Εφημερίδα Ανασύνταξη
Αφίσες

Ανακοινώσεις τύπου
Δελτίο
Προκηρύξεις
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία

Νίκος Ζαχαριάδης
I. B. Στάλιν

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞH ΑΡΧΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Αρ. Φύλ. 95 1-15/10/2000Αρ. Φύλ. 95 1-15 Οχτώβρη 2000
Οι ωμές επεμβάσεις των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών στη Γιουγκοσλαβία και το  «τέλος» του Μιλόσεβιτς

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Νέα Γιουγκοσλαβία-Σερβία που οδηγούν

 

 

 


Ο ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΗΣ
συνεχίζει την επικίνδυνη και διχαστική σταυροφορία

Ο Χριστόδουλος Παρασκευαΐδης, επικεφαλής του φεουδο-αστικού ιερατείου των χουντομητροπολιτών της ηγεσίας της Εκκλησίας, συνεχίζει


Για την Θρησκεία

Γράμμα του Β. Ι. ΛΕΝΙΝ προς τον Α. Μ. ΓΚΟΡΚΙ

Σχετικά με το ζήτημα του θεού, τη θρησκεία


Η δίκη της Λειψίας

Στις 21 Σεπτέμβρη 1933

 


Ε.Α.Μ.: 59 χρόνια απ' την ίδρυσή του

Στις 27 Σεπτέμβρη συμπληρώθηκαν 59 χρόνια απ' την ίδρυση


ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ Ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΛΑΟΣ ΜΑΣ

«Οι κομμουνιστές θεωρούν ανάξιό τους να κρύβουν τις απόψεις και τις προθέσεις τους. Δηλώνουν ανοιχτά ότι οι σκοποί τους μπορούν να πραγματοποιηθούν μονάχα με τη βίαιη ανατροπή όλου του σημερινού κοινωνικού καθεστώτος»

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ, ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΕΝΓΚΕΛΣ

Πολιορκημένοι από σκοτάδια

Δημήτρης ΠΑΝΟΣ

Αθήνα 15.9.2000


Ο «Ριζοσπάστης» και οι μοναρχοφασιστικές συνάξεις στο Βίτσι-Γράμμο
«Χρυσής Αυγής» - «Νέας Δημοκρατίας»

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλει μόνιμα και συστηματικά


Μια «Σταλινική»(!) a la Martens - Μπρέζνιεφ προκήρυξη - «αριστερό» συμπληρωματικό παράρτημα της πολιτικής του «Κ»ΚΕ

Στο φεστιβάλ της «Κ»ΝΕ στου Ζωγράφου μοιράζονταν μια προκήρυξη με τίτλο «ΛΑΪΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ» γραμμένη απ’ τον εκδότη του περιοδικού «ΣΤΑΛΙΝ» - γνωστό αντιζαχαριαδικό και φανατικό υπερασπιστή των αισχρών λασπολόγων του Ζαχαριάδη της ομάδας των Πολύδωρου Δανιηλίδη – Γαβρίλου Παπαδόπουλου, κλπ, - πραχτόρων των χρουστσοφικών ρεβιζιονιστών (ΣΟΦΙΑΝΟΣ) – και υπερασπιστή της αντισταλινικής «λαθολογίας» a la Martens – που υποτίθεται στρέφεται ενάντια και ασκεί κριτική σ’ αυτό το αντεπαναστατικό ρεύμα στο χρουστσοφικό ρεβιζιονισμό, στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ρεβιζιονιστική – αντισταλινική προκήρυξη στην υπηρεσία του ντόπιου και διεθνούς ρεβιζιονισμού.

Πέρα απ’ την πληθώρα των ασυναρτησιών (αλλά και οπορτουνιστικών απόψεων) της πρώτης σελίδας (όπως π.χ. «ως που με κύριον τον Μαρξ, ο Άνθρωπος έσιαξε την ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ»(!), «μα δεν αρκούσε μόνο η επικράτηση της προλεταριακής επανάστασης της θεωρίας»(!), κλπ. , κλπ.), προκήρυξη αυτή είναι η ρεβιζιονιστική και πολιτικο – ιδεολογικά στην στην υπηρεσία του χρουστσοφικού ρεβιζιονισμού, ακριβέστερα στην υπηρεσία της προδοτικής πολιτικής της ηγεσίας του «Κ»ΚΕ, κι αυτό για τους παρακάτω λόγους:

Πρώτο, επειδή στη δεύτερη σελίδα της αναφέρει ως «περιττώματα», όπως λέει, της «κομμουνιστικής ιδεολογίας», εκτός του Τρότσκι, μόνο «τον Χρουτσώφ, τον Γκορμπατσώφ και μύριους άλλους», αφήνοντας στο απυρόβλητο, και αυτό όχι από άγνοια αλλά από πολιτική σκοπιμότητα , τον αποστάτη και προδότη Μπρέζνιεφ που συνέχισε την χρουστσοφική πολιτική (χωρίς το Χρουστσόφ) τόσο στα ζητήματα του σοσιαλισμού -παλινόρθωσης του καπιταλισμού- όσο και στα γενικότερα ζητήματα του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος. Αυτή η οπορτουνιστική θέση, αφήνοντας απ’ έξω τον χρουστσοφικό Μπρέζνιεφ και θεωρώντας τον «μαρξιστή» είναι και η βασική θέση της ρεβιζιονιστικής μπρεζνιεφικής φράξιας της ηγεσίας του «Κ»ΚΕ.

Δεύτερο, επειδή - κι αυτό είναι το σπουδαιότερο - ενώ παρουσιάζεται ότι ασκεί «κριτική» στο χρουστσοφικό ρεβιζιονισμό δεν ασκεί πουθενά κριτική στο ντόπιο χρουστσοφικό ρεβιζιονισμό δηλ. στη χρουστσοφική πολιτική γραμμή της σοσιαλδημοκρατικής ηγεσίας του «Κ»ΚΕ. «Ευφυής»(!) δεξιά οπορτουνιστική τακτική υπεράσπισης της ρεβιζιονιστικής ηγεσίας του «Κ»ΚΕ και της χρουστσοφικής της προδοτικής πολιτικής.

Τρίτο, επειδή πουθενά σ’ αυτή δεν αναφέρεται η χρονική στιγμή της αντεπαναστατικής ανατροπής – ανατροπή της διχτατορίας του προλεταριάτου στη Σοβ. Ένωση και έναρξης της σταδιακής παλινόρθωσης του καπιταλισμού – αφήνοντας να νοηθεί ότι αυτή δεν πραγματοποιήθηκε επί Χρουστσόφ – Μπρέζνιεφ αλλά αντιτίθεται επί Γκορμπατσόφ, γνωστή θέση του διεθνούς χρουστσοφικού ρεβιζιονισμού και της ηγεσίας του «Κ»ΚΕ καθώς και των οπορτουνιστών a la Martens.

Τέταρτο, επειδή προπαγανδίζει την αστική – αντιμαρξιστική περί «ΑΝΘΡΩΠΟΥ» άποψη των χρουστσοφικών ρεβιζιονιστών, ολότελα ξένη προς την επαναστατική κοσμοθεωρία του μαρξισμού – λενινισμού – σταλινισμού.

Πέμπτο, χρησιμοποιεί παραπλανητικά την έννοια «σταλινισμός» για εξαπάτηση των κομμουνιστών ενώ είναι γνωστό ότι σ’ αυτή περιλαμβάνει την αντισταλινική «λαθολογία» a la Martens αλλά και τις αντισταλινικές του απόψεις σχετικά με το σοσιαλισμό (τάξεις στο σοσιαλισμό, κόμμα, κλπ.) και όχι όπως τη χρησιμοποιούσε το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα πριν το 1956 ως παραπέρα ανάπτυξη του μαρξισμού – λενινισμού απ’ το Στάλιν σε μαρξισμό – λενινισμό – σταλινισμό – χωρίς βέβαια «λαθολογίες» και όποιες άλλες αντιμαρξιστικές απόψεις.


Κοινή Ανακοίνωση για τις μηχανορραφίες του Γαλλικού ιμπεριαλισμού
Κομμουνιστικού Κόμματος Εργατών Γαλλίας
(PCOF) - Επαναστατικού Κομμουνιστικού Κόμματος Βόλτας (PCRV)

Εδώ και 20 μήνες

 

Διορθώσεις στην έντυπη έκδοση:

-στο φύλλο 93/1-15 Σεπτέμβρη 2000:

1) Απ' τον κατάλογο των εξόριστων κομμουνιστών στη Σιβηρία έχει παραληφθεί ο σ. ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΟΚΚΑΣ, αντισυνταγματάρχης του ΔΣΕ.
2)Άρθρο Δημήτρη Τσαόπουλου για ΔΣΕ: Ο ΜΠΑΝΤΕΚΟΣ δε σκοτώθηκε στη μάχη, αλλά βαριά τραυματισμένος αιχμαλωτίστηκε, πέρασε στρατοδικείο, καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε στο Μεζούρλο της Λάρισας.

- στο φύλλο 94/15-30 Σεπτέμβρη 2000:

α) Το άρθρο "Η μοναρχοφασιτική σύναξη στο Βίτσι-Γράμμο «Χρυσής Αυγής» - «Νέας Δημοκρατίας»" έχει γραφεί απ' το σ. Λευτέρη ΒΡΥΩΝΑΚΗ
β) Απ' το άρθρο του σ. Κώστα ΝΑΤΣΙΚΑ για το σ. Χρήστο ΜΠΑΚΟ έχει παραληφθεί: "φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή του Σοβιετικού Στρατού".

 

Γραφτείτε συνδρομητής

Ετήσια Συνδρομή 20 ευρώ

Οι συνδρομητές μπορούν να καταβάλουν τη συνδρομή τους με κατάθεση στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας με αρ. 155/919045-76 ή
με ταχυδρομική επιταγή
στη διεύθυνση: Τάσσος Μπάλλος, Τ.Θ. 3689, ΤΚ 102 10 Αθήνα


Ενισχύστε Οικονομικά την ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

Με κατάθεση
στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας με αρ. 155/919045-76

Με ταχυδρομική επιταγή
στη διεύθυνση: Τάσσος Μπάλλος, Τ.Θ. 3689, ΤΚ 102 10 Αθήνα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

Ο χουντικός Χριστόδουλος Παρασκευαΐδης συνεχίζει την επικίνδυνη και διχαστική σταυροφορία

Γράμμα του Β. Ι. Λένιν προς τον Α. Μ. Γκόρκι: Για την Θρησκεία

Η δίκη της Λειψίας

Ε.Α.Μ.: 59 χρόνια απ' την ίδρυσή του

Δ. Πάνου: Θα σπάσει τα δεσμά του ο λεβέντης λαός μας (ποίημα)

Ο «Ριζοσπάστης» και οι μοναρχοφασιστικές συνάξεις στο Βίτσι-Γράμμο «Χρυσής Αυγής» - «Νέας Δημοκρατίας»

Μια «Σταλινική»(!) a la Martens - Μπρέζνιεφ προκήρυξη - «αριστερό» συμπληρωματικό παράρτημα της πολιτικής του «Κ»ΚΕ

Κοινή Ανακοίνωση για τις μηχανορραφίες του Γαλλικού ιμπεριαλισμού PCOF-PCRV

Πολιτική επιτροπή για την ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ του ΚΚΕ 1918-55