Εφημερίδα Ανασύνταξη
Θέσεις
Αφίσες
Ανακοινώσεις τύπου
Δελτίο
Προκηρύξεις
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞH ΑΡΧΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρ. Φύλ. 260 15-31/10/2007Αρ. Φύλ. 260 15-31 Οκτώβρη 2007
Νέα τετραετία της ΝΔ: Συγκυβέρνηση Καραμανλής-Ιερατείου-Καρατζαφέρη με δεκανίκι Παπαρήγα

Με τη νίκη του μοναρχοφασιστικoύ κόμματος της ΝΔ στις εκλογές του 2004 και τη συγκρότηση της κυβέρνησης Καραμανλή είχαμε στην πραγματικότητα καθόλη την 4ετία συγκυβέρνηση Καραμανλή-χουντοΧριστόδουλο με δεκανίκι Παπαρήγα.

Η «Δεξιά του Κυρίου» με τη «Δεξιά εκκλησία του Κυρίου» είχαν ανέκαθεν και στο παρελθόν και τώρα στενότατες σχέσεις, από την εποχή όμως της εκλογής του Χριστόδουλου Παρασκευαϊδη στο αξίωμα του Αρχιεπισκόπου η «Δεξιά του Κυρίου» και η «Δεξιά εκκλησία του Κυρίου » έχουν εξελιχθεί σε αδιαχώριστα σιαμαία δίδυμα. Κατά τη διάρκεια συγκυβέρνησης Καραμανλή-Χριστόδουλου ότι ζήτησε την περασμένη 4ετία το αντιδραστικό Ιερατείο από την κυβέρνηση του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ το «πήρε». Αν καμιά φορά υπήρχαν κάποιες «προστριβές» μεταξύ των σιαμαίων δίδυμων, ο χουντοΧριστόδουλος ύψωνε απειλητικά τη ρομφαία των «ταυτοτήτων», παρόλο που γνώριζε ότι το θρήσκευμα δεν μπορούσε πλέον να επανέλθει στις ταυτότητες.

Η νέα 4ετία συγκυβέρνησης Καραμανλή-Ιερατείου άρχισε με τη συγχαρητήρια επιστολή Χριστόδουλου προς τον Κ.Καραμανλή (ανάλογη συγχαρητήρια επιστολή έστειλε και στην Παπαρήγα) και με την απόσυρση του αντιδραστικού βιβλίου Ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού από το νέο υπουργό Παιδείας Ε. Στυλιανίδη.

Η συγχαρητήρια επιστολή Χριστόδουλου (από το Μαϊάμι) προς τον Κ. Καραμανλή δεν εκφράζει μόνο τις μεταξύ τους στενότατες και θερμότατες «θεϊκές» σχέσεις αλλά και τη συνέχιση της συγκυβέρνησης στη νέα 2007-2011 4ετία: «Αγαπητέ μου Κώστα, τούτες τις μεγάλες στιγμές για την προσωπική σου ζωή και για τη γλυκυτάτη πατρίδα μας, μακράν σωματικώς αλλά εγγύς σου κατά πνεύμα, σου σφίγγω θερμά το χέρι και μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου αφήνω να έρθουν στα χείλη μου τα ολοκάρδια συγχαρητήριά μου». Και συνεχίζει: «Η εκκλησία, που τη σέβεσαι και την αγαπάς, ως φιλόστοργη μάνα σε αγκαλιάζει και σε τιμά, δι’ εμού του προκαθημένου της, σε ευλογεί και διακαώς προσεύχεται στον Κύριόν της για μια αρίστη επιτυχία στο έργο σου με αγλαούς καρπούς σ’ όλους τους τομείς για το καλό της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού στον ευλογημένο τόπο μας. Ο Θεός μαζί σου». («Ελευθεροτυπία» 18/9/2007, σελ. 17)

Στη νέα 4ετία η συγκυβέρνηση Καραμανλή-Ιερατείου συμπληρώνεται με τη συμμετοχή του ναζι-φασιστικού αντισημιτικού («τον Εβραίο και αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς», Παπανδρέου-Σημίτης «Εβραίοι», κλπ.) ΛΑΟΣ στη Βουλή (ναζι-φασιστικός χαιρετισμός στο συνέδριο του ΛΑΟΣ, ναζι-φασίστες βουλευτές Βορίδης, Πλεύρης, κλπ.) και έτσι η συγκυβέρνηση ΝΔ-Ιερατείου-ΛΑΟΣ είναι επίσης δεδομένη όχι μόνο επειδή ο αρχηγός του Γ.Καρατζαφέρης προέρχεται απ’ τις γραμμές της ΝΔ και κοντά σ’ αυτή «νοιώθει στο σπίτι του» αλλά επειδή καταρχήν σε σειρά κεντρικά ζητήματα εσωτερικής-εξωρερικής πολιτικής συμφωνεί με τη ΝΔ και κατά δεύτερο η συγκυβέρνηση άρχισε ήδη να γίνεται πράξη με την ψήφιση απ’ τους βουλευτές του ΛΑΟΣ του νέου προέδρου της Βουλής Δ.Σιούφα (ΝΔ) και με την «κίνηση Καρατζαφέρη μπροστά στις κάμερες, να χτυπήσει φιλικά τον ώμο του Δ. Σιούφα μόλις ψήφησε για πρόεδρο της Βουλής» («Ελευθεροτυπία» 28/9/2007, σελ.7).

Οι οπαδοί και τα μέλη του «Κ»ΚΕ θα περίμεναν ότι σε αυτή τη νέα 4ετία η ηγεσία του θα αλλάξει στάση και θα πάψει να αποτελεί δεκανίκι της Κυβέρνησης Καραμανλή, και κατ’ επέκταση υπηρέτη των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, αφού όπως είναι γνωστό η Α. Παπαρήγα, καθόλη την περασμένη 4ετία με τα εντελώς γελοία αλλά πρώτα απ’ όλα αντιδραστικά περί «μπαράζ επιθέσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ», κλπ., τη στάση ενάντια στις καταλήψεις (Μάης-Ιούνης 2006), την απεργία των δασκάλων και το μόνιμο διασπαστικό και απεργοσπαστικό ρόλο του ΠΑΜΕ στις απεργίες, την άρνηση συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής για το μεγάλο σκάνδαλο των «Ομολόγων» και την επιστροφή των κλεμμένων στα Ταμεία των εργαζομένων, κλπ. και τις διαβόητες «διαχρονικές ευθύνες», άφησε κάθε φορά στο απυρόβλητο και στήριξε έτσι την αντιδραστική Κυβέρνηση Καραμανλή και είχε εξελιχθεί στην πιο διάσημη-κακόφημη παλλακίδα του Κ.Καραμανλή. Μάταια όμως περίμεναν, αφού η Παπαρήγα ήδη από την πρώτη στιγμή με την τοποθέτησή της στις κυβερνητικές προγραμματικές δηλώσεις, φρόντισε να διακηρύξει-διαβεβαιώσει ότι και στη νέα 4ετία θα αποτελέσει δεκανίκι της κυβέρνησης και θα συνεχίζει να παίζει τον «αξιοζήλευτο» ρόλο της παλλακίδας του Κ. Καραμανλή, καλώντας-«συμβουλεύοντας» τους εργαζόμενους: «όχι το μέτωπο μόνο στη Νέα Δημοκρατία» («Ρ» 2/10/2007, σελ. 11) παρόλο που η ΝΔ είναι κυβέρνηση και διαχειρίζεται – αποκλειστικά και μόνο αυτή σε κυβερνητικό επίπεδο (αυτό αφορά κάθε κυβέρνηση του κεφαλαίου) – τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, για να συνεχίσει, προσπαθώντας να εξαπατήσει τους εργαζόμενους με παροιμιώδεις χρουστσοφικές κουτοπονηριές και με αντιδραστικές γελοιότητες του τύπου: «και στη Νέα Δημοκρατία και σ’ ολόκληρη την αστική τάξη και όχι ενάντια σε κάποιους δυο-τρεις επιχειρηματίες, για να επωφελούνται οι άλλοι από τους αγώνες» («Ρ» 2/10/2007, σελ. 11). «Νέες», λοιπόν, χρουστσοφικές «θεωρίες», σύμφωνα με τις οποίες «επωφελούνται» τάχα και οι επιχειρηματίες «από τους αγώνες» των εργαζομένων.

Αλλά η σοσιαλδημοκράτισσα Παπαρήγα δεν περιορίζεται μόνο στο ρόλο της κακόφημης παλλακίδας του Κ. Καραμανλή και για τη νέα 4ετία αλλά μετεξελίσσεται επιπλέον και σε τρισάθλια δικηγορίσκο του μοναρχοφασιστικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας με τον ισχυρισμό ότι η ΝΔ δεν «συγκυβερνά με το ΛΑΟΣ»: «η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι δική της και δεν καθορίζεται σε συνάρτηση με τις πιέσεις από το ΛΑΟΣ» («Ελευθεροτυπία» 4/10/2007, σελ. 7) και το λέει αυτό όταν οι βουλευτές του ναζι-φασιστικού ΛΑΟΣ έχουν ήδη ψηφίσει για πρόεδρο της Βουλής τον Δ. Σιούφα της Νέας Δημοκρατίας και όταν ο Ε. Στυλιανίδης, νέος υπουργός Παιδείας, έχει ήδη αποσύρει το αντιδραστικό βιβλίο Ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού – κοινός στόχος όλων των εθνικιστών από τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ ως το Ιερατείο και την ηγεσία του «Κ»ΚΕ (μάλλον το νέο βιβλίο θα είναι γραμμένο από χρουστσοφική-σοσιαλδημοκρατική σκοπιά!!!).


ΛΑΟΣ – Βουλή: Βήμα φασιστικής προπαγάνδας και προκλητικών υμνολογιών των φασιστών διχτατόρων

«Κ»ΚΕ: Έμμεση αλλά σαφέστατη στήριξη της φασιστικής προπαγάνδας στη Βουλή

Ήταν βέβαια αναμενόμενο ότι ο αρχηγός του ναζι-φασιστικού ΛΑΟΣ δε θα μπορούσε να τοποθετηθεί διαφορετικά απ’ την πρώτη μέρα των εργασιών της Βουλής, κάτι που απορρέει από την ιδεολογικο-πολιτική κατεύθυνση του κόμματός του.

Αρχικά απευθυνόμενος στους ομοϊδεάτες του βουλευτές της ΝΔ να τον ακολουθήσουν, δίνοντας εμμέσως πλην σαφέστατα και το πολιτικό στίγμα του κόμματός του: «κύριοι συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας, πρέπει να σας πώ ότι η ζωή έξω στο λιβάδι είναι πολύ ωραία. Καθαρός αέρας, καθαρή ατμόσφαιρα, καθαρό νερό χωρίς τον τσοπάνο και τα τσοπανόσκυλά του. Εάν θέλετε να δείτε την οπή διαφυγής είναι στο άκρο δεξιά του μαντριού» («Ρ» 2/20/2007, σελ. 13), εννοώντας προφανώς τη ναζι-φασιστική Δεξιά, έναν όρο που τον αποφεύγει επειδή τον εκθέτει πολιτικά στα μάτια του λαού, γι’ αυτό για λόγους παραπλάνησης «ξόρκισε» φραστικά και τη λεγόμενη «άκρα δεξιά»: «η δική μου συμμετοχή στο πολιτικό παιχνίδι απέκλεισε την ακροδεξιά» («Αυγή» 2/10/2007, σελ.4).

Στη δευτερολογία του δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί και προχώρησε στην εξύμνηση της φασιστικής διχτατορίας του Μεταξά και της στρατιωτικο-φασιστικής διχτατορίας της Χούντας των συνταγματαρχών: «χαρίστε τα αγροτικά χρέη. Το έκανε η δικτατορία. Για να το έκανε η δικτατορία μπορεί να το κάνει η δημοκρατία, γιατί είμαστε και ευρύτεροι και ποιοτικότεροι βεβαίως από την δικτατορία» και συνέχισε για το ζήτημα των μεσαζόντων: «να οργανωθούν πρατήρια των αγροτών σε όλη την Ελλάδα, όπως έκανε κάποτε ο Μεταξάς με τις λαϊκές αγορές» («Αυγή» 2/10/2007, σελ. 4).

Έτσι η Βουλή μετατράπηκε σε βήμα φασιστικής προπαγάνδας και προκλητικών υμνολογιών των φασιστικών διχτατοριών Μεταξά-Παπαδόπουλου.

Ο μόνος που αντέδρασε άμεσα – και ορθά έπραξε – ήταν ο σοσιαλδημοκράτης Α.Αλαβάνος, κάτι που είδαν όλοι όσοι παρακολούθησαν τη συζήτηση στη Βουλή.: «εκθειάζουν και προβάλλουν ως πρότυπο όχι μόνο τη δικτατορία του Μεταξά, αλλά και την επτάχρονη δικτατορία, τη Χούντα, που πέρα από τους νεκρούς της γενιάς μας, πέρα από το Πολυτεχνείου οδήγησε σε μια Κύπρου διαιρεμένη, οδήγησε στον «Αττιλα», οδήγησε την Κυρήνεια να είναι κάτω από τουρκική μπότα, την Αμμόχωστο να είναι πόλη-φάντασμα, οδήγησε τις μανάδες να αναζητούν τα παιδιά τους» («Αυγή» 2/10/2007, σελ. 4).

Ενώ τα μέλη-οπαδοί του «Κ»ΚΕ περίμεναν απ’ τους βουλευτές του να αντιδράσουν στη φασιστική πρόκληση του Γ.Καρατζαφέρη και να τοποθετηθούν εναντίον του, αυτοί δεν το έπραξαν, κάτι που επιβεβαιώνει και ο «Ριζοσπάστης» όταν γράφει: «στη δευτερολογία του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έκανε αναφορά στην περίοδος της χούντας και τη δικτατορία του Μεταξά κάτι που προκάλεσε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνο» («Ρ» 2/20/2007, σελ. 13).

Με τη στάση τους αυτή επιβεβαιώνεται εκ νέου ότι η σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του «Κ»ΚΕ μ’ επικεφαλής την Παπαρήγα δεν έχει κανένα μέτωπο κατά των ναζι-φασιστών τύπου ΛΑΟΣ, το οποίο όχι μόνο ναζι-φασιστικό δεν το χαρακτηρίζει αλλά ούτε καν «ακροδεξιά» (αστικός αντιμαρξιστικός όρος), αφού στο «Ριζοσπάστη με πολύ προσεγμένο τρόπο απλά επαναλαμβάνει ότι το ΛΑΟΣ «δεν κρύβει τις ακροδεξιές του θέσεις» («Ρ» 2/20/2007, σελ. 13), δηλ. επαναλαμβάνει τα όσα είπε ο αρχηγός του χωρίς να προβάλλει-διατυπώνει την άποψη-εκτίμηση της σοσιαλδημοκρατικής ηγεσίας του «Κ»ΚΕ που θεωρεί το ΛΑΟΣ απλά ως «ένα κόμμα που ψαρεύει σε «θολά νερά»» («Ρ» 2/20/2007, σελ. 13).

Μάλιστα ο δεξιός οπορτουνιστικός εκφυλισμός της Α.Παπαρήγα έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις , ώστε στη συνέντευξή της (3/10/2007) να θεωρεί την κριτική στο ναζι-φασιστικό ΛΑΟΣ ή έστω στο ακαθόριστο, κατ’ αυτήν, μόρφωμα που «ψαρεύει σε θολά νερά», «βεντέτα με τον Καρατζαφέρη» («Ελευθεροτυπία» 4/10/2007, σελ. 7), κάτι που δεν παρέλειψε να χρησιμοποιήσει ο ναζι-φασίστας Καρατζαφέρης στην επιστολή του προς τον Αλαβάνο («βεντέτα»-«έκφραση και της ΓΓ του ΚΚΕ κ. Παπαρήγα στη συνέντευξη της 4/10/2007, «ΑΛΦΑ1» 6-7/10/2007, σελ. 23).


ΘΕΡΜΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ

Παρακαλούνται οι σύντροφοι και φίλοι να ενισχύσουν οικονομικά την εφημερίδα ανάλογα με τις δυνατότητες, γιατί αντιμετωπίζει οξύτατο οικονομικό πρόβλημα

Κίνηση για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55

 

Ο Στάλιν για τη σοσιαλδημοκρατία

Η σοσιαλδημοκρατία στη χώρα της διχτατορίας του προλεταριάτου είναι δύναμη αντεπαναστατική, που επιδιώκει την παλινόρθωση του καπιταλισμού και την εξάλειψη της διχτατορίας του προλεταριάτου ενονόματι της αστικής «δημοκρατίας».

Στις κεφαλαιοκρατικές χώρες, όπου δεν υπάρχει ακόμα εξουσία του προλεταριάτου, η σοσιαλδημοκρατία είναι ή κόμμα αντιπολιτευόμενο απέναντι στην εξουσία του κεφαλαίου, ή κόμμα μισοκυβερνητικό, που βρίσκεται σε συμμαχία με τη φιλελεύθερη αστική τάξη ενάντια στις πιο αντιδραστικές δυνάμεις του καπιταλισμού και ενάντια στο επαναστατικό εργατικό κίνημα, ή, εξολοκλήρου κυβερνητικό, που υπερασπίζει άμεσα και απροκάλυπτα τον καπιταλισμό και την αστική «δημοκρατία» ενάντια στο επαναστατικό κίνημα του προλεταριάτου.

Η σοσιαλδημοκρατία γίνεται πέρα για πέρα αντεπαναστατική και η αντεπαναστατικότητά της στρέφεται ενάντια στην εξουσία του προλεταριάτου μόνο όταν η εξουσία του προλεταριάτου γίνει πραγματικότητα. (5 Νοέμβρη 1927)


Αποφασιστικά, σταθερά και με συνέπεια στον επαναστατικό δρόμο των Λένιν-Στάλιν

Σχετικά με το χαρακτήρα των αστικών και ρεβιζιονιστικών κομμάτων και την ιδεολογικό-πολιτική κριτική σ’ αυτά

Ο χαρακτήρας των πολιτικών κομμάτων και η ιδεολογικο-πολιτική κριτική σ’ αυτά αποτελούν απ’ τα πιο σημαντικότερα ζητήματα του κομμουνιστικού κινήματος, κι’ αυτό επειδή και τα δύο συνδέονται άμεσα με τον επαναστατικό ή μη προσανατολισμό του εργατικού κινήματος.

Καταρχήν δυο βασικές παρατηρήσεις:

πρώτο, ο ταξικός χαρακτήρας όλων των κομμάτων για τους επαναστάτες μαρξιστές είναι δεδομένος και αυταπόδεικτος. Όμως επιπλέον είναι ολωσδιόλου απαραίτητος και επιβεβλημένος ένας ακριβής προσδιορισμός του χαρακτήρα των πολιτικών κομμάτων, επειδή μόνον αυτός επιτρέπει μια ανάλογη ιδεολογικο-πολιτική κριτική σ’αυτά δηλ. μια σωστή διεξαγωγή της ταξικής πάλης σε ιδεολογικο-πολιτικό επίπεδο εκ μέρους των επαναστατών κομμουνιστών. Απ’ τον ακριβή προσδιορισμό του χαρακτήρα των διαφόρων πολιτικών κομμάτων με βάση τον επαναστατικό μαρξισμό δηλ. το λενινισμό-σταλινισμό και την ιδεολογικο-πολιτική κριτική σ’ αυτά απ’ την ίδια προφανώς σκοπιά εξαρτάται άμεσα ο επαναστατικός προσανατολισμός τόσο του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος όσο και του αντιφασιστικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

δεύτερο, η ιδεολογικο-πολιτική κριτική των επαναστατών κομμουνιστών στα αστικά, φασιστικά και ρεβιζιονιστικά κόμματα - και επομένως και της «Κίνησης για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55» - έχει ως αφετηρία και βάση την ύπαρξη της πρωταρχικής διαχωριστικής γραμμής μεταξύ μπουρζουαζίας-προλεταριάτου, που απορρέει απ’ τη βασική αντίθεση Κεφαλαίου-Εργασίας, και της δευτερεύουσας και εξαρτημένης απ’ την πρώτη διαχωριστικής γραμμής μεταξύ αντιφασιστικών-αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων – φασιστικών-εθνικιστικών-σοβινιστικών-ρατσιστικών φιλοϊμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Πρέπει αμέσως ευθύς εξαρχής να υπογραμμισθεί ότι οι απόψεις-εκτιμήσεις των επαναστατών μαρξιστών κομμουνιστών δηλ. των λενινιστών-σταλινιστών σχετικά με το χαρακτήρα των αστικών και ρεβιζιονιστικών κομμάτων και την ιδεολογικο-πολιτική κριτική σ’ αυτά δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να συμπίπτουν μ’ εκείνες των χρουστσοφικών σοσιαλδημοκρατών ηγετών των «Κ»ΚΕ-ΣΥΝ. Οι απόψεις της ηγεσίας του «Κ»ΚΕ περί «δημοκρατικής», συνέχεια της «φωτισμένης Δεξιάς», ΝΔ, περί «σοσιαλδημοκρατικού» ΠΑΣΟΚ, περί ΛΑΟΣ ως «παρακλάδι της φιλελεύθερης πολιτικής και ιδεολογίας» («Ρ» 27/5/2007, σελ. 8), είναι αντιμαρξιστικά χρουστσοφικά μυθεύματα που αποπροσανατολίζουν την πάλη της εργατικής τάξης αλλά και το αντιφασιστικό-αντιιμπεριαλιστικό και κομμουνιστικό κίνημα της χώρας.

Α. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: το κόμμα της ΝΔ, πέρα απ’ το ότι είναι ένα μεγαλοαστικό κόμμα – το κατεξοχήν κόμμα του μεγάλου κεφαλαίου – είναι επιπλέον ένα αντιδραστικό μοναρχοφασιστικό κόμμα, κι’ αυτό επειδή:

1. Η Νέα Δημοκρατία, όπως και το μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΕΡΕ από το οποίο προήλθε, σε ιδεολογικο-πολιτικό επίπεδο κυριαρχείται και καθοδηγείται από φασιστικές, εθνικιστικές-σοβινιστικές και ρατσιστικές αλλά ακόμα και από ναζι-φασιστικές-ρατσιστικές απόψεις περί «ευφυούς» και «περιούσιου λαού», κλπ., αντιδραστικές αντιλήψεις ανάλογες με τις διαβόητες χιτλερικές ρήσεις περί «ανώτερης γερμανικής φυλής», «άριας φυλής», κλπ. που οδήγησαν στα γνωστά αποτρόπαια εγκλήματα των στρατοπέδων συγκέντρωσης της περιόδου του χιτλεροφασισμού (.Γ. Ράλλης: «Οι έλληνες είναι πολύ ευφυής λαός, ίσως ο ευφυέστερος όλων» («Ελευθεροτυπία» 22/11/2002), Π.Ψωμιάδης: «Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι», Αlpha 23/10/2003 και «Ελευθ.» 25/10/2003, σελ. 55, Χρ. Γούδης («η σύγχρονη Δεξιά ως ιδεολογία ως πράξη»): «ο Έλληνας υπερτερεί σε όλες τις εκφάνσεις», κλπ.) των διαφόρων ηγετικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και του «θεϊκού» της προστάτη χουντοΧριστόδουλου περί «περιούσιου και ευλογημένου λαού» (συγκέντρωση Συντάγματος), κλπ. κλπ.

Η φασιστική ιδεολογία της ΝΔ κινείται, ανάμεσα σε άλλα, στην τροχιά του διαβόητου τρίπτυχου «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια» της πάλαι ποτέ «ένδοξης εθνικοφροσύνης» του μοναρχοφασισμού και του μετέπειτα των φασιστών συνταγματαρχών «Ελλάς-Ελλήνων-Χριστιανών», συμπληρωμένων επιπλέον με τα ακόμα πιο επικίνδυνα περί «ευφυούς» και «περιούσιου λαού», κλπ. κλπ.

 

2. «Ελληνικός Συναγερμός»-ΕΡΕ.

Ο «Ελληνικός Συναγερμός» είχε μετονομαστεί (4/1/1956) σε ΕΡΕ όπως και στη «μεταπολίτευση» το κόμμα της ΕΡΕ απλά άλλαξε όνομα σε Νέα Δημοκρατία.

Παρόλο που στις 4 Οχτώβρη 1955 δημοσιεύεται στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» η απόφαση για το διορισμό του Στέφανου Στεφανόπουλου ως αναπληρωτή Πρωθυπουργού υπογραμμένη από τον άρρωστο φασίστα στρατάρχη Α. Παπάγο και τότε Πρωθυπουργό της χώρας (στις 23:35 τη νύχτα της ίδιας μέρας πεθαίνει), στις 5 Οχτώβρη ο Βασιλιάς αντί του Στεφανόπουλου καλεί στα Ανάκτορα τον υπουργό συγκοινωνιών Κ.Καραμανλή και του ζητά να σχηματίσει κυβέρνηση. Η νέα κυβέρνηση ορκίζεται στις 6 Οχτώβρη 1955 με πρωθυπουργό πλέον τον Κ.Καραμανλή.

Είναι φανερό πως ο τότε υπουργός συγκοινωνιών και νέος πρωθυπουργός, αφού παραμερίστηκε ο Στ.Στεφανόπουλος, υπήρξε το «σκεύος εκλογής» τόσο των Ανακτόρων όσο και των αμερικανο-άγγλων ιμπεριαλιστών, ο καλύτερος υπηρέτης των συμφερόντων τους. Ήταν τότε που ο Π.Πιπινέλης (θιασώτης της απόλυτης μοναρχίας) διατύπωσε τη διαβόητη «θεωρία»: «δικαίωμα του Βασιλέως είναι να διορίζει πρωθυπουργό ακόμα και τον κηπουρό του»!!!

Ο Κ.Καραμανλής – πρωθυπουργός τώρα ελέω Ανακτόρων-αμερικανοάγγλων ιμπεριαλιστών – μετονομάζει απλά τον «Ελληνικό Συναγερμό» του Παπάγου σε ΕΡΕ.

Η ΕΡΕ με αρχηγό-ιδρυτή το γερο-Καραμανλή καθοδηγούνταν από φασιστικές απόψεις και είχε στις γραμμές της τους γνωστούς ιδεολογικο-πολιτικούς στυλοβάτες του μοναρχοφασισμού Κ. Τσάτσο-Π. Κανελλόπουλο, κλπ., που χαρακτήριζαν το Νταχάου της Ελλάδας, το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Μακρονήσου, «Παρθενώνα της Ελλάδας» (Η. Ηλιού: «ο κ. Κανελλόπουλος είχε βαφτίσει το Μακρονήσι Παρθενώνα», και Γ.Φαρσακίδης, Ν.Μάργαρης, κλπ.). Παλιότερα στις φασιστικές απόψεις του Π. Κανελλόπουλου είχε ασκήσει εύστοχη κριτική ο Δημήτρης Γληνός στο «Ριζοσπάστη»: «ο μασκαρεμένος φασισμός του κ. Κανελλόπουλου» («Ρ» 24/1/1936), «ο ελληνικός εθνικοσοσιαλισμός» («Ρ» 14 και 15 Μάρτη 1936), «και όμως είναι φασίστας και απατεώνας» (1. κραυγή απελπισίας, 2. ηθικοδημαγωγικοί θεατρινισμοί, 3. ο μέγας μυστήριος, 4. φασιστική εθνοκαπηλεία», «Ρ» 28,29 και 30 Μάρτη 1936). Και στον Κ. Τσάτσο: «απάντηση σε θεληματικές απορίες» («Νέοι Πρωτοπόροι», φύλλο 3-4, Μάρτης-Απρίλης 1933, σελ. 106-107) και: «ο φασιστικός ιδεαλισμός στην Ελλάδα» («Νέοι Πρωτοπόροι», φύλλο 7, Ιούλης 1933, σελ. 213-215). (Ανάλογες απόψεις για τη Μακρόνησο είχε εκφράσει και ο Κ. Τσατσος αλλά και πολλοί άλλοι).

Η ΕΡΕ ήταν το κόμμα που είχε στις γραμμές του όχι μόνο φασίστες ηγέτες αλλά στέγαζε και τα στελέχη της φασιστικής δικτατορίας του Μεταξά, ανάμεσά τους, τον Κ.Μανιαδάκη, υπουργό Ασφαλείας του φασίστα δικτάτορα Μεταξά, κλπ., όλους τους γερμανοντυμένους μεταξύ των οποίων τους Αντων Τσαούς (Αντ.Φωστερίδη), Κ.Παπαδόπουλο, Βουλπιώτη, κλπ. αλλά και το Ν.Ζέρβα – όλοι συνεργάτες των φασιστών καταχτητών. Επιπλέον στέγαζε και όλο το κατακάθι των προδοτών της πατρίδας συνεργατών των ιταλο-γερμανο-βουλγάρων καταχτητών (Χίτες. Ταγματασφαλίτες, ΠΑΟτζηδες, κλπ.) μα και όλες τις δολοφονικές εγκληματικές συμμορίες (Σούρληδες, Βουρλάκηδες, Μαγγανάδες, κλπ.), τρομοκρατών της περιόδου της κατοχής που πολέμησαν στο πλευρό των καταχτητών, αλλά και τους άξιους απογόνους τους.

Στην περίοδο της 8ετούς διακυβέρνησης της χώρας απ’ το μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΕΡΕ, η φασιστική κυβέρνηση Κ.Καραμανλή είχε πλήρως φασιστικοποιήσει τη χώρα: κράτος-στρατός-αστυνομία-χωροφυλακή-ασφάλεια-δικαιοσύνη-εκκλησία-αγροφυλακή-ΤΕΑ, κλπ.

Το μεγαλοαστικό κόμμα της ΕΡΕ ορθά θεωρούνταν απ’ το κομμουνιστικό κίνημα αλλά και από το αντιφασιστικό-αντιιμπεριαλιστικό κόμμα της ΕΔΑ μοναρχοφασιστικό κόμμα και η κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή μια μοναρχοφασιστική κυβέρνηση που θαύμαζε τα διάφορα φασιστικά καθεστώτα, μεταξύ των οποίων και τη φασιστική δικτατορία του Σαλαζάρ της Πορτογαλίας όπως μας πληροφορεί η παλιά «Αυγή» σε άρθρο της με τίτλο: «άρθρο Πιπινέλη υπέρ καθεστώτος τύπου Σαλαζάρ, ο Πιπινέλης ομολογεί ότι αποτελούν το κόμμα του φασισμού, καθεστώς Σαλαζάρ ονειρεύεται η ΕΡΕ» (αναδημοσιευμένο στην τωρινή «Αυγή», 30/1/2007, σελ. 15).

Μετά την απελευθέρωση, αλλά και μετά το 1950, τη χώρα κυβέρνησε ο δοσιλογισμός. Ο γερο-Καραμανλής, πέρα από εκπρόσωπος και στυλοβάτης της αντιδραστικής αστικής τάξης, υπήρξε επιπλέον ο κατεξοχήν εκπρόσωπος, προστάτης και εκφραστής ολόκληρου του ναζι-φασιστικού συρφετού της Κατοχής, όλων των προαναφερόμενων συνεργατών των καταχτητών, όλων των δοσίλογων και των δολοφονικών εγκληματικών συμμοριών, που κυβέρνησαν τη χώρα. Ήταν ο ηγέτης της δοσιλογικής μοναρχοφασιστικής Δεξιάς που τώρα ονομάζεται ΕΡΕ.

Κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Καραμανλή, το μέγεθος της κατάντιας της δοσιλογικής Δεξιάς (ΕΡΕ) ξεπέρασε κάθε όριο και έφτασε στο αποκορύφωμά του στα τέλη της δεκαετίας του ΄50 με την απελευθέρωση του γερμανού αιμοσταγούς εγκληματία πολέμου Max Merten, ο οποίος είχε συλληφθεί (Μάης 1957) με εντολή, και εν αγνοία της κυβέρνησης Καραμανλή, του θαρραλέου πατριώτη αντιφασίστα δικαστή Ανδρέα Τούση (Θεσπρωτικό Πρέβεζας), αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και προϊστάμενου του Γραφείου Διώξεως Εγκλημάτων Πολέμου, που όταν σκανδαλωδώς αφέθηκε ελεύθερος απ’ την αντιδραστική φασιστική κυβέρνηση Καραμανλή και επέστρεψε στη Γερμανία, κατάγγειλε ότι είχε ως συνεργάτες του μεταξύ άλλων και τους:

1) Κωνσταντίνο Καραμανλή, πρωθυπουργός

2) Δημήτριο Μακρή, υπουργός Εσωτερικών

3) Γεώργιο Θεμελή, υφυπουργός Εθνικής Άμυνας

4) Δοξούλα Λεοντίδου (οικογενειακό όνομα), σύζυγος του υπουργού Εσωτερικών Δ. Μακρή και γραμματέα του εγκληματία Μέρτεν (Θεσσαλονίκη) στην κατοχή.

Οι καταγγελίες του Μέρτεν δημοσιεύτηκαν στο βδομαδιάτικο περιοδικό «Der Spiegel» (28/9/1960)

Με την παρέμβαση όμως και την πίεση της τότε γερμανικής κυβέρνησης το προκλητικό σκάνδαλο Μέρτεν τερματίστηκε παρόλο που οι Κ.Καραμανλής, Δ.Μακρής, Γ. Θεμελής, Δοξούλα Λεοντίδου-Μακρή δεν τόλμησαν να υποβάλλουν μηνύσεις στα γερμανικά δικαστήρια για να αντικρούσουν τις κατηγορίες του Μέρτεν, πράγμα που σημαίνει ότι είχαν παρα«λερωμένη τη φωλιά» τους. Επί κυβερνήσεως Καραμανλή έφτασε στο σημείο η Ελλάδα να παραιτηθεί από το δικαίωμα εκδίκασης περιπτώσεων που αφορούσαν ναζι-φασίστες εγκληματίες πολέμου με το περιβόητο νομοθετικό διάταγμα 4016/1959 «περί εκκαθαρίσεως του θέματος των εγκληματιών πολέμου».

Αυτή ήταν η δοσίλογη Δεξιά (ΕΡΕ) και ο «μέγας εθνάρχης» Κ.Καραμανλής.

 

3. Στρατιωτικο-φασιστική διχτατορία:

Στις γραμμές της φασιστικής ΕΡΕ δεν αντρώθηκαν μόνο οι πράκτορες της CIA αξιωματικοί του ΙΔΕΑ, οι φασίστες συνταγματάρχες που με εντολή των αμερικανών ιμπεριαλιστών επέβαλαν, τον Απρίλη του 1967, τη στρατιωτικοφασιστική διχτατορία, της οποίας πολλά στελέχη υπήρξαν και επιφανή στελέχη της ΕΡΕ όπως ο Π. Πιπινέλης, υπουργός Εξωτερικών της Χούντας, Κ. Κόλλιας, (εισαγγελέας Αρείου Πάγου) πρώτος πρωθυπουργός της, κλπ. αλλά και οι φασίστες Ιεράρχες που υπηρέτησαν τη Χούντα όπως Ιερώνυμος, Σεραφείμ, Αμβρόσιος, Χριστόδουλος, Άνθιμος, κλπ., ενώ πολλά στελέχη της φασιστικής νεολαίας ΕΚΟΦ (ΕΡΕ) επάνδρωσαν τους μηχανισμούς της φασιστικής διχτατορίας.

Έτσι εξηγείται η μεγάλη συμπάθεια πολλών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας προς τους φασίστες δικτάτορες που κάποια απευθύνουν αργότερα επιστολές (2/10/2001) προς τον Παττακό, όπως ο Γ. Κεφαλογιάννης, βουλευτής και ηγετικό στέλεχος της ΝΔ, ο οποίος, ανάμεσα σ’ άλλα, διακρίνει, σε βιβλίο του φασίστα εγκληματία, «ειλικρίνεια, αλήθειες και δεινή περιγραφικότητα» των εμπειριών και «σημαντικά ιστορικά στοιχεία που βοηθούν τις γενιές που δεν έζησαν αυτά τα γεγονότα να αντιληφθούν τον αγώνα» (!!!), ενώ άλλοι, όπως ο βουλευτής της ΝΔ, Αθ. Γιαννόπουλος, είχε το θράσος με δήλωσή του στο «Κανάλι 10» να ζητήσει, ακριβώς την ημέρα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, «αμνηστία» των χουντικών με το σαθρό «επιχείρημα» (!), ότι «η δημοκρατία μας αυτή τη στιγμή είναι πολύ δυνατή στην Ελλάδα» («Ελευθεροτυπία» 18/1/2003, σελ. 5).

Ας σημειωθεί ακόμα πώς στην κηδεία του διχτάτορα Γ. Παπαδόπουλου (27/6/1999), παρά την απαγόρευση από την ηγεσία της ΝΔ, συμμετείχε ο Μ. Μανωλάκος, μέλος της ΚΕ της ΝΔ, που στη συνέχεια διαγράφτηκε και πάνω από 80% των συμμετεχόντων ήταν μέλη-οπαδοί της ΝΔ.

 

4. Η ΝΔ απ’ τη «μεταπολίτευση» ως σήμερα.

Επιστρέφοντας το 1974 απ’ την εις Παρισίους αυτοεξορία του (από το 1963 δολοφονία Γρ. Λαμπράκη) ο Κ. Καραμανλής – τώρα «σκεύος εκλογής» μόνο των αμερικανών και ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, χωρίς τα ανάκτορα, που ας σημειωθεί ποτέ δεν είχε στραφεί κατά της Χούντας, άσκησε όμως κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης – αναλαμβάνει πρωθυπουργός και προβάλλεται απ’ την αντιδραστική αστική τάξη ως «μέγας εθνάρχης», ενώ εξακολουθεί να ισχύει ο στρατιωτικός νόμος και πρόεδρος είναι ο φασίστας στρατηγός Φαίδων Γκιζίκης της Χούντας, και στη συνέχεια μετονομάζει απλά την κακόφημη φασιστική ΕΡΕ, που θυμίζει τις πιο μαύρες και σκοτεινές μέρες των δεκαετιών ΄50-΄60, σε Νέα Δημοκρατία.

Η σημερινή ΝΔ, πέρα απ’ ότι καθοδηγείται από φασιστικές απόψεις: α) είχε και έχει στις γραμμές της τους επιζώντες συνεργάτες των ιταλο-γερμανο-βουλγάρων κατακτητών, β) τους συνεργάτες και στυλοβάτες της φασιστικής διχτατορίας, γ) σ’ αυτή στεγάζεται όλο το κατακάθι των χαφιέδων, τραμπούκων, τρομοκρατών, βασανιστών, δολοφόνων, κλπ. των μετά το ΄50 δεκαετιών αλλά και το σύνολο του μοναρχοφασιστικού συρφετού, δ) το 30% και πλέον εκείνων που ψήφησαν υπέρ της μοναρχίας (30,82%=1.445.875, «Ρ» 10/12/1974) στο δημοψήφισμα του ΄74 (8/12/1974), ε) πολλά ηγετικά φιλομοναρχικά στελέχη που υποδέχονται το Γλύξμπουρκ όπως Α. Λυκουρέζος, Α. Παπαδόγγονας, κλπ. αλλά και ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης, γνωστός για τις πολύ στενές σχέσεις του με το έκπτωτο ζεύγος των Γλύξμπουρκ που είχε το θράσος να τους προσκαλέσει στην Ελλάδα και να περιοδεύσουν απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας.

Ορθότατα έγραψε-εκτίμησε τη σχέση ΕΡΕ-ΝΔ, μ’ αφορμή τη δολοφονία του Τεμπονέρα, ο γνωστός αντιστασιακός Βασίλης Πουλάς, πρόεδρος τότε της ΠΕΑΕΑ, προσκείμενης στο χρουστσοφικό «Κ»ΚΕ: «η παλιά ΕΡΕ και η Νέα Δημοκρατία έχουν τον ίδιο νουνό, ο ίδιος σιδηρολοστός σύντριψε το κρανίου του Γρηγόρη Λαμπράκη το 1963 και προχτές το κρανίο του Νίκου Τεμπονέρα» («Ρ» 1/2/1991).

 

5. Ηγετικά στελέχη της ΝΔ συνεργάτες και υμνητές της Χουντας.

Πολλά στελέχη της ΝΔ είναι Χουντικοί φασίστες μεταξύ των οποίων και κάποιοι που διετέλεσαν υπουργοί-υφυπουργοί, Νομάρχες-Υπερνομάρχες όπως οι Τσιτουρίδης, Κιλτίδης, Ανδρεουλάκος, ο υπερνομάρχης Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης Κώστας Τάτσης (μέλος της «Συμβουλευτικής» του φασίστα δικτάτορα Παπαδόπουλου): «όχι δεν αρνούμε ότι έκανα ένα χρόνο στη Συμβουλευτική της 7ετίας», («Ελευθεροτυπία» 27/10/2003, σελ. 4) κλπ. κλπ. φθάνοντας και ως τον τωρινό γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, Α. Σταύρου που το 1967 έστελνε υμνητήριες επιστολές στη Χούντα, όπως αποκάλυψε το Alter («Ελευθεροτυπία» 7/2/2007, σελ. 8), ο μπουζουκτσής-καραγκιόζης Π. Ψωμιάδης, θαυμαστής της Χούντας που χαρακτήρισε το φασιστικό πραξικόπημα των εγκληματιών συνταγματαρχών «επανάσταση», πρωτοστατεί, μαζί με τους ναζι-φασίστες της «Χρυσής Αυγής», σε εκδηλώσεις για το «Μεγαλέξανδρο» και συμμετείχε σε κάψιμο βιβλίων, μαζί με το θρησκόληπτο φασιστικό συρφετό (περίπτωση Μ. Ανδρουλάκη). Να τι διαβάζουμε για τον Τσιτουρίδη: «ο διορισμός του, δηλ. από τη χούντα στο Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής Θεσσαλονίκης, στις αρχές της δεκαετίας του ΄70. Η εκπομπή «πολιτικού (προπαγανδιστικού) λόγου» για την νεολαία που του είχε ανατεθεί στην ΥΕΝΕΔ. Και η διαγραφή του από τον φοιτητικό Σύλλογο, το 1974, στο πλαίσιο της αποχουντοποίησης… η πιο «ακραία» θέση του; Συνυπέγραψε ερώτηση 57 συναδέλφων του της ΝΔ με θέμα «να απαγορευτεί η προβολή ταινιών με … Άρη Βελουχιώτη στην τηλεόραση» («Ελευθεροτυπία» 26/9/2004 σελ. 8).

 

Ας κλείσουμε την εντελώς σύντομη και ελλιπέστατη αναφορά με την περίπτωση του γνωστού φασίστα χουντικού ΕΚΟΦίτη Ν. Μέρτζου, διαπρύσιου κήρυκα του φασισμού και εμετικού υμνητή του αρχιφασίστα εγκληματία Γ. Παπαδόπουλου, που συμμετείχε όχι μόνο στη «Συμβουλευτική» αλλά και το πιο σημαντικό – και αυτό αποκαλύπτει τελευταία η «Ελευθεροτυπία» - ήταν σύμβουλος όχι μόνο του Παπαδόπουλου αλλά και των «Κ.Καραμανλή-Ε.Αβέρωφ-Κ.Μητσοτάκη» («Ελευθεροτυπία» 30/9/2007, σελ.53) και μάλλον και του νεότερου Κ. Καραμανλή (στη φωτογραφία ο Ν. Μέρτζος στο Νυμφαίο Φλώρινας τα περασμένα Χριστούγεννα (26/12/2006) «συμβουλεύει» τον Κ. Καραμανλή). Να ένα μικρό απόσπασμα από την εμετική υμνολογία (14 Ιουλίου 1971): «να οδηγήση το Κράτος εις επίπεδον οργάνου ανταξίου των μεγάλων οραματισμών του Έθνους, τους οποίους αναγλύφως εκφράζει ο αρχηγός της Επαναστάσεως και Πρωθυπουργός της χώρας κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος» («Ελευθεροτυπία» 30/9/2007, σελ.55).

Απολαύστε τώρα και ελάχιστα απ’ την πιο πρόσφατη φασιστικο-εθνικιστική δράση στελεχών και βουλευτών της ΝΔ:

α. Γνωστή είναι η ρατσιστικο-εθνικο-φασιστική εκστρατεία και τρομοκρατία κατά των ξένων (αλβανό μαθητή Τσενάϊ, κλπ.) για τη σημαία με πρωτοστάτες τους Ψωμιάδη, Κ. Τάτση, Κιλτίδη, Ρεγκούζα, Σαλαγκούδη, Μιχαλολιάκο, Καμμένο, κλπ. στα διάφορα κανάλια (και εκπομπή “Alpha” 23/10/2003 του Μ.Τριανταφυλλόπουλου), ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Α. Ανδρεουλάκος που παλαιότερα είχε προτείνει να ανοίξει το Μακρονήσι για τους Αλβανούς δήλωνε: «σε θεωρητικό και συμβολικό επίπεδο έχουν δίκιο όσοι λένε ότι ένας αλλοδαπός δεν μπορεί να κρατήσει την Ελληνική σημαία» («Ελευθεροτυπία» 24/10/2003, σελ. 47)

β. ΝΔημοκρατική εκστρατεία κατά του επαναπατρισμού των σλαβομακεδόνων πολιτικών προσφύγων με δυο επερωτήσεις στη Βουλή: μία υπογραμμένη από 34 βουλευτές της ΝΔ, ανάμεσά τους πρωτοκλασάτα στελέχη, οπως οι Αχιλλέας Καραμανλής, Πέτρος Μολυβιάτης, Σάββας Τσιτουρίδης, Παρθένα Φουντουκίδου, Σωτήρης Κούβελας, Μαρία Κόλια-Τσαρουχά, κλπ., η άλλη (δεύτερη) με τις υπογραφές των Ιορδάνη Τζαμτζή, Μιχ.Παπαδόπουλου, Ζέτας Μακρή και Π.Μαντούβαλου, ενώ ένα άλλο γνωστό αντιδραστικό «φυντάνι» της ΝΔ, ο Ε. Χαϊτίδης δίνει συνέχεια στην έξαλλη παραληρηματική εθνικιστική φασιστική εκστρατεία: «πρόκειται για κατάπτυστους αυτονομιστές, που φαίνεται να δρουν ανενόχλήτοι όχι μόνο στο εξωτερικό, αλλά και μέσα στην Ελλάδα με την ανοχή ή και τη συνδρομή μελών της κυβερνήσεως. Σκοπός τους είναι η αναγνώριση (σε πρώτη φάση) «Μακεδονικής μειονότητας στη Ελλάδα» με τελικό σκοπό την αυτονόμηση, δηλαδή την απόσπαση ελληνικών εδαφών» («Ελευθεροτυπία» 22/8/2003).

 

6. ΝΔ ή «η Δεξιά του Κυρίου» - φασιστικό φεουδο-αστικό «θεϊκό» Ιερατείο.

Στο χώρο της μοναρχοφασιστικής ΝΔ ανήκει και το φασιστικό φεουδο-αστικό Ιερατείο που συνεργάστηκε και υπηρέτησε τους φασίστες συνταγματάρχες με προεξάρχουσα φιγούρα το χουντοΧριστόδουλο που δε γνώριζε τίποτε για τα εγκλήματα της Χούντας και την προδοσία του Κυπριακού, επειδή «διάβαζε». Πέρα απ’ τη λυσσασμένη εκστρατεία ΝΔ-Εκκλησίας για τις «Ταυτότητες», όταν η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές, το Μάρτη του 2004, ο Χριστόδουλος δήλωσε: «ενθαρρυνόμαστε κάθε φορά που βλέπουμε τη Δεξιά του Κυρίου να δίδει κατευθύνσεις και να υποδεικνύει το δρόμο, καθώς επίσης και όταν διαπιστώνουμε ότι ο καθένας, ο οποίος σε αυτόν τον τόπο θέλησε να παραβλέψει την εκκλησία και να περιφρονήσει τον θρησκεύοντα λαό μας, ετέθη στο περιθώριο», ενώ στη πρόσφατη συγχαρητήρια επιστολή του προς τον Καραμανλή, ο εκπρόσωπος του «Θεού επί της γης», ανάμεσα στ’ άλλα, αναφέρει: «Η εκκλησία, που τη σέβεσαι και την αγαπάς, ως φιλόστοργη μάνα σε αγκαλιάζει και σε τιμά, δι’ εμού του προκαθημένου της, σε ευλογεί και διακαώς προσεύχεται στον Κύριόν της για μια αρίστη επιτυχία στο έργο σου με αγλαούς καρπούς σ’ όλους τους τομείς για το καλό της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού στον ευλογημένο τόπο μας. Ο Θεός μαζί σου» («Ελευθεροτυπία» 18/9/2007, σελ. 17) δηλ. για το «καλό»-συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και εκείνων του φεουδο-αστικού Ιερατείου.

Εδώ ο αμετανόητος φασίστας Χριστόδουλος Παρασκευαϊδης αποκαλεί τη Δεξιά του μεγάλου κεφαλαίου, «Δεξιά του Κυρίου». Είναι ο ίδιος που ενώ υποτίθεται δεν «γνώριζε» τίποτε για τα εγκλήματα της Χούντας, ήξερε όμως αργότερα να γράφει επιστολή προς τον αρχιπραξικοπηματία Στ. Παττακό (31 Μαΐου 2001) στην οποία υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι ο φασίστας εγκληματίας Στ.Παττακός υπήρξε «εκφραστής ξεχωριστών προσόντων και αρετών» (!!!) και πριν λίγους μήνες, αρχές Μάη, «έμαθε»-βρήκε το δρόμο για την Κύπρο για να τιμήσει τον εθνοπροδότη συνεργάτη των Γερμανών αρχιΧίτη Γ. Γρίβα και λίγο αργότερα το δρόμο για τη Θεσσαλονίκη για να τιμήσει τον τρισάθλιο «άγιο» Θεσσαλονίκης Λεωνίδα Παρασκευόπουλο που όχι μόνο εξυμνούσε τη Χούντα αλλά και αναγόρευσε τη δεύτερο σύζυγο του αρχιεγκληματία φασίστα δικτάτορα Παπαδόπουλου σε «Παναγία»: «δύο Δέσποινες υπάρχουν, μία είναι η Παναγιά και η άλλη η Δέσποινα Παπαδοπούλου».

 

7. Συμμετοχή της ΝΔ σε μοναρχοφασιστικές φιέστες.

Πολλά στελέχη και βουλευτές της ΝΔ, ακόμα και υπουργοί συμμετείχαν και συμμετέχουν σε διάφορες μοναρχοφασιστικές φιέστες, όπως Μελιγαλά, Μακρυγιάννη, Βίτσι, Γράμμου, κλπ.κλπ.

Ας αναφερθούν κάποιες απ’ αυτές:

1. Συμμετοχή στελεχών της ΝΔ στη χουντο-βασιλική φιέστα (11/2/2000) της διαβόητης «Βασιλικής Ένωσης των Γιαννιτσών» που διαβάστηκαν μηνύματα του έκπτωτου μονάρχη Γλύξμπουργκ και του φασίστα αρχιπραξικοπηματία Στ.Παττακού. Έστειλαν τηλεγραφήματα «έξι στελέχη της ΝΔ (πέντε βουλευτές και ένας πρώην) έστειλαν στη φιλοβασιλική σύναξη τηλεγραφήματα ευχών και ευχαριστιών»: οι Αγγ. Μπρατάκος, Αλ. Παπαδόγγονας, Π. Καμμένος, Π. Ψωμιάδης, Κ. Κωνσταντινίδης, Απ. Ανδρεουλάκος, («Ελευθεροτυπία» 14/2/2000), ενώ ο Γ.Καρατζαφέρης (τότε ακόμα στη ΝΔ) πέρα απ’ τα υπουργεία που «μοίραζε» στους «Χρυσαυγίτες», διαφημίζει το ίνδαλμά του Χίτλερ («Αυγή» 8/2/2000). Οι Ανδρεουλάκος-Παπαδόγγονας, ο μεν πρώτος δηλώνει ότι «οι φιλοβασιλικοί αποτελούν το εκλεκτό κομμάτι του λαού, τη ραχοκοκαλιά της ΝΔ», ο δε δεύτερος: «χωράνε και αυτοί στη ΝΔ», ενώ ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης δήλωνε ότι «οι βασιλόφρονες έχουν θέση στη ΝΔ» («Ελευθεροτυπία» 15/2/2000).

2. Στη φιέστα του 2001 της «Βασιλικής Ένωσης των Γιαννιτσών», έστειλαν τηλεγραφήματα μεταξύ άλλων και 10 βουλευτές της ΝΔ απ’ τους οποίους ανακοινώθηκαν μόνο τα ονόματα των γνωστών μοναρχοφασιστών Α. Ανδρεουλάκου και Π. Ψωμιάδη.

3. Στους γάμους του Παύλου Γλύξμπουργκ (Ιούλης 1995) συμμετείχαν 10 βουλευτές και 15 πολιτευτές της ΝΔ, ενώ στους γάμους της κόρης του εκπτωτου μονάρχη Αλεξίας (9 Ιουλίου 1999), η ηγεσία της ΝΔ απαγόρευσε τη συμμετοχή βουλευτών και στελεχών με απειλή διαγραφής.

Η συμμετοχή σε εκδηλώσεις για τον έκπτωτο μονάρχη βουλευτών αποτελεί ωμή παραβίαση και προκλητική καταπάτηση του ισχύοντος Αστικού Συντάγματος.

Μόνιμη συμμετοχή ηγετικών στελεχών της ΝΔ στις μοναρχοφασιστικές φιέστες κατά των «κομμουνιστοσυμμοριτών»:

1. Συμμετοχή στελεχών της ΝΔ και του βουλευτή της Α.Φούσα στη μοναρχοφασιστική φιέστα Κόνιτσας («Αυγή» 13/1/2000).

2. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου στη μοναρχοφασιστική σύναξη στο Βίτσι (Αύγουστος 2000) απ’ την πλευρά του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ πήραν μέρος οι βουλευτές Κ. Γκιουλέκας (Θεσσαλονίκης), Α.Αγγελής (Καστοριάς), Ν.Κορτσάρης (Φλωρινας), Μ.Παπαδόπουλος (Κοζάνης), Κ.Κιλτίδης (Κιλκίς) απ’ τα «πρωτοπαλήκαρα» της «4ης Αυγούστου» του ναζιφασίστα Κ.Πλεύρη, ενώ τηλεγραφήματα έστειλαν ο βουλευτής της Νεα Δημοκρατίας Ψωμιάδης καθώς και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β.Παπαγεωργόπουλος. Ακόμα συμμετείχαν ο Π. Αλτίνης (ΝΔ), Νομάρχης Φλώρινας και ο Δημοτικός Σύμβουλος Θ. Ασπασίδης ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης. Δεν έλειψε βέβαια και το φασιστικό παπαδαριό εκπροσωπούμενο απ’ τους μητροπολίτες Θεόκλητο (Φλώρινας) και Σεραφείμ (Καστοριάς)

3. Στις 3 Νοέμβρη του 2002 πρωτοστάτησαν σ’ ανάλογη φιέστα στο Κιλκίς στελέχη της ΝΔ, όπως ο βουλευτής Κ.Κιλτίδης και άλλα στελέχη της ΝΔ, όπως ο Γ. Πασαλίδης, κλπ.κλπ. για να σχολιάσει ο ναζιφασίστας Καρατζαφέρης: «βλέπω ότι όλο και περισσότεροι της ΝΔ πηγαίνουν σε τέτοιες εκδηλώσεις. Πάμε μπροστά», ενώ ο μοναρχοφασίστας παπάς έψελνε το «νίκας τοις βασιλεύσι» κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης την ίδια μέρα, των εγκαινίων των γραφείων του ΛΑΟΣ στο Κιλκίς.

4. Σε μια άλλη φιέστα της Βούρμπιανης Κόνιτσας συμμετείχαν πολλά στελέχη της ΝΔ μεταξύ των οποίων και «ο αντιδήμαρχος Βασίλης Κοσμάς, που εκπροσώπησε το Δήμαρχο, έδωσε το «παρών» στη Βουρμπιάνη, όπου «γιορτάστηκε» η 56η επέτειος της νίκης των εθνικών δυνάμεων στο Γράμμο και στο Βίτσι το 1949» («Ηπειρωτικός Αγών» 30/8/2005).

5. Ο γνωστός χουντοφασίστας και «κανακάρης» του Παττακού, υφυπουργός Εσωτερικών Απόστολος Ανδρεουλάκος, εκπροσώπησε την κυβέρνηση στη μοναρχοφασιστική φιέστα στο χωριό Κλήμα Δωρίδας, που «η πρωτοβουλία ανήκε στο Νομάρχη Φωκίδας και πρώην Δήμαρχο Λιδωρικίου Δημήτρη Ανδρίτσο καθώς και στο Δήμαρχο Ευπαλίου, Δημήτρη Τσιακούμη. Όλοι τους ανήκουν στη ΝΔ» («Τα Νέα» 17/5/2005, σελ.5).

6. Στο χωριό Κούκος Πιερίας οργανώνουν κάθε χρόνο ο «ΕΔΕΣ-Ναπολέων Ζέρβας» και στελέχη του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ τη γνωστή φασιστική φιέστα. Σ’ εκείνη της 19 Οχτώβρη του 2003, που διοργανώθηκε από το σύνολο του μοναρχοφασιστικού συρφετού της περιοχής, με «πρώτο και καλύτερο» το μοναρχοφασιστικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας – συνδιοργανωτή και πρωτοστάτη – τους διάφορους ναζιφασίστες, χουντοβασιλικούς και γερμανοτσολιάδες και τις φασιστικές οργανώσεις «ΠΑΟ», «ΕΟΕΑ», «ΕΔΕΣ-Ναπολέων Ζέρβας», «ΕΕΣ 1941-44», απόστρατους αξιωματικούς Στρατού και Αστυνομίας, κλπ., συμμετείχαν, εκτός των άλλων, και οι βουλευτές Πιερίας της ΝΔ Γ.Κωνσταντόπουλος και Ε.Πολύζος, στελέχη της ΝΔ Πιερίας, εκπρόσωποι του Νομάρχη Πιερίας, Γ.Παπαστεργίου, του Δημάρχου Κορινού Δημητρίου, ενώ οι προδότες σοσιαλδημοκράτες ηγέτες του «Κ»ΚΕ φρόντισαν να εξωραϊσουν τη «γερμανοτσολιάδικη» φιέστα της ΝΔ, μιλώντας μόνο για την «παρουσία και την κάλυψη που έδωσαν για άλλη μια φορά οι βουλευτές της ΝΔ σ’ αυτό το εμετικό παραλήρημα» («Ρ» 22/10/2003), τη στιγμή που είναι γνωστό ότι η ΝΔ ήταν συνδιοργανωτής και μάλιστα πρωτοστάτης της φασιστικής αυτής φιέστας.

7. Για λόγους ταχτικής Δήμαρχοι της ΝΔ όπως π.χ. Β. Παπαγεωργόπουλος, για να μην εκτίθενται στέλνουν εκπροσώπους τους στις μοναρχοφασιστικές φιέστες: «ο κ. Ασπασίδης συμμετείχε ως εκπρόσωπος του Δημάρχου κ. Παπαγεωργόπουλου στις εκδηλώσεις μνήμης της νίκης επί των «κομμουνιστοσυμμοριτών» στο Γράμμο και στο Βίτσι» («Ελευθεροτυπία» 1/9/2003).

9. Στη μοναρχοφασιστική φιέστα του Λιτόχωρου (31/3/2002), συμμετείχαν πολλά ηγετικά στελέχη της ΝΔ, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Γ.Αναγνωστόπουλος, και ο πολιτευτής Αν.Καρπούζας.

 

8. Συμμετοχή στις φιέστες των εθνοπροδοτών συνεργατών των κατακτητών.

Στελέχη της ΝΔ δεν συμμετέχουν μόνο στις μοναρχοφασιστικές φιέστες κατά των «κομμουνιστοσυμμοριτών» (Γράμμο-Βίτσι-Κόνιτσα) αλλά κάνουν κάτι πολύ χειρότερο και προκλητικότερο: συμμετέχουν ακόμα και στις φιέστες των εθνοπροδοτών συνεργατών των ιταλο-γερμανό-βουλγάρων καταχτητών.

Σύσσωμη η ντόπια δοσιλογική αντίδραση (Δεκέμβρης 2000) στου Μακρυγιάννη (κραυγάζοντας: «αλήτες, προδότες, κομμουνιστές», «λαός, στρατός, εθνικισμός», κλπ.): μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΝΔ (με επίσημη αντιπροσωπεία: Ν.Νεράντζης, Α.Ανδρεουλάκος, Ευτ.Χαϊτίδης, Α.Παπαδόγγονας) – χουντική αρχιεγκληματίες (Στ.Παττακός, Ι.Λαδάς) – ναζιφασίστες του Κ.Πλεύρη (αρχηγός της «Πρώτης Γραμμής») και Γ.Καρατζαφέρη (πρόεδρος του ΛΑΟΣ) – Μ. Μανωλάκος – «Χρυσαυγίτες», κλπ., αποτίουν φόρο τιμής στα «ιερά και όσια» (!) του ντόπιου μοναρχοφασισμού-δοσιλογισμού. Σ’ εκείνη του Δεκέμβρη του 1999 μαζί με τον Παττακό συμμετείχαν: Ανδρεουλάκος, Καρατζαφέρης, Μανωλάκος, Πολύδωρας, Μπρατάκος, Μιχαλιολάκος, Γκελεστάθης.

Μετά τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές του 2004, γίνεται ακόμα ένα βήμα παραπέρα, δηλ. η συμμετοχή σε φιέστες των εθνοπροδοτών συνεργατών των κατακτητών παίρνει και επίσημη κυβερνητική μορφή: ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Τσαρτσιώνης, με εντολή της κυβέρνηση Καραμανλή συμμετέχει επίσημα στις ταγματασφαλίτικες φιέστες, προς τιμή των ΠΑΟτζήδων συνεργατών των κατακτητών, σε Ίμερα-Μεσσιανή Κοζάνης (27.11.2005), καθώς και ο Δήμαρχος Σερβίων (ΝΔ) και πολλά στελέχη της Νέα Δημοκρατίας. Λίγο αργότερα σε «ανάλογο μνημόσυνο ταγματασφαλιτών» στο χωριό Τριάδα Σερρών (13 Νοέμβρη), συμμετείχαν «όλοι οι νεοδημοκράτες βουλευτές του Ν. Σερρών (αυτοπροσώπως ή δι’ αντιπροσώπου») («Ελευθεροτυπία» 10/12/2005, σελ. 74).

 

9. ΝΔ – συστηματική προσπάθεια αποκατάστασης των Ταγμάτων Ασφαλείας και όλων των συνεργατών των καταχτητών.

Ήδη πριν το 2000 με πρωτοβουλία του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ έχει αρχίσει μια συστηματική προσπάθεια αποκατάστασης των Ταγμάτων Ασφαλείας και όλων των εθνοπροδοτικών δοσιλογικών Οργανώσεων, προσπάθεια που εγκαινιάστηκε με την ψευτομυθιστορία «ΟΡΘΟΚΩΣΤΑ» (Απρίλης 1994) του αντιδραστικού γραφιά, Θ. Βαλτινού, για να συνεχιστεί με τα ψευδολόγα δημοσιεύματα των Καλύβα-Μαραντζίδη, που φιλοδοξούν να βρεθούν στην πρωτοπορία αποκατάστασης των Ταγμάτων Ασφαλείας και να αποτελέσουν- συγκροτήσουν την πρώτη κακόφημη προκλητική τριάδα των Ταγματασφαλιτών του 21ου αιώνα.

Αυτή η προσπάθεια παίρνει επίσημο χαρακτήρα με τη συνέχεια που δίνει ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός της ΝΔ, Γ. Ράλλης, που αναφερόμενος στην προδοτική δράση του πατέρα του Ιωάννη Ράλλη, διορισμένου ως πρωθυπουργού, το Μάρτη το ΄43, απ’ τις γερμανικές αρχές κατοχής, ισχυρίζεται και μάλιστα εν έτει 2004: «κοιτάζοντας προς τα πίσω, πιστεύω πως χάρη στη στάση του πατέρα μου δεν καταλήξαμε σαν τη Γιουγκοσλαβία του Τίτο ή την Αλβανία του Χότζα. Τότε όμως, δυο και τρεις φορές τη νύχτα, φώναζαν έξω απ’ το σπίτι μας «Ράλλη-προδότη-θάνατος!». Σαν να τ’ ακούω ακόμα…» (Έκδοση «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», Νο 139 (11/7/2004), σελ. 25).

Αν τότε ο Γεώργιος Ράλλης, «νεαρός και ανώριμος» (δηλ. επιπόλαιος), όπως λέει, «σηκώθηκε κι έφυγε από το σπίτι», αντί να «συμπαρασταθεί» στον ταγματασφαλίτη πατέρα του Ιωάννη Ράλλη, τώρα, τον 21ο αιώνα, υπερώριμο πια «σοφό γερόντιο» της μοναρχοφασιστικής αντίδρασης, μετανιώνει και του συμπαραστέκεται και με το παραπάνω δηλ. αποκαλύπτει, με πολιτική απερισκεψία μικρού παιδιού, το πραγματικό του πρόσωπο και ακόμα πιο σημαντικό το πραγματικό πρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, κραυγάζοντας: Ζήτω τα Τάγματα Ασφαλείας.

Οι γερμανοί κατακτητές δεν διόρισαν μόνο τον πατέρα του Γ. Ράλλη αλλά διόρισαν και τον πατέρα του ΕΚΟΦίτη Μ.Έβερτ, Άγγελο Έβερτ, διευθυντή της Αστυνομίας, ο δε πατέρας του Αλέξανδρου Παπαδόγγονα ήταν διοικητής των Ταγμάτων Ασφαλείας Πελοποννήσου και έστειλε το γνωστό επαίσχυντο τηλεγράφημα στο Χίτλερ για τη διάσωσή του που κατέληγε: «από της Ιεράς γης της αρχαίας Σπάρτης … υψούται η προσευχή μας. Κύριε, διαφύλασσε τον Φύρερ!», ενώ ο τωρινός βουλευτής της ΝΔ ΕΚΟΦίτης Γ. Σούρλας είναι ανιψιός και άξιος απόγονος (περιπτώσεις: φίμωση Αλαβάνου στη Βουλή, ναυάρχου Αντωνιάδη, κλπ.) του φασίστα τρομοκράτη εγκληματία Γρ. Σούρλα που διέπραξε σωρεία εγκλημάτων και κατακρεούργησε τον Κ. Βιδάλη, δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη», στον κάμπο της Θεσσαλίας αρχές του δεύτερου δεκαήμερο του Αυγούστου 1946.

Η περίπτωση του μακαρίτη πλέον Γ. Ράλλη, πρώην προέδρου της ΝΔ και πρωθυπουργού, με την παραπάνω δήλωση του, είναι πολύ χαρακτηριστική και εξαιρετικά διδακτική για κάθε αντιφασίστα και κομμουνιστή. Γιατί η στάση του – προκλητικός ύμνος στα Τάγματα Ασφαλείας – δείχνει πεντακάθαρα το πόσο πιστοί συνεχιστές και υπερασπιστές του εθνοπροδοτικού παρελθόντος των προγόνων τους είναι τα σημερινά ηγετικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, εκφράζοντας ανάγλυφα την ιστορική συνέχεια: Τάγματα Ασφαλείας-ΕΡΕ-Νέα Δημοκρατία ή για ΕΡΕ-ΝΔ: από το κόμμα των «τρικύκλων» της ΕΡΕ με τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη στο κόμμα των «σιδηρολοστών» της ΝΔ με τη δολοφονία του Τεμπονέρα.

Στο πνεύμα του δοσιλογισμού κινείται και η παραπλανητική αλλά προκλητικότατη δήλωση Καραμανλή: «δεν με χωρίζει τίποτα με κάποιον, απλώς και μόνο γιατί οι γονείς μας βρέθηκαν σε διαφορετικά στρατόπεδα στα πέτρινα χρόνια της δεκαετίας του ΄40» («Ελευθεροτυπία» 27/5/2002), όλους όμως τους αντιφασίστες πατριώτες χωρίζει αγεφύρωτο χάσμα απ’ τους Ταγματασφαλίτες και όλους τους δοσίλογους συνεργάτες των φασιστών κατακτητών που εκπροσωπεί ο σημερινός πρωθυπουργός Κ. Καραμανλης και το μοναρχοφασιστικό του κόμμα.

 

Συνεχίζεται

Γραφτείτε συνδρομητής

Ετήσια Συνδρομή 20 ευρώ

Οι συνδρομητές μπορούν να καταβάλουν τη συνδρομή τους με κατάθεση στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας με αρ. 155/919045-76 ή
με ταχυδρομική επιταγή
στη διεύθυνση: Τάσσος Μπάλλος, Τ.Θ. 3689, ΤΚ 102 10 Αθήνα


Ενισχύστε Οικονομικά την ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

Με κατάθεση
στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας με αρ. 155/919045-76

Με ταχυδρομική επιταγή
στη διεύθυνση: Τάσσος Μπάλλος, Τ.Θ. 3689, ΤΚ 102 10 Αθήνα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

ΛΑΟΣ – Βουλή: Βήμα φασιστικής προπαγάνδας και προκλητικών υμνολογιών των φασιστών διχτατόρων «Κ»ΚΕ: Έμμεση αλλά σαφέστατη στήριξη της φασιστικής προπαγάνδας στη Βουλή

Θερμή επαναστατική παράκληση

Ο Στάλιν για τη σοσιαλδημοκρατία

Αποφασιστικά, σταθερά και με συνέπεια στον επαναστατικό δρόμο των Λένιν-Στάλιν. Σχετικά με το χαρακτήρα των αστικών και ρεβιζιονιστικών κομμάτων και την ιδεολογικό-πολιτική κριτική σ’ αυτά

Πολιτική επιτροπή για την ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ του ΚΚΕ 1918-55