτες μεταρρυθμιστές που αντιμετωπίζετε καταπίεση, φυλακή ή εξορία, μπορείτε να το ξέρετε: η Αμερική σας βλέπει όπως είσαστε – οι αυριανοί ηγέτες της ελεύθερης χώρας σας».

   Και σ’ αυτούς τους αντιδραστικούς ισχυρισμούς, και προπαντός τον τελευταίο, είναι ολοφάνερα τα επιθετικά φιλοπόλεμα σχέδια της αμερικάνικης ιμπεριαλιστικής επέμβασης σ’ άλλες χώρες: «δημοκράτες μεταρρυθμιστές(!) είσαστε – οι αυριανοί ηγέτες της ελεύθερης χώρας σας». Εδώ πρόκειται για ανάλογες περιπτώσεις που ήδη γνωρίζουν οι λαοί, όπως πρόσφατες της Γεωργίας και Ουκρανίας.

  Τέλος «είδαμε το τρωτό σημείο μας και είδαμε τη βαθύτερη αιτία του. Όσο ολόκληρες περιοχές του κόσμου σιγοβράζουν στην έχθρα και την τυραννία, επιρρεπής σε ιδεολογίες που τρέφουν το μίσος και συγχωρούν το φόνο, η βία θα συσσωρεύεται και θα πολλαπλασιάζεται η καταστροφική της δύναμη».

   Η υποκρισία, το θράσος και η κυνικότητα των εκπροσώπων των αμερικάνικων μονοπωλίων δεν γνωρίζουν όρια: μιλούν για «τυραννία» και «φόνο», «μίσος» και «έχθρα» οι υπαριθμόν ένα τρομοκράτες, τύραννοι και φονιάδες όλων των λαών και όλων των χωρών του κόσμου.

   Οι παραπάνω δηλώσεις Μπους δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι αμερικανοί ιμπεριαλιστές είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις στρατιωτικές τους επιθέσεις σε διάφορα μέρη του πλανήτη με στόχο τη διατήρηση, ακόμα και την επέκταση της κυριαρχίας τους σε βάρος των άλλων ανταγωνιστών τους ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (ΕΕ-Ρωσία-Ιαπωνία, κλπ.).

   Αυτός είναι ο λόγος που η Ρωσία προωθεί αυτή τη στιγμή τη στρατιωτική της συνεργασία με την Κίνα, ενώ η Γαλλία απ’ την πλευρά της με δηλώσεις του υπουργού των Εξωτερικών Μισέλ Μπαρνιέ στο CNN ξεκαθάρισε εκ νέου απέναντι στις ΗΠΑ, μ’ αφορμή την ομιλία Μπους, ότι «δεν τίθεται θέμα για τη Γαλλία να κάνει μόνη υποχωρήσεις, μια νέα σχέση σημαίνει ότι σεβόμαστε ο ένας τον άλλον» και επιπλέον ότι «η ΕΕ και η Ρωσία έχουν περισσότερο από ποτέ ανάγκη η μια την άλλη». Η δε Ρωσία διακήρυξε για «δραστήρια υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων», ενώ απ’ τον κυβερνητικό Συνασπισμό της Γερμανίας, το κόμμα των Πράσινων εξαπέλυσε επίθεση κατά του αμερικανού προέδρου δηλώνοντας ότι «η ρητορική του Μπους είναι επικίνδυνη, γιατί είναι σε θέση να παίρνει το ιδανικό της ελευθερίας και να το βρωμίζει» και ότι «οι ΗΠΑ συνδέουν το σύνθημα για ελευθερία με τις απειλές για πόλεμο, το μεγάλο ιδανικό της ελευθερίας το καθιστούν όμηρο μιας πολιτικής που στο τέλος παράγει λιγότερη ελευθερία». Αντίθετα η φιλοαμερικανή πρόεδρος των γερμανών χριστιανοδημοκρατών Άγγελα Μέρκελ δήλωσε: «ελπίζω σε πιο στενή συνεργασία ΗΠΑ και Ευρώπης, γιατί μόνο από κοινού θα μπορέσουμε να αναταποκριθούμε στις παγκόσμιες προκλήσεις και ειδικά στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας»!!!

   Πέρα απ’ την προκλητική επίδειξη στρατιωτικής δύναμης, η κατάσταση γενικά για τους αμερικανούς ιμπεριαλιστές δεν είναι και τόσο «ρόδινη» σε επίπεδο οικονομικού ανταγωνισμού με τις άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις αλλά και εξαιτίας της υπερχρέωσης της αμερικάνικης οικονομίας, αφού ξοδεύονται «ετησίως 600 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα από όσα παράγουν». Επιπλέον στρατιωτικά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στο Ιράκ και επιδιώκουν να μοιραστούν τη ζημιά με τις άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

   Αυτό το σκοπό έρχεται να υπηρετήσει και το επικείμενο ταξίδι των Κοντολίζα Ράϊς-Μπους στην Ευρώπη, παράλληλα με τις συνεχιζόμενες προσπάθειες υπονόμευσης της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε αυτή να μην αναδειχθεί σε σοβαρό και υπολογίσιμο αντίβαρο των ΗΠΑ, υπονόμευση που οι ΗΠΑ πετυχαίνουν μέσω των φιλοαμερικάνικων δυνάμεων στο χώρο της ΕΕ.    

   Σ’ αυτόν τον σκληρότατο, σε παγκόσμια κλίμακα και σ’ όλα τα επίπεδα, ανταγωνισμό, οι αντιθέσεις μεταξύ των ΗΠΑ απ’ τη μια και των άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων απ’ την άλλη, παρά τις όποιες διπλωματικού χαρακτήρα φιλοφρονήσεις, δεν μπορεί παρά να οξυνθούν παραπέρα. Μ’ αυτό το πρόβλημα συνδέεται και η σχεδιαζόμενη για το πρώτο τρίμηνο του 2005 «τετραμερής» διάσκεψη των ηγετών Γαλλίας, Γερμανίας, Ισπανίας και Ρωσίας.


Κινητοποιήσεις των αγροτών
Οι αντιδραστικοί αγροτοπατέρες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του
«Κ»ΚΕ ξεπούλησαν τον αγώνα της αγροτιάς

Την τελευταία 15ετία απ’ τη μια σημειώνεται μια διαρκής χειροτέρευση της κατάστασης της μικρομεσαίας αγροτιάς και συνάμα οι φτωχοί αγρότες – πνιγμένοι απ’ τα χρέη στις τράπεζες και την εκμετάλλευση των μεγαλεμπόρων και των καπιταλιστών βιομηχάνων – ξεκληρίστηκαν κατά χιλιάδες, πυκνώνοντας έτσι τις γραμμές των εργατών γης και του βιομηχανικού προλεταριάτου μα προπαντός τις στρατιές των ανέργων που διαρκώς μεγαλώνουν στη χώρα μας, ενώ απ’ την άλλη τα κέρδη των πλούσιων μεγαλοαγροτών καπιταλιστών έφτασαν στα ύψη.

Το προτσές του ξεκληρίσματος της φτωχής αγροτιάς – πέρα απ’ τη δράση των νόμων του καπιταλισμού στην αγροτική οικονομία – εντείνεται και απ’ την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω της οποίας προωθείται η συρρίκνωση του αγροτικού τομέα της οικονομίας των κρατών-μελών της ΕΕ και μάλιστα των εξαρτημένων απ’ τις ισχυρές ιμπεριαλιστικές χώρες της –  πολιτική που εφαρμόζεται χρόνια τώρα απ’ τις εκάστοτε αστικές κυβερνήσεις.

Η απότομη επιδείνωση της κατάστασης της φτωχής μικρομεσαίας αγροτιάς οδήγησε ξανά τους αγρότες πανελλαδικά στους δρόμους, ιδιαίτερα τους βαμβακοπαραγωγούς της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, οι οποίοι φέτος υπολογίζεται να πάρουν γύρω στις 100 δραχμές λιγότερο ανά κιλό από πέρυσι.

Έτσι πολλές εκατοντάδες τρακτέρ παρατάχθηκαν κατά μήκος των μεγάλων οδών της χώρας σε Θεσσαλία και Μακεδονία και κάποιες φορές για ελάχιστο χρονικό διάστημα, προειδοποιητικά, έκλεισαν τους δρόμους ζητώντας ικανοποίηση των αιτημάτων τους και συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Η κυβέρνηση του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ αρνήθηκε συνάντηση των εκπροσώπων των αγροτών με τον πρωθυπουργό και επιχείρησε με απειλές και βρισίδια δια στόματος Μεϊμαράκη που χαρακτήρισε ακόμα και τους αγροτοπατέρες συνδικαλιστές της παράταξής του «τσαμπουκάδες», κλπ. να «σπάσει» την κινητοποίηση των αγροτών, πράγμα που δυστυχώς πέτυχε μέσω των διαφόρων Νασικο-Κοκκινούληδων αλλά και των αγροτοπατέρων του ΠΑΣΟΚ και των Μπουτο-Πατάκηδων του «Κ»ΚΕ.

Ως πριν ενάμιση χρόνο οι Μπουτο-Πατάκηδες αγροτοπατέρες του «Κ»ΚΕ, εφαρμόζοντας τη γραμμή της ανοιχτής συνεργασίας με το μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΝΔ, στο αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα, συνεργάζονταν στην Πανθεσσαλική, στα μπλόκα και στο κλείσιμο της εθνικής οδού με τους Νασικο-Κοκκινούληδες, αντιδραστικούς αγροτοπατέρες της ΝΔ και εκφραστές των ταξικών συμφερόντων των πλούσιων μεγαλοαγροτών καπιταλιστών. Μάλιστα στα μπλόκα οι αγροτοπατέρες Μπουτο-Πατάκηδες («Κ»ΚΕ) δεν δίστασαν να ποζάρουν επανειλημμένα μαζί με τον Κ. Καραμανλή και τον χουντικό Σάββα Τσιτουρίδη, υπεύθυνο για το αγροτικό της ΝΔ και τώρα εκπαραθυρωμένο πρώην υπουργό Γεωργίας της κυβέρνησης Καραμανλή.

Η αντιδραστική αυτή πολιτική της συνεργασίας «Κ»ΚΕ –ΝΔ στον αγροτικό συνδικαλισμό οδήγησε τους αγρότες κατά εκατοντάδες χιλιάδες στην αγκαλιά του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ όπως έδειξαν οι τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Αργότερα η ηγεσία του «Κ»ΚΕ συγκροτεί την «Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση» (ΠΑΣΥ), χωρίς ουσιαστικά να εγκαταλείψει τη συνεργασία με τη ΝΔ, πράγμα που εκδηλώθηκε και στις τελευταίες κινητοποιήσεις των αγροτών, αφού σ’ αυτές για να μην ενοχληθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, οι Μπουτο-Πατάκηδες αγροτοπατέρες του «Κ»ΚΕ έφτασαν στο σημείο να γίνουν ουρά των αντιδραστικών αγροτοπατέρων Νασικο-Κοκκινούληδων της ΝΔ. Χαρακτηριστικό είναι το ότι οι αγροτοπατέρες της ΝΔ προχωρούν, έστω και για δημαγωγικούς λόγους, αλλά και κάτω απ’ την πίεση των αγροτών, σε κινητοποιήσεις και σε στιγμιαίες καταλήψεις δρόμων, προφανώς για την τιμή των όπλων, ενώ οι Μπουτο-Πατάκηδες της «ΠΑΣΥ» αποφάσισαν στις 11 Γενάρη μόνο μια κινητοποίηση για τις 31 Γενάρη, χωρίς βέβαια καταλήψεις δρόμων. Όμως τα προηγούμενα χρόνια οι αγροτοπατέρες του «Κ»ΚΕ «συναγωνιστές εν όπλοις» στα μπλόκα της εθνικής οδού με τους Νασικο-Κοκκινούληδες κατέλαβαν επανειλημμένα την εθνική οδό.

Η σημερινή στάση τους δείχνει με τον πιο χειροπιαστό τρόπο ότι συνεχίζεται η αντιδραστική συνεργασία του «Κ»ΚΕ με το μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΝΔ.

Κι’ αυτή τη φορά οι αντιδραστικοί αγροτοπατέρες της ΝΔ, αλλά και εκείνοι του ΠΑΣΟΚ και του «Κ»ΚΕ ξεπούλησαν ξετσίπωτα και προκλητικά τον αγώνα της αγροτιάς.


Ο ρασο-"πρωθυπουργός" Χριστόδουλος -απ' τα εθνικά θέματα στην επίσκεψη των χουντικών φασιστών αφεντικών του στον Κορυδαλλό

Ο Χριστόδουλος Παρασκευαϊδης, πέρα από εκπρόσωπος του «Θεού (=ανύπαρκτου) επί της γης»(!), έχει εδώ και χρόνια αυτοανακηρυχθεί «Εθνάρχης» της χώρας και τελευταία «πρωθυπουργός». Με τη νίκη στις εκλογές του Μάρτη, τον περασμένο χρόνο, του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ, συγκυβερνά με τον Κ. Καραμανλή, έχει γίνει πραγματικός πρωθυπουργός της χώρας – χωρίς βέβαια συμμετοχή στις αστικές εκλογές – και προσπαθεί να επιβάλλει ένα αντιδραστικό θεοκρατικό καθεστώς.

Παίρνοντας στα σοβαρά τα «νέα» του καθήκοντα από άμβωνος πληροφορεί το λαό: «υπάρχουν πολλοί που ενοχλούνται γιατί ο λόγος της Εκκλησίας επεκτείνεται στα εθνικά θέματα. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα σε αυτή τη χώρα να απαγορεύει σε κάποιον να ομιλεί ελεύθερα και να λεει εκείνα που πιστεύει ως ορθά, πολλώ δε μάλλον όταν τα πιστεύει ως ορθά και η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

Ο αρχηγός του υπεραντιδραστικού φεουδοαστικού ιερατείου δεν έχει μόνο αυτοανακηρυχθεί «Εθνάρχης» του τόπου, αλλά φθάνει στο σημείο να ισχυριστεί ότι τα όσα η φλύαρη αφεντιά του διαλαλεί, αυτά τα πιστεύει δήθεν «ως ορθά και η συντριπτική πλειοψηφία του λαού»(!) - άποψη ανοιχτά φασιστική γιατί υποκαθιστά τις αστικές βουλευτικές εκλογές με τον παραπάνω δικό του αυθαίρετο ισχυρισμό, αφού ο ίδιος ποτέ ως τώρα δεν έθεσε υποψηφιότητα για να φανεί το ποσοστό, έστω και πλαστό που θα συγκέντρωνε σ’ αυτές, όπως συμβαίνει με τους βουλευτές των αστικών και ρεβιζιονιστικών κομμάτων του τωρινού κοινοβουλίου.

Αυτό που στην συγκεκριμένη περίπτωση αποσιωπά ο «άγιος» Χριστόδουλος είναι ότι την ίδια άποψη εκπροσωπούσαν και τα αφεντικά του, οι εγκληματίες φασίστες συνταγματάρχες, όταν καταργούσαν τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα αστικά δικαιώματα του λαού και επεμβαίνανε στρατιωτικά στην Κύπρο, ανατρέποντας πραξικοπηματικά την εκλεγμένη κυβέρνηση Μακαρίου και εγκαθίδρυαν βραχύχρονη φασιστική δικτατορία (Σαμψών), για να δώσουν έτσι το πρόσχημα στους στρατοκράτες της Άγκυρας να καταλάβουν τη βόρεια Κύπρο, να διαμελίσουν το νησί και να το διατηρούν ως τα σήμερα υπό στρατιωτική κατοχή. Και οι φασίστες χουντικοί εγκληματίες έλεγαν τότε ότι τις εγκληματικές και αντεθνικές αυτές πολιτικο-στρατιωτικές τους ενέργειες τις «ενέκρινε» και «στήριζε» ο ελληνικός λαός ή όπως τώρα λεει ο «άγιος» της χούντας: «η συντριπτική πλειοψηφία του λαού»!!!

Ας θέσει λοιπόν υποψηφιότητα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές ο μωροφιλόδοξος και μέχρι γελοιότητας μεγαλομανής ρασοφόρος για να φανεί το «μπόι» του. Τι το φοβάται λοιπόν; Φυσικά δεν θα το κάνει γιατί πρώτο, γνωρίζει εκ των προτέρων το αρνητικό γι’ αυτόν αποτέλεσμα και δεύτερο, δεν έχει λόγο να το πράξει, αφού τώρα που το κόμμα του, το μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΝΔ, κέρδισε, με την «ευλογία του Θεού»(!), τις εκλογές, του δίνεται η δυνατότητα να συγκυβερνά με τον Κ. Καραμανλή.

Παίρνοντας στα σοβαρά αυτό το ρόλο του ο ρασο-«πρωθυπουργός» και εκπρόσωπος «όλων των ελλήνων»(!), υποκαθιστώντας ευθέως τον Καραμανλή, απηύθυνε αμέσως επιστολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔ Μακεδονίας για την οποία δεν γνωρίζουμε αν πήρε απάντηση. Η θέση της εκκλησίας πάνω σ’ αυτό το θέμα έχει επανειλημμένα εκφραστεί και σε κάποια τελευταία ανακοίνωσή της αναφέρεται: «η πάγια θέση της Εκκλησίας είναι ότι αυτό το κράτος θα πρέπει να λάβει μια ονομασία που να μην περιλαμβάνει τη λέξη «Μακεδονία», διότι η Μακεδονία ανήκει στην Ελλάδα και μόνο. Αυτή είναι η άποψη στην οποία η Εκκλησία επιμένει. Η Εκκλησία αγωνιά για τις εξελίξεις»!!! («Ελευθεροτυπία» 5.11.2004, σελ. 6).   

Τελευταία με πρόσχημα τις γιορτές και τους έγκλειστους της «17Ν» στον Κορυδαλλό επισκέφθηκε το χώρο των φυλακών, όχι βέβαια όπως παραπλανητικά ισχυρίζεται για να δει από κοντά τα «πνευματικά του τέκνα», τα παπαδοπαίδια αδελφούς Ξηρού, αλλά για να ατενίσει από κοντά τα ινδάλματά του, εναπομείναντες έγκλειστους φασίστες εγκληματίες της χουντικής 7ετίας Δημήτρη Ιωαννίδη και Νικόλαο Δερτιλή, ο οποίος όταν ρωτήθηκε απ’ το Χριστόδουλο «δεν έχετε εικόνα του Χριστού;», εκείνος απάντησε: «έχουμε τον Μεταξά» («Ελευθ.» 17.12.2004, σελ. 18), παίρνοντας την απάντηση από το Χριστόδουλο ότι «αυτός δεν είναι άγιος» για να ανταπαντήσει ο Δερτιλής: «για μένα είναι»!!!

Έτσι τα «ηρωικά παιδιά» και πρωτοπαλίκαρα του φασισμού Χριστόδουλος-Ιωαννίδης-Δερτιλής, των «θρυλικών» εποχών «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια» και «Ελλάς-Ελλήνων-Χριστιανών» βρέθηκαν και πάλι μαζί στον Κορυδαλλό.


Ι.Β. Στάλιν
125 χρόνια από τη γέννησή του


Με την ευκαιρία της 125ης επετείου απ' τη γέννηση (21.12.1879) του Ιωσήφ Στάλιν χιλιάδες Ρώσοι και Γεωργιανοί απότισαν φόρο τιμής στο μεγάλο κομμουνιστή ηγέτη, καθοδηγητή του παγκόσμιου προλεταριάτου και της οικοδόμησης του σοσιαλισμού στην πρώην ΕΣΣΔ, κλασικού του μαρξισμού.

Η φωτογραφία είναι παρμένη από την Ελευθεροτυπία (25-26 Δεκεμβρίου 2004). Οι σοσιαλδημοκράτες χρουστσοφικοί του "Ριζοσπάστη" τρέμουν ακόμα και τις φωτογραφίες του Ιωσήφ Στάλιν, γι' αυτό αποφεύγουν την αναδημοσίευσή τους μα ταυτόχρονα αποκρύπτουν συστηματικά απ' την εργατική τάξη τη μεγάλη συμμετοχή των λαών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης στις εορταστικές επετείους για το Στάλιν -λαοί που σύντριψαν τον χιτλεροφασισμό και πήγαν στον πόλεμο με το σύνθημα "ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ".


Πρόκληση η επίσκεψη Γκλύξμπουργκ στο Προεδρικό Μέγαρο
Βαρύτατο και πολιτικά επικίνδυνο ολίσθημα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος, που με σύνεση γενικά ως τώρα άσκησε τα προεδρικά του καθήκοντα στη διάρκεια της δεκαετούς θητείας του, λίγους μήνες πριν τη λήξη της τελευταίας 5ετίας του ξάφνιασε αρνητικά τον ελληνικό λαό με την επίσκεψη του Κ. Γκλύξμπουργκ ή Κ. Ντεγκρέτσια στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Κ. Στεφανόπουλος, επιτρέποντας να επισκεφθεί το Προεδρικό Μέγαρο ο έκπτωτος μονάρχης και η οικογένειά του, διέπραξε ένα βαρύτατο ολίσθημα, που αμαυρώνει τη θητεία του και επιπλέον, το χειρότερο, είναι ότι αποτελεί ένα άκρως πολιτικά επικίνδυνο ολίσθημα με αρνητικές για τον τόπο συνέπειες, αφού η ενέργεια αυτή σηματοδοτεί στην πράξη την απαρχή αμφισβήτησης του δημοψηφίσματος που κατάργησε τη δυναστεία των Γκλύξμπουργκ, που τόσα δεινά έχει προκαλέσει στο λαό και τον τόπο γενικότερα, δημοψήφισμα που ο έκπτωτος μονάρχης με κάθε ευκαιρία, έμμεσα ή άμεσα, συνεχίζει ακόμα και σήμερα να αμφισβητεί το αποτέλεσμά του.

Η επίσκεψη των Γκλύξμπουργκ στο Προεδρικό Μέγαρο αποτελεί μεγάλη πρόκληση απέναντι στο λαό και απαιτείται η απερίφραστη καταδίκη αυτής της πολιτικής ενέργειας απ’ όλα τα πολιτικά κόμματα του αστικού Κοινοβουλίου, πράγμα που δεν έπραξαν με τον ανάλογο αρμόζοντα τρόπο, καταδικάζοντάς την αποφασιστικά και απερίφραστα.

Είναι γνωστό, ότι οι Γκλύξμπουργκ καταφεύγουν σ’ όλα τα μέσα και εκμεταλλεύονται κάθε δυνατότητα για να πετύχουν την επάνοδό τους στη χώρα. Συσπειρώνουν τους όχι λίγους οπαδούς τους – που συγκεντρώνονται κυρίως και πρωταρχικά στο χώρο της ΝΔ – και επιχειρούν να καταπατήσουν στην πράξη το ξεκάθαρο αποτέλεσμα της λαϊκής ετυμηγορίας.

Δεν καθόλου τυχαίο ότι η επίσκεψη-πρόκληση στο Προεδρικό Μέγαρο συμβαίνει με κυβέρνηση του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ, κόμμα γνωστό για τους ιδιαίτερους δεσμούς του και σχέσεις τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερα με το αντιδραστικό καθεστώς της φεουδαρχικής μοναρχίας των Γκλύξμπουργκ. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως πάλι κυβέρνηση της ΝΔ ήταν, κυβέρνηση Μητσοτάκη, που φυγαδεύτηκαν παράνομα στο εξωτερικό δεκάδες κοντέϊνερ με πολιτιστικούς θησαυρούς αμύθητης αξίας –λεηλασία της περιουσίας του ελληνικού λαού – για να καταλήξουν στα χέρια των Γκλύξμπουργκ. Γνωστές είναι και οι τεράστιες οικονομικές αξιώσεις των Γκλύξμπουργκ απέναντι στο ελληνικό κράτος.

Η αντιδραστική μοναρχία των Γκλύξμπουργκ, πέρα απ’ τα πάμπολλα μύρια όσα δεινά και κακά προκάλεσε στον τόπο με την αντιδραστική φασιστική πολιτική καταπίεση και τυχοδιωκτική εξωτερική πολιτική, συνέβαλε και στην εγκαθίδρυση της αμερικανόπνευστης στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας των εγκληματιών φασιστών συνταγματαρχών, που καταπίεσε και καταδυνάστευσε το λαό μια ολόκληρη 7ετία.


Μορφές επαναστατών Κομμουνιστών ΕΛΑΣ-ΔΣΕ


Θόδωρος Πολυχρονίδης

Ο επαναστάτης κομμουνιστής Θ. Πολυχρονίδης γεννήθηκε στο Κάρτς το 1901 και στην Ελλάδα ήρθε το 1922 και έζησε στην Ποντοκώμη Κοζάνης.

Νωρίς προσχώρησε στο εργατικό κίνημα και οργανώθηκε στο ΚΚΕ. Το 1936 συνελήφθηκε και εξορίστηκε στον Αϊ Στράτη και την Ακροναυπλία. Δεν υπέγραψε ποτέ δήλωση.

Μετά την συνθηκολόγηση της Ιταλίας αφέθηκε ελεύθερος και κατατάχθηκε στις γραμμές του ΕΛΑΣ, απ’ τις γραμμές του οποίου πολέμησε τους ναζι-φασίστες κατακτητές.

Στις αρχές του δεύτερου αντάρτικου τραυματίστηκε βαριά και έχασε το ένα του χέρι και νοσηλεύτηκε στις Λαϊκές Δημοκρατίες.

Αργότερα βρέθηκε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, ακολουθώντας πάντα χωρίς ταλαντεύσεις την επαναστατική γραμμή του ΚΚΕ. Κατά τη διάρκεια της ανάμιξης των προδοτών χρουστσοφικών ρεβιζιονιστών στο ΚΚΕ στα χρόνια 1955-56 υπεράσπισε με συνέπεια και αποφασιστικότητα την ΚΕ του ΚΚΕ και την επαναστατική γραμμή του Κόμματος, με επικεφαλής το μεγάλο επαναστάτη Νίκο Ζαχαριάδη, καταδίκασε τη σοσιαλδημοκρατική γραμμή του 20ου Συνεδρίου και το χρουστσοφικό ρεβιζιονισμό, αρνήθηκε την αναγνώριση της διορισμένης προδοτικής κλίκας στο ΚΚΕ των Κολιγιάννη-Παρτσαλίδη-Βαφειάδη, κλπ. και καταδίκασε την αντεπαναστατική γραμμή της «6ης Ολομέλειας» (Μάρτης 1956).

Έμεινε ως το θάνατό του (Τασκένδη 1971) πιστός στην επαναστατική κοσμοθεωρία των Μαρξ-Ένγκελς-Λένιν-Στάλιν και στο επαναστατικό ΚΚΕ 1918-55, που το διέλυσε η βίαιη χρουστσοφική επέμβαση.


Όλγα Πολυχρονίδη

Συντρόφισσα της ζωής και της πάλης του Θεόδωρου Πολυχρονίδη που και αυτή γεννήθηκε το 1900 στο Κάρτς.

Η Όλγα Πολυχρονίδου πήρε επίσης μέρος στους αγώνες του λαού μας κατά των ναζι-φασιστών κατακτητών και κατά του ντόπιου μοναρχοφασισμού. Στο ΔΣΕ βγήκε το Σεπτέμβρη του 1948 και πρόσφερε τις υπηρεσίες της στα νοσοκομεία.

 Μετά την υποχώρηση του ΔΣΕ βρέθηκε με την οικογένειά της πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, πρωτεύουσα του Ουσμπεκιστάν. Επαναπατρίστηκε το 1978 και πέθανε το Γενάρη του 1986 στην Ελλάδα.

Έμεινε και αυτή ως το τέλος της ζωής της, όπως και ο σύντροφός της Θόδωρος, πιστή στις επαναστατικές κομμουνιστικές ιδέες.


Δημήτρης Διαμάντης

Ο Δημήτρης Γ. Διαμάντης γεννήθηκε το 1923 στο χωριό Βασιλικό της επαρχίας Πωγωνίου νομού Ιωαννίνων.

Κατά τη διάρκεια της Κατοχής εντάχθηκε, όπως και όλη η οικογένειά του, στο κίνημα της ΕΑΜΟ-ΕΛΑΣίτικης Εθνικής Αντίστασης. Απ’ τις γραμμές του ΕΛΑΣ πολέμησε τους ιταλο-γερμανούς φασίστες κατακτητές. Μέλος του ΚΚΕ έγινε το 1943.

Μετά την προδοτική συμφωνία της Βάρκιζας συνελήφθηκε και βασανίστηκε άγρια από τους μοναρχοφασίστες 33 ολόκληρες μέρες. Με την έναρξη του δεύτερου αντάρτικου βγήκε ξανά στο βουνό και απ’ τις γραμμές του ΔΣΕ πολέμησε τους ντόπιους μοναρχοφασίστες και τον αγγλο-αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Ονομάστηκε ανθυπολοχαγός του ΔΣΕ. Το 1947 έχασε τον αδελφό του Μιχάλη, ο δε άλλος αδελφός του Αχιλλέας σκοτώθηκε το 1949 στη μάχη της Φλώρινας. Η μητέρα του πέθανε το 1949 στην Αλβανία και ο πατέρας το 1952 στη Ρουμανία, μια οικογένεια που δόθηκε ολόκληρη στον αγώνα.

Μετά την υποχώρηση του ΔΣΕ βρέθηκε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, όπου αποφοίτησε από τη Μέση Σχολή Αγροτικής Οικονομίας και εργάστηκε σε διάφορες βιομηχανικές και οικοδομικές επιχειρήσεις.

Με την επέμβαση των χρουστσοφικών ρεβιζιονιστών στο ΚΚΕ ο επαναστάτης κομμουνιστής Δημήτρης Διαμάντης τάχθηκε αποφασιστικά και χωρίς ταλαντεύσεις ενάντια στο χρουστσοφικό ρεβιζιονισμό και την προδοτική του γραμμή, υπεράσπισε με συνέπεια την επαναστατική γραμμή του ΚΚΕ με επικεφαλής το Νίκο Ζαχαριάδη, στάθηκε αδιάλλακτος αντίπαλος της οπορτουνιστικής κλίκας των Κολιγιάννη-Παρτσαλίδη-Βαφειάδη, κλπ. και έμεινε πιστός στο μαρξισμό-λενινισμό-σταλινισμό και στο Κόμμα του, το ηρωικό ΚΚΕ 1918-55, ως το τέλος της ζωής του (Τασκένδη 4.4.1977).

Η συντρόφισσα Σοφία Διαμαντή πρόσφερε στην "ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ" 20 ευρώ στη μνήμη των επαναστατών γονιών της και του συζύγου της.


Στους 527.222 οι άνεργοι του Δεκέμβρη του 2004 στη χώρα μας

Στα πλαίσια της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, το δικαίωμα στην εργασία αποτελεί μια τυπική διατύπωση στους αστικούς νόμους.

Η πραγματικότητα καθημερινά στραγγαλίζει χιλιάδες άνεργους με μείωση του βιοτικού τους και κατ’ επέκταση του πολιτικού τους επιπέδου, ως αποτέλεσμα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Αποτέλεσμα της δομής της καπιταλιστικής οικονομίας και των νόμων του αστικού κράτους για την προστασία των ολοένα και μεγαλύτερων  κερδών στις καπιταλιστικές επιχειρήσεις, μεταξύ των άλλων κοινωνικών προβλημάτων που δημιουργούνται καθημερινά και διογκώνονται συνέχεια, είναι και το πρόβλημα της ανεργίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στη χώρα μας, του ΟΑΕΔ ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στο τέλος Δεκέμβρη του 2004 ήταν 527.222, ενώ τον προηγούμενο μήνα ήταν 528.972. Ανάμεσα στις 527.222 ανέργους το Δεκέμβρη του 2004 οι 332.891 ήταν γυναίκες, δηλαδή το 63,14%.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο πραγματικός αριθμός των ανέργων στη χώρα μας είναι πολύ μεγαλύτερος από τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ. Πρόκειται για ανέργους που είναι εκτός προϋποθέσεων που θέτει ο ΟΑΕΔ, άρα δεν καταγράφονται στα επίσημα στοιχεία.

40% αυξήθηκαν 60 προϊόντα και υπηρεσίες την τελευταία τριετία. Αναμένονται αυξήσεις 2-6% σε 1254 προϊόντα πρώτης ανάγκης

Αναμένονται αυξήσεις 2-6% σε 1.254 προϊόντα πρώτης ανάγκης

   Η πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων στα πλαίσια του αστικού κράτους ήταν και παραμένει στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

   Χαρακτηριστική είναι η εικόνα της τελευταίας τριετίας (κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) στην οποία 60 προϊόντα και υπηρεσίες ανατιμήθηκαν μέχρι 40%. Από αυτά η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στο πετρέλαιο θέρμανσης (40,2%), εισιτήρια πλοίων (32%), ελαιόλαδο (26,6), έξοδα ξενοδοχείων (26,1%), δίδακτρα (18,2%), συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτων (17,4), ενοίκια κατοικιών (16,3%), νωπά φρούτα (15,8%), κατεψυγμένα λαχανικά και σερβιριζόμενα φαγητά (13,8%), νωπά ψάρια, μπίρες, κρασί, είδη υπόδησης, γιαούρτι και σοκολάτες (11,5%), κλπ. 

   Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα από το γενικό γραμματέα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Μ. Κοντοπυράκης. Είναι αναγκαίο να σημειωθεί ότι οι μεγαλύτερες αυξήσεις έγιναν τον τελευταίο χρόνο εξαιτίας, ανάμεσα στ’ άλλα, της εφαρμογής μιας ακραίας νεοφιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής από την κυβέρνηση της ΝΔ. Παράλληλα στα τέλη του Γενάρη αναμένονται να φτάσουν αυξήσεις στα ράφια των καταστημάτων από 2 έως και πάνω από 6% σε 1.254 προϊόντα πρώτης ανάγκης και ευρείας κατανάλωσης, τις οποίες προανήγγελλαν οι βιομηχανίες. Φυσικά η έκρηξη αυτή της ακρίβειας θα πλήξει ακόμα περισσότερο το εισόδημα των εργαζομένων.


Αύξηση της ρατσιστικής βίας στη Ρωσία. 44 δολοφονίες σημειώθηκαν το 2004

Σαραντατέσσερες συνολικά δολοφονίες σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του 2004 στη Ρωσία ως αποτέλεσμα της ρατσιστικής βίας.

Σύμφωνα με στοιχεία της Οργάνωσης Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι ρατσιστικές επιθέσεις τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα στη Μόσχα, στην Αγ. Πετρούπολη (Λένινγκραντ) και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Οι Οργανώσεις Σκϊνχεντ στις οποίες αποδίδεται μεγάλος αριθμός ρατσιστικών επιθέσεων αριθμούν 15.000-20.000 μέλη σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Εσωτερικών και κατά άλλη έκθεση υπολογίζονται σε 50.000. Παράλληλα το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Μόσχα εκτιμά ότι στη Ρωσία υπάρχουν και δρουν 20 φασιστικές νεοναζιστικές οργανώσεις και οργανώσεις Σκϊνχεντ.

Το περιεχόμενο της δράσης των φασιστικών νεοναζιστικών ρατσιστικών Οργανώσεων αποτελείται από εθνικιστικό μίσος, ξενοφοβία, δολοφονίες και γενικότερα τη διάδοση αναχρονιστικών ρατσιστικών θεωριών.

Ο ρατσισμός ήταν και παραμένει γέννημα-θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος. Στόχος του αποτελεί η φυλητική διαίρεση των εργαζομένων με σκοπό τον αποπροσανατολισμό τους από την ταξική πάλη και την μεγαλύτερη εκμετάλλευσή τους.

Πρόκειται για πολιτική κατεύθυνση, η οποία εγκλωβίζει τα πιο καθυστερημένα τμήματα της εργατικής τάξης, λόγω έλλειψης της ανάλογης κοινωνικής, ταξικής συνείδησής τους.

Ο εγκλωβισμός αυτός οφείλεται στην ολοένα και μεγαλύτερη οικονομική τους εξαθλίωση, της φτώχειας και γενικότερα του συνόλου των κοινωνικών προβλημάτων που υφίστανται. Κυρίαρχο, πολλές φορές, αποτελεί το πρόβλημα της ανεργίας, το οποίο αποδίδεται στους οικονομικούς μετανάστες εργάτες και όχι ως προϊόν και δημιουργία του καπιταλιστικού συστήματος.


Ιράκ: Συμμετοχή στις εκλογές προτείνει το Ιρακινό «Κ»Κ - Χωρίς τέλος ο ρεβιζιονιστικός κατήφορος των συνεργατών των κατακτητών

Στις 23-24/12/2004 στη Βαγδάτη πραγματοποιήθηκε το 6ο Συνέδριο του Ιρακινού «Κ»Κ. Εκεί, παρόντος 250 συνέδρων και παρατηρητών, αποφασίστηκε η στήριξη του συνδυασμού Ittihad Al-Shaab (Λαϊκή Ενότητα). Η Λαϊκή Ενότητα στις διακηρυκτικές της θέσεις κάνει λόγο για την αποκατάσταση στης ασφάλειας στο Ιράκ και την αντιμετώπιση των συνεπειών από τη δικτατορία του Σαντάμ Χουσεΐν, ωστόσο δεν αφιερώνει ούτε μια γραμμή για  την Αμερικάνικη κατοχή της χώρας!

Το συνέδριο αφιερώθηκε στη μνήμη του Wadhah Hassan Abdul Amir (Saadoun) ο οποίος έπεσε νεκρός από την Ιρακινή Αντίσταση στις 13/11/2004 μαζί με άλλα δύο μέλη του κόμματός του καθώς ταξίδευε από την Βαγδάτη στο Kirkuk. Ο Saadoun ήταν μέλος του ΠΓ του κόμματος και υπουργός της κατοχικής κυβέρνησης.

Η Ιρακινή Αντίσταση, έχοντας εντείνει το μέτωπό της και με τους προδότες αυτού του ψευτοκομμουνιστικού κόμματος, δολοφόνησε στις 5/1/2005 τον Hadi Saleh (Abu Farat) συνδικαλιστικό στέλεχος και μέλος του κόμματος. O Hadi Saleh (Abu Farat) ήταν μέλος του εκτελεστικού γραφείου της Ιρακινής Ομοσπονδίας Συνδικάτων και διευθύνων του τμήματος διεθνών σχέσεων.

Η ηγεσία του Ιρακινού «Κ»Κ όμως δε φαίνεται να πτοείται ούτε από τους θανάτους στελεχών της, ούτε από τις δύο διασπάσεις του κόμματός της. Σε κάθε ανακοίνωσή της καλεί τον λαό να στηρίξει την κατοχική κυβέρνηση και τις δυνάμεις ασφαλείας. Δηλαδή καλεί τον Ιρακινό λαό να γίνει προδότης της πατρίδας του και συνεργάτης των Αμερικανών.

Κάτω από τις νέες εξελίξεις έχει ενδιαφέρον αν το «Κ»ΚΕ θα καλέσει και πάλι σε ένα μήνα το Ι«Κ»Κ να απευθύνει χαιρετισμό στο συνέδριο του δίνοντας βήμα σε αυτούς τους απροκάλυπτους δοσίλογους, όπως ακριβώς κάνει όλα αυτά τα χρόνια.

Το «Κ»ΚΕ συστηματικά προβάλλει τις θέσεις του Ι«Κ»Κ μέσα από τον Ριζοσπάστη, την ΚΟΜΕΠ και την ιστοσελίδα www.solidnet.org ενώ την ίδια στιγμή αποκρύπτει από τα μέλη και τους οπαδούς του ότι αυτό το κόμμα συνεργάζεται αρμονικά με τους Αμερικάνους κατακτητές.

 

Γραφτείτε συνδρομητής

Ετήσια Συνδρομή 20 ευρώ

Οι συνδρομητές μπορούν να καταβάλουν τη συνδρομή τους με κατάθεση στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας με αρ. 155/919045-76 ή
με ταχυδρομική επιταγή
στη διεύθυνση: Τάσσος Μπάλλος, Τ.Θ. 3689, ΤΚ 102 10 Αθήνα


Ενισχύστε Οικονομικά την ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

Με κατάθεση
στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας με αρ. 155/919045-76

Με ταχυδρομική επιταγή
στη διεύθυνση: Τάσσος Μπάλλος, Τ.Θ. 3689, ΤΚ 102 10 Αθήνα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

Κινητοποιήσεις των αγροτών - Οι αντιδραστικοί αγροτοπατέρες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του "Κ"ΚΚΕ ξεπούλησαν τον αγώνα της αγροτιάς

Ο ρασο-"πρωθυπουργός" Χριστόδουλος -απ' τα εθνικά θέματα στην επίσκεψη των χουντικών φασιστών αφεντικών του στον Κορυδαλλό

Ι.Β. Στάλιν: 125 χρόνια από τη γέννησή του

Πρόκληση η επίσκεψη Γκλύξμπουργκ στο Προεδρικό Μέγαρο

Μορφές επαναστατών Κομμουνιστών ΕΛΑΣ-ΔΣΕ
-Θόδωρος Πολυχρονίδης
- Όλγα Πολυχρονίδου
- Δημήτρης Διαμάντης


Στους 527.222 οι άνεργοι του Δεκέμβρη του 2004 στη χώρα μας

40% αυξήθηκαν 60 προϊόντα και υπηρεσίες την τελευταία τριετία. Αναμένονται αυξήσεις 2-6% σε 1254 προϊόντα πρώτης ανάγκης

Αύξηση της ρατσιστικής βίας στη Ρωσία. 44 δολοφονίες σημειώθηκαν το 2004

Ιράκ: Συμμετοχή στις εκλογές προτείνει το Ιρακινό "Κ"Κ - Χωρίς τέλος ο ρεβιζιονιστικός κατήφορος των συνεργατών των κατακτητών

 

Πολιτική επιτροπή για την ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ του ΚΚΕ 1918-55