Εφημερίδα Ανασύνταξη
Αφίσες
Ανακοινώσεις τύπου
Δελτίο
Προκηρύξεις
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία

Νίκος Ζαχαριάδης
I. B. Στάλιν

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞH ΑΡΧΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Αρ. Φύλ. 220 15-31/1/2006Αρ. Φύλ. 220 15-31 Γενάρη 2006
Οι γκανγκστερικές μαζικές απαγωγές πακιστανών εργαζομένων από άγγλους πράκτορες σε συνεργασία με την ΕΥΠ
Η χώρα ξέφραγο αμπέλι και έρμαιο των ξένων μυστικών υπηρεσιών

Απ’ τα μέσα Δεκέμβρη η κοινή γνώμη συγκλονίστηκε για 3 βδομάδες από την αποκάλυψη του BBC για τη σύλληψη, απαγωγή και ανάκριση 28 πακιστανών εργαζομένων στη χώρα μας από ξένες μυστικές υπηρεσίες στα μέσα του περασμένου Ιούλη. Ο τύπος σε ρεπορτάζ είχε αναφερθεί τότε στο συμβάν, το θέμα όμως δεν πήρε έκταση, γιατί διαψεύσθηκε από πλευράς του υπουργού Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκη που δήλωνε «άγνοια». Παρά το γεγονός ότι το συμβάν είχε καταγγελθεί και στη Βουλή, στο θερινό της τμήμα, και παρά το ότι είχε κατατεθεί στις 29.7.2005 μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών από τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ και στις 29.9.2005 είχε δοθεί παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Ασφάλεια Αττικής, η υπόθεση κρατούνταν μυστική και διαψεύδονταν από το Βουλγαράκη, λέγοντας διάφορα ανόητα και γελοία παραμύθια.

Όμως το BBC, παρά τις όποιες διαψεύσεις από ελληνικής και βρετανικής πλευράς, επιβεβαίωσε τις καταγγελίες για τη σύλληψη, απαγωγή και ανάκριση των 28 πακιστανών εργαζομένων στη χώρα μας από άνδρες των μυστικών υπηρεσιών Ελλάδας-Αγγλίας.

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζακ Στρο μετά το ρεπορτάζ του BBC και όταν το θέμα έφθασε στη Βουλή (13 Δεκέμβρη), όταν ρωτήθηκε σχετικά μ’ αυτή την υπόθεση δήλωσε, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα, μίλησε για «πλήρη ανοησία» και είπε: «κανείς βρετανός αξιωματούχος δεν έχει λάβει μέρος στη φημολογούμενη «κακή μεταχείριση» υπόπτων στην Ελλάδα».

Το δημοσίευμα του BBC αλλά και η κατάθεση του φακέλου στη Βουλή (13 Δεκέμβρη) από το δικηγόρο των πακιστανών Ραγκούση, στον οποίο υποστηρίζεται ότι οι απαγωγές των 28 πακιστανών έγιναν τον περασμένο Ιούλιο από μυστικούς πράκτορες βρετανούς και αμερικανούς, καθώς και η έκταση των δημοσιευμάτων στον τύπο προκάλεσε την επέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Λινού, ενώ υπέρ των απαχθέντων παρεμβαίνει και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας.

Ο Γ. Βουλγαράκης, πελαγωμένος και αυτογελοιοποιούμενος, αμφισβητεί την αξιοπιστία των καταγγελιών και «διαβεβαιώνει»(!): «ουδεμία εμπλοκή ελληνικών υπηρεσιών Ασφαλείας υπήρξε», διαψευδόμενος όμως από τον πρόεδρο του Ελληνο-Πακιστανικού Συνδέσμου Σαγιέντ Τζαμίλ: «οι άντρες που ανέκριναν τους πακιστανούς έκαναν ερωτήσεις μόνο στα αγγλικά. Όμως αυτοί που τους συνέλαβαν ήταν έλληνες» («Ελευθεροτυπία» 15.12.2005, σελ. 2), ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρας δηλώνει: «δεν το γνώριζα, προχθές το έμαθα»!!!

Ασφαλώς η παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Λινού από μόνη της αμφισβητεί την αξιοπιστία των, ψευδών προφανώς, ισχυρισμών Βουλγαράκη, πως τάχα «τέτοιο θέμα δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει», όμως ο Βουλγαράκης «απτόητος» συνεχίζει το χαβά του, αυτογελοιοποιούμενος.

Μετά και από τις δηλώσεις των απαχθέντων θυμάτων ότι πράγματι συνελήφθησαν και ανακρίθηκαν, άρχισαν οι πιέσεις σε βάρος τους για απέλασή τους από τη χώρα και απειλές κατά της ζωής να ανακαλέσουν όσα ως τώρα δήλωσαν σχετικά με την απαγωγή και ανάκρισή τους.

Παρά το γεγονός ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβεβαιώνει ότι η «υπόθεση είναι πολύ σοβαρή» και ότι «η έρευνα να διεξαχθεί κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, χωρίς αυτό να λειτουργήσει εις βάρος της ουσιαστικής διερεύνησης» και , παρόλο που η έρευνα άρχισε με την κατάθεση του προέδρου της Πακιστανιστικής Κοινότητας στην Αθήνα, από κυβερνητικής πλευράς καταβάλλεται συστηματική προσπάθεια του κουκουλώματος των παρανομιών της ΕΥΠ και ασκούνται συνεχώς πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι γκανγκστερικές απαγωγές των πακιστανών εργαζομένων από βρετανικές μυστικές υπηρεσίες και πολύ πιθανόν και αμερικάνικες με την συνδρομή και των ελληνικών δείχνει εκ νέου καταρχήν το ρόλο της αντιδραστικής κυβέρνησης της ΝΔ, απόλυτα υποταγμένες στους αμνερικανο-άγγλους ιμπεριαλιστές, δεύτερο, ότι η χώρα μας είναι ξέφραγο αμπέλι στην προκλητική δράση των ξένων μυστικών υπηρεσιών, τρίτο, αποδέχεται το δόγμα των ιμπεριαλιστών της «περιορισμένης κυριαρχίας» της χώρας και τέταρτο και τελευταίο το μεγάλο κίνδυνο που απειλεί τις ελευθερίες της εργατικής τάξης και του λαού μας.

 


ΝΔ – απ’ τις μοναρχοφασιστικές αντι«συμμοριακές» στις ταγματασφαλίτικες φιέστες

Φόρος τιμής στους Ταγματασφαλίτες με επίσημη συμμετοχή της αντιδραστικής κυβέρνησης Καραμανλή σε εκδήλωση συνεργατών τα κατακτητών

Ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Ν. Τσιαρτσιώνης σε εκδήλωση ΠΑΟτζήδων στην Κοζάνη

   Το μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΝΔ συνεχίζει ως γνωστόν τη συμμετοχή του στις αντι«συμμοριακές» φιέστες των Γράμμο-Βίτσι, Κόνιτσας-Πυρσόγιαννης, κλπ. με διάφορους τρόπους: απ’ τη συμμετοχή βουλευτών και ηγετικών στελεχών ως εκείνη των στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης και τις φασιστικές Ενώσεις Απόστρατων Αστυνομικών και Στρατιωτικών, όπως φέτος σε Βίτσι-Γράμμο και Βούρμπιανη-Κόνιτσα (Β. Κοσμάς-ΝΔ, αντιδήμαρχος Ιωαννίνων) αλλά και τη συμμετοχή του γνωστού χουντικού και νυν υφυπουργού Απ. Ανδρεουλάκου ως εκπροσώπου της κυβέρνησης στη μοναρχοφασιστική φιέστα στο Κλήμα Δωρίδας τον περασμένο Μάη για να αναφερθούμε μόνο στην τελευταία χρονιά και σ’ όσα μας είναι γνωστά, γιατί αποσιωπούνται σκόπιμα απ’ τον τύπο και ιδιαίτερα από το «Ριζοσπάστη».

   Τον περασμένο όμως χρόνο και εντελώς «ξαφνικά» και προς έκπληξη της «οικιακής βοηθού της ΝΔ», - κατά Πάγκαλου - Αλέκας Παπαρήγα, η κυβέρνηση του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ, το οποίο, κατά την Παπαρήγα, όχι μόνο δεν είναι μοναρχοφασιστικό αλλά «εκσυγχρονίζεται» και μάλιστα έχει επιπλέον «αποβάλλει τον ακραίο αντικομμουνισμό» («Ρ» 12.6.2005, σελ. 5), αποφάσισε να συμμετάσχει επίσημα, για πρώτη φορά, και σε φιέστα των συνεργατών των κατακτητών ΠΑΟτζήδων, με εκπρόσωπό της τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Νίκο Τσιαρτσιώνη, αλλά και του δημάρχου Σερβίων (ΝΔ) και πολλών άλλων στελεχών της (τον χαρακτηρισμό του Θ. Πάγκαλου, το «Κ»ΚΕ «έχει προσληφθεί επίσημα από τη ΝΔ σε ρόλο οικιακού βοηθού» παραθέτει επιδοκιμαστικά στις στήλες του ο «Ριζοσπάστης» και τον διαφημίζει με περισσή υπερηφάνεια με τον ηπιότατο τίτλο «Ατύχησε διπλά» («Ρ» 29.11.2005, σελ. 5).

   Η ταγματασφαλίτικη φιέστα έγινε στις 27 Νοέμβρη σε Ίμερα και Μεσιανή Κοζάνης για να «τιμηθούν» οι συνεργάτες των γερμανών κατακτητών που σκοτώθηκαν στα Ίμερα σε μάχη του ΕΛΑΣ στις 26 Νοέμβρη του 1944, με τους γερμανούς και τους ΠΑΟτζήδες συνεργάτες τους για την απελευθέρωση της Κοζάνης απ’ τους κατακτητές, που πραγματοποιήθηκε στις 28 Νοέμβρη του 1944.

   Για να αποκρύψει την αλήθεια και αποκαταστήσει τους συνεργάτες των γερμανών ΠΑΟτζήδες ο Τσιαρτσιώνης δήλωσε θρασύτητα, σαν άλλος Ταγματασφαλίτης του 21ου αιώνα, ανάμεσα στ’ άλλα μετά την εκδήλωση: «είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τη μνήμη των θυμάτων του εμφυλίου σπαραγμού και να συλλογιστούμε τις δύσκολες στιγμές που πέρασε η πατρίδα μας, όταν οι έλληνες διχάστηκαν»!!!

   Οι κατάπτυστοι, λοιπόν, συνεργάτες των κατακτητών ΠΑΟτζήδες, Ταγματασφαλίτες της Βόρειας Ελλάδας, αναγορεύονται σε «πατριώτες και σε θύματα του εμφύλιου σπαραγμού» απ’ τον Ν. Τσαρτσώνη και το μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΝΔ, άξιο συνεχιστή των Ταγμάτων Ασφαλείας κατάπτυστων προδοτών της πατρίδας και δολοφόνων του λαού συνεργατών των κατακτητών που εξοπλίστηκαν από τους γερμανούς, κλπ. βρέθηκαν στο πλευρό τους και πολέμησαν μαζί τους τον πολύπαθο ηρωικό λαό μας.

   Επίσης από τον τύπο πληροφορούμαστε ότι στις 13 Νοέμβρη έγινε «ανάλογο μνημόσυνο ταγματασφαλιτών στο χωριό Τριάδα» (Σέρρες) στο οποίο συμμετείχαν «όλοι οι νεοδημοκράτες βουλευτές του Ν. Σερρών (αυτοπροσώπως ή δι’ αντιπροσώπου)» («Ελευθεροτυπία» 10.12.2005, σελ. 74).

   Να, λοιπόν, πιο κόμμα προπαγανδίζει και το σερβίρει στην εργατική τάξη και το λαό η σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του «Κ»ΚΕ και η Παπαρήγα σαν δημοκρατικό»(!) και το οποίο επιπλέον, κατά την Παπαρήγα, «απέβαλλε και τον ακραίο αντικομμουνισμό»: τη Νέα Δημοκρατία που πρώτο, παίρνει μόνιμα μέρος και με διάφορους τρόπους στις γνωστές μοναρχοφασιστικές φασιστικές φιέστες κατά των «κομουνιστοσυμμοριτών» και δεύτερο, ακόμα χειρότερο παίρνει μέρος στις ταγματασφαλίτικες φιέστες των συνεργατών των κατακτητών, όπως πρόσφατα στις περιοχές Κοζάνης και Σερρών.

   Αυτή είναι η θλιβερή κατάντια των χρουστσοφικών ρεβιζιονιστών σοσιαλδημοκρατών ηγετών του «Κ»ΚΕ: να εκδίδουν-χορηγούν καθημερινά πιστοποιητικά «δημοκρατικότητας» όχι μόνο στους μοναρχοφασίστες της ΝΔ αλλά και στους υπερασπιστές των Ταγμάτων Ασφαλείας, κατάπτυστους προδότες της πατρίδας και συνεργάτες των ναζιφασιστών κατακτητών.

   Και έχουν φθάσει σε τέτοιο σημείο εκφυλισμού και κατρακύλας οι ηγέτες του σοσιαλδημοκρατικού «Κ»ΚΕ ώστε η αντιδραστική κυβέρνηση της ΝΔ, αποθρασυμένη από τη στάση τους, να καλεί τους προσκείμενους στο «Κ»ΚΕ  αντιστασιακούς να πάρουν μέρος ακόμα και σ’ αυτές τις ταγματασφαλίτικες φιέστες από ότι προκύπτει, αφήνεται σαφώς να εννοηθεί, από σχετική ανακοίνωση της ΠΕΑΕΑ: «έτσι, λοιπόν, γιορτάζουν και έτσι «τιμούν» την Εθνική Αντίσταση οι ιθύνοντες της κυβέρνησης;! Και έχουν, μάλιστα, το θράσος και την αναισχυντία να καλούν σε τέτοιου είδους κατάπτυστες και γελοίες «φολκλορικές» φιέστες τους, εμάς τους πραγματικούς Αντιστασιακούς που γράψαμε το Έπος της Εθνικής Αντίστασης, να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας αυτή τους την αυθαιρεσία» («Ρ» 4.12.2005, σελ.19). Βέβαια δεν πρόκειται απλά για «αυθαιρεσία» αλλά για κάτι πολύ χειρότερο: τους κάλεσαν να τιμήσουν με την παρουσία τους τους συνεργάτες των κατακτητών και να αποκαταστήσουν επίσημα πλέον και με τη συνδρομή τους τα προδοτικά Ταγμάτων Ασφαλείας.

   Είναι λυπηρό γι’ αυτό το κομμάτι των παλιών αγωνιστών, που ακολουθώντας τη σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του «Κ»ΚΕ δεν καταγγέλλουν το μοναρχοφασιστικό χαρακτήρα της ΝΔ, ο οποίος, εκτός των άλλων, επιβεβαιώνεται εκ νέου και απ’ τη συμμετοχή των στελεχών της στις αντι«συμμοριακές» μοναρχοφασιστικές φιέστες και του τελευταίου χρόνου αλλά και επιπλέον, ακόμα χειρότερα, απ’ τις φιέστες «τιμής» στους συνεργάτες των κατακτητών των κάθε λογής Ταγματασφαλιτών, όπως αυτές το 2005, στις περιοχές Κοζάνης, Σερρών, κλπ.

   Με την ευκαιρία αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια απ’ το χώρο της ΝΔ καταβάλλεται συστηματική προσπάθεια αποκατάστασης των Ταγμάτων Ασφαλείας με σημαιοφόρους των εθνοπροδοτικών Ταγμάτων Ασφαλείας και «θαρραλέους» ταγματασφαλίτες του 21ου αιώνα τους Κολιόπουλο, Μεραντζίδη, καλύβα, Θ. Βαλτινό («Ορθοκωστά»), κλπ. αλλά και το γέρο Ράλλη που μόλις πρόσφατα εξυμνούσε στο πρόσωπο του αρχιταγματασφαλίτη πατέρα του Ιωάννη Ράλλη για να μην «γίνει η Ελλάδα» - άκουσον-άκουσον – «Αλβανία και Γιουγκοσλαβία».  

 


Φασιστική τρομοκρατία και καταπίεση των συμβασιούχων από τη ΝΔ

ή ο χουντικός Α. Ανδρεουλάκος θυμάται τις «ένδοξες» μέρες του «αδελφού Στέλιου»

Ο γνωστός χουντικός και νυν υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Απ. Ανδερουλάκος, αλλά και ένθερμος υποστηρικτής ίδρυσης στρατοπέδων συγκέντρωσης τύπου «Μακρονήσου» για τους αλβανούς εργάτες που «έτρεχε» κάθε φορά στου Μακρυγιάννη να αγκαλιάζει τον φασίστα εγκληματία Στ. Παττακό, «θυμήθηκε» δημόσια τον περασμένο Νοέμβρη τις «ένδοξες» μέρες του «αδελφού Στέλιου».

Έτσι με έγγραφο του «Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης» υπογραμμένο από τον ίδιο ως αρμόδιο υφυπουργό ζητά να πληροφορηθεί ποιοι απ’ τους συμβασιούχους «συμμετείχαν στην πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 10 Νοεμβρίου» («Ελευθεροτυπία» 27.11.2005, σελ. 23). Στο έγγραφο, ανάμεσα στ’ άλλα αναφέρεται: «β΄ αρκετοί συμβασιούχοι στα ΚΕΠ, τα οποία λειτούργησαν, δεν χρησιμοποίησαν το Ε – ΚΕΠ για καμία απολύτως διαδικασία, γεγονός που αποδεικνύει ότι απείργησαν.

Ενόψει των ανωτέρω, καλείται ο μόνιμος υπάλληλος του ΚΕΠ να μας αποστείλει άμεσα, με e-mail… κατάσταση με τα στοιχεία των συμβασιούχων έργου, οι οποίοι απουσίαζαν την 10ην Νοεμβρίου 2005, από το ΚΕΠ για οποιονδήποτε λόγο».

Αξιοσημείωτο είναι ότι το έγγραφο έχει ημερομηνία 17 Νοέμβρη. Είναι άραγε μήπως τυχαίο ότι το φασιστικό έγγραφο Ανδρεουλάκου έχει ημερομηνία 17 Νοέμβρη, μέρα επετείου του Πολυτεχνείου;

Ο υφυπουργός με το «λαμπρό» χουντικό παρελθόν και προσφάτως στρατοπεδάρχης της νέας «Μακρονήσου» για τους ξένους εργάτες και ιδιαίτερα τους αλβανούς ζητά να φακελώσει τους συμβασιούχους εργαζόμενους που πήραν μέρος στην απεργία, απαιτώντας μάλιστα την καταγραφή όλων των «στοιχείων» από τον μόνιμο «υπάλληλο του ΚΕΠ», επιχειρώντας έτσι να τον μετατρέψει σε άθλιο ενεργούμενο και χαφιέ των συναδέλφων του.

Φυσικά έχει όλα τα απαραίτητα προσόντα γι’ αυτή τη δουλειά ο «κανακάρης» του Παττακού Ανδρεουλάκος και έχει διδαχθεί πολλά προς αυτή την κατεύθυνση από τον «αδελφό Στέλιο».

Ο Α. Ανδρεουλάκος βαδίζοντας ακάθεκτος το δρόμο του «αδελφού Στέλιου» δε σταματά ως εδώ αλλά συνεχίζει τη φασιστική τρομοκρατία σε βάρος των εργαζομένων με νέο έγγραφό του (6 Δεκέμβρη) στο οποίο διατάζει-απαγορεύει στους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργία της 14ης Δεκέμβρη, ισχυριζόμενος ότι δε «νομιμοποιούνται να συμμετάσχουν» σ’ αυτή και γενικά στις απεργίες.

Έτσι η αντιδραστική κυβέρνηση Καραμανλή δίπλα στη δράση του «Συνδικαλιστικού της Ασφάλειας» καθιερώνει ως μηχανισμό φακελώματος, τρομοκρατίας και φασιστικής καταπίεσης των εργαζομένων και τα αρμόδια υπουργεία.


ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΙΛΙΤΣ ΛΕΝΙΝ
82 χρόνια από το θάνατό του

Στις 21 Γενάρη συμπληρώνονται 82 χρόνια από τότε που έπαψε να χτυπά η καρδιά του μεγάλου καθοδηγητή του παγκόσμιου προλεταριάτου αλλά και οργανωτή-καθοδηγητή, μαζί με τον πιστό του μαθητή Στάλιν, της Μεγάλης Προλεταριακής Επανάστασης του Οχτώβρη στη Ρωσία Βλ. Ι. Λένιν.

Ο Λένιν ανέπτυξε το μαρξισμό και στα τρία συστατικά του μέρη: φιλοσοφία – οικονομία – θεωρία του επιστημονικού σοσιαλισμού-κομμουνισμού, αντέκρουσε με επιτυχία και ανασκεύασε πειστικά όλα τα οπορτουνιστικά ρεύματα της εποχής του και ιδιαίτερα της αντιμαρξιστικές απόψεις των σοσιαλδημοκρατών ηγετών της ΙΙης Διεθνούς, όπως «ειρηνική μετεξέλιξη του καπιταλισμού σε σοσιαλισμό» με εκλογές και τη βοήθεια του αστικού κράτους, κλπ. απόψεις που ακολουθούν σήμερα οι ανά τον κόσμο χρουστσοφικοί ρεβιζιονιστές, μεταξύ των οποίων και τα «Κ»ΚΕ-ΣΥΝ, διατύπωσε τη θεωρία της προλεταριακής επανάστασης στην εποχή του ιμπεριαλισμού για το ξέσπασμα της επανάστασης σε μια ή περισσότερες χώρες, υπεράσπισε το αναπόφευχτο της βίαιης ένοπλης επανάστασης και την αναγκαιότητα συντριβής της αστικής κρατικής μηχανής ως προϋποθέσεων για την εγκαθίδρυση της Διχτατορίας του Προλεταριάτου και την αναγκαιότητά της ως τον κομμουνισμό για τη διατήρηση της εξουσίας της εργατικής τάξης και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής κοινωνίας, απόψεις που αποκτούν σήμερα ιδιαίτερη σημασία μετά την επικράτηση της χρουστσοφικής ρεβιζιονιστικής αντεπανάστασης και την παλινόρθωση του καπιταλισμού απ’ τα μέσα της δεκαετίας του ΄50 στη Σοβιετική Ένωση και στις άλλες πρώην σοσιαλιστικές χώρες.

Εξαιρετική επικαιρότητα αποκτά σήμερα η θεωρία του Λένιν για τον ιμπεριαλισμό και η πάλη του εναντίον της αστικής θεωρίας του «υπεριμπεριαλισμού» του Καρλ Καούτσκι που αρνούνταν την ύπαρξη και όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, θεωρία που την προπαγανδίζουν σήμερα οι χρουστσοφικοί σοσιαλδημοκράτες ηγέτες του «Κ»ΚΕ, που ασκούν πάνω σε αυτό το ζήτημα κριτική στον ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ, ο οποίος στο κεφάλαιο «το αναπόφευχτο των πολέμων ανάμεσα στις καπιταλιστικές χώρες» του έργου του «Οικονομικά Προβλήματα του Σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ» (1952) υπερεκτίμησε τάχα τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις ή αλλιώς «διαφαίνεται μια υπερεκτίμηση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων» (σελ. 25, εκδ. Σ.Ε., Αθήνα 1998) μεταξύ ΗΠΑ-Αγγλίας-Γαλλίας-Γερμανίας-Ιταλίας, κλπ. (!) κατά την «επιφανή» σοσιαλδημοκράτισσα «θεωρητικό» Ελένη Μπέλλου.

 


Γέννηση-χαρακτήρας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και το Σοβιετικό Σοσιαλιστικό-κομμουνιστικό Κοινωνικό Σύστημα

Με την ευκαιρία των 60 χρόνων από τη μεγάλη αντιφασιστική ΝΙΚΗ των λαών και την ήττα του χιτλεροφασισμού αναδημοσιεύουμε σε συνέχειες τον βαρυσήμαντο λόγο (9 Φλεβάρη 1946) του αρχιτέκτονα, οργανωτή και καθοδηγητή της νίκης και μεγάλου στρατηλάτη όλων των νικών Ιωσήφ Στάλιν, που αναλύει, από τη σκοπιά του επαναστατικού μαρξισμού, τα αίτια και τις ρίζες του πολέμου, τεκμηριώνει το αναπόφευκτο του πολέμου γενικά και προσδιορίζει το χαρακτήρα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ειδικά, για να υπογραμμίσει επιπλέον «τη μεγάλη ιστορική σημασία της Νίκης» που «σημαίνει πρώτα απ' όλα ότι νίκησε το σοβιετικό κοινωνικό σύστημα».

ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ: Λόγος στους εκλογείς μου


Συνέχεια από το προηγούμενο

Το Κομμουνιστικό κόμμα μπόρεσε να χρησιμοποιήσει σωστά τις υλικές δυνατότητες που δημιουργήθηκαν για να αναπτύξει την πολεμική βιομηχανία και να ανεφοδιάζει τον Κόκκινο στρατό με όλο τον αναγκαίο εξοπλισμό;

Νομίζω πως το Κομμουνιστικό κόμμα το έκανε αυτό και το έκανε με μεγάλη επιτυχία.

Αν δεν πάρουμε υπόψη τον πρώτο χρόνο του πολέμου, οπότε η μεταφορά της βιομηχανίας στις ανατολικές περιοχές καθυστέρησε την ανάπτυξη της πολεμικής βιομηχανίας, θα δούμε πως στο διάστημα των άλλων τριών χρόνων το κόμμα κατόρθωσε να έχει επιτυχίες τέτοιες που του έδωσαν τη δυνατότητα όχι μόνο να ανεφοδιάζει το μέτωπο με επαρκή ποσότητα από πυροβόλα, πολυβόλα, τουφέκια, αεροπλάνα, τάνκς, πολεμοφόδια, μα και να συσσωρεύει αποθέματα. Ακόμα είναι γνωστό πως ο οπλισμός μας όχι μόνο δεν υστερούσε ποιοτικά από το γερμανικό μα και τον ξεπερνούσε γενικά.

Είναι γνωστό πως η βιομηχανία μας στα τρία αυτά χρόνια έδωσε κατά μέσο όρο 30.000 τάνκς, θωρακισμένα αυτοκίνητα και αυτοκίνητα πυροβόλα το χρόνο.

(Χειροκροτήματα).

Επίσης είναι γνωστό ότι η βιομηχανία αεροπλάνων έδωσε κατά μέσον όρο ως 40.000 αεροπλάνα το χρόνο.

(Θύελλα από χειροκροτήματα).

Γνωστό ακόμα είναι ότι τα εργοστάσια πυροβόλων έδωσαν 120 χιλιάδες πυροβόλα διαφόρου διαμετρήματος (θύελλα από χειροκροτήματα) και 450 χιλιάδες βαριά και ελαφρά πολυβόλα, πάνω από τρία εκατομμύρια τουφέκια (χειροκροτήματα) και περίπου δυο εκατομμύρια αυτόματα.

(χειροκροτήματα).

Είναι, τέλος, γνωστό ότι η βιομηχανία μας παραγωγής όλμων στην περίοδο 1942-1944 έδωσε το χρόνο κατά μέσο όρο 100.000 όλμους.

(Θύελλα από χειροκροτήματα).

Είναι αυτονόητο ότι τα εργοστάσιά μας έδωσαν παράλληλα ανάλογη ποσότητα από φυσίγγια, μπόμπες, νάρκες, οβίδες για το κάθε είδος όπλου.

Είναι γνωστό π.χ. ότι μόνο το 1944 κατασκευάσθηκαν πάνω από 240 εκατομμύρια οβίδες, μπόμπες και νάρκες (χειροκροτήματα) και 7 δισεκατομμύρια 100 εκατομμύρια σφαίρες.

(Θύελλα από χειροκροτήματα).

Αυτή είναι η γενική εικόνα του ανεφοδιασμού του Κόκκινου στρατού σε οπλισμό και πολεμοφόδια.

Όπως βλέπετε, η εικόνα αυτή δε μοιάζει με την εικόνα του ανεφοδιασμού του στρατού μας στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, όταν το μέτωπο παρουσίαζε μόνιμη έλλειψη από πυροβόλα και οβίδες και ο στρατός πολεμούσε χωρίς τάνκς και αεροπορία, όταν για κάθε τρεις φαντάρους υπήρχε ένα τουφέκι.

Όσον αφορά τον ανεφοδιασμό του Κόκκινου στρατού με τρόφιμα και ιματισμό, είναι γνωστό σε όλους ότι το μέτωπο όχι μόνο δεν ένιωσε από την πλευρά αυτή καμιά έλλειψη, μα δημιουργήθηκαν και αποθέματα.

Αυτό είναι το έργο του Κομμουνιστικού κόμματος της χώρας μας στην προπολεμική περίοδο και στη διάρκεια του πολέμου.

Και τώρα μερικά λόγια για τα σχέδια δουλειάς του Κομμουνιστικού κόμματος στο κοντινότατο μέλλον. Όπως είναι γνωστό τα σχέδια αυτά περιέχονται στο νέο πεντάχρονο σχέδιο, που πρόκειται να εγκριθεί πολύ σύντομα. Το βασικό καθήκον του νέου πεντάχρονου σχεδίου είναι η ανοικοδόμηση των καταστρεμμένων περιοχών της χώρας, η αποκατάσταση του προπολεμικού επιπέδου της βιομηχανίας και της αγροτικής οικονομίας και έπειτα το ξεπέρασμα αυτού του επιπέδου σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό.

Χωρίς να αναφέρουμε ότι πολύ γρήγορα θα καταργηθεί το σύστημα των δελτίων (θύελλα από χειροκροτήματα), ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί για την αύξηση της παραγωγής ειδών πρώτης ανάγκης, για το ανέβασμα του επιπέδου της ζωής των εργαζομένων με τη συνεχή μείωση των τιμών όλων των εμπορευμάτων (θύελλα από παρατεταμένα χειροκροτήματα) και για το χτίσιμο σε πλατειά κλίμακα ιδρυμάτων επιστημονικών ερευνών (χειροκροτήματα), που θα μπορέσουν να δώσουν στην επιστήμη τη δυνατότητα να αναπτύξει όλες τις δυνάμεις της.

(Θύελλα από χειροκροτήματα).

Δεν αμφιβάλλω ότι εφόσον θα δώσουμε στους επιστήμονές μας την αναγκαία βοήθεια, όχι μόνο θα μπορέσουμε να φτάσουν μα και να ξεπεράσουν στο συντομότατο διάστημα τις κατακτήσεις της επιστήμης των ξένων χωρών.

(Παρατεταμένα χειροκροτήματα).

Σχετικά με τα σχέδια για το απώτερο μέλλον, το κόμμα σκοπεύει να οργανώσει μια νέα εντατική ανάπτυξη της λαϊκής οικονομίας, που θα μας δώσει τη δυνατότητα ν’ ανεβάσουμε το επίπεδο της βιομηχανίας μας στο τριπλάσιο, σε σύγκριση με το προπολεμικό. Πρέπει να φτάσει η βιομηχανία μας στο σημείο να μπορεί να παράγει κάθε χρόνο ως 50 εκατομμύρια τόνους χυτοσίδερο (παρατεταμένα χειροκροτήματα), 60 εκατομμύρια τόνους ατσάλι, 500 εκατομμύρια τόνους κάρβουνο, 60 εκατομμύρια τόνους πετρέλαιο (παρατεταμένα χειροκροτήματα). Μόνο έτσι η πατρίδα μας θα μπορεί να θεωρηθεί εξασφαλισμένη από όλα τα απρόοπτα. Γι’ αυτό θα χρειαστούν ίσως τρία νέα πεντάχρονα σχέδια, αν όχι περισσότερα. Μα το έργο αυτό μπορούμε και πρέπει να το κάνουμε.

(Θύελλα από χειροκροτήματα).

Αυτή είναι η σύντομη έκθεσή μου για τη δράση του Κομμουνιστικού κόμματος στο πρόσφατο παρελθόν και τα σχέδιά του για το μέλλον.

(Θύελλα από παρατεταμένα χειροκροτήματα).

Έργο σας είναι να κρίνετε αν σωστά δουλεύει το κόμμα και αν μπορούσε να δουλέψει καλύτερα.

(Γέλια, χειροκροτήματα).

Λένε πως τους νικητές δεν τους κρίνουν (γέλια, χειροκροτήματα), πως δεν πρέπει να τους κάνουν κριτική, ούτε να τους ελέγχουν. Αυτό δεν είναι σωστό. Τους νικητές μπορεί και πρέπει να τους κρίνουμε (γέλια, χειροκροτήματα), μπορεί και πρέπει να τους κριτικάρουμε και να τους ελέγχουμε. Αυτό ωφελεί όχι μονάχα τη δουλειά, μα και τους ίδιους τους νικητές (γέλια, χειροκροτήματα): θάχουν λιγότερη περηφάνια και περισσότερη μετριοφροσύνη (γέλια, χειροκροτήματα). Νομίζω ότι οι εκλογές είναι ένας έλεγχος που κάνουν οι εκλογείς για το Κομμουνιστικό κόμμα, σαν κόμμα κυβερνητικό. Τα αποτελέσματα των εκλογών θα αποτελέσουν την ετυμηγορία των ψηφοφόρων (γέλια, χειροκροτήματα). Το Κομμουνιστικό κόμμα μας δε θα άξιζε πολλά πράγματα αν φοβόταν την κριτική και τον έλεγχο. Το Κομμουνιστικό κόμμα είναι έτοιμο να δεχτεί την ετυμηγορία των ψηφοφόρων του.

Στον εκλογικό αγώνα το Κομμουνιστικό κόμμα δεν κατεβαίνει μόνο του. Βαδίζει στις εκλογές σε συνασπισμό με τους εξωκομματικούς. Άλλοτε οι κομμουνιστές είχαν κάποια δυσπιστία για τους εξωκομματικούς και την εξωκομματικότητα. Κι’ αυτό εξηγείται, γιατί συχνά διάφορες ομάδες αστών κρύβονταν κάτω από τη σημαία της εξωκομματικότητας, γιατί δεν τους σύμφερε να εμφανισθούν μπρος στους ψηφοφόρους χωρίς μάσκα. Αυτά συνέβαιναν στο παρελθόν. Τώρα όμως άλλαξαν οι καιροί. Ένα φράγμα χωρίζει τώρα τους εξωκομματικούς από τους αστούς και το φράγμα αυτό ονομάζεται σοβιετικό κοινωνικό σύστημα. Κι’ αυτό πάλι το φράγμα ενώνει τους εξωκομματικούς με τους κομμουνιστές σε μια κοινότητα σοβιετικών ανθρώπων. Ζώντας σε μια κοινή ομάδα πολέμησαν μαζί για να δυναμώσει η ισχύς της χώρας μας, μαζί αγωνίστηκαν και έχυσαν το αίμα τους στο μέτωπο, στο όνομα της ελευθερίας και του μεγαλείου της πατρίδας μας, μαζί σφυρηλάτησαν τη νίκη κατά των εχθρών της πατρίδας μας. Η διαφορά ανάμεσά τους είναι ότι ορισμένοι είναι στο κόμμα και άλλοι δεν είναι. Η διαφορά όμως αυτή είναι μόνο τυπική.

Τελειώνοντας επιτρέψτε μου να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε...

(Παρατεταμένα χειροκροτήματα, φωνές: «Ζήτω ο Μεγάλος στρατηλάτης όλων των νικών, ο σύντροφος Στάλιν!»)

...προτείνοντάς με για υποψήφιο στο Ανώτατο Σοβιέτ της ΕΣΣΔ. Μπορείτε να είστε βέβαιοι πως θα καταβάλω κάθε προσπάθεια για να δικαιώσω την εμπιστοσύνη σας.

(Όλοι σηκώνονται όρθιοι. Θύελλα από παρατεταμένα χειροκροτήματα. Απ’ όλα τα σημεία της αίθουσας ακούγονται ζητωκραυγές: «Δόξα στο Μεγάλο Στάλιν». «Ζήτω ο σύντροφος Στάλιν, ο παλλαϊκός υποψήφιος!». «Δόξα στο σύντροφο Στάλιν, το δημιουργό όλων των νικών μας!»).

 ΙΡΑΚ: 34.131 επιθέσεις (93 ημερησίως) δέχονταν οι Αμερικανοί και οι ταγματασφαλίτες το 2005

 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του αμερικανικού στρατού οι αντάρτες του Ιράκ πραγματοποίησαν το 2005 πάνω από 34,100 επιθέσεις -(93 επιθέσεις ημερησίως) -εναντίον Αμερικανών, ταγματασφαλιτών και υπαλλήλων εταιριών που εργάζονται στο Ιράκ. Η ανακοίνωση του στρατού αναφέρει ότι ο αριθμός των επιθέσεων έχει αυξηθεί κατά 30% σε σχέση με το 2004 στο οποίο πραγματοποιήθηκαν 26,496.

 

Οι Αμερικάνοι στρατιώτες που έχουν πεθάνει στο Ιράκ έχουν ξεπεράσει πλέον τους 2.240 ενώ τους 100 έφτασαν οι Βρετανοί.

 

 

Οικονομικές ενισχύσεις - Συνδρομές

Μπάκου Αγλαΐα 30,00 Δαμιανάκος Δ. 30,00
Δήμου Όλγα 20,00 Νάτσικας Κ. 70,00
Μήτας Κ. 20,00 Αντωνιάδης Α. 20,00
Σινάνης Κ. 25,00 Λεπενιώτης 40,00
Παναγιώτης Θεσ. 20,00 Σαριγκούλη Τ. 20,00
Β.Κ. 100,00 Πούλιου Μ. 20,00
Μανώλης 20,00 Δίπλας Μ. 40,00

 

Γραφτείτε συνδρομητής

Ετήσια Συνδρομή 20 ευρώ

Οι συνδρομητές μπορούν να καταβάλουν τη συνδρομή τους με κατάθεση στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας με αρ. 155/919045-76 ή
με ταχυδρομική επιταγή
στη διεύθυνση: Τάσσος Μπάλλος, Τ.Θ. 3689, ΤΚ 102 10 Αθήνα


Ενισχύστε Οικονομικά την ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

Με κατάθεση
στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας με αρ. 155/919045-76

Με ταχυδρομική επιταγή
στη διεύθυνση: Τάσσος Μπάλλος, Τ.Θ. 3689, ΤΚ 102 10 Αθήνα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

ΝΔ – απ’ τις μοναρχοφασιστικές αντι«συμμοριακές» στις ταγματασφαλίτικες φιέστες

Φασιστική τρομοκρατία και καταπίεση των συμβασιούχων από τη ΝΔ

Βλαντιμίρ Ίλιτς Λένιν: 82 χρόνια από το θάνατό του

Ιωσήφ Στάλιν: Λόγος στους εκλογείς μου (συνέχεια από το προηγούμενο)

Ιράκ: 34.131 επιθέσεις (93 ημερησίως) δέχονταν οι Αμερικανοί και οι ταγματασφαλίτες το 2005


 

Πολιτική επιτροπή για την ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ του ΚΚΕ 1918-55