Εφημερίδα Ανασύνταξη
Αφίσες

Ανακοινώσεις τύπου
Δελτίο
Προκηρύξεις
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία

Νίκος Ζαχαριάδης
I. B. Στάλιν

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞH ΑΡΧΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Αρ. Φύλ. 80 15-29/2/2000Αρ. Φύλ. 80 15-29 Φλεβάρη 2000
Με τις εκλογές δεν εμποδίζονται οι επιθέσεις του κεφαλαίου - μόνο με το δυνάμωμα της πάλης των εργαζομένων

ΑΚΥΡΟ - ΛΕΥΚΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ - πάλη για την ανασύνταξη των επαναστατικών δυνάμεων στο σταλινικό-ζαχαριαδικό ΚΚΕ 1918-55

 Ανακοίνωση για τις βουλευτικές εκλογές

Η κυβέρνηση Σημίτη προχώρησε ως γνωστό στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, επιλέγοντας

 

 

 

 

 


ΛΑΡΙΣΑ - καταδίκες αγροτών

Φυλάκιση 4 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε στις 9/2/2000 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας σε δυο αγρότες, με την κατηγορία της «παρακώλυσης συγκοινωνιών». Πρόκειται για τους Στέργιο Κ. Τάζα, κάτοικο Ναρθακίου και Χαράλαμπο Αργ. Αργύρη, κάτοικο Φαρσάλων.

Το φερόμενο ως αδίκημα έγινε στις 18 Δεκέμβρη 1996 στο δρόμο Ναρθακίου-Σκοπιάς Φαρσάλων κατά τη διάρκεια των μεγάλων αγροτικών κινητοποιήσεων. Στη συνέχεια, στις 14/2/2000, με απόφασή του το Τριμελές Εφετείο Λάρισας αθώωσε τα μέλη της Πανθεσαλλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών (ΠΑΣΕ) από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας για τις κινητοποιήσεις του Δεκεμβρίου 1996.

Παράλληλα όμως καταδίκασε 21 αγρότες από τους 57 (9 υποθέσεις) για τις κινητοποιήσεις του 1995-96 με κλασική κατηγορία αυτή της «παρακώλυσης συγκοινωνιών» σε ποινή φυλάκισης 20 ημερών τον καθένα.

Η βιομηχανία των «αγροτοδικείων» στήθηκε για τα καλά. Σκοπός η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός όσων αγωνίζονται για τα δίκαιά τους.

 


Νεοδημοκρατικά  «ανοίγματα» στους φασιστικούς κύκλους ενόψει εκλογών

Το αντιδραστικό κόμμα της ΝΔ πάντα κατά τη διάρκεια προεκλογικών περιόδων κάνει «ανοίγματα» στους γνωστούς φασιστικούς κύκλους της χώρας που κινούνται και δρουν έξω απ' αυτό. Το μεγάλο κομμάτι βέβαια των μοναρχοφασιστών είναι ενταγμένο στις γραμμές της και εκδηλώνεται, μέσω στελεχών του, κατά καιρούς ανοιχτά με οποιεσδήποτε αφορμές.

Και σ' αυτές τις εκλογές ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, δήλωσε ότι «οι βασιλόφρονες έχουν θέση στη ΝΔ» και πως «αυτό το γεγονός δεν δημιουργεί πρόβλημα στην ΝΔ» («Ελευθ.» 15.2.2000). Είναι γνωστό ότι το μοναρχοφασιστικό κομμάτι των ψηφοφόρων συγκεντρώνεται στη ΝΔ. Ας θυμίσουμε εδώ ακόμα ότι το ποσοστό που ψήφισε υπέρ της μοναρχίας το 1974 ανέρχονταν σε 33%, ποσοστό που σήμερα βρίσκεται στις γραμμές της.

Η διαφορά των αντιδραστικών κομμάτων τύπου ΝΔ


Διαλεκτικός και ιστορικός υλισμός

Ι.Β. Στάλιν

Συνέχεια από το προηγούμενο

Δε χωρά αμφιβολία ακόμα, ότι η αύξηση του πληθυσμού, αυτή ή εκείνη η πυκνότητα του πληθυσμού, περιλαμβάνονται επίσης στην έννοια «όροι της υλικής ζωής της κοινωνίας», γιατί οι άνθρωποι αποτελούν το απαραίτητο στοιχείο των όρων της υλικής ζωής της κοινωνίας και χωρίς να υπάρχει ένα ορισμένο ελάχιστο όριο ανθρώπων δε μπορεί να υπάρξει καμιά υλική ζωή της κοινωνίας. Μήπως η αύξηση του πληθυσμού είναι εκείνη η κύρια δύναμη που καθορίζει το χαρακτήρα του κοινωνικού καθεστώτος των ανθρώπων;

Και στην ερώτηση αυτή ο ιστορικός υλισμός απαντά αρνητικά.

Βέβαια, η αύξηση του πληθυσμού έχει επίδραση πάνω στην εξέλιξη της κοινωνίας, διευκολύνει ή επιβραδύνει την εξέλιξη της κοινωνίας, δε μπορεί όμως να είναι η κύρια δύναμη στην εξέλιξη της κοινωνίας και η επίδραση της στην εξέλιξη της κοινωνίας δε μπορεί να είναι καθοριστική, επειδή η αύξηση του πληθυσμού δε μας δίνει μόνη της το κλειδί που εξηγεί γιατί ένα δοσμένο κοινωνικό καθεστώς το διαδέχεται τούτο ακριβώς το νέο κοινωνικό καθεστώς και όχι ένα οποιοδήποτε άλλο. Γιατί το πρωτόγονο κοινοτικό καθεστώς το διαδέχεται ακριβώς το καθεστώς της δουλείας, γιατί καθεστώς της δουλείας και το φεουδαρχικό, το αστικό καθεστώς και όχι οποιοδήποτε άλλο καθεστώς;

Αν η αύξηση του πληθυσμού είναι η δύναμη που καθορίζει την κοινωνική εξέλιξη, τότε μια μεγαλύτερη πυκνότητα του πληθυσμού θάπρεπε υποχρεωτικά να φέρνει στη ζωή τον αντίστοιχο ανώτερο τύπο κοινωνικού καθεστώτος. Αυτό ωστόσο δεν παρατηρείται στην πραγματικότητα. Η πυκνότητα του πληθυσμού στην Κίνα είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη

 

Συνεχίζεται


Ανατίναξη στα Τέμπη της ταχείας «53»

(23 Φλεβάρη 1944)

Το γεγονός ότι τρεις ολόκληρους μήνες

 

 


ΕΠΟΝ: 23 Φλεβάρη 1943

Στις 23 Φλεβάρη 1943 ιδρύθηκε στην Αθήνα, στους Αμπελόκηπους από εκπροσώπους

 

 

Ύμνος της ΕΠΟΝ

(Σοφία Μαυροειδή-Παπαδάκη)

Με τη χρυσή της νιότης πανοπλία
Το θάρρος, την ορμή, τη λεβεντιά,
Πετάνε στον αγώνα, στη θυσία
Για την Ελλάδα, για τη λευτεριά.

Καμαρωτά, χαρούμενα τα νιάτα
σαν σε χορό βαδίζουν πάντα εμπρός,
φλόγα, ζωή και θέληση γεμάτα
κι είναι το πέρασμά τους όλο φως.

Τα νιάτα είμαστε μεις, της γης η ελπίδα,
άλλοι του π' αντίκρυ μας θα σταθεί,
μελίσσι από τη κάθε μια πατρίδα,
κινάμε να λυτρώσουμε τη γη.

Για μια ελεύθερη κι' ωραία,
απλώνουμε της νιότης τα φτερά,
μια πλάση ονειρευτή, μια πλάση νέα
τα μπράτσα μας να χτίσουν τα γερά.

Στο φράκτη της σκλαβιάς το πέρασμά μας
μια καταλύτρα θάν' νεροσυρμή, το δίκηο,
η λευτεριά για σύνθημά μας
ποιος θα μας αντικόψει την ορμή;

Καμαρωτά, χαρούμενα τα νιάτα, κλπ.

Των ταπεινών τον πόνο και την θλίψη
του σκλάβου τη βαθειά την οιμωγή,
από τη γη μας θέλουμε να λείψει
για να γένει χιλιόμορφη η ζωή.

Καμαρωτά, χαρούμενα τα νιάτα, κλπ.


Αποστόλης Δημακόπουλος

Πέρασαν κιόλας τρία χρόνια απ' το Γενάρη του '97 που έφυγε για πάντα από κοντά μας ο σύντροφος Απόστολος Δημακόπουλος.

Ο σ. Αποστόλης επηρεάζεται, σε ηλικία 14-14 χρόνων, απ' τις επαναστατικές κομμουνιστικές ιδέες και κατά την περίοδο της κατοχής πήρε μέρος στην πάλη του λαού μας απ' τις γραμμές των ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, καθοδηγούμενων απ' το ΚΚΕ, ενάντια στους γερμανο-ιταλούς φασίστες κατακτητές.

Στα 1946-49 πήρε μέρος στην ένοπλη πάλη απ' τις γραμμές του ΔΣΕ ενάντια στους αγγλο-αμερικάνους ιμπεριαλιστές και τους ντόπιους μοναρχοφασίστες.

Στάθηκε πάντα αντίπαλος και πολέμιος του χρουστσωφικού ρεβιζιονισμού και συνεπής υπερασπιστής του μαρξισμού-λενινισμού και του ΚΚΕ 1918-55 με επικεφαλής το σ. Νίκο Ζαχαριάδη.


21ος αιώνας: Βλητικός σταθμός Καισαριανής

Μια γωνιά της Αθήνας χωρίς νερό, φωτισμό, ασφαλτόστρωση και αγωγούς όμβριων υδάτων, κλπ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΛΗΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

Προς τον
Δήμαρχο Καισαριανής
Καισαριανή, 28 Ιανουαρίου 2000
Αριθμ. Πρωτ. 1
ΘΕΜΑ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΙΚΙΣΜΟΥ

Κύριε Δήμαρχε,

Σαν Δημότες Καισαριανής


Χρεοκοπίες επιχειρήσεων

Ένωση Ελληνικών Τραπεζών: 178 επιχειρήσεις χρεοκόπησαν το Γενάρη του 2000

«Το μικρό ψάρι τρώει το μικρό» λέει ο λαός μας. Αυτό αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά. Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ) το Γενάρη του 2000 χρεοκόπησαν 178 μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πρόσφατο δελτίο τύπου της ΕΕΤ εκδόθηκαν από τα δικαστήρια 97 (61 πέρυσι) αποφάσεις οριστικής πτώχευσης επιχειρήσεων και κατατέθηκαν συνολικά 81 (61 πέρυσι) αιτήσεις για πτώχευση, Παράλληλα αφήνοντας απλήρωτες συναλλαγματικές και ακάλυπτες επιταγές πολλών δισεκατομμυρίων δραχμών.

Η πραγματικότητα αυτή που αναπαράγεται σε καθημερινή βάση είναι αποτέλεσμα της λογικής του συστήματος, όπου στα πλαίσια του ανταγωνισμού των καπιταλιστών, έχουμε το κλείσιμο επιχειρήσεων και τη συσσώρευση του κεφαλαίου σε ολοένα και λιγότερα χέρια. Φυσικά με οδυνηρές συνέπειες γενικότερα για τις πλατιές λαϊκές μάζες. Με πρώτη και κύρια την ανεργία, την πτώση του βιοτικού επιπέδου και γενικότερα τη σχετική εξαθλίωση, δηλ. οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, αλλά και την απόλυτη εξαθλίωση των λαϊκών μαζών.


Αυτοδιάλυση της Γ' ΚΔ - ήττα χιτλεροφασισμού - Γιουγκοσλαβία

Απάντηση στο Μ. Μαΐλη

Συνέχεια από το προηγούμενο

Στη σειρά των οπορτουνιστικών άρθρων του ο Μ. Μαΐλης, πέρα απ' τη διαστρέβλωση της ιστορίας του ηρωικού μας Κόμματος, του ΚΚΕ 1918-55 με επικεφαλής το σ. Νίκο Ζαχαριάδη, αναφέρεται στις διεθνείς εξελίξεις και σε ζητήματα του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, ανάμεσα στ' άλλα, συγκεκριμένα: αυτοδιάλυση της Γ' Κομμουνιστικής Διεθνούς, συντριβή του φασισμού απ' την ΕΣΣΔ και στη Γιουγκοσλαβία:

1. ΑΥΤΟΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ Γ' ΚΔ: Σχετικά με την αυτοδιάλυση της Γ' ΚΔ ο Μαΐλης γράφει ότι «η εκλογή αυτοδιάλυσης της Κομμουνιστικής Διεθνούς (1943)» επέδρασε, μαζί μ' άλλα γεγονότα «αρνητικά και στο ΚΚΣΕ» και πως δεν «προοιωνίζονταν θετικές εξελίξεις» («Ρ», 13.2.2000, σελ. 11), χωρίς να προσδιορίζει ποιες ήταν αυτές οι αρνητικές εξελίξεις και πότε εμφανίστηκαν, αφήνοντας να δημιουργηθεί η απατηλή εντύπωση μιας δήθεν κριτικής απ' τα «αριστερά» στην αυτοδιάλυση της ΚΔ, αυτοδιάλυση που άνοιξε δήθεν το δρόμο στην εμφάνιση διαφόρων οπορτουνιστικών ρευμάτων και ίσως στην επικράτηση τελικά ενός απ' αυτά, δηλ. του αντεπαναστατικού ρεύματος του χρουτσωφικού ρεβιζιονισμού. Δεν πρόκειται βέβαια γι' αυτό επειδή ο Μ. Μαΐλης -πέρα απ' το ότι είναι οπαδός και συνεπής υπερασπιστής του χρουτσωφικού ρεβιζιονισμού- πουθενά στο κείμενο του δε μιλάει για χρουτσωφικό ρεβιζιονισμό, πολύ περισσότερο δεν τον καταδικάζει μα ούτε και τον απορρίπτει.

Εντελώς όμως άλλος είναι ο στόχος του οπορτουνιστή χρουτσψφικού Μαΐλη: η διαστρέβλωση και κατασυκοφάντηση της επαναστατικής γραμμής του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος με επικεφαλής το Στάλιν της ιστορικής περιόδου (1939-45). Δεν είναι δυνατό βέβαια, λόγω χώρου, να αναφερθούμε εδώ διεξοδικά σ' αυτή την επαναστατική γραμμή, όμως ας υπογραμμιστεί ότι η ορθότητα της επιβεβαιώθηκε στην πράξη: 1) με τη συντριβή του του χιτλεροφασισμού, 2) την απελευθέρωση των ευρωπαίων λαών, 3) τη μετατροπή σειράς χωρών σε Λαϊκές Δημοκρατίες, 4) δημιουργία του σοσιαλιστικού στρατοπέδου και 5) τη μεγάλη ανάπτυξη του ευρωπαϊκού κομμουνιστικού κινήματος και όχι μόνο. Ακριβώς αυτή τη επαναστατική πολιτική εξυπηρέτησε, η αυτοδιάλυση της Γ' Κομμουνιστικής Διεθνούς.

Για πληροφόρηση των νεότερων ας δώσουμε εδώ την εκτίμηση του ΚΚΕ 1918-55 για την αυτοδιάλυση της Γ' Κομμουνιστικής Διεθνούς: «Το Μάη 1943, ύστερα από αμοιβαία συμφωνία των κομμουνιστικών κομμάτων αυτοδιαλύεται η ΚΔ. Τα κομμουνιστικά κόμματα είχαν γίνει μέσα στη σκληρή δοκιμασία 25 χρόνων αγώνων, μαζικά και πέρα για πέρα ώριμα για να καθοδηγήσουν την πάλη του προλεταριάτου και του λαού για τη συντριβή του χιτλεροφασισμού και τη νίκη του αντιφασιστικού στρατοπέδου, για τη νίκη της λαϊκής δημοκρατίας και του σοσιαλισμού στις χώρες τους. Η ΚΔ αυτοδιαλύθηκε γιατί εκπλήρωσε την ιστορική της αποστολή, να δημιουργήσει και να σφυρηλατήσει -να μπολσεβικοποιήσει- τα ΚΚ σ' όλο τον κόσμο. Ακόμα η αυτοδιάλυση της ΚΔ εξυπηρετούσε, για την περίοδο του 1943, τα καθήκοντα της παραπέρα ανάπτυξης του αντιφασιστικού μετώπου για την ολοκληρωτική συντριβή του χιτλεροφασισμού» («Βοήθημα για την ιστορία του ΚΚΕ», σελ. 182, εκδοτικό «Νέα Ελλάδα», 1952).

Το ότι στόχος του Μ. Μαΐλη είναι η διαστρέβλωση και κατασυκοφάντηση της επαναστατικής της γραμμής της ΚΔ με αιχμή των Ιωσήφ Στάλιν επιβεβαιώνεται και απ' το ότι αποσιωπά σκόπιμα την ίδρυση του «Γραφείου Πληροφοριών» (ΚΟΜΙΝΦΟΡΜ) το Σεπτέμβρη του 1947 -συνέχεια της ΚΟΜΙΝΤΕΡΝ- που διέλυσε ο αποστάτης προδότης Ν. Χρουτσώφ τον Απρίλη του 1956.

2. ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡΟΦΑΣΙΣΜΟΥ: Στο ίδιο άρθρο


Οι πηγές του μαρξισμού είναι πολλές αστείρευτες και οι αρχές του αναλλοίωτες

Κώστα Σουμελίδη

Στις παραμονές του πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, τα έργα των Μαρξ-Ένγκελς σε συνθήκες

 


Αμερικάνοι φονιάδες των λαών

Ιράκ: πάνω από 8.000 τα θύματα του 1991

Σε 8.243 άμαχους ανέρχεται ο τραγικός απολογισμός, που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών από τους αμερικάνους και τους συμμάχους τους κατά του Ιράκ στον πόλεμο του Περσικού Κόλπου το 1991, έγραψε στις 13/2/2000 η εφημερίδα «Is - Σκουρά» της Βαγδάτης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα από τους 8.243 πολίτες οι 2.010 ήταν γυναίκες και 520 παιδιά, ηλικίας κάτω των 4 ετών.

Βέβαια η τραγική αυτή εικόνα καταγράφει μόνο τους άμαχους που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών χωρίς να δίνει στοιχεία για το πόσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

Παράλληλα εδώ πρέπει να τονιστεί ότι το έγκλημα των αμερικανών και των συμμάχων τους ενάντια στο λαό του Ιράκ συνεχίζεται με το συνεχιζόμενο εμπάργκο με αποτέλεσμα να αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των ανθρώπων που πεθαίνουν και κυρίως παιδιά από έλλειψη φαρμάκων.


ΠΡΟΤΟΜΗ-ΜΝΗΜΕΙΟ ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ

Ελάχιστο χρέος των ελλήνων κομμουνιστών στο μεγάλο προλετάριο επαναστάτη, αγαπημένο και χιλιοτραγουδισμένο Αρχηγό του ΚΚΕ αι οδηγητή των αγώνων του λαού μας, διακεκριμένης προσωπικότητας του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Γ' Κομμουνιστικής Διεθνούς, που πρώτος όρθωσε το ανάστημά του στο χρουτσωφικό ρεβιζιονισμό από το '54-'55 και διέβλεψε, σε περίπτωση επικράτησής του, την καταστροφή του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος. Δολοφονήθηκε, μετά 17 χρόνια εξορία, στο Σουργκούτ της Σιβηρίας τον Αύγουστο του '73 από τις προδοτικές χρουτσωφικές κλίκες των Μπρέζνιεφ-Φλωράκη, κρατώντας ψηλά τη σημαία του μαρξισμού-λενινισμού-σταλινισμού και του ΚΚΕ (1918-55).

Λογαριασμός: Εθνική Τράπεζα Νο 118/768899-70, ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΟΥΛΑΣ

ΠΡΟΤΟΜΗ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ

Σελητσιανιώτης Γιώργος 10.000
Φαρακλός Γεράσιμος 5.000
Β.Ο. Γιάννενα 10.000

 

Οικονομικές ενισχύσεις - Συνδρομές

Ζήδρος Ανδρέας 5.000 Μπάκος Χρήστος 10.000
Παπασωτήριου Βασίλης 5.000 Παπαγεωργίου Δημήτρης 5.000
Νάτσικας Κώστας 5.000 Κεφαλάς Σωτήρης 15.000
Λαμπράκης Πάνος 5.000 Κατάθεση ΕΤΕ 10.2.00 5.000
Φλώρος Αρχ. 5.000 Κατάθεση ΕΤΕ 25.2.00 3.000
Γ. Κολόκας 5.000 Δήμος Κώστας 5.000

Ομάδα συντρόφων απ' τη Χαλκιδική προσφέρουν στην «ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ» 125.000 Δρχ. στη μνήμη των αγωνιστών της περιοχής τους που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τη λευτεριά του λαού και το σοσιαλισμό.

Γραφτείτε συνδρομητής

Ετήσια Συνδρομή 20 ευρώ

Οι συνδρομητές μπορούν να καταβάλουν τη συνδρομή τους με κατάθεση στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας με αρ. 155/919045-76 ή
με ταχυδρομική επιταγή
στη διεύθυνση: Τάσσος Μπάλλος, Τ.Θ. 3689, ΤΚ 102 10 Αθήνα


Ενισχύστε Οικονομικά την ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

Με κατάθεση
στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας με αρ. 155/919045-76

Με ταχυδρομική επιταγή
στη διεύθυνση: Τάσσος Μπάλλος, Τ.Θ. 3689, ΤΚ 102 10 Αθήνα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

Λάρισα - καταδίκες αγροτών

Νεοδημοκρατικά  «ανοίγματα» στους φασιστικούς κύκλους ενόψει εκλογών

Ι.Β. Στάλιν: Ιστορικός και Διαλεκτικός Υλισμός (συνέχεια από το προηγούμενο)

Ανατίναξη στα Τέμπη της ταχείας «53» (23 Φλεβάρη 1944)

ΕΠΟΝ: 23 Φλεβάρη 1943

Ύμνος της ΕΠΟΝ

Αποστόλης Δημακόπουλος

21ος αιώνας: Βλητικός σταθμός Καισαριανής - Μια γωνιά της Αθήνας χωρίς νερό, φωτισμό, ασφαλτόστρωση και αγωγούς όμβριων υδάτων, κλπ.

Χρεοκοπίες επιχειρήσεων. Ένωση Ελληνικών Τραπεζών: 178 επιχειρήσεις χρεοκόπησαν το Γενάρη του 2000

Αυτοδιάλυση της Γ' ΚΔ - ήττα χιτλεροφασισμού - Γιουγκοσλαβία (Απάντηση στο Μ. Μαΐλη) (συνέχεια από το προηγούμενο)

Κ. Σουμελίδη: Οι πηγές του μαρξισμού είναι πολλές αστείρευτες και οι αρχές του αναλλοίωτες

Αμερικάνοι φονιάδες των λαών. Ιράκ: πάνω από 8.000 τα θύματα του 1991

Προτομή-Μνημείο Νίκου Ζαχαριάδη (ανακοίνωση, εισφορές 

 

Πολιτική επιτροπή για την ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ του ΚΚΕ 1918-55