Εφημερίδα Ανασύνταξη
Αφίσες

Ανακοινώσεις τύπου
Δελτίο
Προκηρύξεις
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία

Νίκος Ζαχαριάδης
I. B. Στάλιν

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞH ΑΡΧΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Αρ. Φύλ. 78 15-31/1/2000Αρ. Φύλ. 78 15-31 Γενάρη 2000
Η ΧΩΡΑ ΣΕ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ
τα αστικά και ρεβιζιονιστικά κόμματα σε δημαγωγικό ανταγωνισμό για υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου

Σχεδόν απ' το Φθινόπωρο του περασμένου χρόνου

 

 

 

 


Βαθαίνει το νεοορθόδοξο-εθνικιστικό αντισταλινικό-αντικομμουνιστικό μέτωπο της ηγεσίας του «Κ»ΚΕ με τους Κανελλο-Ραφαηλίληδες

Πέρα απ' τις συχνές παρασκηνιακές επαφές


Μεγάλη φτώχεια στις χώρες κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κυριαρχούν τα μεγάλα μονοπώλια των ιμπεριαλιστικών χωρών της Ευρώπης που θησαυρίζουν απ' την εκμετάλλευση των εργαζομένων των χωρών τους αλλά και απ' την εκμετάλλευση των λαών των μικρότερων και αδύνατα αναπτυγμένων καπιταλιστικών χωρών η φτώχεια μεγαλώνει συνεχώς, πλήττοντας πολλές δεκάδες εκατομμύρια.

Σήμερα υπολογίζεται με βάση τα επίσημα στοιχεία της «EUROSTAT» ότι πάνω από 60 εκατομμύρια -στην πραγματικότητα είναι πολύ περισσότερα- ζουν κάτω απ' το όριο της φτώχειας. Οι κατηγορίες που πλήττονται προπαντός απ' τη φτώχεια και την εξαθλίωση είναι κυρίως γυναίκες, νέοι, παιδιά, τα οποία ξεπερνούν τα 12 εκατομμύρια, αλλά και ξένοι εργαζόμενοι.

Η φτώχεια και η εξαθλίωση πλήττει τόσο τους εργαζόμενους των αδύνατα οικονομικά αλλά και των ισχυρά οικονομικά καπιταλιστικών χωρών. Μαζί με τη φτώχεια και την εξαθλίωση που πλήττει κυρίως γυναίκες και παιδιά, «ανθίζει» στον «παράδεισο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης η πορνεία των γυναικών αλλά και των ανηλίκων παιδιών, ενώ η μάστιγα των ναρκωτικών έχει πάρει πρωτοφανείς διαστάσεις.

Οι παράγοντες που αυτή τη στιγμή συμβάλλουν στην αύξηση της μαζικής φτώχειας και εξαθλίωσης είναι: πρώτο, η μαζική διαρκώς αυξανόμενη ανεργία


Διαλεκτικός και ιστορικός υλισμός

Ι.Β. Στάλιν

Συνέχεια από το προηγούμενο

2. Ο μαρξιστικός φιλοσοφικός υλισμός

έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

 

Συνεχίζεται

 


ΑΓΡΙΟΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΣΤ' ΑΚΡΟΒΟΥΝΙΑ ΤΟΥ ΔΕΙΛΙΝΟΥ

Μιχάλη Αναστασιάδη

Γκουεβάρα

 


ΤΑΣΟΣ ΖΗΚΑΣ - ένας χρόνος απ' το θάνατο του πάντα ακλόνητου επαναστάτη κομμουνιστή σταλινιστή

Στις 23 Δεκέμβρη 1999 συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που έπαψε να χτυπά η καρδιά


Απ' την πάλη των ελλήνων κομμουνιστών πολιτικών προσφύγων της Ρουμανίας κατά της διασπαστικής οπορτουνιστικής πολιτικής των χρουτσωφικών ρεβιζιονιστών του «Κ»ΚΕ

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Ύστερα απ’ την κατάσταση που δημιουργήθηκε με την διάσπαση στους πολιτικούς πρόσφυγες του παραρτήματός μας είναι αναγκαίο, και περισσότερο σήμερα, που στην πατρίδα μας υπάρχει φασιστική δικτατορία, οι πολιτικοί πρόσφυγες παρ’ όλες τις ιδεολογικές διαφορές αναμεταξύ μας, να ενωθούν σε έναν και μόνο Σύλλογο.

Ένας Σύλλογος για όλους τους πολιτικούς πρόσφυγες χωρίς καμία εξαίρεση.

Γι’ αυτό εμείς, πολιτικοί πρόσφυγες με ιδεολογικές διαφορές αναμεταξύ μας, βλέποντας την σημερινή κατάσταση, πήραμε την πρωτοβουλία και καλούμε όλους τους πολιτικούς πρόσφυγες του παραρτήματός μας στην δημιουργία κοινού Συλλόγου.

Προς το παρόν 100 και πάνω συμπατριώτες μας απάντησαν με την υπογραφή τους ότι συμφωνούν. Και έτσι αποφασίσαμε τη δημιουργία αυτού του συλλόγου στο παράρτημά μας.

Όπως ξέρουμε στο παράρτημά μας υπάρχει ο παραταξιακός σύλλογος της ομάδας Κολιγιάννη. Εμείς είμαστε ενάντια σε τέτοιους συλλόγους που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα όλων των προσφύγων αλλά απλώς ενδιαφέρονται παραταξιακά.

Από την δημιουργία του ο σύλλογος των πολιτικών προσφύγων πάντα ενδιαφερόταν να εξυπηρετήσει μόνο τα παραταξιακά συμφέροντα και τα ουσιώδη ζητήματα των προσφύγων τα παραμελούσε. Όταν ξέσπασε μια διάσπαση στο κόμμα αυτή μεταφερόταν αμέσως και στον σύλλογο και έτσι πολλοί συμπατριώτες μας που δεν συμφωνούσαν με την εκάστοτε ηγεσία αναγκάζονταν να βρίσκονται έξω από τον σύλλογο ή και να διώκονταν.

Ποτέ δεν δόθηκε δυνατότητα στους πολιτικούς πρόσφυγες να εκλέξουν δημοκρατικά εκείνους που ήθελαν να τους καθοδηγήσουν.

Με την δημιουργία στο παράρτημά μας συλλόγου όλων των συμπατριωτών μας χωρίς καμιά εξαίρεση μπαίνει τέρμα και σπάζουμε το απαράδεκτο στο παρελθόν μονοπώλιο που καπηλεύονται ορισμένοι του Κολιγιαννικού Συλλόγου. Ξεκινώντας όμως από βάσεις αρχών και από τον πόθο για ενότητα των πολιτικών προσφύγων σας καλούμε στη δημιουργία ενός και μόνο συλλόγου στην Οράντεα για όλους τους πολιτικούς πρόσφυγες χωρίς καμία εξαίρεση. Για να γίνει το παράρτημά μας παράδειγμα ενότητας πολιτικών προσφύγων.

Αν τα «στελέχη» του Κολιγιαννικού συλλόγου δε δεχτούν, θα τους καταγγείλουμε σαν συνεχιστές της διάσπασης και θα καλέσουμε τους συμπατριώτες μας που ανήκουν εκεί να πλαισιώσουν νέο σύλλογο.

Οι πολιτικοί πρόσφυγες σε όποια παράταξη και αν ανήκουν κομματικά έχουν τα ίδια ιδανικά, τον τιμητικό τίτλο του αγωνιστή, τα ίδια συμφέροντα τον ίδιο πόθο, την ίδια τύχη.

Γι’ αυτό όλοι οι πολιτικοί πρόσφυγες θα πρέπει να σκεφτούν ότι ήρθε καιρός να σκέπτονται και μόνοι τους για τα ζητήματα τους. Φτάνει πια να ζούμε στην ξενιτιά διασπασμένοι γιατί το θέλουν ορισμένοι «ηγέτες». Ήρθε καιρός να τους πούμε το ΟΧΙ γιατί σαν πολλά χρόνια καλοστρώθηκαν στα καλύτερα κέντρα των Λ. Δημοκρατιών, κοιτάζουν να σπουδάσουν μόνο τα δικά τους παιδιά στα καλύτερα πανεπιστήμια και να καλοπερνούν. Παίξαν και θέλουν σε συνέχεια να παίζουν μπιλιάρδο στις πλάτες των αγωνιστών.

Ο νέος σύλλογος που δημιουργείται θα έχει σα σκοπό την ενότητα των πολιτικών προσφύγων και την σύνδεση με τους αγώνες του λαού μας. Τη διαπαιδαγώγηση της νεολαίας στο πνεύμα της αγάπης προς την πατρίδα Ελλάδα. Την καλλιέργεια της ελληνικής κουλτούρας, ιδιαίτερα στα παιδιά και στη νεολαία μας. Μεγάλη σημασία πρέπει να δοθεί στην εκμάθηση της μητρικής μας γλώσσας.

Ανάμεσα στα προβλήματα των πολιτικών προσφύγων ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα ζητήματα των αναπήρων και γερόντων.

Η Οργανωτική Επιτροπή της Οράντεας
Γ. Σελητσιανιώτης, Η. Ντάφος, Κ. Χαστάς
22.1.1973


ΑΥΣΤΡΙΑ: ενόψει σχηματισμού ναζιφασιστικής κυβέρνησης

Το ναζιφασιστικό κόμμα του Γιέρκ Χάιντερ, το «Κόμμα της Ελευθερίας», που ήρθε δεύτερο

 


Νίκου Ζαχαριάδη: Συλλογή Έργων
Νίκου Ζαχαριάδη: Ο κομμουνιστής λαϊκός αγωνιστής μέλος του ΚΚΕ
Νίκου Ζαχαριάδη: Τα προβλήματα καθοδήγησης στο ΚΚΕ

 

ΠΡΟΤΟΜΗ-ΜΝΗΜΕΙΟ ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ

Ελάχιστο χρέος των ελλήνων κομμουνιστών στο μεγάλο προλετάριο επαναστάτη, αγαπημένο και χιλιοτραγουδισμένο Αρχηγό του ΚΚΕ αι οδηγητή των αγώνων του λαού μας, διακεκριμένης προσωπικότητας του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Γ' Κομμουνιστικής Διεθνούς, που πρώτος όρθωσε το ανάστημά του στο χρουτσωφικό ρεβιζιονισμό από το '54-'55 και διέβλεψε, σε περίπτωση επικράτησής του, την καταστροφή του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος. Δολοφονήθηκε, μετά 17 χρόνια εξορία, στο Σουργκούτ της Σιβηρίας τον Αύγουστο του '73 από τις προδοτικές χρουτσωφικές κλίκες των Μπρέζνιεφ-Φλωράκη, κρατώντας ψηλά τη σημαία του μαρξισμού-λενινισμού-σταλινισμού και του ΚΚΕ (1918-55).

Λογαριασμός: Εθνική Τράπεζα Νο 118/768899-70, ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΟΥΛΑΣ

ΠΡΟΤΟΜΗ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ

Τάσος Τζιτζιλώνης 5.000

 

Οικονομικές ενισχύσεις - Συνδρομές

Κατάθεση στην ΕΤΕ 5.1.00 15.000 Δ.Ο. 5.000
Κατάθεση στην ΕΤΕ 12.1.00 30.000 Τζιτζιλώνης Τάσος 5.000
Βυθούλκα Νίκη 10.000    

Γραφτείτε συνδρομητής

Ετήσια Συνδρομή 20 ευρώ

Οι συνδρομητές μπορούν να καταβάλουν τη συνδρομή τους με κατάθεση στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας με αρ. 155/919045-76 ή
με ταχυδρομική επιταγή
στη διεύθυνση: Τάσσος Μπάλλος, Τ.Θ. 3689, ΤΚ 102 10 Αθήνα


Ενισχύστε Οικονομικά την ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

Με κατάθεση
στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας με αρ. 155/919045-76

Με ταχυδρομική επιταγή
στη διεύθυνση: Τάσσος Μπάλλος, Τ.Θ. 3689, ΤΚ 102 10 Αθήνα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

Βαθαίνει το νεοορθόδοξο-εθνικιστικό αντισταλινικό-αντικομμουνιστικό μέτωπο της ηγεσίας του «Κ»ΚΕ με τους Κανελλο-Ραφαηλίληδες

Μεγάλη φτώχεια στις χώρες κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ι.Β. Στάλιν: Ιστορικός και Διαλεκτικός Υλισμός (συνέχεια από το προηγούμενο)

Μ. Αναστασιάδη: Αγριοτριαντάφυλλα στ' ακροβούνια του δειλινού (ποίημα)

Τάσος Ζήκας - ένας χρόνος απ' το θάνατο του πάντα ακλόνητου επαναστάτη κομμουνιστή σταλινιστή

Απ' την πάλη των ελλήνων κομμουνιστών πολιτικών προσφύγων της Ρουμανίας κατά της διασπαστικής οπορτουνιστικής πολιτικής των χρουτσωφικών ρεβιζιονιστών του «Κ»ΚΕ

Αυστρία: ενόψει σχηματισμού ναζιφασιστικής κυβέρνησης

 

Πολιτική επιτροπή για την ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ του ΚΚΕ 1918-55