Εφημερίδα Ανασύνταξη
Αφίσες
Ανακοινώσεις τύπου
Δελτίο
Προκηρύξεις
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία

Νίκος Ζαχαριάδης
I. B. Στάλιν

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞH ΑΡΧΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρ. Φύλ. 245 1-15/3/2007Αρ. Φύλ. 245 1-15 Μάρτη 2007
Κάτω η φασιστική βία της αντιδραστικής κυβέρνησης Καραμανλή
Προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση και αιματοκύλισμα του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου των φοιτητών-πανεπιστημιακών

Πρωτοφανής βαρβαρότητα των ΜΑΤ

Τους 2 ½ τελευταίους μήνες η πάλη, παρά την αστυνομοκρατία και τη φασιστική τρομοκρατία, των φοιτητών-πανεπιστημιακών ενάντια στα αντιδραστικά μέτρα για την Παιδεία της κυβέρνησης του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ πέρασε από διάφορες φάσεις, με κύριο χαρακτηριστικό τη δυναμική ανάπτυξη, μέσω των καταλήψεων των φοιτητών και των 5νθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών διαρκείας των πανεπιστημιακών που αποφάσισε η ΠΟΣΔΕΠ, και εξέλιξή της σ’ ένα μεγαλειώδη και σημαντικότατο για ολόκληρο το λαό αγώνα – αγώνας που οδήγησε σε μια οδυνηρή ήττα για την κυβέρνηση και πρώτη νίκη για το φοιτητικό-πανεπιστημιακό κίνημα σχετικά με το άρθρο 16 (διάλυση της συμμαχίας κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ), για να φτάσει στο προτελευταίο μαχητικό συλλαλητήριο (1η Μάρτη) και να κορυφωθεί στο τελευταίο ογκωδέστατο συλλαλητήριο (8 Μάρτη).

Από την πλευρά της η αντιδραστική κυβέρνηση Καραμανλή για να αντιμετωπίσει τις όλο και μεγαλύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις φοιτητών-πανεπιστημιακών:

α) εξαπόλυσε μια πρωτοφανή, λυσσαλέα και καλά ενορχηστρωμένη συκοφαντική εκστρατεία κατά του φοιτητικού-πανεπιστημιακού κινήματος,

β) χρησιμοποίησε τους απεργοσπαστικούς της μηχανισμούς στο χώρο των καθηγητών και πρυτάνεων και τις φασιστικές ομάδες κρούσης των ΔΑΠ-ΟΝΝΕΔ για σπάσιμο των καταλήψεων (επιθέσεις, τραμπουκισμούς, ξυλοδαρμούς κ.λπ)

γ) εξαπόλυσε απανωτές βίαιες αιματηρές επιθέσεις με τα ΜΑΤ, σε συνδυασμό με την προβοκατόρικη δράση των κουκουλοφόρων Ασφαλιτών, κατά δεκάδων χιλιάδων φοιτητών-πανεπιστημιακών.

Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης με το προκλητικό φασιστοειδές Β. Πολύδωρα – προφανώς με εντολή της κυβέρνησης – άρχισε με τα «ακίνητα στρατιωτάκια», τα χουντικά Μπαλασκοειδή των ΜΑΤ και τις σιδηρογροθιές, τις «ζαρντινιέρες» δηλ. το δολοφονικό ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή στη Θεσσαλονίκη από κουκουλοφόρους Ασφαλίτες, τη στοχοποίηση της ΠΟΣΔΕΠ και του προέδρου της Λάζαρου Απέκη, την παρακολούθηση των φοιτητικών παρατάξεων και το φακέλωμα των φοιτητών με τη φασιστική ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, την επανάληψη της στοχοποίησης της ΠΟΣΔΕΠ με τη φασιστική ανακοίνωση Πολύδωρα, την κλήση συνδικαλιστών της ΠΟΣΔΕΠ στη ΓΑΔΑ (Απέκη – Μαΐστρου, ο Γρ. Καλομοίρης αρνήθηκε να πάει), την πρόσκλησή τους στον Εισαγγελέα («δι’ υποθεσίν σας»), τις επανειλημμένες βάρβαρες επιθέσεις των ΜΑΤ στους διαδηλωτές, τον πυροβολισμό του ειδικού φρουρού του Υπουργείου Αιγαίου (που προκλητικά δικαιολόγησε ο γελοίος και επικίνδυνος αρχιΜΑΤατζής Β. Πολύδωρας: «καλώς πυροβόλησε ο ειδικός φρουρός», «Εθνος» 9/3/2007, σελ. 9, και: «δικαιολογημένος ο πυροβολισμός στον αέρα ως σύννομα γενόμενος»). Για να φτάσει στο τελευταίο προσχεδιασμένο αιματοκύλισμα του μεγαλύτερου συλλαλητηρίου των φοιτητών-πανεπιστημιακών (8 Μάρτη), την ίδια μέρα που η κυβέρνηση ψήφιζε μόνη της τον υπεραντιδραστικό νόμο-πλαίσιο που μετατρέπει τα δημόσια πανεπιστήμια σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο, που ούτε η φασιστική διχτατορία είχε τολμήσει να πράξει.

Το μεγάλο ποτάμι των δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών (50.000) ξεκίνησε στις 3 μ.μ. από τα Προπύλαια, κινήθηκε την Πανεπιστημίου προς την Ομόνοια και από τα Χαυτεία ανέβηκε τη Σταδίου για να φτάσει στο Σύνταγμα.

Ένα συλλαλητήριο μαχητικό και γεμάτο παλμό με τους φοιτητές να φωνάζουν συνθήματα: «κάτω τα χέρια από το άσυλο, το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό» «εις τον αφρό της θάλασσας, η υπουργός Παιδείας κοιμάται, παρακαλώ σας κύματα στον πάτο να την πάτε», κ.λπ.

Όταν οι διαδηλωτές έφτασαν έξω από τη Βουλή και προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, δέχτηκαν την πρώτη επίθεση των ΜΑΤ με γκλομπ, δακρυγόνα ασφυξιογόνα. Η αστυνομία έπνιξε ολόκληρη την περιοχή με δακρυγόνα, καπνογόνα και χημικές ουσίες, υποχρεώνοντας ένα τμήμα των διαδηλωτών να κατευθυνθεί προς τα Προπύλαια. Άλλο τμήμα διαδηλωτών δέχτηκε επίθεση μπροστά στη Μεγάλη Βρετάνια όπου χτυπήθηκε και ο γραμματέας της ΟΛΜΕ παρόλο που ήταν πασίγνωστος και έφερε περιβραχιόνιο περιφρούρησης.

Τα ΜΑΤ έκοψαν την πορεία σε πολλά κομμάτια και επιτέθηκαν στους διαδηλωτές με πρωτοφανή σφοδρότητα και αγριότητα, χτυπώντας λυσσαλέα και αλύπητα τους φοιτητές και εκείνους που έπεσαν κάτω τους ποδοπάτησαν κυριολεκτικά ενώ ταυτόχρονα άρχισε το γνωστό παιχνίδι ΜΑΤ-κουκουλοφόρων που κατέληξε στο προβοκατόρικο κάψιμο του στέγαστρου του λοχία υπηρεσίας μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Τα ΜΑΤ συνέχισαν τη βάρβαρη προσχεδιασμένη απ’ την κυβέρνηση φασιστική επίθεση για διάλυση πάση θυσία της μεγαλειώδους διαδήλωσης φτάνοντας ως το σημείο να παραβιάσουν-ποδοπατήσουν το άσυλο στα Προπύλαια.

Απ’ τις επιθέσεις των ΜΑΤ τραυματίστηκαν εκατοντάδες διαδηλωτές και πολλές δεκάδες μεταφέρθηκαν αιμόφυρτοι σε νοσοκομεία, ενώ η Αστυνομία συνέλαβε 60 διαδηλωτές φοιτητές απ’ το «σωρό» και τους απήγγειλε προκατασκευασμένες κατηγορίες. Δεν συνέλαβε όμως ούτε έναν κουκουλοφόρο.

Μετά την αιματηρή καταστολή του συλλαλητηρίου απ’ τα ΜΑΤ που μετέτρεψαν για πολλές ώρες το κέντρο της πόλης σε κόλαση χημικών και καπνογόνων, φοιτητές πραγματοποίησαν διαδήλωση στη ΓΑΔΑ για συμπαράσταση στους συλληφθέντες.

Το αιματοκύλισμα της διαδήλωσης των φοιτητών-πανεπιστημιακών αποφασίστηκε στα κυβερνητικά επιτελεία και έγινε στη βάση καλά επεξεργασμένου σχεδίου που εφάρμοσαν τα ΜΑΤ, χρησιμοποιώντας τους κουκουλοφόρους Ασφαλίτες, με τον προβοκατόρικο εμπρησμό του στέγαστρου, που κατάλληλα αξιοποίησε η Αστυνομία για την αιματηρή καταστολή του συλλαλητηρίου με τις βάρβαρες πρωτοφανείς σε έκταση και αγριότητα επιθέσεις των ΜΑΤ. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που δεν συνέλαβαν κανέναν απ’ τους κουκουλοφόρους.

Παρά την προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση και το πρωτοφανές αιματοκύλισμα και τη μετατροπή του κέντρου της Αθήνας σε πεδίο μάχης και κόλαση χημικών, έρχεται ο αρχιπροβοκάτορας Β. Πολύδωρας να δηλώσει ότι το δολοφονικό όργιο των ΜΑΤ αποτελεί επίτευγμα «για το οποίο είμαστε πραγματικά υπερήφανοι είναι ότι η απόκρουση σε όλες τις έντονες επιθέσεις έγινε αναιμάκτως και αβλαβώς»

Ο προβοκατόρικος εμπρησμός του στεγάστρου μοιάζει με τον προβοκατόρικο εμπρησμό της Πρυτανείας του Πολυτεχνείου από τα ΜΑΤ και τους κουκουλοφόρους, το 1991, με εντολή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η μοναρχοφασιστική Δεξιά έχει διδαχθεί πολλά στον τομέα των προβοκατόρικων ενεργειών απ’ τη συνεργασία της με τους ναζιφασίστες κατακτητές και διαθέτει πλούσια πείρα απ’ τους κουκουλοφόρους της Κατοχής.

Η αντιδραστική κυβέρνηση Καραμανλή ήθελε πάση θυσία να καταστείλει με «φωτιά και σίδερο» το φοιτητικό-πανεπιστημιακό κίνημα, απ’ το οποίο τρέμει κυριολεκτικά παρά τους κούφιους και γελοίους λεονταρισμούς της. Γελιέται όμως αν νομίζει πως μπορεί να τρομοκρατήσει με τη φασιστική βία και αστυνομοκρατία το μεγαλειώδες φοιτητικό-πανεπιστημιακό κίνημα.

Σχετικά με τη στάση της κυβέρνησης και την καταστολή του συλλαλητηρίου ο γραμματέας της ΟΛΜΕ Γρ. Καλομοίρης δήλωσε από το νοσοκομείο: «το μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έζησε την αποθέωση της καταστολής. Όλα αυτά εντάσσονταν σε μια πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να διαλυθεί το μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με χρησιμοποίηση όλων των θεμιτών και αθέμιτων μέσων. Η ένταση της αστυνομικής βίας, συνέχεια των πυροβολισμών του προηγούμενου συλλαλητηρίου, επιβάλλει την ενεργοποίηση όλων των συνδικαλιστικών Οργανώσεων ολόκληρης της κοινωνίας για να οικοδομηθεί ένα μέτωπο αλληλεγγύης και υπεράσπισης του δίκαιου αγώνα των φοιτητών και όλων των εκπαιδευτικών».

 


Προκλητικά φιλοκυβερνητική η στάση του «Ριζοσπάστη»: δεν προβάλλει πρωτοσέλιδα τη βάρβαρη φασιστική επίθεση των ΜΑΤ εναντίον των φοιτητών-πανεπιστημιακών διαδηλωτών μα ούτε και στις μέσα σελίδες δημοσιεύει φωτογραφίες απ’ τις επιθέσεις

Οι ηγέτες του «Κ»ΚΕ δέχονται επαίνους-εύσημα, πέρα απ’ τον Πολύδωρα, ακόμα και απ’ τους εκπροσώπους των ΜΑΤ για την προδοτική στάση τους

Οι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες του «Κ»ΚΕ, στα πλαίσια της μόνιμης συνεργασίας τους με την αντιδραστική Κυβέρνηση Καραμανλή, για πολλοστή φορά δεν πρόβαλαν πρωτοσέλιδα στο «Ριζοσπάστη», σ’ αντίθεση με άλλες εφημερίδες, τις βάρβαρες επιθέσεις των ΜΑΤ ενάντια στους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές φοιτητές-πανεπιστημιακούς του προσφάτου (8 Μάρτη) μεγαλειώδους συλλαλητηρίου, όπως μπορούν εύκολα να διαπιστώσουν οι αναγνώστες απ’ τις φωτοτυπίες των πρωτοσέλιδων των εφημερίδων «Έθνος» - «Ριζοσπάστης» - «Αυγή» που αναδημοσιεύουμε.

Ο «Ριζοσπάστης» (9 Μάρτη 2007) όχι μόνο δεν δημοσιεύει καμιά φωτογραφία στην πρώτη σελίδα απ’ τις επιθέσεις των ΜΑΤ, αλλά δεν έχει ούτε στις μέσα σελίδες. Και δεν δημοσιεύει φωτογραφίες, επειδή δεν θέλει να γίνουν γνωστές στην εργατική τάξη και το λαό οι φασιστικές επιθέσεις των ΜΑΤ και η ένταση της αστυνομοκρατίας και της φασιστικής τρομοκρατίας σε βάρος των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

Έτσι οι ηγέτες του «Κ»ΚΕ εφαρμόζουν πιστά στην πράξη τη συμφωνία συνεργασίας με το μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΝΔ, που πέρα απ’ τη στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής, προβλέπει και τους ανάλογους χειρισμούς εκ μέρους της σοσιαλδημοκρατικής ηγεσίας ώστε να μην διαταράσσεται η μεταξύ τους συνεργασία, χειρισμοί τέτοιοι που σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκθέτουν τη ΝΔ στα μάτια της εργατικής τάξης και του λαού.

Σ’ αντίθεση με το «Ριζοσπάστη», η «Αυγή» της ίδιας ημερομηνίας αλλά και το «Έθνος», τα «Νέα» και η «Ελευθεροτυπία» προβάλλουν πρωτοσέλιδα τις επιθέσεις των ΜΑΤ και επιπλέον δημοσιεύουν φωτογραφίες στις μέσα σελίδες.

Οι ηγέτες του «Κ»ΚΕ για αυτή τους την προκλητικά φιλοκυβερνητική στάση δεν αποσπούν μόνο τα συγχαρητήρια του αρχιΜΑΤατζή Βύρωνα Πολύδωρα, αλλά εισπράττουν και τα εύσημα εκπροσώπων των ΜΑΤ. Σε τηλεοπτική εκπομπή (9/3/2007) του «Alpha» στην οποία συμμετείχε ο γραμματέας της ΟΛΜΕ Γρ. Καλομοίρης, ο εκπρόσωπος των ΜΑΤ Ψαλίδας και ένας εκπρόσωπος των φοιτητών, ο εκπρόσωπος των ΜΑΤ δήλωσε (ώρα 20:30) ότι στις 8 Μάρτη έγιναν δύο διαδηλώσεις απ’ τις οποίες η μια ήταν «καλά περιφρουρημένη», ενώ η άλλη όχι. Ο γραμματέας της ΟΛΜΕ απάντησε ότι μόνο μια διαδήλωση έγινε: των φοιτητών-πανεπιστημιακών. Μετά από πίεση των δημοσιογράφων τι εννοεί ο εκπρόσωπος των ΜΑΤ, υποχρεώθηκε να απαντήσει ότι εννοεί την ΠΚΣ του «Κ»ΚΕ. Την ίδια μέρα, ένας άλλος ΜΑΤατζής ήταν ασυγκράτητα επαινετικός αλλά και πιο αποκαλυπτικός για τον επαίσχυντο προδοτικό ρόλο της ηγεσίας του «Κ»ΚΕ: ο «συνδικαλιστής Καραδήμας μίλησε για «δυο πορείες», αυτή των «ταραχοποιών» και την άλλη τη «συνεργάσιμη του ΚΚΕ» («Πριν», 11/3/2007, σελ.13).

Έτσι πέρα απ’ τα συγχαρητήρια και τα εύσημα που αποσπούν από τα ΜΑΤ οι ηγέτες του «Κ»ΚΕ, οι παραπάνω τοποθετήσεις των εκπροσώπων των ΜΑΤ αποκαλύπτουν με τον πλέον επίσημο και χειροπιαστό τρόπο την ύπαρξη συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ «Κ»ΚΕ – ΝΔ και σε αυτόν τον τομέα. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο έτρεχαν οι Κολοζόφ-Νικολαϊδου στον Πολύδωρα παραμονές της πορείας του Πολυτεχνείου και η Α. Παπαρήγα, που, αντί να καταγγείλει την κυβέρνηση για τα περί «έκνομης δράσης του ΣΥΝ» (φασιστική δήλωση Πολύδωρα), έδινε όρκους υποταγής απέναντι στους Καραμανλή-Πολύδωρα: «δηλώνουμε ότι αναγνωρίζουμε την τυπική νομιμότητα των νόμων … είμαστε μέσα στα όρια της νομιμότητας» («Ρ» 22/12/2006, σελ. 6).

Η αντιδραστική, προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, συνεργασία «Κ»ΚΕ-ΝΔ και η σημερινή προκλητική φιλοκυβερνητική πολιτική και στάση της σοσιαλδημοκρατικής ηγεσίας έχει μετατρέψει όχι μόνο την Α. Παπαρήγα στην πιο διάσημη και προνομιούχα παλλακίδα του Κ. Καραμανλή αλλά όλα τα μέλη της ΚΕ αυτού του αστικού, σοσιαλδημοκρατικού τύπου, κόμματος στις θλιβερέστερες παλλακίδες του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ που γνώρισε ποτέ ως τώρα η πολιτική ιστορία του τόπου και η ιστορία του διεθνούς χρουστσοφικού ρεβιζιονισμού.

 


Προκλητικότατος ο πρωθυπουργός των «νταβατζήδων» και αρχηγός του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ: χαρακτηρίζει «θλιβερές μειοψηφίες» και «φασίστες» τους φοιτητές-πανεπιστημιακούς

Απ’ τις Βρυξέλλες ο Κ. Καραμανλής, παριστάνοντας το δημοκρατικό, μίλησε για «φαινόμενα φασισμού που εξεγείρεται κάθε δημοκρατική συνείδηση» και «θλιβερές μειοψηφίες» («Καθημερινή», 10.3.2007, σελ.1).

Ο πρωθυπουργός των «νταβατζήδων» δεν φτάνει που αιματοκύλησε το συλλαλητήριο των φοιτητών-πανεπιστημιακών με τη φασιστική βία των ΜΑΤ, και προσπάθησε, χωρίς επιτυχία, να το καταστείλει, έχει το θράσος να χαρακτηρίζει, όντας ο ίδιος αρχηγός ενός μοναρχοφασιστικού κόμματος, τους δεκάδες χιλιάδες φοιτητές-πανεπιστημιακούς «θλιβερές μειοψηφίες» και «φασίστες» δηλ. να χαρακτηρίζει το αντιφασιστικό αυτό τμήμα του λαού μας «φασίστες», επειδή διαδηλώνουν κατά των αντιδραστικών μέτρων για την Παιδεία αλλά και των φασιστικών, όπως είναι η κατάργηση του ασύλου, υπερασπίζοντας τη διατήρηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Ο δημοκρατικός ελληνικός λαός, που δεν εύκολα ξεχνά τη φασιστική Δεξιά, γνωρίζει πολύ καλά ότι τα «φαινόμενα του φασισμού» δεν βρίσκονται στις γραμμές του αλλά στην παράταξη του Κ. Καραμανλή. Γιατί, πέρα απ’ το γεγονός ότι το κόμμα του οποίου ηγείται, η ΝΔ (= το κόμμα των σιδηρολοστών του Καλαμπόκα που πολτοποίησε το κεφάλι του Ν. Τεμπονέρα), είναι ένα μοναρχοφασιστικό κόμμα, πρωταρχικά λόγω ιδεολογικοπολιτικής κατεύθυνσης, αλλά και επειδή είναι συνέχεια της φασιστικής ΕΡΕ (=το κόμμα των τρικύκλων των Γκοτζαμάνηδων που δολοφόνησαν το Γρ. Λαμπράκη) και των δοσίλογων συνεργατών των φασιστών ιταλο-γερμανο-βουλγάρων κατακτητών και ακόμα γιατί– εκτός του ότι απ’ το χώρο της ΕΡΕ προέρχονταν οι φασίστες χουντικοί – έχει και σήμερα στις γραμμές του γνωστούς χουντικούς φασίστες όπως Τσιτουρίδης, Κιλτίδης, Ανδρεουλάκος κ.λπ., ναζιφασίστες και υμνητές της χούντας τύπου Ψωμιάδη, χουντικούς τύπου του σημερινού υπερνομάρχη Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης Κώστα Τάτση (μέλος της Συμβουλευτικής του φασίστα δικτάτορα Παπαδόπουλου), κ.λπ. κ.λπ. φθάνοντας ως και το γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Α. Σταύρου που το 1967 έστελνε υμνητήριες επιστολές στη χούντα, όπως αποκάλυψε πρόσφατα το Αlter («Ελευθεροτυπία» 7.2.2007, σελ. 8), μοναρχικούς τύπου Α. Παπαδόγκονα, Α. Λυκουρέζου, κ.λπ., αφηνιασμένα φασιστοειδή τύπου Πολύδωρα (ο γνωστός «κανίβαλος της Δεξιάς»), Γεωργιάδη κ.λπ., Σούρλα που φίμωσε αρχηγό πολιτικού κόμματος (Αλαβάνο) στη Βουλή και ζητά να καθαιρεθεί από επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ ο ναύαρχος Α. Αντωνιάδης (για τις θρησκευτικές του δοξασίες), ενώ Βουλευτές και Υπουργοί του ίδιου κόμματος συμμετέχουν όχι μόνο σε διάφορες μοναρχοφασιστικές φιέστες αλλά και σε εκδηλώσεις δοσίλογων συνεργατών των κατακτητών (Τσιαρτσώνης, Ανδρεουλάκος και Βουλευτές, Δήμαρχοι, στελέχη της ΝΔ). Τέλος, μα ακόμα και ο Γ. Ράλης στα γεράματά του, που είχε τη φήμη του «ήπιου συντηρητικού πολιτικού» λίγο πριν το θάνατό του θεώρησε αναγκαίο να εξυμνήσει τα προδοτικά Τάγματα Ασφαλείας και μάλιστα στον 21ο αιώνα.

Αλλά και στη βάση αυτού του κόμματος στεγάζονται: το 32% που ψήφισε Μοναρχία στο δημοψήφισμα του 1974, η συντριπτική πλειοψηφία των χουντικών φασιστών, ολόκληρος ο φασιστικός συρφετός πολλών δεκαετιών (στρατιές τραμπούκων, τρομοκρατών, χαφιέδων κ.λπ.) αλλά και οι επιζώντες γερμανοτσολιάδες και οι απόγονοι των Ταγματασφαλιτών, Χιτών, κ.λπ. δοσιλόγων της Κατοχής, συνεργατών των φασιστών κατακτητών. Ο Γάλλος ναζιφασίστας Λεπέν, όταν πριν χρόνια ρωτήθηκε από δημοσιογράφο της «Ελευθεροτυπίας» γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχει μαζικό αδελφό κόμμα, απάντησε ότι το μεγάλο μέρος των οπαδών μας στην Ελλάδα βρίσκεται στο χώρο του φιλικού μας κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά και η πρόσφατη συνεργασία στις δημοτικές εκλογές μεταξύ ΝΔ - ΛΑΟΣ επιβεβαιώνει το φασιστικό χαρακτήρα του μεγαλοαστικού κόμματος της ΝΔ και δείχνει πώς οι μεταξύ τους διαφορές είναι εντελώς δυσδιάκριτες ως ανύπαρκτες.

Τώρα το μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΝΔ έρχεται και ως κυβέρνηση να εφαρμόσει στην πράξη τις φασιστικές του απόψεις: με την αστυνομοκρατία, τη φασιστική βία και τρομοκρατία, τη βίαιή αιματηρή καταστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων, τη στοχοποίηση των συνδικαλιστών και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντας τα «έκνομα», την παρακολούθηση των φοιτητικών παρατάξεων και συνδικαλιστικών Οργανώσεων από την Ασφάλεια και το φακέλωμα των φοιτητών, κ.λπ. κ.λπ., αλλά και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου στα Προπύλαια και στις διάφορες Σχολές ακόμα και στο Πολυτεχνείο (που δεν αποτόλμησε ούτε η στρατιωτικό-φασιστική δικτατορία των εγκληματιών συνταγματαρχών να θίξει).

Η αντιδραστική κυβέρνηση Καραμανλή με τα φασιστικά αυτά μέτρα γυρίζει τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω, στις φασιστικές δεκαετίες του ΄50 -΄60 της μοναρχοφασιστικής ΕΡΕ.

Είναι μήπως τυχαίο που ο νεοδημοκράτης Δήμαρχος Σπάρτης, αναφερόμενος στο φοιτητικό κίνημα, προέτρεψε τη Γιαννάκου: « μην κωλώσετε, πενήντα βλαμμένα έκαψαν το Πολυτεχνείο, πετσοκόφτε τους», ο αντινομάρχης Θεσσαλονίκης Διον. Ψωμιάδης, αδελφός του ναζιφασίστα Π. Ψωμιάδη, δηλώνει στο ραδιοσταθμό «Λίμπερο» για το δολοφονικό ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή, ότι «το μόνο λάθος της αστυνομίας είναι ότι το έκανε φανερά… Θα έπρεπε να τον είχαν μπουζουριάσει…» («Νέα», 1/3/2007 σελ. 4) και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Τασούλας, στο φασιστικό παραλήρημά του στη Βουλή έκανε λόγο για «εκπροσώπους μειοψηφιών, τους οποίους ανεχόμαστε γιατί τους κληρονομήσαμε από τη Μεταπολίτευση, που υπήρχε ανάγκη να αποδειχτεί ότι η Ελλάδα έχει περίσσευμα ελευθερίας»;

Καθόλου τυχαίο δεν είναι. Είναι επικίνδυνοι κήρυκες φασιστικών απόψεων.


Ένα τραγούδι για τον Στάλιν

Νίκολας Γκιλλέν

Στάλιν, Αρχηγέ,
Που για προστάτη τον Τσάνγκο και απάγκιο τον Οχούν έχεις.(1)
Στο πλευρό σου ελεύθεροι άνθρωποι τραγουδάνε καθώς περπατούν:
Οι ασιάτες, αναπνέουν με πνευμόνια ηφαιστείου,
Οι μαύροι, με άσπρα μάτια και μαύρα κατράμι γένια,
Οι λευκοί, με πράσινα μάτια και άσπρα γένια
Στάλιν, Αρχηγέ.

Ο χάρτης της Ευρώπης από πέτρα και κάρβουνο τρέμει.
Χίλιοι αιώνες καταρρέουν και κυλάνε κενοί
Βόρειοι και Νότιοι άνεμοι σαν κανόνια φυσάνε
Κεφάλια και κομμένα κεφάλια σχηματίζουν κλοιό
Η θάλασσα σαν μια λίμνη από πίσσα φλέγεται.
Στόματα που μέχρι ψες τραγουδούσαν για την Αλήθεια και το Καλό
Σήμερα στέκονται τέσσερα μέτρα κάτω από το χώμα σε βαθύ ύπνο…
Στάλιν, Αρχηγέ.

Αλλά το μέλλον είναι ριζωμένο, ανυψώνοντας τις ελπίδες
Εκεί στην κόκκινη γη όπου το ψωμί είναι γλυκό
Και αγέρωχα στήθη, οπλισμένα με ένα μόνο τραγούδι,
Φυλάνε και θα φυλάνε από των κορακιών τα φτερά
Εκεί στον παγωμένο σου ουρανό από φυτίλι και μπαρούτι
Στάλιν, Αρχηγέ.

Ένα βάζο μανόλιες, η λουλουδένια καρδιά
του Βούδα, κάνει την εκστατική του χειρονομία(2)
Μια ήπειρος στρέφεται προς την Ιαπωνική Θάλασσα
Μια τεράστια συμμαχία από αίμα από την Σιβηρία στην Κεϋλάνη
Και από την Σμύρνη στην Καντόνα

Αφρικάνικα ταμπούρλα ηχηρά χτυπούν
Στέλνουν το μήνυμα τους πάνω από τις ζούγκλες και τις ερήμους,
Δυνατότερα και από το μεταλλικό βρυχηθμό του λιονταριού
Υψώνοντας το θυελλώδες μέτωπο στο Βουνό Πιτζίνχα(3)
Η Αμερική φωνάζει τα πούμα και τους αλιγάτορες
Ετοιμάζει τις μηχανές και τους σιδηροδρόμους

Ο τυφλός Γερμανός θα δει μίσος παντού:
Το περιστέρι, το αεροπλάνο,
Τα ράμφη των πουλιών,
Ένα απέραντο αγανακτισμένο ποτάμι ζωής
Με δηλητηριασμένα βέλη που οι κυκλώνες τα κουβαλάνε
Και θα βρουν το στόχο τους…

Στάλιν, Αρχηγέ,
Που για προστάτη τον Τσάνγκο και απάγκιο τον Οχούν έχεις.(1)
Στο πλευρό σου ελεύθεροι άνθρωποι τραγουδάνε καθώς περπατούν:
Οι ασιάτες, αναπνέουν με πνευμόνια ηφαιστείου,
Οι μαύροι, με άσπρα μάτια και μαύρα κατράμι γένια,
Οι λευκοί, με πράσινα μάτια και άσπρα γένια
Στάλιν, Αρχηγέ,
Οι λαοί ξυπνάνε, και στο πλευρό σου παρελαύνουν!

Σημειώσεις:

(1) Ο Τσάνκο και ο Οχούν είναι δυο θεοί της Αφρικανικής πολυθεϊστικής θρησκείας. Είναι μέρος της Αφροαμερικάνικης κουλτούρας της Καραϊβικής. Αντιπροσωπεύουν τον Κεραυνό/Πόλεμο και το Νερό/Αγάπη αντίστοιχα.

(2) Αναφορά στην κουλτούρα της Άπω Ανατολής που πλέκεται ποιητικά με την παγκόσμια αντίσταση στα στρατεύματα Χίτλερ και την ιμπεριαλιστική Ιαπωνία. Η στροφή αναφέρεται στους λαούς της Ασίας και κυρίως την Κίνα.

(3) Το Πιτσίνχα είναι ένα από τα ηφαίστεια των Άνδεων. Από έχει πάρει και το όνομα της η αντίστοιχη περιοχή του Ισημερινού στην οποία βρίσκεται και το Κίτο, η πρωτεύουσα της χώρας σε υψόμετρο 2.850 μ. Η στροφή αναφέρεται στους λαούς της Αμερικής.

Μετάφραση από τα Ισπανικά στα Αγγλικά: Alfonso Casal από τον έκδοση του Εκδοτικού Οίκου Κουβανικής Λογοτεχνίας στην Αβάνα, 1985, σ. 226-227

Μετάφραση από τα αγγλικά: Μ.Μ.

Ο Νίκολας Γκιλλέν (10/6/1902-16/6/1989) είναι ένα από τους μεγαλύτερους Κουβανούς ποιητές και ένας από του σημαντικότερους ισπανόφωνους ποιητές. Υπήρξε μέλος του ΚΚ Κούβας από τη δεκαετία του 1930. Είναι ο γνωστότερος εκπρόσωπος της «poesνa negra» («μαύρης ποίησης») η οποία προσπάθησε να συνθέσει στοιχεία από την κουλτούρα των μαύρων και των λευκών. Το 1961 ανακηρύχτηκε Εθνικός Ποιητής της Κούβας.

Το ποίημα αυτό προδημοσιεύτηκε στην συλλογή «Ποιητική προσφορά της Κούβας στη Σοβιετική Ένωση», Εθνικό Αντιφασιστικό Μέτωπο, 1942. Έχει δημοσιευτεί επίσης σε μια ανθολογία μαζί με το «Ισπανία, ποίημα σε τέσσερις αγωνίες και μια ελπίδα» -αφιερωμένο στον Ισπανικό Εμφύλιο και άλλα ποιήματα.


Ανακοίνωση του Κόμματος Εργασίας του Ιράν (Τουφάν) για τις κυρώσεις του ψηφίσματος 1737

Τελικά, μετά από τις απειλές και τις πιέσεις του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και έχοντας επιτύχει τη συγκατάθεση των μεγάλων του αντιπάλων, το ψήφισμα με τις κυρώσεις ενάντια στο Ιράν ψηφίστηκε, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ομόφωνα, και από τα 15 μέλη του.

Το ψήφισμα στοχεύει συγκεκριμένα στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Προβλέπει κυρώσεις σημαντικές ενάντια στους οργανισμούς και τα πρόσωπα που σχετίζονται με αυτό. Το ψήφισμα απαιτεί από το Ιράν να σταματήσει τις δραστηριότητες εμπλουτισμού ουρανίου: θέτει επί τάπητος τις πιο σημαντικές κυρώσεις που προβλέπει ο ΟΗΕ.

Ο γαλλικός Τύπος δημοσίευσε τα κύρια σημεία αυτού του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας, τα οποία είναι και τα εξής:

- Η παράγραφος 41 του κεφαλαίου 7 του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών περιέχει κυρώσεις μη στρατιωτικού χαρακτήρα.

- Το Ιράν οφείλει, χωρίς καθυστέρηση, να διακόψει όλες τις ευαίσθητες πυρηνικές δραστηριότητες που αφορούν τον εμπλουτισμό ουρανίου ή όλες τις έρευνες για σχετιζόμενα προγράμματα και την κατασκευή ακόμα και ερευνητικού αντιδραστήρα.

- Όλες οι χώρες οφείλουν να προβούν στα απαραίτητα για να εμποδίσουν τον ανεφοδιασμό, πώληση, ή έμμεση ή άμεση μεταφορά, διαμέσου του εδάφους τους από τρίτους, των υλών, των υλικών και τα τεχνολογικά προϊόντα που είναι ικανά να χρησιμεύσουν στο πυρηνικό πρόγραμμα ή τους ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους.

- Όλες οι χώρες οφείλουν να μπλοκάρουν τα κεφάλαια ή άλλα οικονομικά μέσα που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Αυτό το μπλοκάρισμα αφορά άτομα και εταιρίες στοχευμένα από τον ΟΗΕ που έχουν σχέση με το πυρηνικό, για πολιτικούς ή στρατιωτικούς σκοπούς, πρόγραμμα του Ιράν.

- Ζητείται από όλες τις χώρες να αποφύγουν την εκπαίδευση ιρανών σχετικά με πυρηνικά προγράμματα, εντός ή εκτός Ιράν.

- Το ψήφισμα επιμένει στο γεγονός ότι αν το Ιράν σταματήσει τις πυρηνικές του δραστηριότητες, αυτό θα μπορούσε να επιτρέψει διαπραγματεύσεις και αναζήτηση ενός διπλωματικού ψηφίσματος που μπορεί να εγγυηθεί στο Ιράν στην πρόσβαση στην γνώση περί πυρηνικών για πολιτικούς σκοπούς.

- Ζητείται από τον διευθυντή της ΙΑΕΑ να συντάξει εντός 60 ημερών, ένα κείμενο σχετικά με την εφαρμογή και την τήρηση των απαιτήσεων του ψηφίσματος σχετικά με την παύση των δραστηριοτήτων.

- Υπογραμμίζεται ότι οι προαναφερόμενες κυρώσεις θα χάσουν την ισχύ τους όταν το Ιράν εφαρμόσει τα όσα το ψήφισμα απαιτεί.

- Αν το Ιράν δεν εφαρμόσει όσα το ψήφισμα επιτάσσει, άλλες κυρώσεις συμφώνως προς την παράγραφο 41 του Κεφαλαίου 7 του Κ.Χ. του ΟΗΕ μπορούν να αποφασιστούν. Σε αυτή την περίπτωση μια άλλη απόφαση για να καθορίσει τις νέες κυρώσεις θα απαιτηθεί.

Για το Κόμμα μας, το Κόμμα Εργασίας του Ιράν- Τουφάν, αυτές οι κυρώσεις δεν έχουν καμία νομιμοποίηση. Αυτό το ψήφισμα είναι μια κίνηση πολιτικά εκ μέρους του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού που στοχεύει στην υλοποίηση των επεκτατικών του φιλοδοξιών για τον έλεγχο των πετρελαϊκών και ενεργειακών πηγών του Ιράν και της περιοχής. Παρά την αναποτελεσματικότητα αυτού του ψηφίσματος ενάντια στη συνέχιση των πυρηνικών δραστηριοτήτων του Ιράν, διαπιστώνεται ότι είναι μια πολιτική πράξη καλά ενορχηστρωμένη και μια νίκη διπλωματική του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και του προέδρου του George W. Bush που έχουν αποτύχει ντροπιαστικά στο Ιράκ και που βυθίζονται όλο και περισσότερο στον ιρακινό βάλτο.

Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός έχει ανάγκη από αυτή την ψυχολογική και διπλωματική ανάγκη για να μπορεί στο μέλλον, επικαλούμενος το ψήφισμα ως νομολογία, να επιτύχει την ψήφιση και άλλου ψηφίσματος ενάντια σε άλλες χώρες, με σκοπό την υλοποίηση του σεναρίου της αλλαγής καθεστώτων όπως έκαναν και στο Ιράκ. Αυτό το ψήφισμα είναι μια τρανταχτή συνομωσία ενάντια στα συμφέροντα του ιρανικού λαού και η συνέχιση αυτής της πολιτικής θα έχει καταστροφικές συνέπειες. Πρέπει να γίνει γνωστό ότι το Ιράν έχει υπογράψει τη συμφωνία μη διάδοσης πυρηνικών όπλων TNP. Το Ιράν διαβεβαιώνει πως δεν προτίθεται να κατασκευάσει πυρηνική βόμβα όχι μόνο υπογράφοντας τη συνθήκη αλλά και σε πολλές διακηρύξεις και πολιτικές τοποθετήσεις. Νομικά λοιπόν τίποτα δεν μπορεί να προσαφτεί στο ιρανικό καθεστώς.

Αν το Ιράν, όπως η Βόρεια Κορέα, εξέρχονταν της ΤΝΡ, τότε φυσικά θα είχε το δικαίωμα να κατασκευάσει ακόμα και τη βόμβα, όπως το Ισραήλ, που άλλωστε ποτέ δεν την υπέγραψε, ή όπως οι ΗΠΑ, το Πακιστάν, η Αγγλία ή η Γαλλία: αυτό που είναι καλό για τον ένα δεν μπορεί να είναι κακό για τον άλλο. Το ζήτημα του να γνωρίζουμε αν η πυρηνική βόμβα είναι υπέρ ή όχι των συμφερόντων του Ιράν, είναι ένα ζήτημα για το οποίο το Κόμμα μας έχει, με αφορμή πολλά γεγονότα, πάρει θέση επ' αυτού. Όλες οι χώρες που έχουν δημιουργήσει αυτή την προπαγανδιστική φήμη σχετικά με τα ιρανικά πυρηνικά είναι οι πιο εγκληματικές, οι πλέον επιθετικές, που έχουν λεηλατήσει πιο πολύ άλλες χώρες, και δεν έχουν το δικαίωμα να δίνουν μαθήματα σε άλλους. Στον ιρανικό λαό ανήκει η απόφαση να πει ναι στα πυρηνικά ή να προτείνει τον παγκόσμιο πυρηνικό αφοπλισμό.

Το Ιράν, στο πλαίσιο της ΤΝΡ, έχει το δικαίωμα εμπλουτισμού ουρανίου και να αποκτήσει βιομηχανία πυρηνική για πολιτικούς σκοπούς και ακόμα να επωφελείται της υποστήριξης και της βοήθειας της τεχνολογίας της ΙΑΕΑ. Αυτό το δικαίωμα είναι αναγνωρισμένο από την ΤΝΡ για όλες τις χώρες που την υπέγραψαν, που, εξάλλου, είναι οι «τριτοκοσμικές» χώρες στην πλειοψηφία τους, ένα εκ των ων ουκ άνευ δικαίωμα, χωρίς το οποίο η συνθήκη θα έχανε τη νομιμοποίησή της. Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός που δεν υπέγραψε τη συνθήκη και υποστηρίζει άνευ όρων τους ισραηλινούς σιωνιστές δεν μπορεί να επιβάλλει κανένα νόμο αν αυτός δεν είναι ο νόμος του ισχυρού, δηλαδή ο νόμος της ζούγκλας. Με δυο λόγια, οι απαιτήσεις του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού είναι αντίθετες με όλους τους διεθνώς αναγνωρισμένους κανόνες.

Κατά συνέπεια:

Το Κόμμα μας θεωρεί πώς οι κυρώσεις που αποφάσισε ο ΟΗΕ ενάντια στο Ιράν είναι το αποτέλεσμα μιας πολιτικής δράσης επιθετικής και αποικιακής προς το συμφέρον των ιμπεριαλιστικών χωρών και κυρίως του αμερικανικού την οποία καταδικάζουμε σθεναρά. Τα μέτρα που αναφέρονται στο ψήφισμα μοιάζουν με το σενάριο που χρησιμοποιήθηκε για την αλλαγή του καθεστώτος του Σαντάμ, που τον θεωρούσαν συνένοχο του Μπιν Λάντεν, κάτοχο ατομικής βόμβας και βιολογικών όπλων και όπλων μαζικής καταστροφής, προκειμένου, στο τέλος, να καταλάβουν το Ιράκ, να σφαγιαστούν οι ιρακινοί και να λεηλατηθεί η χώρα τους.

Η πολιτική μας σχετικά με το Ιράν και τον κίνδυνο μιας αμερικανικής επίθεσης είναι φυσικά η ίδια με εκείνη που διακηρύχθηκε την εποχή της ιμπεριαλιστικής επίθεσης στο Αφγανιστάν και το Ιράκ που καταδικάζει κάθε ανάμειξη στις εσωτερικές ιρανικές υποθέσεις. Κάθε προσπάθεια αλλαγής στο Ιράν, από μια ιμπεριαλιστική χώρα, την οποία εμείς καταδικάζουμε, ισούται με μη σεβασμό του διεθνούς δικαιώματος του ιρανικού λαού να καθορίσει ο ίδιος το μέλλον του. Η ανατροπή του ισλαμικού καθεστώτος στο Ιράν ανήκει ως δικαίωμα και ως καθήκον χωρίς επιφύλαξη στον ιρανικό λαό. Η πολιτική των κυρώσεων ή οι στρατιωτικές απειλές ενάντια στο Ιράν όχι μόνο δεν εξασθενεί το ισλαμικό καθεστώς, αλλά, αντίθετα, εντείνουν την πολιτική της λογοκρισίας και της καταπίεσης του δημοκρατικού κινήματος του ιρανικού λαού. Το μπλοκάρισμα και οι κυρώσεις στο εξωτερικό και η ένταση της καταπίεσης στο εσωτερικό της χώρας είναι στοιχεία συμπληρωματικά και οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος.

Το Κόμμα μας καταδικάζει όλα τα ρεύματα και τις τάσεις της αντιδραστικής αντιπολίτευσης του ισλαμικού καθεστώτος που υποστηρίζουν και ενθαρρύνουν τις κυρώσεις του ΟΗΕ και την πολιτική της παγκόσμιας νέας τάξης και εκείνη της Νέας Μεγάλης Μέσης Ανατολής του George W. Bush. Όλες αυτές οι ομάδες δε θα κερδίσουν τίποτα παρά την αποτυχία, τη ντροπή, τη λύπη. Οι εγκληματικές κατοχές του Αφγανιστάν και του Ιράκ όπως επίσης και τύποι σαν τον Τσαλαμπί και τον Καρζάι πρέπει να πάρουν το μάθημά τους.

Κόμμα Εργασίας Ιράν – Τουφάν


Ιρακινή Αντίσταση: Ασταμάτητες και κλιμακούμενες οι επιθέσεις ενάντια στους κατακτητές και τους ταγματασφαλίτες

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Αμερικάνικου στρατού 115 κατακτητές σκοτώθηκαν το Δεκέμβρη και άλλοι 170 το πρώτο δίμηνο του 2007 από τα συνεχή χτυπήματα της Ιρακινής Αντίστασης. Το ίδιο διάστημα ο Αμερικάνικος στρατός αναγκάστηκε να ανακοινώσει την κατάρριψη 9 ελικοπτέρων του. Η αύξηση τον επιθέσεων σε στρατιωτικά ελικόπτερα των ΗΠΑ αποδεικνύει ότι η Ιρακινή αντίσταση αναπροσαρμόζεται και με τον καιρό γίνεται αποτελεσματικότερη μετατρέποντας τον «εύκολη νίκη» που προπαγάνδιζαν οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές το 2003 σε καθημερινό εφιάλτη για τα κατοχικά στρατεύματα.

Την ίδια ώρα οι αντάρτες έχοντας κλιμακώσει τις επιθέσεις τους, το διάστημα Γενάρη-Φλεβάρη, σύμφωνα με στοιχεία των δυτικών ΜΜΕ, εκτέλεσε περισσότερους από 240 ένστολους ταγματασφαλίτες ενώ οι επελάσεις των καμικάζι εναντίον Αμερικανών και ταγματασφαλιτών στη Βαγδάτη είναι πλέον καθημερινές. Από το μέτωπο βέβαια δεν ξεφεύγει ούτε το συνεργαζόμενο με το «Κ»ΚΕ εθνοπροδοτικό χρουστσοφικό Ιρακινό «Κ»Κ του οποίου τα μέλη γίνονται συνεχώς στόχοι επίθεσης.

Γραφτείτε συνδρομητής

Ετήσια Συνδρομή 20 ευρώ

Οι συνδρομητές μπορούν να καταβάλουν τη συνδρομή τους με κατάθεση στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας με αρ. 155/919045-76 ή
με ταχυδρομική επιταγή
στη διεύθυνση: Τάσσος Μπάλλος, Τ.Θ. 3689, ΤΚ 102 10 Αθήνα


Ενισχύστε Οικονομικά την ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

Με κατάθεση
στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας με αρ. 155/919045-76

Με ταχυδρομική επιταγή
στη διεύθυνση: Τάσσος Μπάλλος, Τ.Θ. 3689, ΤΚ 102 10 Αθήνα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

Προκλητικά φιλοκυβερνητική η στάση του «Ριζοσπάστη»: δεν προβάλλει πρωτοσέλιδα τη βάρβαρη φασιστική επίθεση των ΜΑΤ εναντίον των φοιτητών-πανεπιστημιακών διαδηλωτών μα ούτε και στις μέσα σελίδες δημοσιεύει φωτογραφίες απ’ τις επιθέσεις - Οι ηγέτες του «Κ»ΚΕ δέχονται επαίνους-εύσημα, πέρα απ’ τον Πολύδωρα, ακόμα και απ’ τους εκπροσώπους των ΜΑΤ για την προδοτική στάση τους

Προκλητικότατος ο πρωθυπουργός των «νταβατζήδων» και αρχηγός του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ: χαρακτηρίζει «θλιβερές μειοψηφίες» και «φασίστες» τους φοιτητές-πανεπιστημιακούς

Νίκολας Γκιλλέν: Ένα τραγούδι για τον Στάλιν

Ανακοίνωση του Κόμματος Εργασίας του Ιράν (Τουφάν) για τις κυρώσεις του ψηφίσματος 1737

Ιρακινή Αντίσταση: Ασταμάτητες και κλιμακούμενες οι επιθέσεις ενάντια στους κατακτητές και τους ταγματασφαλίτες

Πολιτική επιτροπή για την ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ του ΚΚΕ 1918-55>